آیا فرزندم به مشاوره نوجوان نیاز دارد؟
مشاوره نوجوان به نوجوانان کمک می کند تا نگرانی هایی را که ممکن است در رشد اجتماعی، عاطفی یا شناختی آن ها تاثیر بگذارد، کشف کنند. روند درمان به آن ها این فرصت را می دهد تا احساسات دشوار یا گیجی خود را در یک محیط امن با مرزهای مشخص ابراز کنند.
مشاوره نوجوانان معمولا روی مسائلی تمرکز دارد که در دورههای رشد بیشتر خودشان را نشان میدهند. خیلی از روانشناسان مشکلاتی مانند مسائل عاطفی یا اجتماعی، آسیبهای بیولوژیکی، نقصهای شناختی و استرس ناشی از تغییرات دوره نوجوانی را تشخیص داده و درمان میکنند.
اهمیت مراجعه به مشاوره نوجوان از این جهت است که در دوره نوجوانی تغییرات زیادی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی در او رخ میدهد. همین تغییرات و فشاری که به او وارد میکنند هم باعث میشوند که نوجوان رفتارها و واکنشهای غیرعادی داشته باشد.
چه زمانی فرزندمان نیاز به مشاوره دارد؟
وقتی نوجوانی از پریشانی ذهنی، اجتماعی، عاطفی، روانی و یا ضربه ای رنج می برد، کنار آمدن با آن دشوار است. در این شرایط یک مشاور نوجوان می تواند برای فرزندمان بسیار سودمند باشد.
این متخصص بهداشت روان می تواند موارد اساسی را که بر سلامتی فرزند شما تأثیر می گذارد، شناسایی کند. بنابراین او می تواند به سرعت درمانی را که برای بهتر شدن نیاز دارد، دریافت کند. واقعیت این است که بسیاری از نوجوانان قادر به پردازش کامل پیچیدگی های همراه با مسائل عاطفی و یا روانشناختی نیستند، بنابراین مشاوره حضوری نوجوانان ممکن است همان چیزی باشد که فرزند شما برای آرامش ذهنی نیاز دارد.
علاوه بر این، مراجعه به دکتر روانشناس نوجوانان در مورد فرزندانی که از اختلال وسواس فکری عملی، استرس پس از سانحه یا اختلال اضطراب عمومی رنج می برند، می تواند بسیار ارزشمند باشد.
مشاور نوجوان چه کسی است؟
مشاور نوجوان، نوجوانان را ارزیابی و درمان می کنند. آن ها به نوجوانان کمک می کنند تا با استرس هایی مانند طلاق، مرگ و تغییراتی بزرگ در خانواده یا مدرسه مقابله کنند. مراجعان آن ها ممکن است شامل فرزندانی با مسائل مختلف رشد، از اختلالات یادگیری تا بیماری های شدید روانی باشد. لیست جزئی از مشکلات درمانی شامل اختلال کمبود توجه ، اوتیسم، وسواس، فوبیا، ترس و اختلال سازگاری است. وقتی مجموعه ای از علائم پیچیده ارائه می شود، بخشی از کار مشاور نوجوان ، رسیدن به بهترین تشخیص است.
روانشناسی نوجوان یکی از چندین تخصص روانشناختی است که بر سال های شکل گیری شخصیت کودکان متمرکز است. روانشناسان بالینی کودک، ارائه دهنده خدمات بهداشتی محسوب می شوند. با این حال، آموزش آن ها به عنوان مشاور یا محقق است.
مرکز مشاوره و روانشناسی روان آرام با دارا بودن مجوز رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با مدیریت سرکار خانم دکتر آزیتا امین الرعایا تاسیس گردیده است. کلینیک روان آرام با دارا بودن جمعی از مشاوران خبره، اساتید دانشگاه و درمانگران مفتخر است در خدمت شما عزیزان باشد. لازم به ذکر است که کلیه خدمات این مجموعه توسط متخصصان دوره دیده در زمینه های مختلف روانشناسی عرضه میگردد. به استحضار می رساند در مرکز مشاوره روان آرام به طیف گسترده ای از مشکلات روانشناسی، روانپزشکی، کودک و نوجوان و بزرگسال به صورت فردی، زوج، خانواده و گروهی رسیدگی میگردد.
هدف اصلی روانشناسی کودک و نوجوان استفاده از دانش و تخصص یک مشاور آموزش دیده است تا نگرانی های شما را آرام کند و به فرزند شما کمک کند تا به عملکرد مناسب خود دست یابد. روانشناسی کودک و نوجوان می تواند ابزارهای لازم برای مقابله با مسائل و هرگونه شرایط بهداشت روانی را به روشی سالم و مثمر ثمر در اختیار شما و فرزندتان قرار دهد. این متخصص می تواند به شما و فرزندتان کمک کند تا در اوقات ناخوشایند، ترسناک، تحریک کننده اضطراب و چالش هایی با استرس و آشفتگی کمتر حرکت کنید.
مشاوره حضوری نوجوانان
بحث در مورد مشاوره حضوری نوجوانان همیشه برای والدین آسان نیست . هیچ کس نمی خواهد که فرزندش “به درمان نیاز داشته باشد” ، زیرا که آن ها فکر میکنند این موضوع مایه تاسف است زیرا درمان می تواند زندگی را تغییر دهد .
این امر منطقی است که والدین و سرپرستان ، به بصیرت حرفه ای ، به ویژه برای موضوعات مرتبط با نوجوان یا مسائل مربوط به رشد ، نیاز دارند . بسیاری از والدین مشاوره حضوری نوجوانان را برای مباحث عظیمی مانند سوء استفاده ، غفلت و تروما در نظر می گیرند ، اما مشاوره می تواند تمرکز یکسانی بر رشد مثبت و نقاط قوت نوجوان داشته باشد .
مشاوره حضوری نوجوانان می تواند روی کار به سمت آینده ای خوش بینانه ، توسعه روش های مقابله مثبت و همچنین تقویت عزت نفس ، اعتماد به نفس و سایر حالات و صفات مثبت در نوجوانان متمرکز شود.
مشاوره حضوری نوجوانان چیست؟
مشاوره نوجوانان شبیه به درمان و مشاوره برای بزرگسالان است : ضمن فراهم آوردن ابزاری برای ایجاد تغییر در افکار ، احساسات و رفتارها ، فضای امن و شنونده ای برای صحبت کردن را ارائه می دهد .
نوجوان در جلسات خود از پشتیبانی عاطفی و هدف برخوردار می شود . آن ها می توانند بر حل و فصل تعارض ، درک افکار و احساسات خود و فکر کردن به راه حل های جدید برای مشکلات روزمره خود ، تمرکز کنند.
تنها تفاوت بزرگ بین درمان بزرگسالان و نوجوانان ، تأکید بر اطمینان یافتن نوجوانان از درک اتفاقات و نحوه تنها بودن آنها نیست .
مشاوره حضوری نوجوانان ، برای نوجوان و والدین یک مسیر قابل تمرین است . که می تواند به ارتباط چالش برانگیز والدین و نوجوان در سنین حساس نوجوانی کمک کند . مشاوره حضوری نوجوانان غالبا توسط مشاور یا درمانگر متخصص در کار با نوجوانان انجام می شود ، و به والدین مسائلی آموزش داده می شود که پیش از این ، از اهمیت آن ها بی خبر بوده اند .

مشاوره حضوری نوجوانان برای موارد زیر حتما باید انجام شود :
– طلاق یا جدایی
– مرگ یک دوست عزیز
– آسیب روحی روانی
– سوء استفاده جنسی
– سوء استفاده عاطفی
– سوء استفاده جسمی
– جابجایی خانواده یا نوجوان
– سوء مصرف مواد یا اعتیاد در خانواده
– بیماری روانی مانند افسردگی ، اضطراب و اختلال وسواس فکری
مشاوره حضوری نوجوانان ممکن است بر پنج هدف مهم برای بهبود وضعیت ، متمرکز شود :
– ایجاد عزت نفس در نوجوان
– کمک به بهبود مهارت های ارتباطی نوجوان
– تحریک رشد سالم و عادی
– ساخت یک رابطه عاطفی مناسب
– کمک به برنامه ریزی و کاهش استرس در نوجوان
– کمک به مدیریت کردن احساسات و نگرانی ها در سن بلوغ
به طور خلاصه ، مشاوره نوجوانان از نظر اهداف و مشکلاتی که می تواند برطرف کند ، کاملاً شبیه درمان برای بزرگسالان است ، اما با تمرکز با سن آن ها و درک متفاوتشان از مسائل و زندگی .
چه زمانی مشاوره حضوری نوجوانان موثر است ؟
اگر والدین مطمئن نیستند که نوجوان به مشاوره نیاز دارد یا خیر ، لیست علائم زیر می تواند شاخص خوبی باشد . اگر نوجوان یک یا چند مورد از این علائم را همراه با نگرانی والدین تجربه کرده است ، ایده خوبی است که وی را برای ارزیابی به مشاوره ببرید :
– پرخاشگری بیش از حد
– بی اختیاری در کنترل احساسات
– مشکل در سازگاری با شرایط
– کابوس مکرر و مشکلات خواب
– افت ناگهانی نمرات در مدرسه
– نگرانی و اضطراب مداوم
– انصراف از فعالیتهایی که معمولاً از آن لذت می برند
– از دست دادن اشتها یا کاهش وزن و افزایش چشمگیر آن
– انجام کارهای معمول با وسواس ، مانند شستن دست
– دیدن ابراز یا افکار خودکشی
– صحبت با صداهایی که در ذهنشان شنیده می شود
– انزوای اجتماعی و مایل به تنها بودن
– مصرف الکل یا مواد مخدر
– شکایت های جسمی علیرغم گزارش سالم پزشکی
– آسیب رساندن به خود
علاوه بر این موارد ، ممکن است نوجوان با این موارد سر و کار داشته باشد:
– احساس مداوم غم یا ناامیدی
– عصبانیت مداوم و تمایل به واکنش بیش از حد به موقعیت ها
– نگرانی از بیماری جسمی یا ظاهر خودشان
– عدم توانایی در تمرکز ، فکر کردن یا تصمیم گیری
– عدم توانایی نشستن در یک جا با آرامش
– رژیم های غذایی یا رفتارهای مختلف
– اقدامات خشونت آمیز مانند آتش سوزی یا کشتن حیوانات
از مشاوره حضوری نوجوانان این سوالات را بپرسید :
– چرا روان درمانی توصیه می شود ؟
– چه نتیجه ای می توان انتظار داشت ؟
– چه مدت فرزندم درگیر درمان خواهد شد ؟
– مشاور چند بار نوجوان من را می بیند ؟
– آیا درمانگر فقط با فرزند من یا با تمام خانواده ملاقات خواهد کرد؟
– هزینه جلسات روان درمانی چقدر است؟
– چگونه ما (والدین) از پیشرفت فرزند خود مطلع خواهیم شد و چگونه می توانیم کمک کنیم؟
– از چه زمانی می توان انتظار داشت که شاهد تغییراتی باشیم؟

صحبت با نوجوانان در مورد مشاوره
برخی پیشنهاد در مورد چگونگی صحبت با نوجوان در مورد رفتن به مشاوره حضوری نوجوانان وجود دارد . ممکن است برای شما ناراحت کننده باشد تا درباره ی مشاور سلامت روان با فرزندتان صحبت کنید . اما این موارد را رعایت کنید :
– زمان خوبی برای صحبت کردن پیدا کنید و به آنها اطمینان دهید که مشکلی ندارند .
– نگرانی ها ، تجربیات و احساسات فرزندتان را جدی بگیرید .
– سعی کنید قابل اعتماد و آرام باشید .
– در مورد این که شرایط نوجوان شما را افراد بسیار دیگری نیز تجربه کرده اند ، صحبت کنید .
– توضیح دهید که نقش یک درمانگر ارائه کمک و پشتیبانی است .
– توضیح دهید که برای توافق محرمانه می توان مذاکره کرد تا نوجوانان فضای امنی برای به اشتراک گذاشتن جزئیات به صورت خصوصی داشته باشند . ( در حالی که از آن سو ، مشاور باید تصدیق کند در صورت وجود هرگونه تهدید برای امنیت آنها ، به شما هشدار خواهد داد .)
شکل های متفاوت و مؤثر بسیاری از مشاوره حضوری نوجوانان وجود دارد : از جمله آنالیز رفتار های کاربردی ، رفتار درمانی ، شناختی رفتاری ، شناخت درمانی ، خانواده درمانی ، روان درمانی بین فردی و آموزش سازمانی و ….
نوجوانان کم سن تر نیز ممکن است از بازی درمانی بهره مند شوند و نوجوانان بزرگتر ممکن است از رفتار درمانی دیالکتیکی ، گروه درمانی یا روان درمانی استفاده کنند .
این روشهای درمانی ممکن است به تنهایی و یا در ترکیب با سایر روش های درمانی استفاده شود . بعلاوه ، بسته به شرایط ممکن است با دارو همراه باشد .
ممکن است یکی از این روشهای مشاوره حضوری نوجوانان برای نوجوانی به مراتب بهتر از سایرین باشد و انتخاب روش درمان به نوجوان و خانواده نیز بستگی دارد .