به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
فکر خودکشی

کنترل کردن فکر خودکشی

فکر خودکشی یکی از معضلاتی است که امروزه با شدت بیشتری با آن مواجه هستیم. در ابتدا لازم است تعریف کنیم که فکر خودکشی به چه معناست؟ فردی که دارای افکار خودکشی است ممکن است فقط به آن فکر کند یا اقداماتی در راستای آن نیز انجام دهد. این افکار ممکن است به ذهن هر شخصی خطور کند و دلیل آن می تواند استرس یا فشار بیش از حد باشد. اما در مواقعی باید افکار خودکشی را جدی تر گرفت زیرا برخی مدام به دنبال نقشه کشیدن برای عملی کردن خودکشی می باشند. پس از این موضوع می توان نتیجه گرفتن که فکر خودکشی لزوما به معنای اقدام برای آن نیست، برای برخی در حد فکر گذرا بوده اما برای برخی دیگر جدی تر است. در ادامه قصد داریم به طور کامل تری به علل ایجاد، راه های کنترل و درمان آن بپردازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

علل فکر به خودکشی

شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که افراد به چه دلایلی فکر خودکشی را در سر خود می پرورانند. برخی از دلایل خودکشی تنها شامل افسردگی یا ناامیدی است اما برخی دیگر دلایل جدی تری را به همراه دارد.

ناامیدی

هر فردی در طول زندگی خود ممکن است ناامیدی و یاس را تجربه کند، اما واکنش به این ناامیدی در برخی افراد به خودکشی ختم می شود. در واقع فرد خود را در شرایطی می بیند که به هیچ وجه از دید او بهتر نخواهد شد و هیچ امیدی به زندگی ندارد.

افسردگی

افسردگی یکی از دلایل فکر خودکشی است. افراد افسرده خلق پایینی دارند و به همین علت در مواجهه با شرایط گوناگون آستانه تحمل آن ها پایین است. البته افسردگی خود به درجات و انواع مختلفی تقسیم می شود اما معمولا تمامی آن ها فکر خودکشی را کاملا منطقی می دانند.

شکست

شکست به نوبه خود تجربه تلخی به شمار می رود. اما برخی افراد این شکست را پایان کار خود تلقی می کنند و در واقع فکر می کنند که دیگر کار آن ها در این دنیا به پایان رسیده است. این شکست می تواند شکست تحصیلی، شغلی، عشقی و … باشد.

مشکلات جسمی

مشکلات و معلولیت های جسمی موجب می شود تا فرد خود را بی ارزش تلقی کند و به انواع بیماری های روحی مبتلا شود. البته در این میان ممکن است مشکلات دیگری فشار وارده به فرد را مضاعف کند.

نشانه های خودکشی

افرادی که فکر خودکشی دارند را می توان با یکسری نشانه ها و علائم تشخیص داد. برخی از این هشدار ها شامل موارد زیر است:

  • سابقه خودکشی: افرادی که سابقه خودکشی را دارند ممکن است مجددا دست به خودکشی بزنند پس باید بیشتر مراقب آن ها باشید.
  • نقشه خودکشی: با دقت به رفتار و اعمال آن ها می توانید دریابید که در حال طراحی یک نقشه کامل و مفصل برای خودکشی می باشند.
  • افسردگی اساسی: افرادی که دارای اختلال افسردگی اساسی هستند عموما ریسک بیشتری برای خودکشی آن ها وجود دارد.
  • انزوای غیر معمول: فردی که به خودکشی فکر می کند بیش از حد گوشه گیر می شود و انزوای بیش از حدی پیدا می کند پس حتما این نشانه را یک تهدید جدی در نظر بگیرید.

بیماری های مرتبط با فکر خودکشی

لازم است بدانید که یکسری بیماری ها با خودکشی و فکر خودکشی در ارتباط می باشند که تمامی آن ها جزو بیماری های روحی و روانپزشکی به حساب می آیند. برخی از مهم ترین این بیماری ها به صورت زیر می باشد:

  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • اختلال افسردگی اساسی
  • اختلال شیزوفرنی
  • اختلال دوقطبی

راه های کنترل و پیشگیری از خودکشی

اطرافیان و خصوصا خانواده و دوستان نقش مهمی در پیشگیری از خودکشی فرد ایفا می کنند. با یک گفت و گوی ساده و پرسیدن سوالاتی می توان درصد ریسک خودکشی فرد مورد نظر را ارزیابی کرد. سوالاتی که می توان برای اطلاع از فکر خودکشی پرسید به شرح زیر می باشد:

  • یکی از سوالات متداول این است که از او بپرسید که آیا به خودکشی فکر می کند یا خیر؟ البته لازم نیست که از پرسیدن این سوال هراس داشته باشید زیرا خطری برای فرد مورد نظر ایجاد نمی کند.
  • به او اجازه صحبت دهید و به حرف هایش گوش دهید، با گوش دادن به این حرف ها تا حدودی متوجه افکار و درصد خطر می شوید.
  • هر گونه وسایل خطرناک که احتمال آسیب رساندن به خود را افزایش می دهد از دسترس او خارج کنید، برای مثال چاقو، اسلحه و هر شی تیز و برنده دیگر.

فردی که فکر خودکشی دارد ممکن است بیشتر از همیشه به حمایت شما نیاز داشته باشد به همین دلیل ساپورت روحی و معنوی از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که احساس خطر کردید فورا با مراکز کمک رسانی و یا یک فرد مورد اعتماد تماس بگیرید.

اقدامات جهت پیشگیری از خودکشی

همچنین اقدامات زیر برای جلوگیری از خودکشی و کاهش خطرات ناشی از آن می تواند موثر واقع شود:

  • سبک زندگی سالم: سبک زندگی سالم یا لایف استایل به معنای داشتن رژیم غذایی، فعالیت بدنی و فعالیت های اجتماعی سالم است. در این میان دوری از هرگونه مشروبات الکلی و دخانیات تاثیر به سزایی بر روی سلامت جسمی و روحی شما دارد. پس یکی از اقدامات لازم این است یه یک تغییر مثبت در سبک زندگی خود اعمال کنید. یادتان باشد که ورزش را هر چند به مدت کم در برنامه روزانه خود بگنجانید.
  • حمایت خانواده و دوستان: بدون شک خانواده پناهگاه امنی است که افراد در هر زمان و بدون قید و شرط می توانند روی کمک اعضای آن حساب باز کنند. از این رو لازم است که حمایت خانواده را داشته باشید و خواسته های خود را با آن ها مطرح کنید.
  • فعالیت های مورد علاقه: به هیچ وجه از انجام دادن فعالیت های مورد علاقه خود غافل نشوید چرا که می توانند وضعیت روحی شما را بهبود ببخشند. حتما در طول روز تایم مشخصی را برای پرداختن به علایق خود اختصاص دهید.
  • پیگیری روند درمان: به منظور بهبودی هر چه سریع تر لازم است که روند درمان خود را به طور مرتب پیگیری کنید.

فکر خودکشی

درمان فکر خودکشی

همان گونه که ذکر شد، فکر خودکشی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از این دلایل بیماری های روانپزشکی است. از جمله این بیماری ها می توان به افسردگی اساسی، اختلالات دوقطبی و … اشاره نمود. در صورتیکه این دلیل ناشی از اختلالات مربوطه باشد می توان اقدامات درمانی را برای کنترل یا درمان آن به کار برد:

  • گفتار درمانی
  • دارو درمانی
  • رفتار درمانی

در صورتیکه لازم باشد تغییراتی در دوز و نحوه مصرف دارویتان اعمال شود باید همکاری لازم را با پزشک داشته باشید و به هیچ وجه داروی ضد افسردگی را خود سر مصرف نکنید. همچنین روانشناسان ممکن است تعدادی جلسات مشاوره درمانی برای فرد در نظر بگیرند و با او به گفت و گو و صحبت بپردازند.

مشاوره خودکشی

مشاوره خودکشی یکی از راه های موثر برای کنترل فکر خودکشی و جلوگیری از وقوع آن به شمار می رود. در این میان انتخاب مشاور مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. کلینیک مشاوره و مرکز تخصصی روان با آرام کادر روانشناسی مجرب خود مشاوره خودکشی را با قیمت و کیفیت مناسب ارائه می دهد. در ضمن امروزه شما می توانید از خدمات مشاوره غیر حضوری نیز بهره مند شوید. یادتان باشد که فکر خودکشی لزوما به معنی بیمار بودن شما یا اطرافیان نیست و گاهی تنها با یکسری جلسات مشاوره ساده حل می شود.

آیا راه هایی برای درمان فکر خودکشی وجود دارد؟

بله. بسته به وضعیت بیمار دارو درمانی، مشاوره درمانی و رفتار درمانی انجام می شود.

آیا داشتن فکر خودکشی به معنای بیمار بودن است؟

نه لزوما، در مواردی تنها ناشی از استرس و فشار های روحی است.

آیا فکر خودکشی عجیب و غریب است؟

خیر، هر فردی در طول زندگی خود ممکن است به آن فکر کند، اما تنها یک فکر است و عملی نخواهد شد.

4.6/5 - (479 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

1 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
فاطمه
6 ماه قبل

سلام من تاحالاشده به خودکشی فکرکنم یا آسیببه کسی اما گذرا بوده وتمایل به انجامش نداشتم ومتوجه شدم اشتباه میکنم آیا نیاز به مشاوره و درمان دارم؟ چون استرس دارم یه وقت نکنه بعدها بسرم بزنه عملیش کنم. ولی درحال حاضراصلا به خودکشی یا دگرکشی فکر نمی‌کنم وحالم خوبه و میدونم کاملا فکرغلطیه.

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره