به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
سایکوتراپی چیست؟

سایکوتراپی چیست؟

سایکوتراپی به معنای روان درمانی نیز است؛ اما اکثریت ما روش های روان درمانی را نمی دانیم. روان درمانی فرآیندی است که برای حل مشکلات و اختلالات رفتاری به کار می رود که رفتار و روان را تحت تاثیر مثبت قرار می دهد. در این فرآیند، بعد از این که وضعیت فرد تحت درمان به طور کامل مشخص شد، یک طرح برای درمان او ریخته می شود و درمانگر زمان درمان را نیز به طور تقریبی مشخص می کند. حال ممکن است این زمان متغیر باشد. از طرفی باید بدانیم که روان درمانی با مشاوره متفاوت است؛ زیرا روان درمانی مراحل تخصصی دارد؛ اما مشاوره جلساتی است که مشاور با گفتگو و تمریناتی جزیی مشکل را حل می کند. روش های زیادی برای روان درمانی وجود دارد که هیپنوتیزم از روش های خوبی است که مدت هاست مورد استفاده قرار می گیرد.در این مقاله به آشنایی با انواع سایکوتراپی اشاره شده است:

سایکوتراپی چیست؟

برای پاسخ به این سوال که سایکوتراپی چیست؟ بهتر است بدانیم که روان درمانی دارای انواع مختلفی است که هر کدام برای کاربردی خاص به کار می روند. استفاده از این روش ها در موقعیت های خاصی به کار می روند و بنابر تشخیص درمانگر انجام می گیرند. به کار بردن این روش ها باید توسط فرد خبره انجام بگیرد و در چهارچوب مشخصی برای بهبود حال بیمار باشد. در این مقاله انواع آن ها را بررسی می کنیم:

1. رفتار درمانی شناختی

در آشنایی با انواع سایکوتراپی ، ابتدا با رفتار درمان شناختی آشنا خواهیم شد. در رفتار درمان شناختی، باورها و رفتارهای ناسازگار شناسایی می شوند و با راه حل هایی که درمانگر به ما می دهد، الگوهای فکری مان را تغییر می دهیم و در طول درمان الگوهای فکری متعادل تری را خواهیم داشت. در این نوع از درمان، تمرکز درمانگر بر روی اختلالاتی است که در حال حاضر وجود دارد و اختلالات گذشته را بررسی نمی کند. در واقع درمانگر شناخت های غلطی که ما نسبت به خود داریم را بررسی می کند و طی مراحلی ذهن ما را پرورش می دهد تا این باورهای غلط را به الگوهای درست بدل می کند.

2. روان درمانی تحلیلی

روان درمانی تحلیلی در سایکوتراپی چیست؟

در این نوع از سایکوتراپی رفتار و هیجانات فرد توسط درمانگر مورد بررسی قرار می گیرند. این روش تکنیک های آشکار کننده ای دارد و اهداف آن از جمله:
1. احساسات و افکاری مورد بررسی قرار می گیرند که فرد تحت تاثیر آن قرار گرفته است.
2. استفاده از روش درست برای درمان فرد در این موقعیت.
3. ناخودآگاه فرد را آشکار می کند و ذهن او را کنترل می کند.
پس ابتدا هدف اول درمانگر در این روش این است که ناخود آگاه فرد را کامل بداند به گونه ای که علائم بیماری او را مشخص کند و فرد را از ناخود آگاهش باخبر کند و بعد مراحل بعدی را انجام می دهد.

3. روان درمانی پویشی

این نوع از سایکوتراپی با روان درمانی تحلیلی معادل است. درمانگرها معمولا روان درمانی تحلیلی را مناسب تر می دانند و بیشتر از آن استفاد می کنند و معتقد هستند که روان درمانی پویشی بر شواهد علمی مبتنی است. در این روش درمانگر بدون به کار بردن روانکاوی، احساسات ناخود آگاه را به خود آگاه تبدیل می کند و شما را وادار می کند که هرچه به ذهنتان می آید بیان کنید. نحوه درمان در این روش به این صورت است که فرد به حالت ریلکس و راحت بر روی یک صندلی در مقابل درمانگر نشسته و درمانگر درمان را بر روی او انجام می دهد. معمولا جلسات آن محدود و دو جلسه در هفته است.

4. رفتار درمانی

در آشنایی با انواع سایکوتراپی ، رفتار درمانی یکی از انواع متداول آن است. این روش سایکوتراپی برای تبدیل رفتارهای ناسالم به رفتار های سالم است که هم راه با پاداش و تقویت حس خود آگاه ما است. در این روش فرد با چیزهایی که از آن ها ترس دارد، خود را مواجه می کند تا با آن مقابله کند. روش های آن را درمانگر برای ما مشخص می کند.

5. روان درمانی بین فردی

روان درمانی بین فردی در سایکوتراپی چیست؟
در این روش از سایکوتراپی، هدف بررسی روابط فرد با اعضای خانواده خود، دوستان و همکارانش است. درمانگر نحوه برخورد او با اطرافیانش را تحت کنترل قرار می دهد و اگر ایراد از رفتار فرد بوده باشد، او را راهنمایی می کند که مشکل حل شود.

6. کل نگر

در آشنایی با انواع سایکوتراپی ، روش کل نگر یکی از انواع پیشنهادی است. هدف درمانگر بررسی تاثیر این روش بر روی فرد است و می خواهد مزایای آن را نسبت به روش های دیگر را دریابد. در واقع این روش برای درخودماندگی در کودکان به کار می رود.

آشنایی با انواع سایکوتراپی

7. روان درمانی وجودی

روان درمانی وجودی در سایکوتراپی چیست؟ روان درمانی وجودی، یکی دیگر از روش های سایکوتراپی است که برای درمان ناهنجاری های رفتاری، هیجانی، شخصیتی به کار می رود. این روش بر پایه گفتگو انجام می گیرد و در کنار آن ارزیابی های تخصصی روی احساسات و رفتار فرد انجام می شود. پس از اینکه وضعیت بیمار مشخص شد، درمانگر یک طرح برای درمان بیمار خود می ریزد و درمان تخصصی خود را روی بیمارش شروع می کند. این روش با مشاوره متفاوت است؛ زیرا این روش از تکنیک های تخصصی برای تعادل روانی فرد استفاده می کند. اما مشاوره بیشتر برای آگاهی بخشی است. روان درمانی وجودی روان و جسم فرد را درگیر می کند و اختلالات او را به شکل حرفه ای از بین می برد. این درمان ممکن است از چند روش توسط درمانگر انجام گیرد که ببیند کدام روش پاسخگو است.

8. روان درمانی کاربرد آگاهانه

این روش در روانشناسی بالینی استفاده می شود که هم از روش های کهن و هم روش های نوین استفاده می کند. در این روش ذهن بیمار کنترل می شود و بسیاری از عادت های روزانه او مانند ساعت خواب، تغذیه، تنفس، ضربان قلب او مورد معالجه قرار می گیرد.

9. هیپنوتیزم

در آشنایی با انواع سایکوتراپی ، می دانیم که هیپنوتیز با ناخودآگاه ذهن در ارتباط است و روشی بسیار سریع و کاربردی است. هیپنوتراپیست ها همه ی روش های درمان را بلد هستند؛ اما این روش بیشتر در مواقعی به کار می رود که بیماری فرد حاد نباشد. مثلا افرادی که شکست عشقی خورده اند، گاهی این روش روی آن ها پاسخ گو نیست. یا افرادی دو قطبی این روش روی آن ها جواب نمی دهد و حتی ممکن است نتیجه عکس دهد و خطرناک باشد. اما برای رفع وسواس فردی و یا افزایش تمرکز بسیار مناسب است. این روش بیشتر مکمل روش های درمان دیگر است و ممکن است به تنهایی تاثیری نداشته باشد؛ اما مستقیم روی ذهن ناخودآگاه تاثیر مثبت می گذارد.

10. روانکاوی

در این روش از سایکوتراپی، معمولا تعداد جلسات درمان نهایت 5 جلسه است و فرد درمانگر نقش کم رنگ تری دارد. نحوه درمان به این صورت است که فرد بر روی یک سطح دراز کشیده و درمانگر در آن مکان قرار نمی گیرد. هدف از این نوع درمان رشد فردی و از بین بردن تعارضات درونی او است. این روش مبتنی بر روان درمانی تحلیل گری است. در این روش مشاوران معمولا اتفاقات کودکی را عامل اختلالات رفتاری الان فرد می دانند و آن ها را تحلیل می کنند مثل: فهمیدن تجربه هایی که فرد به دست آورده، تفسیر رفتارهای او از کودکی تا به حال. هر جلسه مشاوره معمولا دو ساعت است.

سایکوتراپی چیست؟

مزایای روش روانکاوی در سایکوتراپی چیست؟

این روش پر هزینه است اما در عوض پاسخ دهنده است.
1. از مزایای آن فراهم کردن محیطی امن و آرام است که درمان شونده به راحتی بتواند افکار و احساسات خود را با درمانگر در میان بگذارد.
2. با این که همیشه گذشته آزارتان می دهد؛ اما با این روش می توانید آن ها را بپذیرید و با مشکلات گذشته خود کنار بیایید.
3. بیمار با پذیرش مشکلات برای حل شدن آن تلاش می کند.

انتخاب درمانگر مناسب برای سایکوتراپی

1. ابتدا باید دقت کنیم که با مردها راحت تر می توانیم صحبت کنیم یا خانم ها؛ بعد درمانگر خود را انتخاب کنیم.

2. این درمانگر باید به شما آرامش و حس اعتماد دهد که بتوانید به راحتی و بدون پرده مشکلات خود را با او در میان بگذارید.

3. علاوه بر این ها باید فردی با تجربه و سواد کافی باشد.

4. برای یافتن درمانگر مناسب می توانید به سایت روان آرام کلینیک مراجعه کرده و با درمانگرهای زیادی آشنا شوید که هر کدام دارای تجربه زیادی هستند و در همه ی زمینه ها فعالیت دارند.

5. حق مشاوره ای که قرار است به درمانگر پرداخت شود نیز مهم است که آیا توانایی پرداخت آن را داریم یا نه؟

6. دارای پروانه کسب و مجوز درمان گری باشد.

7. نوع درمانی که درمانگر می خواهد برای شما به کار ببرد با روحیات شما سازگار است یا خیر؟ همچنین درمانگر می بایست برای شما شفاف کند که سایکوتراپی چیست؟ و کدام روش برای شما مناسب تر است.

8. نحوه برقراری ارتباطش با شما چگونه است؟

سایکوتراپی چیست؟

نتیجه گیری

در مقاله بالا آشنایی با انواع سایکوتراپی را مورد تحلیل قرار دادیم و کاربردهای آن را بیان کردیم. سایکوتراپی، روشی بسیار کاربردی است که درمانگر اختلالات شخصیتی و رفتاری فرد را کنترل می کند و یک طرح درمان تخصصی برای او طراحی می کند و در مدتی مشخص بیمار را معالجه می کند. هم چنین گفتیم که هر روش درمانی روی افراد خاصی جوابگو است؛ زیرا مشکل و روان همه ی انسان ها مثل یکدیگر نیست.

تفاوت تراپی با سایکوتراپی چیست؟

تراپی همان سایکوتراپی است که به اشتباه به آن تراپی گفته می شود. تراپیست، در واقع سایکوتراپیست است.

کدام روش سایکوتراپی برای من موثرتر است؟

تشخیص بهترین و موثرترین شیوه روان درمانی یا سایکوتراپی برای هر فردی، به تشخیص درمانگر و پس از صحبت های اولیه می باشد.

4.6/5 - (463 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره