کودکان را می توان به عنوان آسیب پذیر ترین قشر هر جماعه ای در نظر گرفت. در این دوران از زندگی کوچک ترین حادثه یا واقعه ای تاثیر بسیار زیادی بر شخصیت افراد علی الخصوص ضمیر ناخوداگاه آن ها خواهد داشت. همین موضوع باعث میشود که سلامت روانی کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. سلامت روحی کودکان به راحتی و توسط افراد غیر متخصص قابل تشخیص نیست. به همین علت است که مشاوره کودک برای بسیاری از افراد این سنین لازم است. کودکان به خوبی قابلیت انتقال مشکلات درونی خود را ندارند و باید با روش ویژه خود مورد برسی قرار بگیرند.
به همین علت است که اگر احساس می کنید به مشاوره کودک در تهران برای ارزیابی فرزندانتان نیاز دارید این مقاله را از دست ندهید و در نهایت به صورت آنلاین یا حضوری به مشاوره بپردازید.
مشکلات کودکان به خوبی قابل ارزیابی نیست. در این دوره تقلید ،دیدن و آموزش های مختلف تاثیر مختلفی بر روی سلامت کودک می گذارد که مستلزم برسی دقیق دارد. در حقیقت برای انکه مطمن باشید به خوبی کودکاان تحت نظر است و از نظر روحی و روانی در خطر نیست باید به مقدار زیادی مراقبت از او به عمل بیاورید. یکی از این مراقبت ها راجعه به مشاوره کودک است .
پس اگر شرایط رفتار کودک کمی از حد عادی فاصله گرفته است یا اتفاق یا رویداد غیر قابل پیش بینی اتفاق افتاده است ، صحبت با یک روانشناس کودک به صورت آنلاین یا حضوری را در برنامه کار خود قراردهید.
در حقیقت مشاوره کودک ، نوعی درمان است که بر کودکان خردسال و نوجوانان با یک یا چند بیماری روانی تمرکز دارد . همچنین به کودکانی که دچار تروما شده اند و یا در محیط خانه ناهنجار یا استرس زا زندگی می کنند ، کمک می کند . بسیاری از مسائلی که این کودکان با آن روبرو هستند ، از مسائلی که بزرگسالان در زندگی روزمره با آن ها روبرو هستند ، تقلید می کنند . برخی از این موضوعات رایج شامل اضطراب ، افسردگی و اندوه است . با این حال ، هدف مشاور کودک ، تجزیه مشکلات به بخش های قابل کنترل است ، بنابراین کودکان می توانند با آن ها بهتر کنار بیایند .
این متخصص بهداشت روان می تواند موارد اساسی را که بر سلامت عمومی و بهزیستی فرزند شما تأثیر می گذارد ، شناسایی کند ، بنابراین کودک می تواند به سرعت درمانی را که برای احساس بهتر داشتن او انجام می شود ، دریافت کند. واقعیت این است که بسیاری از کودکان قادر به پردازش کامل پیچیدگی هایی نیستند که همراه با مسائل عاطفی و یا روحی و روانی است که آن ها تجربه می کنند ، بنابراین مشاوره کودک ممکن است دقیقاً همان چیزی باشد که کودک شما به آن نیاز دارد.
به یاد داشته باشید ، هدف اصلی مشاوره کودک استفاده از دانش و تخصص یک مشاور کودک آموزش دیده برای آرام کردن نگرانی های شما و کمک به فرزندتان در دریافت کمک های لازم برای عملکرد صحیح است. مشاور کودک می تواند ابزارهای لازم برای مقابله با مسائل و هرگونه وضعیت سلامت روانی را به روشی سالم و مولد به شما و فرزندتان ارائه دهد.
از این گذشته ، این متخصص می تواند به شما و فرزندتان کمک کند تا در اوقات ناخوشایند ، ترسناک ، تحریک کننده اضطراب و چالش برانگیز با استرس و آشفتگی کمتری حرکت کنید. به عنوان والدین ، شما چیزی جز سلامتی و خوشبختی فرزندتان نمی خواهید ، اما گاهی اوقات موقعیت هایی رخ می دهد که شما به راحتی نمی توانید مشکلات کودک خود را رفع کنید . بنابراین ، هنگامی که متوجه شدید فرزند شما در حال مبارزه با یک احساس یا رفتار غیرمستقیم نسبت به موضوعات است ، باید فرزند خود را برای صحبت کردن به یک مشاوره کودک ، ببرید .
برای جلسه اول: بله! حضور والدین برای کودک بهتر است.
مشاوره کودک و نوجوان نیز مانند مشاوره بزرگسالان، با حفظ امانتداری و رازداری مراجع رخ می دهد. مشاور گزارش عینی از جلسات را به والدین ارائه نخواهد داد. اما در صورت ضرورت از مشکلات کودک و نوجوان با آن ها صحبت خواهد کرد.
تعداد جلسات به مشکل فرزندان بستگی دارد. بچه ها اغلب برای یک سال تحصیلی مشاوره دارند. برای نوجوانان، بعضی اوقات چند جلسه کافی است تا آن ها دوباره به حالت اول برگردند.
روند درمان و تعداد جلسات با توجه به شرایط کودک و نوجوان و نظر والدین مشخص می شود.
برای کودکان خردسال بله! روش ارتباط برقرار کردن با آن ها، به روش بازی کردن است. اما برای نوجوانان ، بسیاری از آن ها فقط می خواهند صحبت کنند.
هنگامی که احساس می کنید فرزند شما به مشاوره کودک و نوجوان نیاز دارد، بهتر است به روشی مثبت او را برای گرفتن مشاوره آماده کنید. از مشکلاتی که احساس می کنید آن ها دارند، صحبت نکنید. تنها بیان کنید، همانطور که مراجعه به پزشک برای سلامت جسم ما نیاز است، برای داشتن حال بهتر نیز نیاز به دیدن یک مشاور است.
بهترین روش تعریف مشاوره برای کودکان و نوجوانان این است که به آن ها توضیح دهید مشاوره یک رویکرد مثبت برای رسیدگی به مشکلات است.
روان درمانگر کسی است که برای ارائه خدمات بهداشت روان به مردم آموزش دیده است. مشاور کسی است که موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد مشاوره از دانشگاه معتبر شده است. متخصص بازی درمانی یک متخصص است که برای کار با کودکان از طریق بازی آموزش دیده است. کودک درمانی ما هر سه هستند.
گاهی اوقات کودکان و نوجوانان در مورد اینکه مشکلی وجود دارد یا نه، با والدین خود اختلاف نظر دارند و این امر می تواند منجر به عدم تمایل آنها به حضور در مشاوره شود. به آن ها بگویید که احساس می کنید مهم است که هر دو مورد حمایت قرار بگیرید. بد نیست به کودک یا نوجوان خود بگویید که به عنوان والدین، تصمیم گرفته اید که قرار ملاقات بگذارید. شما ممکن است پیشنهاد دهید که در مرحله اول، آنها در یک جلسه مشاوره شرکت کنند تا ببینند که چگونه پیش می رود. این مکالمات را چند روز قبل از قرار ملاقات انجام دهید.
متخصص مشاوره كودك ، متخصصان سلامت روان هستند كه در زمينه رشد اجتماعي و عاطفي و سلامت روان فرزند ، مهارت و بينشي ارزشمند دارند و در رشته روانشناسی کودک تخصص و اموزش کسب کرده اند. درک این نکته مهم است که ممکن است نشانه های سلامت روان ، برای افرادی که نزدیک کودک هستند ، قابل رویت نباشد . اینجاست که مشاوران کودک وارد می شوند .
این افراد از دانش و تخصص لازم برای تشخیص ، شناسایی ، ارزیابی ، تشخیص و درمان طیف گسترده ای از شرایط بهداشت روان ، مسائل مربوط به تعدیل (طلاق ، مدرسه جدید ، قلدری ، اندوه و غیره) و پریشانی روانی برخوردار هستند . به طور خاص ، مشاور كودك ، كه بعضاً به عنوان كودكان درمانگر و روانشناسان كودك نيز خوانده مي شوند (بسته به سطح تحصيلات و مجوز) ، آموزش داده شده اند تا در جلسات مشاوره کودک «ذهن بچه ها را بگيرند» ، تا بتوانند به آن ها كمك كنند .
مرکز مشاوره و روانشناسی
روان آرام، دارای مجوز رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بوده و توسط سرکار خانم دکتر آزیتا امین الرعایا تاسیس گردیده است. کادر کلینیک روان آرام را مشاورانی خبره، اساتید دانشگاهی و روان درمانگران به نام تشکیل داده اند. حوزه فعالیت این کلینیک روانشناسی را میتوان حوزه فعالیتی وسیعی دانست چرا که خدمات ارائه شده در این مرکز مشاوره مشکلات روان شناختی، روان پزشکی، کودک و نوجوان، بزرگسالان، فردی، زوج درمانی، خانواده و حتی مشاوره های گروهی را نیز پوشش میدهدمشاوران کودک ، خدمات بسیاری را به کودکان آسیب پذیر ارائه می دهند . از همه مهمتر ، این متخصصان بهداشت روان ، دانش لازم را دارند تا به فرزندتان کمک کنند تا کمک های لازم را برای رفع مشکلات خود و از سرگیری زندگی سالم و مؤثر انجام دهد . درک این نکته حائز اهمیت است که کودکانی که از مشکلات بهداشت روان یا پریشانی روانی رنج می برند ، ممکن است این نگرانی ها را با والدین خود در میان نگذارند.
بنابراین ، هدف از مشاوره کودک این است که به کودکان کمک کنند تا بهتر مسائل مربوط را تجربه کنند و یا آسیب هایی که اتفاق افتاده است را تفسیر کنند – به روشی که بتوانند پردازش و درک کنند . هنگامی که مسائل اجتماعی و عاطفی کودک و پریشانی روانی درمان نشود ، می تواند بر روی روند آموزشی و نقاط عطف رشد او تأثیر منفی بگذارد .
در نهايت ، اين شكل مشاوره کودک ، با هدف كمك به كودكان از طريق احساسات خود انجام مي شود تا بتوانند بدون داشتن اثرات ماندگار ترس ، سردرگمي ، اضطراب يا تروما ، زندگي سالمي داشته باشند.
مشاوران کودک با موضوعات مختلفی برخورد می کنند . به عنوان مثال ، آنها با كودكانی كه دچار تروما یا حوادث ناراحت كننده ای مانند از دست دادن پدر یا مادر ، حیوان خانگی ، یك دوست ، خواهر و برادر ، خانه و غیره هستند ، برخورد می كنند . اصولاً مشاوران كودك با هر مشكلی كه موجب پریشانی اجتماعی یا عاطفی كودكان و یا هر وضعیت بهداشت روانی شود كه بر زندگی کودک تأثیر می گذارد ، برخورد می كنند. هدف این متخصصان کمک به فرزند شما در شناسایی و کنار آمدن با هر مسئله ای است ، تا آن را به روشی سالم تجربه کند .
در حقیقت ،یک مشاور کودک می تواند به کودک شما کمک کند درک کند که نگه داشتن این احساسات در درون خود ، فقط همه چیز را بدتر می کند. با به اشتراک گذاشتن این نگرانی ها و ترس ها با یک دوست حرفه ای یا حداقل یک دوست یا اقوام قابل اعتماد ، فرزند شما می تواند از کمک های لازم برای مقابله ، مدیریت و یا مسائلی که باعث آشفتگی آنها می شود ، استفاده کند.
همچنین متخصصان بهداشت روان به کودکان اندوهگین یاد می دهند که بسیاری از لایه های روند اندوه وجود دارد و هر یک از آن ها مهم است و برای بهبود باید مراحل را به ترتیب تجربه کرد و این کمک شایانی به آن ها می کند.
یكی از مهمترین مزایای مشاوره کودک برای كودكان این است كه به آنها می آموزد كه چگونه خودشان بتوانند به طور مؤثر پریشانی و اضطراب را کنترل كنند . به طور خاص ، کودکان می آموزند که چگونه از حملات هراس جلوگیری کنند و از راه های سالم تر با اضطراب مقابله کنند . به عنوان مثال ، کودک در مواجهه با اضطراب ممکن است تمرینات تنفسی ، تکنیک های مدیریت تنش و آرامش را بیاموزد . بنابراین هنگام استرس ، دچار تنش نمی شود .
واقعیت این است که برخی از کودکان در معرض موقعیت های آزاردهنده هستند که آنها را آزار می دهد . حوادثی که هیچ کودکی نباید شاهد آن باشد یا تجربه کند. اثرات منفی و دلهره آور تروما می تواند شامل شوک ، جدا شدن ، بی حسی عاطفی و اجتماعی ، ترس ، اضطراب و افسردگی باشد. و ، متاسفانه ، در برخی موارد ، می تواند منجر به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شود.
مشاوره کودک می تواند به این کودکان کمک کند تا درک کنند که مقصر آنچه برایشان رخ داده ، نیستند . آنها بازمانده اند – قربانی یا عامل نیستند . مشاور کودک می تواند به فرزند شما بیاموزند که اشکالی ندارد که درباره اتفاقاتی که برای او افتاده ، صحبت کند . روانشناس ، می تواند به کودک شما انواع مختلفی از مکانیسم های مقابله ای را که او می تواند هنگام خشمگین یا غمگین شدن از آنها استفاده کند ، بیاموزد .
وقتی که والدین از یکدیگر جدا می شوند ، می تواند برای کودک بسیار نگران کننده باشد . در حقیقت ، معمول است که کودکان خود را به خاطر جدایی مقصر بدانند. انتخاب بین والدین می تواند باعث شود کودکان احساس اضطراب ، ترس و گناه کنند ، به خصوص وقتی صحبت از کسانی است که می خواهند با آنها زندگی کنند. علاوه بر این ، کودکانی که انتخاب آنها با والدین یا خواهر و برادرشان همسو نیست ، اغلب احساس غم ، گیجی ، پریشانی و سردرگمی می کنند .
مشاوره کودک می توانند به کودکانی که در حال گذراندن مراحل جدا شدن هستند و یا آن را گذرانده اند ، آموزش دهند چگونه با طیف گسترده ای از تکنیک ها ، مانند تنفس عمیق ، هنر یا موسیقی درمانی ، نفس مثبت با آنها کنار بیایند و احساسات متناقض و گیج کننده خود را برطرف کنند. صحبت کردن ، نوشتن ، ورزش کردن و صحبت کردن با یک دوست قابل اعتماد یا اقوام در مورد احساسات و افکار آنها ، می تواند تمرین های موثر برای بهبود شرایط کودک باشد .
مرگ یک دوست عزیز ، حیوان خانگی ، دوست ، خانه ، مدرسه ، و یا سلامتی ، می تواند به غم و اندوه قابل توجهی منجر شود . اگر برای بزرگسالان ناراحت کننده باشد ، برای کودک که سطح بلوغ ، تجربیات زندگی یا مکانیسم های مقابله ای را که یک فرد بالغ دارد ، بهه طور کامل ندارد ، ده برابر بد تر است . به همین علت است که در این مواقع مشاوره کودک نیاز است.
علاوه بر این ، آنها ممکن است گناهی بی حد و حصر احساس کنند که می توانستند کاری برای جلوگیری از ضرر انجام دهند ، اما این کار را نکردند . مشاوره کودک به کودکان کمک می کند تا ضمن آموزش به آنها ، روند غم و اندوه را بهتر بشناسند . مشاوران به کودکان توضیح می دهند که غم و اندوه یک احساس عادی است .
مشاور و روانشناس کودک خوب به فرزند شما راهکارهای مقابله ای را می آموزد ، مانند اینکه اشتراک گذاری احساسات خود با یک دوست یا دوست معتمد ، چقدر مهم است و اندوه را به سمت کارهای خلاقانه مانند موسیقی ، نوشتن ، و یا فعالیت های هنری هدایت کند.
برای بسیاری از کودکان تغییر (یعنی تغییر مدارس ، انتقال به شهر یا کشور جدید ، فرزندخواندگی ، ازدواج مجدد والدین ، طلاق ، زندگی با یکی از بستگان ، از دست دادن یک فرد یا حیوان خانگی و غیره) می تواند آسیب زا باشد .
کودکانی که تغییر قابل توجهی در زندگی خود تجربه کرده اند ، ممکن است سخت بیان کنند که واقعاً نسبت به آن چه احساسی دارند . به طور خاص ، یک تغییر بزرگ می تواند منجر به اضطراب ، اعتماد به نفس پایین ، خود شک ، عدم اطمینان ، اضطراب ، افسردگی ، ترس ، هراسی ، نگرانی و یا عصبانیت نسبت به والدین خود و دیگران شود که این موارد از طریق مشاوره کودک حل می شود.
مشاور کودک به کودکان می آموزند که چگونه با تمرکز بر جنبه های مثبت (و تغییر ناپذیر) زندگی خود ، با این تغییرات مقابله کنند . آنها به بچه ها می آموزند که هنگام سختی کنار آمدن با “جدید بودن” همه چیز ، نفس عمیق بکشند. هدف این متخصصان مشاوره کودک کمک به فرزند شما در درک (و قبول) این است که تغییر طبیعی است و احساسات آنها موقتی است.
واقعیت این است که برخی از کودکان با اعتماد به نفس پایین و اعتماد به نفس پایین می جنگند . هنگامی که این اتفاق رخ دهد ، می تواند منجر به اضطراب ، افسردگی ، سوء مصرف مواد ، اختلالات خوردن و حتی افکار خود آزار و خودکشی شود. کودک با عزت نفس پایین ممکن است احساس غیرقابل تحمل ، خالی بودن و بی ارزش بودن کند .
در نتیجه ، او ممکن است به این باور برسد که عزیزان و دوستان وی بدون او ، زندگی بهتری دارند . مشاوره كودك می تواند به این كودك كمك كنند تا عزت نفس و اعتماد به نفس خود را با چند روش بهبود بخشد. او همچنین ممکن است به این کودک کمک کند تا بهتر بفهمد که افکار منفی و گفتگوی خود باعث می شود احساس بدی ، از نظر ذهنی و جسمی ، داشته باشد . این متخصص همچنین می تواند برای کودک توضیح دهد که چگونه افکار و صحبت کردن مثبت ، می تواند اعتماد به نفس و زندگی کلی او را به طور چشمگیری بهبود بخشد .
مشاوره کودک صرفا برای کودکان مفید نیست . گاهی این والدین هستند که نیاز به اموزش دارند تا درک بهتری از دنیای کودکانه داشته باشند و بتوانند روابط خود را به بهترین شکل با کودک خود تنظیم کنند. سلامت روحی و روانی کودکان تا حد زیادی به رفتار والدین بستگی دارد و در حقیقت مشکلاتی که برای فرزندان به وجود می آید ناشی از رفتار های نادرست پدر مادر است.
انجام مشاوره کودک شیوه درست ارتباط با کودکان را به والدین می آموزد و در نهایت می تواند تاثیرات مثبت و مطلوبی را در ارتباط بین اعضای خانواده بوجود آورده و باعث شود روابط شاد و سالم بین والدین و کودک ایجاد شود.
شما با مراجعه به بهترین مرکز مشاوره کودک در تهران می توانید به طور حضوری و آنلاین در هر سن نیازها و تقاضاهای متناسب با آن دوره را بشناسید و به درک لازم برسید.درک نیاز دارد شما هم دنیایتان را با آن ها هماهنگ کنید و گران بها ترین دارایی تان که زمان است را با آنان شریک شوید برای آنان وقت بگذارید با هم به گردش بروید ، سینما بروید بازی کامپیوتری بکنید بله به جای واکنش های عصبی و بد دانستن باور ها و علایقش در زمینه های درست با او همراهی کنید.
در پاسخ به این سوال باید گفت که پیش بینی اینکه کودک شما در چه بازه ی زمانی می تواند به شرایط آرمانی خود برسد بسیار سخت است زیرا طول درمان در این موارد به مسایل مختلفی بستگی دارد. اما باید گفت بطور کلی مشکلاتی که بسیار شدید هستند به زمان بیشتر برای درمان و مشاوره کودک نیاز دارند.
در این بازه ی زمانی روانشناس به فرصتی نیاز داد که شرایطی را فراهم سازد تا کودک شما بتواند خود را با فرآیند درمانی تطبیق دهد. اینجاست که روانشناس فرصت این را خواهد داشت تا متوجه شود چه استراتژی هایی در این درمان موثرتر خواهد بود. بی شک اگر روش های شناخته شده آسان باشد حتی می تواند پروسه درمان از طریق والدین و در محیط منزل صورت پذیرد.
معمولا جلسات مشاوره کودک در 12 هفته تدوین می گردد اما ممکن است کمتر یا بیشتر شود که این مساله به پیچیدگی شرایط درمان بستگی دارد.اما باید به جرات گفت بسیاری از موارد در طی همین 12 جلسه می تواند منجر حل تمامی مشکلات و رسیدن کودک به شرایط آرمانی گردد. اما توجه به این مساله حایز اهمیت است که سیر درمانی کودک بطور معمول بصورت خطی پیش نمی رود یعنی ممکن است در هفته های آغازین پروسه درمان سرعت زیادی پیش رفته و در ادامه کمی از روند بهبود و پیشرفت کاسته شود که این امری است طبیعی و جای هیچگونه نگرانی نیست.
شایع ترین مشکلاتی که امروزه خانواده ها را با خود درگیر کرده است شامل مواردی از قبیل کودک بیش فعال، کودک لجباز، کودک وابسته و کودک پرخاشگر می باشد که تمامی این مشکلات را می توانید با مراجعه به بهترین مشاوره کودک در بازه ی زمانی 3 الی 12 هفته برطرف کنید.
البته لازم بذکر است مدت طول درمان تماما بستگی به پیچیدگی ها و میزان سطح مشکلات کودکان دارد و نمی توان تاریخ دقیقی را درباره ی زمان رسیدن کودک به شرایط آرمانی تعیین کرد. اما ممکن حتی در هفته های ابتدایی، با شناخت معیارهای بیماری و توصیه روانشناسان ادامه روند درمانی از طریق والدین و در منزل صورت پذیرد. در صورت رعایت کردن همه اصول طبق نظر کارشناسان مشاوره کودک می تواند در کمترین زمان ممکن بهترین نتایج را برای درمان اختلالات کودک در پی داشته باشد.
مشاوره کودکان که ارائه نوعی خدمات روانشناسی مختص کودکان است امروزه یکی از موارد ضروری در جامعه است. در جامعه تحصیل کرده امروزی با روش های مدرن روانشناسی به درمان اختلالات کودکان می پردازند. وجود بهترین مشاوره کودک در کنار بسیاری از خانواده هایی که از مشکلات روان شناختی کودک خود رنج می برد امری ضروری است .بدیهی است که هرچه مشکل پیچده تر باشد ، پیگیری و درمان آن باید توسط مشاوری تخصصی تر صورت بگیرد.
به جرات می توان گفت بسیاری از والدین احساس ناخوشایندی را به هنگام مراجعه و حضور در کلینیک روانشناسی کودک دارند و از اینکه قرار است کودکشان تحت درمان و معالجه قرار گیرند، ابزار ناراحتی می کنند اما توجه و کسب آگاهی در این زمینه برای والدین بسیار لازم است. والدین باید به این مساله توجه داشته باشند که مشاوره کودکان به صورت ریشه ای و طبق متدهای روانشناسی کودکان انجام شده بهترین مشاوره کودک ، می تواند به کودک شان کمک های بسیاری را در زمینه های مختلف داشته باشد.
در صورتی که والدین به مشاوره کودکان زیر نظر متخصصین روانشناس اهمیتی نداده و خود به درمان اختلالات کودکشان بپردازند بدون شک تبعات بسیاری را برای خود و فرزندشان به وجود می آورند. یک روانشناس حرفه ای خوب می تواند ارتباط بسیار خوب و گرمی را با کودک برقرار کرده و مشکلات او را عمیقا درک کرده آنها را شناسایی کند و در ادامه بتواند مداخله درمانی خوبی را داشته باشد.
1.چگونه فرزندانمان را سالم تربیت کنیم؟
با مراجعه به مرکزه مشاوره و اگاهی ازنیاز های فرزندان در دوره های متفاوت این کار امکان پذیر می باشد.
2.با لجبازی فرزندان چه کنیم؟
هر فرزندی به دلیل بدست اوردن خواسته هایش ممکن است لجبازی کند.شما می توانید با مراجعه به کارشناس مربوطه به نحوه صحیح به خواسته ی فرزندتان پاسخ دهید و از لجبازی او جلوگیری کنید.
3.چگونه از خواسته های فرزندان اطلاع پیدا کنیم؟
فرزندان در سنین مختلف نیازهای متفاوتی دارند که شما باید با توجه به بازه ی سنی فرزندتان به نیازهایش پاسخ دهید.
پسرم ۷ سالشه. توی خونه خیلی شر و شیطون و خرابکاره ولی توی مدرسه خیلی ساکت و خجالتی و کم حرف میشه. توی بازی طاقت باختن رو نداره ولی در کل خیلی باهوشه و کنجکاوه. خیلی حرف گوش کن و مهربونه و اصلا حسود نیست. توی مدرسه خیلی اذیتش میکنن ولی نمیتونه از حق خودش دفاع کنه. احساس میکنم استرس داره. همیشه بهش محبت میکنیم چون واقعا یه پسر دوست داشتنی هست. ولی همش نگرانه که نکنه کسی دوسش نداشته باشه. دوست داره همیشه برنده باشه و از شکست میترسه. اگه توی بازی ببازه گریه و جیغ و ناراحتی میکنه البته توی خونه. شب ادراری هم داره و اعتماد بنفس پایینی داره. کمبود توجه نداره و ما خیلی بهش توجه و محبت داریم. تا ۵ سالگی مشکل تلفظ حروف داشت که بردمش گفتاردرمانی و حل شد ولی این مسئله رو هم من نذاشتم فکر کنه مهمه و در کل سعی میکنم دعواش نکنم. ولی خب چون خیلی خرابکار و شیطونه شاید گاهی دعوا هم بشه. گاهی روزا هم لباس زیرشو کثیف میکنه. خیلی دیر میره دستشویی و برای زود در اومدن از دستشویی هم عجله داره. چکار کنم مشکلاتش حل بشه؟
سلام وقت بخیردخترم ۸سالشه ولی اصلا نکن نیست نمیشه نمیفهمه خیای عصبی وپرخاشگره منم خودم عصبیم وخیلی کتکش میزنم تکلیف انجام نمیده اصلا نظم وانظباط وتمیزی براش معنی نداره فوق العاده انرژی وفقط اهل بازی اصلا خسته نمیشه
سلام پسرم 4سالو نیمشه ،فرزند خوانده هستش؟سن مناسبی هستش تا با کمک مشاور حقیقت رو بهش بگیم؟
سلام دوست عزیز؛ در ابتدا قبل از هر اقدامی حتما تحت نظر یک روانشناس کودک قرار بگیرید که هر تصمیمی رو با در نظر گرفتن شرایط خلقی و هیجانی کودک اتخاذ کنید. در کل، اگه شرایط معمول هست، توصیه نمیشه به این زودی مطرح بشه. ولی در مجموع اولویت با ارزیابی و در نظر گرفتن شرایط هست.
سلام ،پسرم 4سالو نیمشه،فرزند خوانده هستش،الان سن مناسبی هستش ک حقیقت رو با کمک مشاور بهش بگیم؟
سلام دوست عزیز؛ در ابتدا قبل از هر اقدامی حتما تحت نظر یک روانشناس کودک قرار بگیرید که هر تصمیمی رو با در نظر گرفتن شرایط خلقی و هیجانی کودک اتخاذ کنید. در کل، اگه شرایط معمول هست، توصیه نمیشه به این زودی مطرح بشه. ولی در مجموع اولویت با ارزیابی و در نظر گرفتن شرایط هست.
دخترم ۶سالشه بشدت بد دهن و عصبی هسش و اصلا اعتماد ب نفس نداره سر هرچیزی برا بقیه بچه ها التماس میکنه و گریه میکنه چیکار کنم؟
سلام دوست عزیز؛ مهارتهای زندگی کودکان رو یا از طریق مطالعه و یا به کمک روانشناس کودک یاد بگیرید و به کودکتون هم ارتباط موثر رو آموزش بدین.
سلام پسرم ۱ سال و ۵ ماهه هست و وقتی چیزی رو از جلوی دستش برمی داریم یا بعضی اوقات بدون دلیل خاصی عصبانی و حرصی میشه و به سمت مون حمله میکنه وچنگ می اندازه و مو میکشه.علتش چی میتونه باشه؟
سلام دخترم ۱سال و ۵ماهشه تازگیاخیلی بهونه گیرشده همش گریه میکنه همش ناله میکنه بی حوصله شده راهکاری هست واسه بهترشدنش؟ممنون میشم راهنماییم کنین
بهتربه بهدکترتعذیه ببری
چون پسرمن مشکل تو داشت
سلام دخترم 12سالمه من فامیلمون عظیتم کرده و استرس بیش از حد دارم همش گریه میکنم حالم بد میشه تب میکنم یهو میشه راهنماییم کنید چجوری خودمو کنترل کنم ک استرس نگیرم
سلام دخترم ۱۹ ماهشه از قبل ۶ ماهگی وابستگی داشت الانم همینجوره خیلی سخته کلافه و عصبی شدم از دستش مدام باید کنارش باشم چیکار کنم
سلام دوست عزیز؛ فرزندتون نیاز داره که دلبستگی ایمنی پیدا کنه. و ممکنه نسبت به هم سن و سالانش زمان بیشتری رو بخواد. اما توجه داشته باشید هیچ گونه رفتاریی که براش اضطراب جدایی ایجاد کنه، انجام ندید تا زمان رسیدن به این دلبستگی ایمن کوتاه تر بشه. برای ارزیابی بیشتر از روانشناس کودک کمک بگیرید.
سلام من یک دختر نه ساله دارم که نمی تونم قانعش کنم که توی اتاق خودش بخوابه وحل این مسئله بسیار دشوار شده و البته خیلی خشن برخورد میکنه اغلب مواقع
سلام من یک دختر ۱۰ ساله دارم که نمیره مدرسه دلش تنگ میشه و استرس داره چکار کنم ممنون میشم راهماییم کنی
سلام من یه دختر ۹ساله دارم که از همه چی میترسه از مریض شدن خودش از اینکه اتفاقی برا پدرو مادرش بیوفته از کوچکترین چیزا میترسه نمیدونم چطور باهاش برخورد کنم که با ترسش غلبه کنه میشه راهنماییم کنید ؟
سلام دوست عزیز؛ باید بررسی بشه از کی و چرا و چه زمان هایی و با چه علایمی این ترس رو تجربه می کنند. توصیه میکنم به روانشناس کودک و نوجوان مراجعه کنید تا بهتر مورد ارزیابی قرار بگیرند.
سلام وقت بخیر من دخترم 6سالش خیلی لجبازپیش دبستانی میره با همه بچه ها دعوا میکنه با هیچکس دوست نمیشه مخصوصا با بچه های که خواهر یا برادر دارن چون این خودش یه دونه
سلام دخترم 7سالشه ولی خیلی شلوغ کار تو خونه همه چی بلده ولی میره مدرسه بازیگوشی یاد نمیگیره امروز معلمش خاسته اخراجش کنه تو رو خدا کمکم کنید چکار کنم تورو خدا
سلام . من دختر ۲ ساله دارم . به افرادی که اصلا دوست ندارم وابستگی نشان میدهد میخوام به خودم و همسرم وابسته شود
سلام ،پسرم کلاس اول میره هنوز نتونسته با کلاس ارتباط خوبی بگیره یعنی حاضر نیست بره کلاس تو محیط مدرسه میره با معلم رابطه برقرار می کنه خارج از کلاس ولی تو کلاس نمی ره کلی از درستش عقب افتاده ،خیلی درمونده شدم در ضمن کلاس پیش دبستانی کامل رفته و هیچ مشکلی هم نداشته .
سلام دوست عزیز؛ در مورد فرزند شما لازمه که چند حوزه بررسی بشه تا موضوع ریشه یابی بشه؛ یکی نوع رابطه اش با گروه همسالان جدیدش، که ایا مشکلی در ارتباطش وجود داره یا خیر. یا اینکه نوع سبک مقابله ای و یا بروز احساسات و نیازهای فرزندتون به چگونه ای هست و چند مورد دیگه ای که توصیه ای میکنم به کمک روانشناس کودک حتما بررسی کنید.
سلام پسرم ۴/۵ سالشه میبرمش مهد کودک بدون من تو کلاسش نمیره و ترس شدید از جدایی مادر داره مربی مهد بزور دستشو میگیره چند نفری از من جداش میکنن میبرنش تو مهد درحالیکه خیلی بی قراری و گریه میکنه و میگه میترسم چندروز بردمش دیگه خودم تحمل نکردم آیا رفتار مربی ها درسته و به همین شکل باید باهاش برخورد بشه تا مهد رو قبول کنه ؟ میترسم این شکل جدا کردنش از من و ترسش از نبود من بهش آسیب بزنه
سلام دوست عزیز؛ لازم هست که با همکاری پرسنل مهد، چند روزی فرزندتون رو در مهد همراهی کنید و احساس کنه که در مهد حضور دارید. هر از گاهی شما رو ببینه. بعد از مدتی که فاصله سراغ گرفتن ها بیشتر شد میتونید با اطلاع و اعلام تایم مثل 15 دقیقه یا نیم ساعت به فرزندتون، برید جایی و برگردید. تا کم کم اعتماد و دلبستگی ایمن شکل بگیره. برای بررسی بیشتر و همچنین ریشه یابی این وابستگی میتونید از روانشناس کودک کمک بگیرید.
سلام پسر من ۸ سالش است . از من که پدرش هستم سوال میکنه که فهش دادن . ببخشید کسکش . فاک . کردن . یعنی چی . نمیدونم چی بگم .
سلام دوست عزیز؛ بطور کلی بهش بگین که این کلمات زشت و نامناسب هست. و استفاده از این کلمات برای شما مناسب نیست و ادمهای مودب و موفق هیچ وقت از کلمات زشت استفاده نمیکنند. اگه موضوعی هم موجب خشم و عصبانیت میشه باید در مورد احساسشون و نیازشون حرف بزنن نه اینکه از کلمات نامناسب که معنای بدی دارند استفاده کنند.
سلام ،سوالی داشتم که اگه جواب بدید خیلی ممنون میشم من ی دختر سه سال و نیم دارم،همبازی خیلی کم داره در واقع بچه هم سن و سالش یکی دوتا تو فامیل داریم که یکیش دختر عمشه که یکسال و نیم ازش بزگتره .دخترم خیلی خیلی دوستش داره و خیلی دوست داره باهاش بازی کنه ولی دخترعمش نسبت به دخترم اینطوری نیست و خیلی نسبت بهش حساسه و باهاش بازی نمیکنه مرتبا دعواش میکنه اجازه نمیده با اسباب بازیهاش بازی کنه مرتبا بهش زور میگه و بد باهاش حرف میزنه و ب هرچی دست میزنه حتی غیر اسباب بازی میره از دستش میگیره حتی اگه دخترم با یکی دیگه هم بخاد بازی کنه نمیذاره،دخترم مرتبا سمتش میره و میخاد ارتباط برقرار کنه ولی دخترعمش داد و فریاد میکنه و مرتبا سرش داد میزنه، اوایل این رفتارها کم بود ولی با گذشت زمان خیلی شدیدتر شده و در جمع و مهمانی ها جلو بقیه خ بدتر میکنه و میخاستم اگه امکانش هست راهنمایی کنید که من چه برخوردی باید کنم و پدر و مادر و اطرافیان چه برخوردی کنند و چجوری واکنش نشان بدیم آیا بهتره دخترم را دور نگه دارم از دیدار این دوتا یا راه حلی هست که رابطشون بهتر شه .خیلی ممنونم
سلام دوست عزیز؛ شاید بهتر باشه محیط و روابط فرزندتون رو با کودکان بیشتری افزایش بدید و همه تمرکزتون رو فقط روی ارتباط با یک کودک خلاصه نکنید. برای فرزندتون امکان تجربیات غنی تر، در رابطه با همسالان بیشتری ایجاد کنید.
با سلام خسته نباشید دختری دارم هفت سال و نیمه پرخاشگر و عصبی لجباز از اول نسبت به اطرافیان و رفتارهایش حساس بودم و همیشه سعی کردم ازش در برابر همه کس محافظت کنم تا خدایی نکرده کسی بهش اسیب نرساند هیچ وقت به تنهایی او را به کوچه یا جایی نفرستادم همیشه با خودم همراهم بوده بیشتر اوقات را در خانه سپری میکنیم ، مدتی به پیشنهاد اطرافیانم تا کمی از این رفتارها ی نادرست در دخترم ازبین برود او را به کوچه فرستادم تا با بچه ها بازی کند اما با هیچ بچه ای هم سازش ندارد و دعوا میکند کلا حرفای زشت رو که بلد نبود اونا رو هم یاد گرفته و به بچه های دیگه میگه همش باید از ترس اینکه با همسایه ها دعوا نشه نمیزارم از خونه بیرون بره امروز توی پارک هم که با خواهرم فرستادمش تا هوایی بخوره اون فش هایی رو که تو کوچه یاد گرفته به یه بچه گفته که پدر بچه اگه خواهرم اونجا نبوده حتما میزدش خیلی نگرانم تورو خدا کمکم کنید
سلام دوست عزیز؛ برای بررسی بیشتر و گرفتن راهکارهای مناسب لازمه که به روانشناس کودک مراجعه کنید.
سلام من دختر 8 ساله باهوش و با قدرت تکلم بالایی دارم طی دو سال اخیر کارهایی را به صورت مخفی انجام داده الان 5 روزه که به خاطر فشار روحی و احساس گناهی که داشته این کارها را برای پدر و مادرش گفته و الان به خاطر فشاری روحی که داشته برای اینکه مخفی نکنه بعضی از کارهاشو به پدر یا مادرش می گه و یک سری تصویر سازی های بد که در ذهنش به وجود می یاد و بعضی مواقع حرکتهایی مثل گاز گرفتن لپ خود از داخل دهان را انجام می دهد و به ما می گوید. لطفا راهنمایی فرمایید
سلام دوست عزیز؛ برای بررسی بیشتر و تشخیص درست، از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.
با سلام
یه دختر 9 ساله دارم، که فوق العاده بی حال و ساکت هست. نه تو خونه، نه مهمونی یا تفریح، با کسی حرف نمیزنه.فقط با یکی دو نفر از هم سن و سالهای خودش خیلی صمیمی هست،که البته نسبت به اونا یجورایی حسادت میکنه.خیلی باهاش صحبت میکنیم که اگر مشکلی داره بیان کنه، ولی بازم هیچ فرقی نمیکنه.لطفا راهنماییم کنید.با تشکر
سلام دوست عزیز؛ لازمه برای بررسی دقیق تر به روانشناس متخصص کودک و نوجوان مراجعه کنید.
سلام وقتتون بخیر.دخترم 2سال و 3ماهشه.تا دوماه پیش بسیار آروم بود ولی دوماهه یه سری تغییرات رفتاری داره که حس میکنم به اقتضای سنش مرتبط نیست.با بچه های همسن و سال خودش نمیتونه بازی کنه.اگه بازی کنه هم مدام زور میگه و جیغ.جدیدا شبها از خواب بیدار میشه و به طرز وحشتناکی گریه میکنه .اگه اون لحظه باهاش حرف بزنم که چی میخوای یا چی شده شدت جیغ و گریه اش بیشتر میشه.هشیار هم هست تو اون لحظه ولی علت گریه کردنش اصلا مشخص نیست.ممکنه حتی به یک ساعت هم بکشه این گریه ها و جیغهاش.جوری که گاهی خون دماغ میشه.مطمئنم مشاوره لازم داریم.ولی تا شروع مشاوره چطور رفتار کنم که بهش آسیبی نزنه
سلام دوست عزیز؛ پیش از مراجعه به روانشناس، به کمک متخصص اطفال از سلامت جسمی و نبودن منشاء درد و ناراحتی جسمی اطمینان حاصل کنید. مثل بررسی آزمایش ها کم خونی و کمبود ویتامین و یا سلامت گوارش و…
سلام،وقت بخیر
یک پسر ۴/۵ ساله دارم،برای اولین بار با پدرش حمام کرد.پدرش بدون لباس زیر در حمام بود،پسرم میگه که بابا لباستو بپوش و پدرش در جواب میگه اشکالی نداره،علت رو جویا شدم در جواب گفتن که جهت آگاهی دادن به بچه این کارو کردن،فکر میکنن کارشون درست بوده،حتی به من گفتن میتونم از مشاور بپرسم که کار ایشونو تایید میکنن! آیا رفتار ایشون درست بوده!!؟
سلام دوست عزیز؛ روش صحیح حمام کردن بچه ها توسط والدین همراه با لباس هست. جهت آگاهی دادن از چه موضوعی؟ مگر کودک سوال یا ابهامی داشته؟ و اگر سوال یا ابهامی داشته روش مناسبی برای آگاهی دادن نیست.
با سلام و وقت بخیر .من یه پسر 8 ساله دارم . کلاس دوم ابتدایی هستش
پسرم بسیار پرخاشگر و گستاخ هست و هر چقدر باهاش حرف میزنم فایده نداره
نکته مم در موردش این هست که فقط و فقط منزل پدر و مادر خودم این رفتار پرخاشگر را داره و جای دیگه اینطوری نیست
خواهش می کنم من را راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز؛ از مشاور و روانشناس کودک کمک بگیرید تا شرایط کودک و نوع روابط دیگران با او دقیقا بررسی بشه تا دلایل شناسایی شده و رفع بشه.