به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
اختلالات روانی

اختلالات روانی

اختلالات روانی

اگر مشکلات و مسائل روحی انسان به خوبی حل نشود می تواند موجب بروز بیماری های روانی برای فرد شود. بیماری و اختلالات روانی از همین نادیده گرفتن علائم مشکلات روحی نشئت می گیرد و اغلب درمان مشکل تری را نیز دارد.

اختلالات روانی مانند افسردگی شدید از جمله مشکلاتی هستند که هر انسانی ممکن است در طول زندگی دچار آن ها شود. این اختلالت طیف وسیعی را شامل می شوند و هر کدام درمان متفاوتی دارند. خوب است تا ابتدا به انواع اختلالات روانی پرداخته و سپس به راه های درمان و تاثیر مراجعه به روانپزشک در بهبودی این مشکلات بپردازیم.

اختلال روان شناختی

اصطلاح اختلال روان شناختی گاهی برای اشاره به مواردی که بیشتر به عنوان اختلال های روانی یا اختلالات روحی شناخته می شود ، به کار می رود. اختلالات روانی الگوهای علائم رفتاری یا روانی است که بر جنبه های مختلف زندگی تأثیر می گذارد. این اختلالات برای شخص دچار این علائم پریشانی و اضطراب و استرس ایجاد می کند.

در حالی که لیست کاملی از هر اختلال روانی نیست ، لیست زیر شامل برخی از دسته های عمده اختلالات شرح داده شده در دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) است. آخرین نسخه کتاب چه راهنمای تشخیصی DSM-5 است و در ماه مه 2013 منتشر شد. DSM یکی از پرکاربردترین سیستم ها برای طبقه بندی اختلال های روانی است و معیار های تشخیصی استاندارد را ارائه می دهد.

اختلالات روانی

 

انواع اختلالات روانی 

1-اختلالات روانی عصبی تکاملی

اختلالات عصبی تکاملی مواردی هستند که به طور معمول در دوران کودکی ، نوجوانی یا بزرگسالی تشخیص داده می شوند. این اختلالات روانی شامل موارد زیر است:

الف-ناتوانی ذهنی (یا اختلال رشد ذهنی)

این نوع از اختلالات روانی قبلاً به عنوان عقب ماندگی ذهنی خوانده می شد. این نوع از اختلال رشد، قبل از 18 سالگی منشأ می گیرد و در عملکردهای ذهنی و رفتار های سازگار، با محدودیت هایی همراه است.

محدودیت های عملکرد اغلب با استفاده از تست های ضریب هوشی مشخص می شوند ، با ضریب هوشی زیر 70 که اغلب نشان دهنده وجود یک محدودیت است. رفتارهای سازگارانه عبارتند از: مهارت های عملی ، مهارت های روزمره مانند مراقبت از خود ، تعامل اجتماعی و مهارت های زندگی.

ب- تأخیر در رشد جهانی

این مشکل تشخیصی برای ناتوانی های رشد در کودکان زیر 5 سال است. این تأخیرها مربوط به شناخت ، عملکرد اجتماعی ، گفتار ، زبان و مهارت های حرکتی است. این بیماری یا این نوع از اختلالات روانی معمولاً به عنوان یک تشخیص موقتی در مورد کودکانی که هنوز سن زیادی ندارند برای انجام تست های ضریب هوشی استاندارد دیده می شود. هنگامی که کودکان به سن و سالی رسیدند که بتوانند یک تست هوشی استاندارد را انجام دهند ، ممکن است دچار ناتوانی ذهنی شوند.

ج -اختلالات ارتباطی

مواردی از اختلالات روانی است که بر توانایی استفاده ، درک یا تشخیص زبان و گفتار تأثیر می گذارد و شامل :

1- اختلال زبان

2- اختلال صدا در گفتار

3- اختلال تسلط در دوران کودکی (لکنت زبان)

4- اختلال ارتباطی اجتماعی (عمل گرا) می باشد.

د- اختلال طیف اوتیسم

این نوع از اختلالات روانی که مقداری شناخته تر می باشد ، با نقص های مداوم در تعامل و ارتباطات اجتماعی در جنیه های مختلف زندگی و همچنین الگوهای محدود و تکراری رفتارها مشخص می شود و ممکن است عملی را بارها تکرار کنند.

2-اختلالات روانی دوقطبی

اختلال دو قطبی با تغییر حالت و همچنین تغییر در فعالیت و سطح انرژی مشخص می شود. این اختلال اغلب شامل ایجاد تغییراتی بین روحیه ی بالا و دوره ی افسردگی است و یا به عنوان شیدایی یا هیپومانیا تلقی می شود.

این دسته از اختلالات روانی موجب شیدایی با دوره مشخصی از خلق و خوی بالا ، گسترده یا تحریک پذیر همراه با افزایش فعالیت و انرژی مشخص می شود. دوره های شیدایی گاهی اوقات با احساس پریشانی ، تحریک پذیری و اعتماد به نفس بیش از حد مشخص می شوند. افرادی که شیدایی را تجربه می کنند ، مستعد ابتلا به فعالیت هایی هستند که ممکن است عواقب طولانی مدت منفی مانند قمار و جادوگری های خرید را نیز در پی داشته باشد.

علائم اولیه این نوع از اختلالات روانی با افسردگی با احساس خلق و خوی افسرده یا غمناک همراه با عدم علاقه به فعالیت ها مشخص می شوند. همچنین ممکن است احساس گناه ، خستگی و تحریک پذیری را شامل شود. در طی دوره افسردگی ، افراد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است علاقه خود را به فعالیت هایی که قبلاً از آن لذت می بردند ، از دست بدهند ، مشکلات خوابیدن را تجربه کنند و حتی فکر خودکشی هم داشته باشند.

هر دو قسمت جنون و افسردگی هم برای شخصی که این علائم را تجربه می کند و هم برای خانواده ، دوستان و سایر عزیزان که می توانند این رفتارها و تغییرهای روحی را رعایت کنند می توانند ترسناک باشند. خوشبختانه ، درمان های مناسب و مؤثر ، که اغلب شامل داروها و روان درمانی های متفاوت می شود می توانند به مبتلایان به اختلال دوقطبی با موفقیت علائم خود را مدیریت کنند  و به درمان این دسته از اختلالات روانی کمک کند.

3-اختلالات اضطرابی

اختلالات روانی از نوع اضطرابی مواردی هستند که با ترس بیش از حد و مداوم ، نگرانی ، اضطراب و اختلالات رفتاری مرتبط با آن مشخص می شوند.

4- اختلالات مرتبط با استرس و استرس زا

شامل قرار گرفتن در معرض یک واقعه استرس زا یا آسیب زا است.

5-اختلالات تبعیض آمیز

نوعی از اختلالات روان شناختی است که مستلزم تفکیک یا قطع شدن در جنبه های آگاهی ، از جمله هویت و حافظه است.

6- اختلالات تغذیه ای

اختلالات روانی خوردن با نگرانی وسواس در مورد وزن و الگوهای اختلال خوردن مشخص می شود که بر سلامت جسمی و روانی تأثیر منفی می گذارد. پرخوری عصبی می تواند از این دسته از اختلالات باشد.

7-اختلالات خواب

اختلالات روانی مربوط خواب شامل ایجاد اختلال در الگوهای خواب است که منجر به پریشانی می شود و بر عملکرد روز تأثیر می گذارد.

8-اختلالات روانی در کنترل رفتار

اختلالات کنترل رفتار، مواردی است که عدم توانایی در کنترل احساسات و رفتارها را در پی دارد و در نتیجه به خود یا دیگران آسیب می رساند. این مشکلات با تنظیم عاطفی و رفتاری با عملکرد هایی مشخص می شوند که باعث نقض حقوق دیگران مانند از بین بردن مال یا  آسیب جسمی می شوند. بسیاری از قتل هایی که امروزه در سطح جامعه به صورت غیر عمدی صورت می گیرد ناشی از این دسته از اختلالات روانی می باشد.

9-اختلالات افسردگی

اختلالات افسردگی نوعی اختلال خلقی است که شامل تعدادی از شرایط است. همه ی آن ها با وجود حالات غم انگیز و تحریک پذیر همراه با علائم جسمی و شناختی مشخص می شوند. آنها از نظر طول ، زمان یا علت احتمالی فرق می کنند. این نوع از اختلالات روانی ، علائمی دارد که در صورت مشاهده باید فورا مورد توجه قرار بگیرد.

10-اختلالات مصرف مواد مخدر

اختلالات مربوط به مصرف مواردی هستند که شامل استفاده و سوء استفاده از مواد مختلفی از قبیل کوکائین ، متامفتامین ، مواد مخدر و الکل می شوند. ظهور روان پریشی ، اضطراب و هذیان را به همراه دارند.

11-اختلالات روانی عصبی شناختی

اختلالات عصبی شناختی با نقص به دست آمده در عملکرد شناختی مشخص می شود. این اختلالات شامل مواردی نیست که شناخت اختلال در هنگام تولد یا اوایل زندگی (سالمندی) وجود داشته باشد.

12-اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی یک بیماری و اختلالات روانی مزمن است که بر تفکر ، احساس و رفتار فرد تأثیر می گذارد. این یک بیماری طولانی مدت و پیچیده است و درمان اغلب سخت و دشوار می باشد.

13-اختلالات شخصیتی

اختلالات شخصیتی با الگوی ماندگار افکار ، احساسات و رفتارهای ناسازگار مشخص می شود که می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی در روابط و سایر زمینه های زندگی فرد شود.

درمان اختالات روانی با مراجعه به روانپزشک

روانپزشک برخلاف روانشناس، پزشک هستند و باید بیماران را ارزیابی کنند تا مشخص شود علائم آنها نتیجه بیماری جسمی ، ترکیبی از بیماری های جسمی و روحی است یا به شدت روانی است. روانپزشک اختلال روان معمولاً به عنوان رهبر بالینی تیم چند رشته ای فعالیت می کند ، که ممکن است روانشناسان ، مددکاران اجتماعی ، کاردرمانی و کارمندان پرستاری را شامل شود. روانپزشکان اختلال روان آموزش گسترده ای در یک رویکرد زیست روانشناختی و اجتماعی برای ارزیابی و مدیریت بیماری روانی دارند.

اختلالات روانی

روانپزشک برای درمان اختلالات روانی بعنوان بخشی از فرآیند ارزیابی بالینی ، می تواند از معاینه وضعیت روانی استفاده کند. معاینه بدنی تصویربرداری از مغز مانند توموگرافی کامپیوتری (CT) ، تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) یا توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) و آزمایش خون. روانپزشکان دارو را تجویز می کنند و ممکن است از روان درمانی نیز استفاده کنند. گرچه اکثریت قریب به اتفاق مدیریت پزشکی را انجام می دهند و برای روان درمانی هفتگی تا دو ماهه به یک روانشناس یا سایر متخصصان درمانی مراجعه می کنند.

بهداشت روان و تاثیر آن در درمان اختلالات روانی

در زیر به شرح کامل بهداشت روان می پردازیم:

بهداشت روان و یا مسائل مربوط به مصرف مواد با نابرابری های قابل توجهی در عوارض و مرگ و میر همراه است. هدف از این روش، شناسایی مکانیسم های اصلی دسترسی ضعیف مراقبت های اولیه برای این جمعیت می باشد.

روانپزشک برای درمان اختلالات روانی می تواند با روش بهداشت روان همراه با تعیین عوامل تأمین کننده ، از جمله دانش و ارزش های شخصی مربوط به سلامت روان و مصرف مواد ، میزان تأمین نیازهای خاص مشتری را در مجموعه مراقبت های اولیه مشخص می کند. عوامل سیستم بهداشتی ، مانند مدلهای ارائه خدمات مراقبتهای اولیه ، زمینه ای را که در آن فاکتورهای مشتری و ارائه دهنده خدمات در آن کار می کنند ، تعیین می کنند.

این روش به روشن شدن مکانیسم های دسترسی ضعیف مراقبت های بهداشتی اولیه در بین مبتلایان به مصرف مواد و یا مشکلات بهداشت روان کمک می کند. نتایج حاکی از آن است که ، الگوهای مشترک بین مراقبت های اولیه ممکن است دسترسی و کیفیت مراقبت از این جمعیت را بهبود بخشد ، و ممکن است برای حمایت از ارائه دهندگان خدمات در ارائه مراقبت های مناسب به مشتریان خود ، آموزش بیشتری در مورد بهداشت روان و مسائل مربوط به مصرف مواد مورد نیاز باشد. در نهایت استفاده از این الگو ها باعث بهبود اختلالات روانی می شود.

 

آیا مراجعه به روانپزشک کمکی در بهبود اختلالات روانی می کند؟

بله روانشناسان با استفاده از متد های مختلف روان درمانی و دارو درمانی می توانند این اختلالات را درمان کنند.

اختلال روانشناختی چیست؟

اصطلاح اختلال روان شناختی گاهی برای اشاره به مواردی که بیشتر به عنوان اختلالات روانی یا اختلالات روحی شناخته می شود ، به کار می رود. اختلالات روانی الگوهای علائم رفتاری یا روانی است که بر جنبه های مختلف زندگی تأثیر می گذارد. این اختلالات برای شخص دچار این علائم پریشانی و اضطراب و استرس ایجاد می کند.

آیا اختلال دو قطبی درمان دارد؟

درمان های مناسب و مؤثر ، که اغلب شامل داروها و روان درمانی های متفاوت می شود می توانند به مبتلایان به اختلال دوقطبی با موفقیت علائم خود را مدیریت کنند.

4.6/5 - (487 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

1 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
Mohammed
1 سال قبل

سلام .نام من به انگلیسیmohammed  بیمارروانی بودم ولی با یک روش جالب درمان شدم ودیگه فکر و خیال نمیکنم حالا شمایی که میخوای این روش بدونی اون روش اینه که یک ساعت در صبح وعصر وشب خیلی راحت رو زمین دراز میکشی و سرتو میزاری رو بالش و اهنگ های با کلام باحال گوش میدی و حالا دیگه درمان شدی ودیگه فکر و خیال نمیکنی .

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره