به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
مشاوران حرفه‌ای و با تجربه
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
مشاوره حضوری،آنلاین و تلفنی
انتخاب بهترین مشاور برای شما

مشاوره و روانشناس جوانان

مشاور آیا به مشاوره جوانان احتیاج دارم؟ مشاور ازدواج اهمیت کمک گرفتن از یک متخصص مرکز مشاوره آشنایی با مرکز مشاوره ما سرویس ها سوالات رایج

مشاوره جوانان

دوره جوانی دوره حساس و مهمی در زندگی است. در این سنین ، فرد با تغییرات بسیار گسترده ای در زندگی مواجه می شود و از او انتظار می رود که مانند یک بزرگسال عمل کند و این میتواند مشکلات عدیدی را ایجاد کند. در این دوره جوانان حساسیت‌های بیشتری دارند و خطرهای مختلفی هم در کمین آن‌هاست. به همین علت است که اختلالات و مشکلات متعددی مممکن است برای آن‌ها پیش بیاید. به همین دلیل است که کمک گرفتن از مشاوره جوانان می‌تواند بسیار مهم باشد.

جوانی دوره‌ای است که اختلالات و بیماری‌های متعدد می‌توانند سلامت جسمی و روحی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. به همین دلیل است که گاهی در این دوره فرد نیاز به مراجعه به روانشناس و مشاوره جوانان و مطرح کردن مسائل خود را دارد. سلامت روحی و روانی این سنین باید مورد ارزیابی قرار بگیرد زیرا جوانان به طور مستقیم در این سنین در اجتماع فعالیت می کنند و عدم سلامت روحی می تواند برای جامعه خطر افرین باشد.

رشد مغزی در جوانان و نوجوانان

بیشتر افراد با مرحله رشد جوانان و سنین ما قبل آن در افراد در حال بلوغ آشنا هستند. اراده مستقل برای اتکا بر دوستان به جای والدین برای اولین دفعه، اضطراب ناشی از هویت یافتن و در عین حال احساس تعلق به یک گروه خاص اجتماعی و تردیدها و تصمیم‌گیری‌های ضعیف بعضی از رایج‌ترین مشکلاتی است که جوانان تجربه می‌کنند.

برعکس تصور بیشتر افراد رشد مغزی در 18 سالگی متوقف نمی‌شود و ادامه دارد. بعضی از مغز که تکانه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را کنترل می‌کند، همچنین رفتار آدم را برای رسیدن به هدف برنامه‌ریزی می‌کند، تا اواسط دهه‌ی سوم زندگی باز هم به رشد خودش ادامه می‌دهد. این فرایند رشد در بیشتر افراد 18 ساله تازه به اواسط خود رسیده است . در سنین جوانی مغز به کنترل و برنامه ریزی نیاز دارد که از طریق مشاوره جوانان میسر می شود.

مغز جوانان یک سامانه رشد مغزی را رشد می‌دهد و تا سال‌های بعد هم فعال است. این سامانه درواقع باعث بیشتر شدن حساسیت‌های افراد نسبت به مسائل مختلف. هیجانات و حساسیت‌های شدید. باورنکردنی‌ آن‌ها می‌شود. آن‌ها در طول دوران بیست سالگی بدون توجه به خطرات به دنبال کسب تجربیات تازه هستند.

تغییراتی که در اوایل بیست سالگی رخ می‌دهد روی نتیجه‌گیری کلی افراد از تجربیات و اطلاعات جدید تاثیر می‌گذارد. این رشد مغزی عموما با کاهش کنترل والدین و احتمالا راحت شدن از اجبار حضور در کالج یا دانشگاه‌ها همراه می‌شود. تجربیات خوب و بدی که جوان در این دوره با آن‌ها مواجه می‌شود، تاثیر زیادی روی روند رشد مغزی جوان گذاشته و روی شکل‌گیری آن‌ها موثر است. این مشکلات باید تحت کنترل و گاهی درمان قرار بگیرند یک توسط روانشناس خوب جوانان در مشاوره جوانان قابل حل است.

روانشناس خوب جوانان

اولین نشانه‌های بیماری و اختلالات روانی و نیاز به مشاوره جوانان

بیماری روانی شامل طیف زیادی از اختلالات است که شدت این اختلالات هم یک طیف مشخص دارند. بعضی از این اختلالات می‌توانند باعث بروز واکنش‌های موقتی شوند. درحالی که برخی دیگر از این اختلالات باعث ایجاد نوعی وضعیت مزمن می‌شوند. بیماری‌های روانی دارای علت‌ها و محرک‌های متعددی می‌باشند. بیماری روانی در جوامع مدرن مانند قبل خجالت‌آور نیستند. چرا که امروزه افراد بیش از قبل متوجه بروز یک بیماری روانی در خود می‌شوند. درواقع آگاهی این افراد نسبت به قبل بیشتر شده است و باعث می‌شود که بتواند نیاز به مراجعه به روانشناس و مشاوره جوانان را بیشتر درک کنند. و با انجام بعضی اقدامات درمانی، به روند زندگی‌شان بهبود بدهند. بسیار مهم است که جوانان به دلیل سن کم خود و اینکه در حال رقم زدن آینده خود در این سنین هستند زود متوجه این اختلالات شده و با کمک گرفتن از یک روانشناس در حوزه مشاوره جوانان به سمت بهبودی قدم بگذارند.

علائم بیماری‌ها و اختلالات روانی در بین جوانان

به عنوان والدین جوانان احتمالا زمانی که فرزندتان خانه را ترک کند و به دانشگاه برود، احساس درماندگی و ترس می‌کنید. چرا که دیگر از وضعیت او خبر ندارید و نمی‌توانید او را در برابر بسیاری از مشکلات محافظت کنید. اگرچه زمانی که از یک بیماری روانی صحبت می‌شود، اگر به موقع علائم را تشخیص داده و اقدام به مراجعه به مشاوره جوانان کنید، می‌توانید او را از بسیاری از علائم و رویدادها در امان نگه دارید. در ادامه چند مورد از نشانه های خطر در جوانان ذکر می شود که بهتر است به آن ها توجه کنید.

رایج ترین علائم بیماری‌های روانی  و نیاز به مشاوره در جوانان:

تشخیص به موقع

بیماری روانی در جوانان در صورت تشخیص به موقع این شانس را دارد که به صورت موثرتری درمان شود. وضعیت‌هایی مانند افسردگی و اضطراب می‌توانند باعث ایجاد استرس مضاعف در روند زندگی فرد شوند. بهتر است در صورت وجود علائم هشدار دهند، به روانشناس مراجعه کرده و روند درمان را شروع کنید. کمک گرفتن از مشاوره جوانان از اهمیت بیار زیادی برخوردار است. چرا که فرد در ابتدای راه زندگی خود قرار دارد و اگر از همان ابتدا شروع به حل مشکلات خود کند یقینا کمک شایانی به زندگی خود می کند.

 

علائم مشکلات روانی جوانان چیست؟

رایج تریت علائم عبارتند از خشم، گوشه گیری، احساس تنهایی، مصرف الکل و مواد و...

شایع ترین اختلالت روانی بین جوانان چیست؟

اعتیاد، اضطراب، اختلال کم‌توجهی، افسردگی

کمک گرفتن از مشاوره چه کمکی به جوانان می کند؟

تنها یک فرد متخصص و واجد شرایط می‌تواند بیماری روانی را به درستی تشخیص دهد و اقدام به درمان آن کند.

4.6/5 - (507 امتیاز)

اهمیت مراجعه به مشاوره جوانان

خیلی از اختلالات روانی در جوانان ممکن است طوری باشد که نسبت به شخصیت یک جوان یا یک فرد جوان تا حدودی عادی به نظر برسد. عموما جوانان این گونه رفتارها را به عنوان بخشی طبیعی از تحول مغزی‌شان و زندگی‌شان بروز می‌دهند. اما شما به عنوان والدین این افراد بهتر از دیگران فرزندتان را می‌شناسید. اگر متوجه شده‌اند که او رفتارهای عجیبی از خودش نشان می‌دهد، شاید لازم شود کمی با او صحبت کنید و خودتان به عنوان یک فرد دلسوز به مشاوره جوانان بپردازید. اگر پی بردید که مشکل جدی می باشد می‌توانید با مراجعه به روانشناس خوب جوانان  این مشکل را مطرح کرده و حل کنید.

تنها یک فرد متخصص و واجد شرایط می‌تواند بیماری روانی را به درستی تشخیص دهد. اما وظیفه والدین در این بین این است که نشانه‌ها و علائم بیماری را متوجه شده و به متخصص گزارش دهند. یکی از مشکلاتی که در روند بیماری‌های روانی وجود دارد این است که ممکن است بیمار خودش با صداقت مسائل را مطرح نکند. یا اینکه حتی ممکن است متوجه رفتارهای غیرعادی خودشان نباشند. گاهی هم پیش می‌آید که جوانان به جای اینکه مشکلات را تشخیص داده و درپی درمان آن باشند، سعی دارند نشانه‌ها و علائم را در خود پنهان نگه دارند اما متخصص مشاوره جوانان ، به خوبی می تواند این موارد را تشخیص دهد.

نادیده گرفتن نشانه‌های بیماری روانی یکی از بدترین کارهایی است که بیمار می‌تواند انجام دهد. درصورتی که فرزند جوان شما رفتار غیرعادی از خودش نشان می‌دهد، باید خیلی زود با او صحبت کنید. اگر رفتاری از او دیدید که مشکوک به بیماری روانی بود، بهتر است خیلی زود با مراجعه به یک متخصص در حوزه مشاوره جوانان مشکل را مطرح کرده و نظر فرد متخصص را هم جویا شوید.

مرکز مشاوره و روانشناسی روان آرام، دارای مجوز رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بوده و توسط سرکار خانم دکتر آزیتا امین الرعایا تاسیس گردیده است. کادر کلینیک روان آرام را مشاورانی خبره، اساتید دانشگاهی و روان درمانگران به نام تشکیل داده اند. حوزه فعالیت این کلینیک روانشناسی را می‌توان حوزه فعالیتی وسیعی دانست چرا که خدمات ارائه شده در این مرکز مشاوره مشکلات روان شناختی، روان پزشکی، کودک و نوجوان، بزرگسالان، فردی، زوج درمانی، خانواده و حتی مشاوره های گروهی را نیز پوشش می‌دهد

مشاوره جوانان

مهم ترین دلایل برای مراجعه به مشاوره جوانان

بیماری‌های روانی شایع در دوران جوانی

با اینکه بعضی از بیماری‌های روانی می‌توانند در دوران کودکی هم ایجاد شده و تشخیص داده شوند، خیلی از مشکلات روانی در دوران جوانی قابل تشخیص نیستند. چرا که در این دوران هنوز شخصیت فرد شکل نگرفته است و نمی‌توان بروز بعضی از اتفاقات را به وجود امراض و مشکلات روانی نسبت داد. همچنین در این دوران والدین به اجبار توانایی کنترل گری کمتری روی فرزندانشان دارند و نمی‌توانند همه رفتارهای او را آنالیز کرده و تایید یا تکذیب کنند. این مورد میتواند نیاز به یک مشاوره جوانان را تشدید کند. به همین دلیل است که اعتماد یا اختلالات غذایی در دوران جوانی بیشتر شایع است. در این دوره افراد کنترل زندگی خود را به دست گرفته و اجازه دخالت را به دیگران نمی‌دهند.

جوانان در این دوره از فرایند رشد مغز بیشتر از قبل آسیب‌پذیر می‌شوند. به همین دلیل است که از بین 5 جوان یک نفر آن‌ها به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند و به مشاوره جوانان نیاز خواهند داشت. برخی از رایج‌ترین اختلالات و بیماری‌های روانی جوانان شامل موارد زیر است:

 

جوانان در حال تکمیل کردن وضعیت روانی‌شان هستند. این دوره با هیجانات و تنش‌های زیادی همراه است. در همین شرایط بعضی از تغییرات هم در روند زندگی این افراد اتفاق می‌افتد. به این ترتیب آن‌ها در برابر بیماری‌ها و وضعیت‌های مختلف روانی بیش از پیش آسیب‌پذیر می‌شوند.

خیلی از آدم‌ها در اوایل بیست سالگی برای اولین بار برای رفتن به دانشگاه یا محل کار از خانواده جدا شده و مستقل زندگی می‌کنند. بعضی از آن‌ها بعد از دانشگاه به خانه باز‌می‌گردند اما برخی از جوانان به زندگی مستقلشان ادامه می‌دهند. تمام این تغییرات می‌تواند استرس‌هایی را به جوانان تحمیل کند. همین استرس هم زمینه ابتلا به تعداد زیادی از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند. به همین دلیل است که مشاوره جوانان بسیار کار حساسی است و نیاز به تجربه کاری فراوان دارد.

مشاوره جوانان

مشکلات و سوء رفتار های مخرب جوانی

  1. اعتیاد به الکل و مواد مخدر

این سن نوع خاصی از استرس را به همراه دارد. این دوران با چالش‌های تحصیلی، مسئولیت‌های فزاینده و ترتیبات جدید همراه است. به همین دلیل است که بعضی از آدم‌ها تحولات زیادی را در این دوران تجربه می‌کنند که نیاز به مدیریت دارند. دسترسی به انواع مواد مخدر و الکل و نیاز جوانان به این گونه مواد برای آرام شدن و خلاصی از استرس زمینه معتاد شدن و شروع اعتیاد را در جوانان رقم می‌زند. مدیریت احساسات منفی جوان می تواند به دست روانشناس خوب جوانان و مشاوره جوانان صورت بگیرد.

  1. مشکلات هیجانی و استرس

طبق نتایج یک نظرسنجی که به تازگی روی فارغ‌التحصیلان یک دانشگاه در کالیفرنیا انجام شد، 45 درصد از دانشجویان به اندازه‌ای مشکلات هیجانی و استرس دارند که این مشکلات توانسته‌اند وضعیت درسی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. نتایج نظرسنجی سالانه‌ای که روی بیشتر جمعیت آمریکا انجام می‌شود نشان می‌دهد که حدود 30 درصد از دانشجویان تازه‌وارد در دانشگاه احساس می‌کنند که کاملا در مسئولیت‌هایشان غرق شده‌اند. از این تعداد، آمار دخترانی که با استرس و هیجان ناشی از حضور در دانشگاه مواجه هستند، بیشتر است. این هیجانات می تواند تاثیرات مخربی داشته باشد که باید پیش از آن از طریق مشاوره جوانان یا موارد مشابه حل شود.

  1. اضطراب و افسردگی

مطالعات نشان می‌دهند که آمار گزارش شده در خصوص اضطراب و افسردگی بین دانشجویان در دهه‌های اخیر بیشتر شده است و این مشکلات مهم ترین علت نیاز به مشاوره جوانان است. تقریبا یک سوم دانشجویان گزارش داده‌اند که در طول زندگی دانشجویی‌شان درگیر اختلالات اضطراب و افسردگی می‌شوند. در سال 2013 حدود 27 درصد از دانشجویان پسر و 33 درصد از دانشجویان دختر گزارش داده‌اند که به اندازه‌ای استرس دارند که انجام کارها برای‌شان دشوار است.

طبق گزارش‌های اخیر در خصوص مشکلات روانی دانشجویان، بیشتر از بیست درصد از دانشجوها در 2013 درگیر بیماری‌های روانی بوده‌اند. یا اینکه به خاطر این بیماری‌ها تحت درمان بوده‌اند. ولی بعضی‌ها معتقدند که شمار بیشتری از دانشجویان دیگر این نوع بیماری‌ها هستند. چرا که تقریبا 40 درصد از آن‌ها تحت درمان یا مشاوره جوانان قرار نمی‌گیرند و بیماری خود را قبول نمی‌کنند. به نوعی تعداد افرادی که بیماری روانی دارند بسیار بیشتر است و همه این افراد بیماری خود را بروز نمی‌دهند. طبق یک نظرسنجی حداقل 80 درصد از دانشجویان احساس می‌کنند که کاملا غرق انجام مسئولیت‌هایشان شده‌اند و از وجه‌های دیگر زندگی بازمانده‌اند. درحالی که 50 درصد از دانشجوها به خاطر این مسئولیت‌ها و کار زیاد درگیر استرس هستند.

کمک گرفتن از یک روانشناس خوب جوانان در حوزه کنترل اضطراب  در این زمینه کمک شایانی می‌کند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که در اسرع وقت از مشاوره جوانان کمک بگیرند و به دنبال راه های کاهش اضطراب خود باشند.

شما میتوانید برای ارتباط با روانشناس خوب جوانان و شرکت در جلسات مشاوره به سایت روان آرام مراجعه کنید. روان آرام با ارائه بهترین خدمات مشاوره و روانشناسی در سطح کشور آماده خدمت رسانی به شما است.

بپیوندید
اطلاع از

23 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
فاطمه
7 ماه قبل

فاطمه هستم مادری مجرد پسرم حدود ۲۹ سالشه تحت هیچ شرایطی حاضر نمیشه خدمت نظام بره ومدام تمام اوقات روبه خوشگذرونی می گذرونه حتی دنبال کسب وکار نمیره لطفا راهنمایی بفرمایید

مرجان
1 سال قبل

با عرض سلام.پسرم ۲۴ ساله است.از همه چی دست کشیده.درس و رفت وامدو بیرون رفتن.حتی جا ومکانی را از ماجرا کرده.مدام در حال غر زدنه وتمام تقصیرها را گردن من وپدر میندازه وبهیچ کسی جز خودش را قب‌ل نداره .با ایشون چه رفتاری کنم؟ممنون

علی
1 سال قبل

سلام وقت بخیر. متاسفانه من یه مشکلی دارم که خیلی داره آزارم میده. با وجود 22 سال سن، از دست دخالت های پدر و مادرم توی زندگیم خسته شدم. مدام از تصمیماتم(چه درست چه نادرست) صرف نظر میکنم چون از طرف خانوادم تهدید میشم که از خونه بیرونم میکنن. این دخالت هاشون باعث ایجاد تنفر شده.

مهراد
1 سال قبل

سلام من 18 سالمه و پشت کنکوری هستم متاسفانه از سمت خانواده ام هیچ حمایتی نه مالی نه عاطفی اصلا نمیشم و هیچ آرامشی برام ایجاد نمیکنن بتونم بخونم از طرفی هیچ حرفه ای ندارم و ارزوهام از کنکور میگذرن و موندم بین سربازی و یک سال برای کنکور چیکار بکنم

منصوره فرهادی (کارشناس تیم محتوای روان آرام)
1 سال قبل
پاسخ به  مهراد

سلام دوست عزیز؛ این مشکلاتی که عنوان کردین متاسفانه بین همسالان شما و کنکوری ها بسیار شایع هست و پسران به دلیل فشار سربازی و وجود نگرانی شغلی و مالی و بعضا مشکلات عاطفی، بحران بیشتری رو نسبت به دختران تجربه می کنند. و خبر خوب اینکه مقطعی و گذرا هست و اگر تاب آوری روانی و مهارت حل مسئله داشته باشید این مرحله را با رنجش کمتری سپری خواهید کرد. بنابراین توصیه میکنم تا حدامکان روابط خودتون رو با خانواده بهبود ببخشید تا فشار روانی و عاطفی کمتری تجربه کنید و ترس از آینده هم کاهش پیدا میکنه.

کوثر
1 سال قبل

من خستم،دیگه توان ادامه ندارم،همین!!

کوثر
1 سال قبل

من خستم، دیگه توان ادامه ندارم،همین!!

نا امید
1 سال قبل

پسر من چند ماهیه کهسیگار می کشه و دیروز هم تو کیفش ابجو پیدا کردیم
سال دوم دانشگاهه و با خانواده هم هیچ ترتبلطی نداره

الهه
2 سال قبل

سلام من می خواستم بگم مادر پدرم خیلی باهام بحس میکنن همش بهم میگن تو باعث بدبختی و… من خسته شدم خسته شدم واقعا امروز می حواستم با دوستام برم بیرون بابام زنگ زد گفت چرا به من نگفتی یا همش بهممیگن درس بخوان یا همش کی خوانچیزایی که دارمو ازم بگیرن نمیدونم چیکار کنم واقعا

منصوره فرهادی (کارشناس تیم محتوای روان آرام)
2 سال قبل
پاسخ به  الهه

سلام دوست عزیز؛ نیاز هست که شما هم به بررسی شرایط خلقی خودتون بپردازید و هم روابط تون رو با والدینتون بهبود بدین.اگر امکانش رو دارید از یک روانشناس فردی و یا مشاور مسائل نوجوانان کمک بگیرید و یا با مشاور مدرسه تون صحبت کنید.

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره