به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
مشاوران حرفه‌ای و با تجربه
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
مشاوره حضوری،آنلاین و تلفنی
انتخاب بهترین مشاور برای شما

روایت درمانی

مشاور روایت درمانی چیست؟ مشاور ازدواج چگونه روایت درمانی به ما کمک می کند؟ مرکز مشاوره آشنایی با مرکز مشاوره ما سرویس ها سوالات متداول

روایت درمانی چیست؟

در واقع در روایت درمانی هر شخصی نسبت به داستان زندگی خودش می تواند به یک مشاوره تبدیل شود و به خود کمک کند. در قصه درمانی به شخص مانند یک مشاور نگاه می کنند. فردی که می تواند نسبت به مشکلات زندگی خودش راهکار هایی ارائه کند و دید خود را نسبت به مسائل بازگو کند.

قطعا هر شخصی در زندگی خودش دارای تجربیات بسیاری بوده. همین تجربیات افراد سبب میشود تا فرد دیدگاه خودش را در موقعیت های مختلف و مسائل مختلف بازگو کند تا بتواند بهترین راهکار را در موقعیت های مختلف بیابد.

در این مشاوره هیچ شخصی شما را باعث و دلیل اتفاقات نمی داند و شما قضاوت نمی شوید. صرفا مشاوره ای می باشد که شما بتوانید دیدگاه خود را نسبت به موارد مختلف زندگی خود بگویید.

روایت درمانی

 

روایت درمانی بر اساس سه مولفه شناسایی می شود:

احترام:  در قصه درمانی هیچ شخصی نسبت به مشکلات و تجربیاتی که برای شما اتفاق افتاده از شما را سرزنش نمی کند  صرفا با احترام به شما گوش می دهد تا شما بهترین راهکار را بیابید. با تمامی مراجعان با احترام کامل برای شجاعتی که داشته اند تا در این جلسات شرکت کنند تقدیر می شود.

عدم سرزنش:  در این جلسات هیچ سرزنش و قضاوتی بر روی مسائل روبرو اتفاق نمی افتد. متخصصان و مشاوران روایت زندگی خود را بازگو می کنند تا مراجعان نظر و عقیده خود را نسبت به مسائل بازگو کنند.

مراجع به عنوان مشاور: در این نوع از مشاوره ها مراجعان به عنوان مشاور ظاهر می شوند. در واقع به عنوان یک مشاور و شریک و همکار در یان جلسات شرکت می کنند. مراجعان به خوبی اخلاقیات و موارد زندگی خود را می دانند از این رو می توانند بدون هیچ کم و کاستی به خودشان کمک کنند تا رفتار های خود را تغییر دهند.

ماهیت روان درمانی:

در روایت درمانی در واقع هر شخص نسبت به تجربیاتی که داشته است یک تفسیر متفاوت از ان انجام می دهد. داستان هایی که در زندگی شخص رخ می دهد ممکن است نسبت به تفسیری که از ان دارد بتواند زندگی شخص را تغییر دهد. پس علاوه بر افکار و رفتار هایی که زندگی ما را تغییر می دهند قطعا تاثیراتی بر زندگی دیگران خواهد داشت.

در روایت درمانی ما از تجربیاتی که در گذشته خود داشتیم داستان هایی درست می کنیم. در واقع داستان ها ممکن است اثر مثبت و یا منفی بر زندگی ما داشته باشد. اما از هر تجربه چندین داستان درست می کنیم تا تفسیرات و عقابد خود را نسبت به ان ها بازگو کنیم.

داستان ها شامل 4 عنصر هستند:

در زمان روایت درمانی ما چندین داستان از چندین جبهه زندگی خودمان را با خود حمل می کنیم برای مثال: داستان های کاری، داستان های احساس و عواطف و نقاط ضعف ما. تمامی این داستان ها که در اطراف ما وجود دارند سبب می شود تا در مواجهه با دیگر اتفاقات زندگی بتوانیم بهترین راهکار ها را ارائه دهیم.

روایت درمانی

 

داستان غالب ما:

مراجعین گرامی ممکن است با داستان های بسیاری در ابتدای جلسات وارد شوند اما همه افراد دارای یک داستان غالب هستند که این داستان بر دیگر داستان ها ارجحیت دارد و سبب می شود تا در مورد این داستان به تفسیر بپردازند. معمولا داستان های غالب دارای درد های عاطفی دارند که افراد را می رنجاند.

اکثر داستان های غالب معمولا مربوط به عواطف و احساسات هستند . این نوع از داستان های غالب معمولا به دلیل قضاوت هایی که دیگران بر روی ما انجام دادند صورت می گیرد. برای مثال در کودکی ممکن است والدین ما به دلیل یک سری از رفتار هایی که از ما دیدند ما را بی انضباط بنامند. این نوع از قضاوت ها باعث می شود تا فرد در دوران کودکی و بزرگسالی خود احساس بی انضباط بودن و شلختگی کند. به همین دلیل این بی انضباطی در تمامی دوران با ما خواهد بود و ممکن است عنوان اصلی و داستان غالب ما بوده باشد.

به این قضاوت های خاصی که از دیگران می بینیم و با جزئیات کامل در قصه درمانی گفته می شود، می توان یک نتیجه گیری کامل نمود.

چگونه روایت درمانی به ما کمک می کند؟

در داستان های غالبی که ما برای درمانگر توصیف می کنیم و برای ما مشکل ساز هستند، درمانگر به ما کمک می کند تا با چالش های قدیمی و مشکلاتی که در ذهنمان است دست و پنجه گرم کنیم و تمامی ان ها را به چالش بکشیم. تمامی قضاوت هایی که در بچگی شنیدیم و برای ما اتفاق افتادند را در ذهن خود تفسیر می کنیم و تمامی رفتار های خود را زیر نظر می گیریم تا در طول مشاوره بتوانیم تمامی عقاید منفی و پوچ خود را بیرون بکشیم و ذهنی سالم با عقایدی سالم داشته باشیم. در واقع قصه درمانی این گونه به ما کمک می کند.

هرچه افراد بتوانند در طول زندگی خود افکار خود را بیرون بکشند و فکر بیشتری بر روی ان ها بکنند می تواند زندگی سالم تر و عقایدی سالم را تجربه نمایند.

زمانی که بتوانیم فاصله ای بین ما و مشکلات ما ایجاد کنیم، می تواینم دیدگاه بهتری نسبت به مشکلات خود داشته باشیم تا بتوانیم ان ها را به راحتی حل کنیم.

تمرینات روایت درمانی:

یکی از مهمترین کار هایی که قصه درمانی به افراد می کند این است که کمک می کند تا فرد مراجعه کننده کل داستان خود را با تمامی جزئیات بازگو کند و مشکلات خودش را بشنود در ادامه درمانگر به او کمک می کند تا با عقابد خود فرد چالش های زندگی اش را به راحتی ببیند و برای ان بهترین راه حل را بیابد.

برون گرایی:

در واقع زمانی که ما داستان خود را با جزئیات برای درمانگر توضیح می دهیم همچنان ناظر خود و مشکلات خود هستیم. در واقع تلاش می کنیم تا خودمان را از مشکلاتمان جدا کنیم و به عنوان فردی دیگر به مشکلات نگاه کنیم به این روش برون گرایی می گویند که فرد مشکلات خود را بازگو کند بتواند مشکلات خودش را از بیرون ببیند و در ادامه مشکلات را به عنوان فردی قوی حل نماید.

روایت درمانی

 

ساختار شکنی:

بعضی از داستان های غالب چنان احساس بزرگی در زندگی ما نشان می دهند که گویا دیگر نمی توان ان ها را حل نمود. درمانگر ما ابتدا با شنیدن تمامی داستان و جزئیات ان با نکته برداری هایی که می کند در انتها به ما کمک می کند تا داستان خود و مشکلات خود را به بخش های کوچکتر تقسیم کنیم تا به راحتی قابل حل شوند.

نتایج منحصر به فرد:

بعضی از داستان چنان به زندگی ما بسته شده اند و اتصال قوی دارند گویا هیچ وقت نمی توان ان ها را حل نمود و از ان ها گذر کرد. در جلسات روایت درمانی فرد درمانگر کمک می کند تا داستان های خود را به چالش بکشیم و قسمت هایی از داستان که به ما اجازه نمی دهند تا احساس با ارزش بودن و قابل احترام شمردن را داشته باشیم، بیشتر به چشم بیاید.

در این زمان فرد درمانگر کمک می کند تا ما تفسیرات خود را از داستان هایمان تغییر دهیم و در ادامه داستان خود را تغییر دهیم تا احساسات مثبت وارد ما شوند.

یافتن یک دمانگر روایت درمانی:

در سراسر جهان بسیاری از کلینیک های روانشناسی وجود دارند که این گونه جلسات روایت درمانی را برگزار می کنند تا فرد بتواند زندگی خود را به چالش کشیده و زندگی خود را تغییر دهد. در مرکز مشاوره روان ارام می توانید بهترین درمانگر های روایت درمانی را بیابید و با آنها صحبت کنید.

بسیاری از مشاوران خوشحال می شوند تا سوال های تخصصی شما مربوط به نحوه کار ان ها را توضیح دهند. از سوال پرسیدن نهراسید و تمامی سوالات خود را برای یافتن یک درمانگر روایت درمانی بپرسید.

 

روایت درمانی به چه ترتیبی انجام می شود؟

در واقع تجربیات و مشکلاتی که فرد در گذشته خود داشته را داستان تلقی می کنیم. فرد درمانگر به داستان شخص گوش می دهند و داستان شخص را به سمتی می کشاند که فرد بتواند دیدگاه جدیدی نسبت به داستان خود داشته باشد.

چه انتظاری از قصه گویی می توانیم داشته باشیم؟

زمانی که فرد گذشته و داستان خود را تعریف می کند تمامی انرژی و موارد منفی بیرون ریخته می شوند. در ادامه درمانگر به فرد کمک می کند تا پس از گذشت مدتی فرد بتواند نکات مثبت خود را ببیند و آنها را جایگزین نکات منفی کند.

چه زمانی از روایت درمانی استفاده می شود؟

زمانی که فرد مشکل خود را همراه با خود می بیند، در واقع مشکل و نکات منفی را جزئی از خود می داند. در این زمان با قصه گویی می تواند مشکل را از خود جدا بداند و متوجه شود که صرفا یک مشکل است و جزئی از خود شخص نیست.

4.5/5 - (84 امتیاز)

در داستان های غالبی که ما برای درمانگر توصیف می کنیم و برای ما مشکل ساز هستند، درمانگر به ما کمک می کند تا با چالش های قدیمی و مشکلاتی که در ذهنمان است دست و پنجه گرم کنیم و تمامی ان ها را به چالش بکشیم. تمامی قضاوت هایی که در بچگی شنیدیم و برای ما اتفاق افتادند را در ذهن خود تفسیر می کنیم و تمامی رفتار های خود را زیر نظر می گیریم تا در طول مشاوره بتوانیم تمامی عقاید منفی و پوچ خود را بیرون بکشیم و ذهنی سالم با عقایدی سالم داشته باشیم. در واقع قصه درمانی این گونه به ما کمک می کند.

هرچه افراد بتوانند در طول زندگی خود افکار خود را بیرون بکشند و فکر بیشتری بر روی ان ها بکنند می تواند زندگی سالم تر و عقایدی سالم را تجربه نمایند.

زمانی که بتوانیم فاصله ای بین ما و مشکلات ما ایجاد کنیم، می تواینم دیدگاه بهتری نسبت به مشکلات خود داشته باشیم تا بتوانیم ان ها را به راحتی حل کنیم.

مرکز مشاوره و روانشناسی روان آرام، دارای مجوز رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بوده و توسط سرکار خانم دکتر آزیتا امین الرعایا تاسیس گردیده است. کادر کلینیک روان آرام را مشاورانی خبره، اساتید دانشگاهی و روان درمانگران به نام تشکیل داده اند. حوزه فعالیت این کلینیک روانشناسی را می‌توان حوزه فعالیتی وسیعی دانست چرا که خدمات ارائه شده در این مرکز مشاوره مشکلات روان شناختی، روان پزشکی، کودک و نوجوان، بزرگسالان، فردی، زوج درمانی، خانواده و حتی مشاوره های گروهی را نیز پوشش می‌دهد

روایت درمانی
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره