به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
ترس از تعهد در رابطه (گاموفوبیا)

ترس از تعهد در رابطه (گاموفوبیا)

نوبتی هم که باشد نوبت موضوع مهم و اساسی تعهد در رابطه است! می دانیم که هر رابطه ی عاطفی اعم از رابطه ی زناشویی با چالش ها و فراز و نشیب هایی همراه است. یکی از نکاتی که ذهن افراد را در هنگام بدو ورود به رابطه ی عاطفی درگیر می کند ترس از تعهد در رابطه است. این ترس عموما قبل از ازدواج و یا در دوران نامزدی اهمیت بیشتری پیدا می کند. به راستی این  ترس از تعهد در رابطه به چه معناست و چگونه می توان آن را کنترل نمود؟ در ادامه به راه های مقابله با این موضوع و مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت. ترس از تعهد در رابطه یا فوبیای تعهد در رابطه در برخی مواقع چنان شدت می یابد که مانع ادامه روابط می گردد. مسلما راه حل ها و تدابیری برای ریشه یابی و بررسی این قبیل مشکلات وجود دارد. این تدابیر باید در زمان مناسب به کار برده شوند.

ترس از تعهد در رابطه به چه معناست؟

افراد در موقعیت ها و به دلایل مختلف ممکن است از تعهد در رابطه سر باز زنند. نکته مهم در هنگام رویارویی با این مشکل( ترس از تعهد در رابطه) گفت و گو و مشاوره است. مهم است بدانید که دلیل ترس طرف مقابل شما چیست؟ آیا تجربه دردناک و روابط قبلی او را دچار این هراس کرده یا پای دلایل اخلاقی دیگری در میان است؟

این ترس از تعهد در رابطهعموما قبل از ازدواج و در دوران آشنایی و دوستی نمود پیدا می کند. پس بهتر است که در همین بازه ی زمانی به گفت و گو پرداخته و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید. به هر حال تصمیم به ازدواج یکی از تصمیمات مهم هر فردی است، لذا درجاتی از ترس طبیعی به نظر می رسد.

آیا پای علاقه در میان است؟

شخصی که از بابت تعهد در رابطه نگران است تا چه میزان به طرف مقابلش علاقه دارد؟ در این مواقع دو حالت کل وجود دارد:

  • شخص به پارتنر خود علاقه دارد و به دلایل دیگری از جمله گذشته عاطفی نگران است.
  • شخص به پارتنر خود علاقه ندارد و یا از بابت احساسات خود مطمئن نیست و نمی تواند تصمیم بگیرد.

نکته دوم اهمیت بیشتری دارد زیرا ممکن است به ازدواج ناموفق و طلاق منجر شود. اگر پارتنر شما هنوز درباره ی علاقه خود مطمئن نیست بهتر است که یکباره تکلیف خود را مشخص کنید. اگر فکر می کنید که زوج مناسب خود را پیدا نکرده اید لازم است که تجدید نظر کنید.

مزایا و معایب ترس از تعهد در رابطه چیست؟

بدون شک ترس از تعهد در رابطه مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد. شاید برایتان سوالی ایجاد شود که مگر مزایایی هم وجود دارد؟ بله، این ترس تا حدودی نرمال است. دلیل آن هم این است که فرد اهمیت تعهد را می داند و ترس آن به همین علت است، به عبارتی این ترس موجب می شود تا فرد با جدیت و تعهد بیشتری در رابطه رفتار کند.

حال سوال این است که معایب آن چیست؟ تصور کنید که فرد مقابل به رابطه با یک فرد بسنده نمی کند و به نوعی تنوع طلب است، تنوع طلبی یک ویژگی اخلاقی و درونی است. این افراد عموما در روابط پایدار دوام نمی آورند. لازم به ذکر است که ترس از تعهد در رابطه در مواردی چنان شدت می یابد که فرد برای همیشه مجرد می ماند.

دلایل ترس از تعهد در رابطه

همان گونه که گفتیم دلایل گوناگونی وجود دارد که موجب تردید افراد در برقراری رابطه می شوند. حال بیایید این ترس از تعهد در رابطه را ریشه یابی کرده و مهم ترین دلایل آن را بررسی کنیم.

ازدواج ناموفق قبلی

ممکن است فردی در گذشته ازدواج ناموفقی داشته و یا شکست عاطفی سختی خورده باشد. همچنین ممکن است یکی از دلایل شکست قبلی فرد عدم تعهد پارتنر او بوده باشد. در چنین مواقعی شخص به سختی اعتماد کرده و دائما خود را سرزنش می کند. شما باید این اطمینان را بدهید که دیگر تجربیات تلخ او تکرار نخواهد شد.

اعتماد به نفس پایین

یکی دیگر از دلایل ترس از تعهد در رابطه  به اعتماد به نفس پایین شخص می باشد. به این معنی که فرد می ترسد به اندازه کافی برای طرف مقابل ایده آل نباشد. جلسات مشاوره درمانی می تواند تا حدود زیادی این اختلال را بهبود ببخشد. پس از طی این جلسات لازم است تا مجددا با او گفت و گویی در این باره داشته باشید. تا حد امکان از جملات با انرژی مثبت و حس خوب استفاده کنید.

عدم آمادگی

دلیل دیگر مربوط به عدم آمادگی فرد برای شروع یک رابطه جدی می باشد. این عدم آمادگی به دلایلی از قبیل سن پایین، مسئولیت پذیری پایین و تنوع طلبی بالا رخ می دهد.

احتمال خیانت

این احتمال را در نظر بگیرید که پارتنرتان در حال خیانت به شما است! یکی از دلایل ترس در افراد خیانت است و ممکن است با شخص دیگری در رابطه باشند. به همین علت لازم است که از وفادار بودن او اطمینان حاصل کنید.

دلایل خانوادگی

همیشه احتمالات خانوادگی را در نظر بگیرید، این موضوع به چه معناست؟ ممکن است شخص مورد نظر شاهد اتفاقات ناخوشایندی در خانواده خود بوده باشد. برای مثال ممکن است شاهد خیانت مادر یا پدر خود بوده باشد. بدون شک این اتفاق موجب ایجاد تفکر اشتباه درباره ی رابطه در او و ترس از تعهد در رابطه می شود.

 

راه های مقابله موجود چیست؟

حل این مشکل تا حدود زیادی به یک فاکتور بستگی دارد و آن هم میل و اراده شخص است. آیا فرد تمایل به حل مشکل مورد نظر را دارد؟ آیا از اراده و توانایی لازم برای حل این چالش برخوردار است؟ جواب تمامی سوالات را می توانید با یک گفت و گوی موثر متوجه شوید.

سعی کنید تا لحن گفت و گوی شما حالت دوستانه و نه تهاجمی و خصمانه داشته باشد. به این صورت پارتنرتان به شما اعتماد بیشتری می کند. همین نکته موجب می شود تا وی برای حل مشکل جدیت و تمایل بیشتری نشان دهد. لازم به ذکر است با گفت و گو می توانید تا حدودی تمایل شخص را برای ادامه رابطه متوجه شوید.

چالش های احتمالی

مطمئنا ارتباط با افرادی که از بابت تعهد ترس و نگرانی دارند چالش های زیادی دارد. به خصوص اگر شما خود فردی متعهد باشید. عدم حل این مشکل در دراز مدت مشکلات متعددی را سبب خواهد شد.

 

ترس از تعهد در رابطه

مهم ترین علائم ترس از تعهد در رابطه

  • در صورتی که فرد از تعهد در رابطه هراس دارد عموما از صحبت درباره ی آینده طفره می رود. در واقع او به دلیل ترس نمی تواند آینده ای را با شما تصور کند.
  • این دسته از افراد تنها درباره ی آینده و موفقیت های شخص خود صحبت می کنند. به عبارتی موفقیت و آینده خود را با شما شریک نمی دانند.
  • افراد مذکور عموما ملاقات ها و قرار های تعیین شده را به تعویق می اندازند. در واقع شما الویت آخر آن ها هستید و اهمیتی برای او ندارید.
  • شخص تمایل به روابط کوتاه مدت دارد. اگر درباره ی روابط قبلی او تحقیق کنید نیز متوجه این امر خواهید شد. طبیعی است که شما با این فرد آیده ای نخواهید داشت.

توجه کنید که هراس از تعهد یا ترس از تعهد در رابطه به معنی عدم علاقه فرد به شما نمی باشد. پس در این مورد دچار سوء برداشت نشوید. در واقع این دو حس ممکن است همزمان با یکدیگر رخ دهند. دقت کنید که ادامه رابطه اجباری هیچ فایده ای ندارد. اگر پارتنرتان برای کار ها و مراحل بعدی رابطه آمادگی ندارد اتمام آن به صلاح هر دویتان است.

کلام آخر

الویت خود را بر پایه حل مشکل و گفت و گو بگذارید و بعد به سراغ مراحل بعدی برود. این احتمال را بدهید که ترس طرف مقابل تنها با گفت و گو و یا جلسات مشاوره حل شود. اگر خود نیز این ترس را در وجودتان حس می کنید بهتر است با خودتان روراست باشید. آیا فکر می کنید که این ترس با صحبت کردن حل شود؟ یا مشکل فراتر از این ها است؟ ممکن است تا به حال رابطه طولانی مدت را تجربه نکرده اید و برای اولین بار در حال تجربه آن باشید. در این شرایط شما به کمی زمان نیاز دارید تا با شرایط موجود سازگار شوید. هیچ کس بهتر از شما صلاح خودتان را نمی داند. اگر طرف مقابلتان به شما عشق، احترام و توجه کافی دارد فکر می کنید علت چه باشد؟ آیا هداف رابطه طولانی مدت و ازدواج را درک کرده اید یا به زمان بیشتری نیاز دارید؟

به خودتان و طرف مقابل خود احترام بگذارید، مسلما در برخی موارد قطع رابطه بهتر از ادامه بی هدف آن است. توصیه می کنیم که سخت گیری بیش از اندازه نشان ندهید. اجازه دهید روابط در زمان مناسب خود وارد زندگی شما شوند و آن را دگرگون و دچار تحول کنند. همیشه اول هر کاری دشوار است پس ترس از تعهد در رابطه خود را کنار بگذارید و قورباغه خود را قورت دهید.

دقت داشته باشید که رابطه عاطفی نباید حکم زندان را برای شما داشته باشد، در صورتی که حس کنید در زندان هستید باید فورا از آن رابطه بیرون بیایید. اگر می خواهید به ترس خود غلبه کنید باید پارتنر صبوری داشته باشید که شما را در این مسیر یاری دهد. در نهایت کلید موفقیت در هر کاری غلبه به ترس است.

نام دیگر ترس از تعهد در رابطه چیست؟

معمولا از آن در علم روانشناسی با نام گاموفوبیا یاد می شود.

اولین علامت ترس از تعهد در رابطه چیست؟

در صورتی که فرد از تعهد در رابطه هراس دارد عموما از صحبت درباره ی آینده طفره می رود. در واقع او به دلیل ترس نمی تواند آینده ای را با شما تصور کند.

فرار از تعهد به معنای عدم وجود علاقه است؟

توجه کنید که هراس از تعهد یا ترس از تعهد در رابطه به معنی عدم علاقه فرد به شما نمی باشد. پس در این مورد دچار سوء برداشت نشوید. در واقع این دو حس ممکن است همزمان با یکدیگر رخ دهند.

4.6/5 - (486 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره