به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
مشاوران حرفه‌ای و با تجربه
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
مشاوره حضوری،آنلاین و تلفنی
انتخاب بهترین مشاور برای شما

درمان مونوفوبیا

مشاور مونوفوبیا چیست؟ مشاور ازدواج نشانه های مونوفوبیا مرکز مشاوره آشنایی با مرکز مشاوره ما سرویس ها سوالات متداول

راهکارهای درمان مونوفوبیا چیست؟

زمانی که افراد به صورت غیر طبیعی از تنها ماندن بترسند یعنی ایشان دچار مونوفوبیا هستند. مونوفوبیا تنها برای انسان ها نبوده و حتی برخی حیوانات هم از تنهایی ترس زیادی دارند.

از آنجایی که درمان مونوفوبیا اهمیت زیادی دارد در ادامه قصد داریم توضیحات بیشتری در اینباره ارائه دهیم.

مونوفوبیا چیست؟

همانطور که بیان نمودیم مونوفوبیا، ترس غیر طبیعی از تنهایی می باشد که به آن اتوفوبیا، ایزولوفوبیا و ایروموفوبیا هم می گویند. چنانچه مهم است اشاره کنیم افرادی که دچار این نوع اختلال هستند به هنگام تنهایی دچار اضطراب زیادی می شوند. علاوه بر اضطراب، احساساتی اعم از افسردگی و احساس ناامنی زیاد هم در ایشان شکل می گیرد.

درمان مونوفوبیا

آیا می توان از جلسات مشاوره غیر حضوری بهره مند گشت؟

بله کافیست با روان آرام کلینیک تماس حاصل نمود.

مشاوره تلفنی بهتر است یا حضوری؟

هر یک از این جلسات می توانند با توجه به شرایط مراجع نتایج موثری داشته باشند ولیکن توصیه می کنیم در صورت داشتن شرایط حتما از جلسات حضوری بهره گرفته شود تا بتوان گفتگوی چهره به چهره و راحت تری با مشاور داشت در غیر این صورت می توان با مشاور روانشناس جهت بهره مندی از جلسات مشاوره آنلاین مشورت نمود.

هزینه جلسات مشاوره درمان فوبیا چقدر است؟

هزینه نهایی وابسته به تعداد جلسات درمان و نوع درمان می باشد بنابراین می توان جهت کسب اطلاعات دقیق تر با شماره درج شده در صفحه سایت تماس حاصل نمود.

4.7/5 - (98 امتیاز)

مونوفوبیا چه نشانه هایی دارد؟

وقتی که افراد تنها شوند نیز نشانه هایی که در این بخش ارائه می دهیم را از خود ابراز می دارند.. برخی از مهم ترین و رایج ترین این نشانه ها عبارتند از:

و..به همین سبب درمان مونوفوبیا از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا اگر این اختلال توسط درمانگری متخصص درمان نشود علائم و نشانه های مونوفوبیا ممکن است به مرور افزایش یابد.

علل بروز مونوفوبیا چیست؟

افراد به دلایل متعددی ممکن است دچار مونوفوبیا شوند که قصد داریم در این بخش به برخی از این علل اشاره کنیم.

یکی از مهم ترین دلایلی که سبب بروز مونوفوبیا می شود نیز تجربیات تلخی است که فرد در دوران کودکی با آن ها مواجه شده است.

فرضا شخص در دوران کودکی از بابت تنهایی دچار ترس شده است و این ترس در ایشان رخنه کرده است. زمانی که فرد از دوران کودکی ترس خود از تنهایی را داشته باشد این نیز در صورت تایید روانشناس متخصص مونوفوبیا می باشد که فرد مدام تلاش می کند برای اینکه تنها نماند وقت خود را با دوستان و سایر برنامه ها پر کند.

مساله دیگری که می تواند علت ترس از تنهایی باشد، کمبود اعتماد به نفس می باشد. این افراد از آنجایی که اعتماد به نفس کمی دارند از تنهایی ترسیده و نمی توانند به تنهایی کارهایشان را پیش ببرند. این افراد تصور می کنند در صورتی که به تنهایی به انجام کاری بپردازند در آن کار شکست می خورند.

علاوه بر درمان مونوفوبیا، علت یابی و درمان کمبود اعتماد به نفس اهمیت زیادی دارد زیرا ممکن است فرد به سبب اعتماد به نفس کمی که دارد دچار احساسات منفی زیادی نسبت به خود شده و افکار خودکشی و مرگ را داشته باشد..

درمان مونوفوبیا

نحوه تشخیص مونوفوبیا

همانطور که بیان نمودیم مهم است که اختلال مونوفوبیا توسط درمانگر متخصص تشخیص داده شود بنابراین اگر فرد به هنگام تنهایی دچار ترس زیادی می شود لازم است که به روانشناس متخصص مراجعه نماید . تفاوتی که این نوع فوبیای ترس با برخی انواع ترس دیگر دارد این است که مونوفوبیا موقعیتی است یعنی فرد در تمامی اوقات دچار ترس نبوده بلکه تنها زمانی که ممکن است تنها شود یا به هنگام تنهایی، این فرد دچار ترس و نگرانی می گردد.

چنانچه ترس از تنهایی در افراد می تواند اضطراب زیادی را در افراد ایجاد سازد به همین سبب لازم است که در اسرع وقت به درمان مونوفوبیا پرداخت تا شدت علائم اتوموفیا در افراد کاهش یابد.

مرکز مشاوره و روانشناسی روان آرام، دارای مجوز رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بوده و توسط سرکار خانم دکتر آزیتا امین الرعایا تاسیس گردیده است. کادر کلینیک روان آرام را مشاورانی خبره، اساتید دانشگاهی و روان درمانگران به نام تشکیل داده اند. حوزه فعالیت این کلینیک روانشناسی را می‌توان حوزه فعالیتی وسیعی دانست چرا که خدمات ارائه شده در این مرکز مشاوره مشکلات روان شناختی، روان پزشکی، کودک و نوجوان، بزرگسالان، فردی، زوج درمانی، خانواده و حتی مشاوره های گروهی را نیز پوشش می‌دهد

درمان مونوفوبیا

آیا مونوفوبیا، همان احساس تنهایی است؟

باید بیان داریم مونوفوبیا با احساس تنهایی داشتن تفاوت بسیاری دارد.

زمانی که فرد دچار اختلال مونوفوبیا باشد به سبب اینکه تنها باشد یا ممکن است تنها گردد نیز دچار اضطراب بسیار زیادی می گردد، در حالی که احساس تنهایی کردن لزوما همراه با اضطراب نیست بلکه شخص احساس می کند ارتباطات اجتماعی هدفمندی ندارد و زمانی که با دیگران هم ارتباط دارند فرضا در یک جمع، احساس تنهایی می کنند.

این نکته مهم است که بیان داریم احساس تنهایی کردن هم گاهی می تواند همراه با اضطراب باشد اما اضطرابی که در مونوفوبیا وجود دارد بسیار شدید می باشد.

بهتر است یادآور شویم زمانی که کودکان به هنگام تنهایی دچار ترس می شوند والدین سریعا تصور نکنند که فرزندشان دچار مونوفوبیا می باشد زیرا در سنین کودکی به دلیل تجربه کم طبیعی است که کودک به هنگام تنهایی دچار ترس گردد زمانی می توان از دکتر متخصص برای کودک خود کمک گرفت که میزان ترس کودک از تنهایی بسیار شدید و به نوعی غیر طبیعی می باشد.

می توان با کمک مشاور روانشناس با بهره گیری از راهکارهایی تخصصی به کاهش میزان ترس کودک از تنهایی پرداخت بنابراین در صورت وجود ترس شدید، بهتر است به آن توجه کرده و در زمان مناسب از شدت گرفتن و پیشرفت علائم ترس جلوگیری نمود.

درمان مونوفوبیا

راهکارهای درمان مونوفوبیا چیست؟

در این بخش قصد داریم به برخی روش های درمانی موثر برای کاهش علائم و درمان فوبیای ترس از تنهایی ارائه دهیم که عبارتند از:

1.درمان شناختی رفتاری

در این روش درمانی راه هایی که می توان با آن ها با عامل ترس مقابله کرد نیز آموزش داده می شوند. بنابراین افراد به مرور می آموزند چگونه به تنهایی و البته به شیوه ای موثر با عامل ترس مقابله نمایند.

در جلسات درمانی به افراد کمک می شود ابتدا بپذیرند که ترس از تنهایی را داشته و با یادگیری راه های مقابله نیز با آن کنار بیایند.

2.دارو درمانی

در صورتی که میزان شدت علائم مونوفوبیا زیاد باشد نیز درمانگر تشخیص می دهد علاوه بر روان درمانی از دارو درمانی برای درمان مونوفوبیا استفاده می کنند.

مصرف دارو برای درمان مونوفوبیا باید به تشخیص و تایید درمانگر متخصص باشد بنابراین به هیچ عنوان نباید خودسرانه به استفاده از دارو برای کاهش ترس از تنهایی پرداخت.

از جمله برخی داروهای موثر بر درمان مونوفوبیا به تشخیص درمانگر عبارتند از:

آرام بخش های بنزودیازپین کمک می کنند میزان اضطراب افراد به هنگام تنهایی کاهش یابد. البته مصرف این آرام بخش ها باید زیر نظر متخصص و با احتیاط انجام گیرد زیرا میزان احتمال اعتیاد افراد به این داروها زیاد می باشد خصوصا افرادی که سابقه اعتیاد به الکل و..دارند.

این داروها مانع تحریک شدنی که از سوی آدرنالین می باشد می گردند. زمانی که افراد دچار ترس می شود در موقعیت مربوطه آدرنالین فرد فعال می شود.

3.مواجهه درمانی

در جلسات مواجهه درمانی نیز شخص به مرور و مرحله به مرحله با عامل ترس مواجه می شود. ابتدا مواجه سازی به صورت ذهنی است یعنی فرد با کمک روانشناس تصور می کند که در اتاقی تنها می باشد و.. به مرور با هر بار پیشرفت نیز فرد برای مواجه شدن کامل با محرک ترس یعنی تنهایی آمادگی پیدا می کند.

این روش کمک می کند مونوفوبیا تاثیراتی منفی بر زندگی افراد نداشته و زندگی وی مختل نگردد.

سایر روش های موثر بر کاهش و درمان مونوفوبیا

عموما افرادی که ترس از تنهایی دارند نمی توانند این ترس را به خوبی مدیریت کنند و زندگی شان بدین دلیل تحت تاثیر قرار می گیرد..چنانچه قصد داریم به برخی راه های موثر بر مدیریت ترس اشاره کنیم.

4.فعالیت اجتماعی

خوب است که افراد خود را با حضور در جمع های دوستانه و البته مفید سرگرم کنند فرضا شرکت در کلاس های ورزشی..این نیز کمک می کند علاوه بر احساس خوب پیدا کردن، دوستان خوبی را پیدا کرده و میزان تنهایی افراد کاهش یابد.

5.وقت گذرانی با حیوانات

یکی از راه های موثر بر کاهش مونوفوبیا وقت گذرانی با حیوانات خصوصا حیوان خانگی می باشد و می تواند احساس بهتری را در افراد برقرار سازد.

6.ارتباط بیشتر با خدا

می توان اوقاتی را برای سپری کردن وقت با خداوند تعیین نمود که با صحبت و راز و نیاز با خداوند احساس آرامش نمود. چنانچه زمانی که آدمی در هر لحظه و هر روز به یاد خداوند باشد و با او صحبت کند مسلما میزان احساس تنهایی وی به مرور زمان کاهش می یابد.

می توانید با روش های مختلف با خداوند ارتباط برقرار نمود فرضا نماز خواندن، قرآن خواندن، ذکر گفتن و حتی صحبت کردن معمولی در طول روز

7.فعال بودن

زمانی که مدام یکجا نشسته و کاری از پیش نبرد، نه تنها ترس از تنهایی کاهش نمی یابد بلکه به سبب تجمع فکر و خیال می تواند شدیدتر گردد بنابراین خوب است خود را مشغول به کارها و فعالیت های مفیدی کرد.

8.مراجعه به مشاور روانشناس

می توان با مراجعه به روانشناس متخصص به درمان مونوفوبیا پرداخته و ترس از تنهایی را با بهره گیری از راهکارهای موثر کاهش داد..کافیست با مشاور همکاری لازم را داشته و روانشناسی متخصص و مجرب را برای کمک به درمان انتخاب نمود.

بدین جهت می توان از جلسات مشاوره فردی کلینیک روانشناسی روان آرام به صورت حضوری یا آنلاین بهره مند گشت، کافیست با شماره درج شده در صفحه سایت تماس حاصل نمود.

بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره