به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
درمان اضطراب

درمان اضطراب

اضطراب ، پاسخ طبیعی بدن به استرس است. اگر احساس اضطراب شدید ، بیش از شش ماه دوام داشته باشد و در زندگی روزمره تداخل ایجاد کند ، ممکن است یک اختلال اضطرابی بوده که نیاز به درمان اضطراب دارد . در صورت بروز اختلال اضطراب ، ممکن است احساس ترس همیشه در کنار شما باشد . این ترس ، شدید و گاه ناتوان کننده است . در این مقاله به اضطراب ، انواع اختلالات ، علائم، درمان و … اشاره شده است .

اختلالات اضطراب چیست؟

اختلال اضطراب ، ممکن است باعث شود که شما کارهایی را که از آن لذت می برید ، متوقف کنید . در موارد شدید ، ممکن است مانع از ورود به آسانسور ، عبور از خیابان یا حتی ترک خانه شود. در چنین شرایطی اگر درمان اضطراب انجام نشود ، اضطراب وخیم تر می شود . اختلالات اضطرابی شایع ترین شکل اختلال عاطفی است و می تواند هر کسی را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد . طبق اعلام انجمن روانپزشکی آمریکا ، زنان بیشتر از مردان مبتلا به اختلال اضطراب می شوند.

حمله اضطراب چیست؟

حمله اضطراب ، احساس ترس بیش از حد ، نگرانی یا پریشانی است . برای بسیاری از افراد ، حمله اضطرابی به آرامی ایجاد می شود و با نزدیک شدن به یک رویداد استرس زا ممکن است شدیدتر شود . حملات اضطراب که نیاز به درمان اضطراب دارند ، می توانند تا حد زیادی متفاوت باشند . دلیل این امر ، این است که بسیاری از علائم اضطراب برای همه اتفاق نمی افتد و با گذشت زمان می توانند تغییر کنند .

علائم شایع حملات اضطراب 

  • احساس ضعف یا سرگیجه
  • تنگی نفس
  • خشکی دهان
  • تعریق
  • لرز یا گرگرفتگی
  • دلهره و نگرانی
  • بی قراری و پریشانی
  • ترس
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن اعضای بدن

درمان اضطراب

انواع اختلالات اضطراب 

اضطراب بخش مهمی از چندین اختلال مختلف است . برخی از علائم در بسیاری از این اختلالات همپوشانی دارند و برخی دیگر مختص یک اختلال واحد هستند . اما به طور کلی ، همه اختلالات مربوط به اضطراب از نگرانی ، عصبی بودن یا ترس ناشی از ادامه کار ، برخوردار هستند و تأثیرات منفی بر عملکرد فرد دارد که ممکن است به درمان اضطراب نیاز داشته باشند . می توان تشخیص داد که چه مواقع اضطراب معمولی است یا به یک اختلال ارتباط دارد ، به همین دلیل تشخیص باید توسط متخصصان دارای مجوز مانند روانشناسان یا روانپزشکان انجام شود .

روش های تشخیص اختلالات اضطراب 

یک روش مفید برای تشخیص اضطراب طبیعی از اختلال اضطراب ، شناسایی علت اضطراب است و سپس ارزیابی این که علائم اضطراب پاسخ متناسب با آن است یا خیر . نگرانی ها ، ترس ها و افکار مزاحم و افراطی ، غیرواقعی یا اغراق آمیز و مداخله در زندگی و عملکرد طبیعی می توانند یک اختلال اضطراب باشند.

تفاوت انواع اختلالات اضطرابی 

اختلالات اضطرابی که نیاز به درمان اضطراب دارند، با ویژگی کلی ترس بیش از حد (یعنی پاسخ عاطفی به تهدید درک شده یا واقعی) و یا اضطراب (یعنی نگرانی از تهدید آینده) مشخص می شود و می تواند پیامدهای منفی رفتاری و عاطفی داشته باشد . وسواس و اختلالات مربوط به وسواس با داشتن افکار وسواسی ، مزاحم (به عنوان مثال ، نگرانی مداوم در مورد تمیز ماندن یا اندازه بدن شما) مشخص می شود که باعث ایجاد رفتارهای مرتبط با اجبار (مانند شستشوی مکرر یا ورزش بیش از حد) می شود .

این رفتارها برای کاهش اضطراب مرتبط با افکار وسواسی انجام می شود. اختلالات اضطرابی ناشی از تروما و استرس زا مربوط به تجربه تروما (به عنوان مثال ، مرگ غیر منتظره یک فرد عزیز ، تصادف رانندگی یا یک حادثه خشونت آمیز) یا استرس زا (مثلاً طلاق ، شروع دانشگاه ، تغییر سریع) است. انواع اختلالات اضطراب که نیاز به روش های متفاوت درمان اضطراب دارد ، شامل موارد زیر است:

اختلالات

  • اختلال هراس:

تجربه حملات مکرر هراس در مواقع غیر منتظره است . فرد مبتلا به اختلال هراس ممکن است از ترس حمله بعدی به صورت مداوم با وحشت زندگی کند . (هراس : ترس بیش از حد از یک شیء ، موقعیت یا فعالیت خاص)

  • اختلال اضطراب اجتماعی :

ترس شدید از قضاوت دیگران در موقعیت های اجتماعی

  • وسواس فکری:

وسواس فکری که در درمان اضطراب مورد بررسی قرار می گیرد ، تکرار افکار غیرمنطقی است که شما را به سمت انجام رفتارهای خاص و مکرر سوق می دهد .

  • اختلال اضطراب جدایی:

ترس دوری از خانه یا عزیزان .

  • اختلال اضطراب بیماری :

اضطراب در مورد وضعیت سلامتی (که قبلاً هیپوکندری نامیده می شد) و در درمان اضطراب مورد درمان قرار می گیرد .

  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD):

اضطراب پس از یک رویداد آسیب زا که ممکن است با درمان به موقع ، به راحتی درمان شود .

علائم اضطراب چیست؟

علائمی که نیاز به درمان اضطراب دارند ، بسته به شخصی که آن را تجربه می کند ، متفاوت است.

 علائم اضطراب عمومی شامل موارد زیر است :

  • افزایش ضربان قلب
  • تنفس سریع و پی در پی
  • بی قراری
  • مشکل در تمرکز
  • مشکل در خوابیدن

علائم اضطراب شما ممکن است کاملاً متفاوت از علائم شخص دیگری باشد. به همین دلیل دانستن همه راه هایی که اضطراب می تواند خود را نشان دهد برای درمان اضطراب مهم است.

درمان اضطراب

عوامل مهم در اختلالات اضطراب :

محققان از علت دقیق اضطراب مطمئن نیستند. اما ، احتمالاً ترکیبی از عوامل نقش دارد. این دلایل شامل عوامل ژنتیکی ، محیطی و همچنین شیمیایی مغز است که در روش های درمان اضطراب تفاوت ایجاد می کنند . علاوه بر این ، محققان بر این باورند که ممکن است اضطراب به دلیل تغییر در عملکرد مناطقی از مغز باشد که مسئول کنترل ترس است . تحقیقات کنونی اضطراب ، نگاهی عمیق تر به بخش هایی از مغز که درگیر اضطراب هستند ، دارد تا بتواند موثر ترین راه های درمان را ارائه دهد .

درمان اضطراب چیست؟

پس از تشخیص اضطراب ، می توانید گزینه های درمانی را با پزشک خود بررسی کنید . برای برخی افراد ، درمان پزشکی ضروری نیست. تغییرات شیوه زندگی ممکن است برای کنار آمدن با علائم و درمان اضطراب کافی باشد .

انواع درمان اضطراب:‌

درمان اضطراب در دو دسته قرار دارد : روان درمانی و دارو . ملاقات با یک درمانگر یا روانشناس می تواند به شما در یادگیری ابزارهای درمان و راهکارهای مقابله آن در هنگام بروز کمک کند . داروهایی که معمولاً برای درمان اضطراب استفاده می شوند ، شامل داروهای ضد افسردگی و آرامبخش ها هستند. داروها برای متعادل کردن شیمی مغز ، جلوگیری از بروز اضطراب و جدی ترین علائم این اختلال کار می کنند.

درمان اضطراب

درمان مؤثر به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه اضطراب خود را کنترل کنید . نوع درمان بستگی به نوع اضطرابی که تجربه کرده اید ، دارد . در مورد علائم خفیف ممکن است متخصص سلامتی شما تغییراتی در سبک زندگی ، مانند ورزش منظم بدنی و کاهش سطح استرس پیشنهاد دهد. در جائی که علائم اضطراب متوسط تا شدید باشد ، احتمالا درمان های روانی و یا پزشکی جهت درمان اضطراب مورد نیاز است.

نکته مهم یافتن یک درمان مناسب و یک متخصص بهداشت روان مناسب برای نیازهای شما است.

درمان های روانشناختی برای اضطراب

درمان های روانشناختی (که به عنوان صحبت درمانی نیز شناخته می شوند) می توانند به شما در تغییر الگوهای تفکر کمک کنند تا بتوانید اضطراب خود را تحت کنترل داشته باشید و نگرانی های غیرمنطقی را کاهش دهید. چندین نوع درمان روانشناختی مؤثر برای درمان وجود دارد .

CBT

این روش برای درمان اضطراب ، یک درمان روانشناختی ساختاری است که تشخیص می دهد روشی که ما فکر می کنیم و رفتار می کنیم ، بر روشی که احساس می کنیم تأثیر می گذارد. روش درمان روانشناختی ، شامل کار با یک متخصص (درمانگر) برای شناسایی الگوهای فکری و رفتاری است که موجب اضطراب شما می شود . CBT با آموزش به شما کمک می کند واقع بینانه تر فکر کنید و به حل مسئله توجه کنید. زمانی که باید به طور فعال از موقعیت ها یا مواردی که باعث اضطراب می شود ، جلوگیری کنید ، CBT می تواند به شما در مواجهه با ترس هایتان کمک کند تا با موقعیت های اضطراب آور ، عقلانی تر برخورد کنید .

رفتار درمانی

در حالی که رفتار درمانی یکی از مؤلفه های اصلی رفتار درمانی شناختی (CBT) برای درمان اضطراب است ، رفتار درمانی برخلاف CBT ، سعی در تغییر باورها و نگرش ها ندارد . در عوض ، در تلاش برای معکوس کردن الگوهای اجتناب و نگرانی است که اضطراب را بیشتر می کند . رفتار درمانی بر فعالیت های تشویق کننده ، پاداش دهنده ، لذت بخش یا احساس رضایت بخش تمرکز می کند . رفتار درمانی برای اضطراب ، عمدتاً به درمانی به نام “قرار گرفتن در معرض درجه بندی شده” وابسته است.

درمان آنلاین

روش های درمانی الکترونیکی که به عنوان روش های درمانی آنلاین یا روانشناختی به کمک رایانه شناخته می شوند ، می توانند به اندازه خدمات مشاوره حضوری برای افرادی که دچار اضطراب خفیف تا متوسط هستند مؤثر باشد. بیشتر روش های درمانی الکترونیکی از اصول مشابه CBT یا رفتار درمانی برای درمان پیروی می کنند و ماهیت ساختار یافته این درمان ها به معنای مناسب بودن آن ها برای درمان اضطراب است . بیشتر روش های درمانی الکترونیکی جهت درمان به شما می آموزند که الگوهای تفکر و رفتاری را شناسایی و تغییر دهید که ممکن است مانع غلبه بر اضطراب شما شود.

استراتژی های مدیریت اضطراب

طیف وسیعی از استراتژی ها وجود دارد که می توانند به درمان این اختلال کمک کنند . اگر علائم اضطراب متوسط یا شدید است ، بهتر است علاوه بر انجام استراتژی ها از یک متخصص بهداشت روان نیز جهت درمان اضطراب کمک بگیرید .

  • تنفس آهسته:

وقتی مضطرب هستید ، تنفس شما سریعتر و کم عمق تر می شود . سعی کنید تنفس خود را آهسته کنید . سعی کنید با سه شماره تنفس کنید .

  • آرامش پیشرونده ماهیچه ها:

جهت درمان اضطراب ، یک مکان آرام پیدا کنید . چشمان خود را ببندید و به آرامی تنش دهید و سپس هریک از گروه های عضلانی خود را از انگشتان پا تا سر خود شل کنید . تنش را به مدت سه ثانیه نگه دارید و سپس سریع آزاد کنید . این تمرین می تواند به کاهش احساس تنش عضلانی که اغلب با اضطراب همراه است ، کمک کند.

  • زندگی در لحظه:

اضطراب می تواند افکار شما را به سمت آینده ای وحشتناک حرکت دهد که هنوز اتفاق نیفتاده است . سعی کنید خود را به زمان حال برگردانید . تمرین مراقبه می تواند به درمان اضطراب کمک کند.

  • سبک زندگی سالم: 

فعال بودن ، خوب غذا خوردن ، بودن در طبیعت ، گذراندن وقت با خانواده و دوستان ، کاهش استرس و انجام فعالیت هایی که از آن لذت می برید ، همه در کاهش و درمان اضطراب اضطراب و بهبود سلامتی شما مؤثر هستند.  اضطراب

مشاوره

مشاوره ، نوعی گفتگو درمانی برای درمان اضطراب است که در آن یک ارائه دهنده خدمات بهداشت روان به بیماران کمک می کند تا استراتژی ها و مهارت های مقابله ای را برای پرداختن به موضوعات خاص مانند مدیریت استرس یا مشکلات بین فردی کسب کنند . مشاوره به طور کلی به عنوان یک درمان کوتاه مدت برای درمان اضطراب طراحی شده است . دریافت مشاوره از مرکز مشاوره روان آرام

روان درمانی

انواع بسیاری از روان درمانی ها برای درمان اضطراب استفاده می شود . روان درمانی برخلاف مشاوره ، طولانی مدت است و طیف گسترده تری از موضوعات مانند الگوهای رفتاری را هدف قرار می دهد . روان درمانی ، تشخیص اضطراب و ترجیح شخصی راهنمایی می کند که کدام روش درمانی برای آن ها مناسب تر است. هدف نهایی روان درمانی ، کمک به بیمار در تنظیم احساسات خود ، مدیریت استرس و درک الگوهای رفتاری است که بر روابط بین فردی تأثیر می گذارد . روش های درمانی مبتنی بر شواهد مانند شناختی رفتاری درمانی (CBT) ، طولانی مدت قرار گرفتن در معرض درمانی (PE) و درمان رفتاری دیالکتیکی (DBT) برخی از مؤثرترین روش ها در درمان اضطراب هستند.

طولانی مدت قرار گرفتن در معرض درمانی (PE)

قرار گرفتن در معرض طولانی مدت درمان ، نوع خاصی از CBT است که برای درمان PTSD و فوبیا استفاده می شود . هدف از این روش درمانی ، کمک به بیماران است که هنگام یادآوری آسیب های گذشته یا در مواجهه با ترس های خود ، بر ناراحتی های عظیمی که تجربه می کنند ، غلبه کنند و در درمان اضطراب موفق شوند . در طول قرار گرفتن در معرض طولانی درمان ، درمانگر بیمار را راهنمایی می کند تا از تکنیک های مقابله ای مانند ذهن آگاهی یا آرامش درمانی استفاده کند . هدف از این درمان این است که به بیماران کمک کند تا درک کنند که خاطرات مربوط به تروما (یا فوبیا) دیگر خطرناک نیستند و نیازی به جلوگیری از آن نیست . این نوع درمان اضطراب معمولاً 8 تا 16 جلسه هفتگی است.

درمان مجدد حساسیت زدایی جنبش چشم (EMDR)

EMDR یک روان درمانی است که پریشانی و آشفتگی های عاطفی ناشی از خاطرات حوادث آسیب زا را با هدف درمان اضطراب کاهش می دهد. در درجه اول برای درمان PTSD تجویز می شود و بسیار شبیه به درمان با قرار گرفتن در معرض است . این روش درمانی به بیماران کمک می کند تا تروما را پردازش کنند و بتوانند بهبودی پیدا کنند . در طول درمان ، بیماران هنگام بازگو کردن خاطرات آسیب زای خود ، به حرکت یا صدا توجه می کنند . بیماران این جلسات را تا زمانی که حافظه کمتر پریشان شود ، ادامه می دهند. جلسات EMDR به طور معمول 50-90 دقیقه طول می کشد و به صورت هفتگی ، 1-3 ماه انجام می شود . اگرچه بسیاری از بیماران گزارش می دهند که بعد از چند جلسه EMDR کاهش علائم و بهبود درمان را تجربه می کنند .

دیالکتیکی رفتار درمانی (DBT)

DBT از یک روش مبتنی بر مهارت برای کمک به بیماران در تنظیم احساسات خود استفاده می کند . این روش یک درمان ارجح برای اختلال شخصیت مرزی است. این روش درمانی به بیماران می آموزد که چگونه مهارت های لازم برای تنظیم احساسات ، مدیریت استرس ، ذهن آگاهی و اثربخشی بین فردی را جهت درمان اضطراب پرورش دهند . این نوع درمان به طور معمول طولانی مدت است و بیماران معمولاً برای یک سال یا بیشتر در روند درمان اضطراب هستند.

پذیرش و تعهد درمانی (ACT)

ACT نوعی CBT است که باعث می شود بیماران حتی در صورت وجود افکار و رفتارهای منفی ، رفتارهای مثبت را جهت درمان اضطراب به دست آورند. هدف ، بهبود عملکرد روزانه است. این روش به ویژه برای اختلال اضطراب عمومی و افسردگی مقاوم به درمان مفید است . طول مدت درمان بسته به شدت علائم متفاوت است.

خانواده درمانی

خانواده درمانی ، نوعی از گروه درمانی است که شامل خانواده بیمار می شود تا به آن ها در بهبود ارتباط و توسعه مهارت های بهتر برای حل تعارض و درمان اضطراب فرد بیمار کمک کند. اگر خانواده در اضطراب بیمار نقش داشته باشد ، این روش درمانی مفید است. در طی این درمان کوتاه مدت ، خانواده بیمار یاد می گیرند که چگونه نباید علائم اضطراب را نشدید کرد و بیمار را بهتر درک کنند . طول مدت درمان بسته به شدت علائم متفاوت است .

داروها

درمان های پزشکی برای اضطراب

تحقیقات نشان می دهد که روش های درمانی روانشناختی موثرترین گزینه درمان برای اضطراب است. اما اگر علائم شدید باشد ممکن است برخی از درمان های پزشکی مفید باشند .

داروهای ضد افسردگی

برخی از انواع داروهای ضد افسردگی می توانند به افراد در مدیریت و درمان کمک کنند ، حتی اگر فرد علائم افسردگی را تجربه نکند .  تحقیقات نشان می دهد وقتی افراد دچار اضطراب می شوند ، تغییرات خاصی در مواد شیمیایی مغز آن ها رخ می دهد . [ سروتونین ، نورآدرنالین و دوپامین ] داروهای ضد افسردگی برای اصلاح عدم تعادل پیام های شیمیایی بین سلول های عصبی در مغز طراحی شده اند . داروهای ضد افسردگی می توانند احساس خوبی به شما دهند اما شخصیت شما را تغییر نمی دهند . مانند مصرف هر نوع داروی دیگر ، برخی از افراد عوارض جانبی را تجربه می کنند و باید در مورد خطرات و مزایای استفاده از داروها با پزشک خود صحبت کنند .

بسته به این که چه دارویی برای درمان اضطراب مصرف شود ، عوارض جانبی رایج می تواند شامل تهوع ، سردرد ، اضطراب ، تعریق ، سرگیجه ، تحریک ، افزایش وزن ، خشکی دهان و مشکلات جنسی باشد . برخی از این علائم می توانند کوتاه مدت باشند ، اما افرادی که هر یک از این علائم را تجربه می کنند ، باید به پزشک خود اطلاع دهند ، زیرا راه هایی برای به حداقل رساندن آن ها وجود دارد . بعضی اوقات از داروها همراه با روان درمانی استفاده می شود . برخی از داروهای درمان اضطراب عبارتند از :

  • بوسپیرون
  • بنزودیازپین ها
  • مسدود کننده های بتا
  • درمان های مکمل و جایگزین

درمان با دارو

آگاهی و شناسایی محرک ها

مؤلفه اصلی پیشگیری و درمان اضطراب ، آگاهی است . یادگیری شناختن الگوهای تفکر اضطراب هنگام بروز آن ها می تواند به شما در مدیریت و کاهش سریع اضطراب کمک کند . آگاهی از اضطراب با تلاش برای شناسایی علت و یا تحریک اضطراب و درک در مورد چگونگی تأثیرگذاری بر روحیه و رفتارهای شما شروع می شود. آگاهی از منبع اضطراب ، اولین قدم برای یافتن بهترین راه درمان است.  گاهی اوقات چیزهایی در زندگی شما وجود دارد که از قبل می دانید اضطراب را در شما تحریک می کند. هنگامی که محرک های خود را شناسایی کردید ، می توانید شروع به تمرین استراتژی های مقابله ای کنید که می تواند به درمان قبل و هنگام بروز آن کمک کند .

مشکلات ناشی از اضطراب :

اختلالات اضطرابی افراد را از خوابیدن ، تمرکز کردن ، صحبت کردن با دیگران یا حتی ترک خانه باز می دارد . این اختلال غالباً غیر منطقی، بیش از حد و متناسب با وضعیت نیست. اضطراب باعث می شود افراد مبتلا احساس كنند كه هیچ كنترلی بر احساس خود ندارند و می تواند علائم جسمی شدیدی نیز در پی داشته باشد .

اضطراب و افسردگی

اضطراب می تواند نشانه افسردگی بالینی یا عمده باشد . به همین ترتیب ، بدتر شدن علائم افسردگی می تواند توسط یک اختلال اضطراب ایجاد شود . علائم هر دو بیماری با بسیاری از درمان های یکسان قابل کنترل است: روان درمانی (مشاوره) ، داروها و تغییر در شیوه زندگی می تواند به درمان اضطراب و افسردگی کمک کند .

 اضطراب و افسردگی

اضطراب و استرس

استرس و اضطراب دو طرف یک سکه هستند . استرس نتیجه مطالبات روی مغز یا بدن شماست که می تواند ناشی از یک رویداد یا فعالیت باشد که شما را عصبی یا نگران می کند. اضطراب همان نگرانی ، ترس و اضطراب است . استرس و اضطراب همیشه بد نیستند . اگر چه تدوام بیش از حد آن نیاز به درمان دارد .اضطراب و استرس ، هر دو در واقع می توانند انگیزه ای برای انجام کار یا چالش های زندگی ایجاد کنند. اما اگر پایدار بمانند ، می توانند در زندگی روزمره شما دخالت کنند. در این حالت ، به دنبال درمان اضطراب باشید . چشم انداز طولانی مدت افسردگی و اضطراب درمان نشده شامل موارد مزمن بهداشت مانند بیماری قلبی است . بیاموزید که چرا اضطراب و استرس رخ می دهد و چگونه می توانید شرایط را مدیریت کنید.

تاثیر تغذیه در درمان اضطراب :‌

داروها و صحبت درمانی معمولاً برای درمان استفاده می شود. تغییر سبک زندگی مانند خواب کافی و ورزش منظم نیز می تواند کمک کند . علاوه بر این ، برخی تحقیقات حاکی از آن است که در صورت تکرار اضطراب ، تغذبه ممکن است تأثیر مفیدی بر مغز شما و بهبود داشته باشد .  این مواد غذایی عبارتند از :

  • ماهی سالمون
  • بابونه
  • زردچوبه
  • شکلات تیره
  • ماست
  • چای سبز

نتیجه گیری:

اگر اضطراب درمان نشود، افسردگی و اضطراب ممکن است برای ماه ها یا حتی سال ها ادامه یابد . طیف وسیعی برای درمان وجود دارد ، و همچنین کارهایی که می توانید برای بهبودی و سالم ماندن انجام دهید . یادآوری این نکته حائز اهمیت است که بهبودی و درمان می تواند به زمان نیاز داشته باشد ، و درست همانطور که هیچ دو نفری یکسان نیستند  بهبودی آن ها نیز مانند دیگری نیست . صبور باشید و مراحل درمان را طی کنید .
4.6/5 - (373 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

30 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
الهه
2 سال قبل

با عرض سلام و خسته نباشید
من اضطراب شدید دارم از بچگی تا الان که ۲۱ سالمه
و تا جایی ک خودم متوجه شدم این اضطرابم مربوط به رفتار پدرم باهام تو بچگیه اینم اضافه کنم ک من به شدت از پدرم ترس دارم حتی برای مسائل خیلی کوچیک
این اضطراب خیلی مشکل برام درست کرده نداشتن تمرکز و ناتوانی تو برقراری ارتباط با بقیه و ناامیدی و نداشتن اراده و ترس از شکست ک باعث شده هیچ حرکتی تو زندگیم نتونم بکنم
متاسفانه تواناییه مالی برای مراجعه به روانشناس رو ندارم دوستم ندارم دارو بخورم چون میدونم عوارضش خیلی شدیده
میخواستم ازتون خواهش کنم کتاب یا مقاله یا هرچیزی ک من بتونم خودمو باهاش حتی شده تا حدودی درمان کنم بهم معرفی کنید
ممنون از لطفتون

تیم محتوا روان آرام
2 سال قبل
پاسخ به  الهه

سلام دوست عزیز امیدوارم که حالتون خوب باشه متوجه احساس شما در مورد این موضوع شدیم پیشنهاد ما اینه که حتما با خانواده صحبت کنید و سعی کنید خانواده را راضی بکنید تا به روانشناس مراجعه کنید چون مسئله که میفرمایید قابل درمان هست و اگر یک متخصص خوب در کنار شما باشه این مشکل قابل حله و از خوردن دارو نترسید به‌خاطر اینکه دارو اگر زیر نظر پزشک باشه هیچ مسئله و مشکلی برای شما ایجاد نمیکنه ، کتاب و مقاله نمیتونه این حجم از اضطراب رو کاهش بده اما شما می تونید از کتاب هایی که در مورد اصطراب و استرس هستند استفاده کنید البته برای آگاهی بیشتر.

کشاورز
3 سال قبل

سلام من ۲۰ سالمه و دو سه ماهی هست ترس شدید از مرگ دارم و از مواجه شدن باهاش به شدت میترسم.این اضطراب اینقدر زیاده که باعث قلب درد من شده و شب ها کاملا بی خواب شدم و نمیتونم تنها بمونم.از تاریکی و تنهایی هم میترسم.متاسفانه دو هفته ای هست که یکی از اقوام مون رو از دست دادم و این ترس و اضطراب روز به روز بدتر میشه.یهویی تپش قلب میگیرم دست و پاهام یخ میکنه و کمی حالت تهوع بهم دست میده.واقعا خسته شدم لطفا راهنماییم کنید

تیم محتوا روان آرام
3 سال قبل
پاسخ به  کشاورز

سلام دوست عزیز حتما نیازه که به صورت فوری با روانپزشک صحبت کنید

سارا دیداری
3 سال قبل
پاسخ به  کشاورز

سلام بهتون پیشنهاد میکنم حتما به مشاور و روان شناس مراجعه کنید اگر در مشهد هستید دکتر پرهام فوق العاده مشاور خوبی هستن اگر هم در تهران هستین مشاوره تلفنی هم دارن.تلفن:05138480062

خلیل بهبودی
3 سال قبل

سلام خلیل بهبودی هستم مشاور روانی مردمی از افغانستان من هم بعداز سپری نمودن دوره سخت کرونا مبتلا به اضطراب شدم که البته نسخه های متعددی از دوکتوران و روانشپزکان بالینی گرفتم وقتیکه این دواها را میخورم وضیعتم خوب است ولی وقتی ترک میکنم ناآرامی ْ سر گیچیْ تشویشْ .نگرانی بخاطر آینده ام که با این حالت چطور کنار بیاییم وبی خواب وکابوس در نزدم پیدا میشه وازین حالت زیاد رنج میبرم لطفا من را رهنمائی کنین

تیم محتوا روان آرام
3 سال قبل
پاسخ به  خلیل بهبودی

سلام دوست عزیز حتما زیر نظر پزشک دارو ها رو مصرف کنید و خودسرانه قطع نکنید

مهدی
3 سال قبل

سلام من استرس بیش از حد دارم و داخل خیلی از کارهام رو میشه که اضطراب شدید دارم من نمی دونم باید چیکار کنم

تیم محتوا روان آرام
3 سال قبل
پاسخ به  مهدی

سلام دوست عزیز امیدوارم که حالتون خوب باشه این مورد خیلی دقیق تر در شما باید بررسی بشه و برای این موضوع پیشنهاد میشه حتما به روانشناس مراجعه کنید شما می تونید برای گرفتن وقت روانشناسی به صورت حضوری یا تلفنی و یا تماس تصویری از مشاوران کلینیک روان آرام وقت بگیرید

حسین
3 سال قبل

باسلام. من چند روز قبل دچار علایم کرونا شدم. به پزشک مراجعه کردم و تست دادم و جواب تستم مثبت شد، بعد از اون دچار اضطراب شدم و هر روز هم بیشتر شده و خیلی اذیتم میکنه طوری که اصلا تمرکز ندارم و دچار بیخوابی شدم. مجدد به پزشک عمومی مراجعه کردم و قرص بوسپیرون و ویتامین سی برام تجویز کرد. البته نسبت به روزهای قبل بهتر شدم ولی هنوز اضطراب همراهم هست. ممنون میشم راهنمایی کنید

حسین
3 سال قبل

ممنون از توجه و پاسختون. لطفا اگه میشه در موردمدیتیشن کمی توضیح بدید.
تشکر

سعید
3 سال قبل
پاسخ به  حسین

سلام داداش خوبی منم استرس و اضطرابی بودم ولی درمان شدم در حدی که اصلا نمیدونم استرس و اضطراب چیه از وقتی مبتلا ب کرونا شدم در طول مدت کرونا و دوره نقاهت تا ب الان که ۲ ماه میگذره اضطرابم دایمی شده الانم میخوام لرم پیش روانپزشک خلاص کنم خودمو

مرجان
3 سال قبل
پاسخ به  سعید

میشه بفرمایین چطور درمان شدید؟

فرزانه
3 سال قبل

خییییلی عاااالی.مررررسی??

Ppoppo
3 سال قبل

سلام من تقریبا تمام علائم اضطراب هراس رو دارم و یکساله ک از سر جریانی اینجوری شدم برای درمان باید چیکار کنم خیلی اذیت میشم

رضا
3 سال قبل

سلام من 15سالمه راجب سلامتی و استعدادام در اینده و همین حالا خیلی فکر میکنم البته هر کاری میکنم ازم دور نمیشه تا وقتی با دوستام میرفتم بیرون و فوتبال اینچیزا به ذهنم نمیومد اما الان که بخاطر کرونا خونم مدام اذیتم میکنه لطفا یه راه چاره مطمئن بدید

معصومه سر خابی
3 سال قبل

سلام من ۳۹ سالمه ی دختر ۸ ساله مریض دارم از صبح تا شب تو خونه ام وبا کسی ارتباطی ندارم دائما استرس دارم حوصله ندارم امیدی ندارم همش فکر میکنم ی مشکلی دارم لطفا کمکم کنید

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره