به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
درمان بی میلی در زندگی

درمان بی میلی در زندگی

بی میلی در زندگی شامل عدم علاقه به جنبه های مختلف زندگی، از جمله کارهای عادی روزمره و فعالیت های اجتماعی است. این مشکل اغلب در درجات مختلف در افراد سالم دیده می شود، اما همچنین می تواند علامت تعدادی از شرایط مختلف بهداشت روان از جمله افسردگی باشد. بی میلی در زندگی با احساس بی تفاوتی و کمبود احساسات مشخص می شود. این اصطلاح اغلب برای توصیف کمبود مراقبت یا نگرانی استفاده می شود، اما در زمینه های بهداشت روان، این کاهش علاقه به جنبه های مختلف وقایع زندگی اغلب نشانه یک بیماری است.

 بی میلی در زندگی

در یک مطالعه که در سال 2019 در مجله PLOS ONE منتشر شده است، محققان انواع متفاوت بی میلی در زندگی را مشخص کرده اند:

  • بی میلی عاطفی: فقدان احساسات مثبت و منفی است.
  • بی میلی رفتاری: فقدان رفتارهای مبتنی بر خود است.
  • بی میلی عمومی: که با انگیزه کمتر، پاسخ های عاطفی ضعیف و عدم تعامل اجتماعی مشخص می شود.

تحقیقات نشان می دهد که بی میلی و عدم لذت ارتباط تنگاتنگی دارند. همچنین افرادی که سطح بالاتری از بی انگیزگی را تجربه می کنند، کمتر از زندگی خود لذت می برند.

 

علائم بی میلی در زندگی

برخی از علائم بی میلی که در صورت شدت داشتن، نیاز به درمان بی میلی در زندگی دارند، عبارتند از:

  • دشواری در انجام کارهای روزمره
  • احساس بی تفاوتی
  • فقدان احساسات
  • عدم علاقه به انجام فعالیت ها
  • نداشتن انگیزه برای تحقق اهداف
  • سطح انرژی پایین
  • کاهش مشارکت در فعالیت ها
  • پاسخ های غیراحساسی به هر دو رویداد مثبت و منفی

بی میلی ممکن است غالباً از علائم افسردگی باشد، اما این دو مورد یکسان نیستند.

 

علل بی میلی در زندگی

بیشتر مردم هر از گاهی احساس بی میلی می کنند. وقتی این بی تفاوتی مداوم باشد و ابعاد مختلف زندگی را تحت تأثیر قرار دهد، به یک مشکل مهم تبدیل می شود و نیاز به درمان بی میلی در زندگی دارد.

برخی از شرایط مختلفی که ممکن است باعث بی میلی شوند عبارتند از:

  • بیماری آلزایمر
  • اضطراب
  • افسردگی
  • زوال عقل موقتی
  • بیماری پارکینسون
  • روان گسیختگی
  • سکته

وقتی بی میلی مزمن و شدید است، می تواند در بسیاری از زمینه های مختلف زندگی تداخل ایجاد کند. بی انگیزگی می تواند عملکرد خوب را در محل کار دشوار کند، روابط اجتماعی را مختل کند و حتی انجام کارهای اساسی مراقبت روزانه از خود را دشوار کند.

 

تشخیص بی میلی در زندگی

متخصصان برای درمان بی میلی در زندگی ، ابتدا به تشخیص این مشکل و شدت آن می پردازند. روانپزشک یا درمانگر در مورد احساسات شما، رفتارها و عملکرد شما در زمینه های مختلف زندگی سوالاتی را می پرسد. در برخی موارد، پزشک شما همچنین ممکن است معاینه جسمی انجام دهد یا آزمایشات آزمایشگاهی را برای رد سایر شرایط پزشکی که ممکن است در علائم شما موثر باشند، انجام دهد.

 

درمان بی میلی در زندگی

درمان بی میلی به دلایل اساسی بستگی دارد. افراد ممکن است بتوانند احساسات عمومی بی انگیزگی را از طریق تغییر سبک زندگی و مراقبت از خود مدیریت کنند، اما علائم ناشی از بیماری های پزشکی یا روانی باید توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما رفع شود. برای بسیاری از شرایط، درمان بی میلی در زندگی ممکن است شامل دارو، روان درمانی یا ترکیبی از این دو باشد. برای بی میلی ناشی از اختلالات نورودژنراتیو پیشرونده، پزشک ممکن است داروهایی را برای آزمایش و رفع این علائم تجویز کند.

 

۱. داروها

نمونه هایی از داروهایی که ممکن است برای درمان بیماری هایی که بی میلی را به عنوان یک علامت نشان می دهند، استفاده شود:

  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضدروان پریشی
  • محرک ها

 

۲. روان درمانی

هنگامی که بی تفاوتی به یک بیماری مانند افسردگی یا اضطراب مربوط می شود، ممکن است پزشک، روان درمانی را نیز توصیه کند. رفتار درمانی شناختی (CBT) روشی است که به افکار و رفتارهای اساسی می پردازد که ممکن است در احساس بی تفاوتی و انگیزه ضعیف نقش داشته باشند.

 

قدم‌هایی برای درمان بی میلی در زندگی

 

۱.اهداف کوچک تعیین کنید.

به عهده گرفتن بیش از حد مسئولیت و سپس عدم انجام کارها می تواند احساس شکست و بی انگیزگی در شما ایجاد کند. درعوض، بر انجام کارهای كوچكتر كه قابل كنترل هستند، تمركز كنید.

 

 ۲. پروژه های بزرگ را به مراحل کوچک تقسیم کنید.

احساس ناراحتی و بی میلی در هنگام مواجه شدن با یک پروژه بزرگ طبیعی است. با پرداختن به قسمت کوچکی از پروژه در هر روز، می توانید به سمت هدفی پیشرفت کنید حتی اگر با احساس بی میلی دست و پنجه نرم کنید.

 

 ۳. مراقب عوامل محرک باشید.

توجه کنید که آیا شرایط خاص یا عوامل استرس زایی وجود دارد که احساس بی میلی در شما ایجاد می کند. از بین بردن موانعی که باعث می شوند بی انگیزه شوید، می تواند به شما  در درمان بی انگیزگی کمک کند.

 

 ۴.روال خود را تغییر دهید.

گاهی اوقات تکرار کردن کارهای روزانه می تواند احساس بی میلی در شما ایجاد کند. به دنبال راه هایی برای خارج شدن از برنامه معمول خود باشید، حتی اگر این تغییرات نسبتاً کم باشد.

 

۵. دوباره شروع کنید.

نکته مهم اینجاست که هر وقت خواستید می توانید شروع تازه ای رقم بزنید. با شروع دوباره، شما یک انفجار انرژی خواهید داشت. این یکی از یافته های مطالعه دانشکده تجارت وارتون است. محققان دریافتند که “نشانگرهای بین زمان” یعنی انتخاب یک زمان برای شروع دوباره، ما را تشویق می کنند تا دوباره یک نگاه کلی به زندگی مان داشته باشیم. این نگاه کلی باعث می شود برای درمان بی میلی در زندگی ، شکست ها را از خودمان جدا کنیم و برای انجام کارهای بیشتر انگیزه پیدا کنیم.

 

۶. برای درمان بی انگیزگی ، مقداری شکلات یا خوراکی‌ های آزادکنندهٔ دوپامین بخورید.

برای افزایش سطح انگیزه، مقداری شکلات بخورید. این خوراکی نه تنها خوشمزه است و به راحتی در دسترس است؛ بلکه تأثیرات شکلات بر مغز به خوبی بررسی شده است که می تواند در درمان بی میلی در زندگی موثر باشد. شکلات باعث ترشح سروتین و دوپامین می شود که ضربان قلب شما را بالا می برد و انگیزه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. همچنین شکلات‌ به خصوص شکلات سفید، یک اثر ضد افسردگی خفیف دارند.سایر مواد غذایی القا کننده دوپامین که می توانند به حفظ رژیم غذایی سالم و درمان بی انگیزگی کمک کنند، عبارتند از: زغال اخته، اسپیرولینا و ماهی های سرشار از چربی های امگا 3.

درمان بی میلی در زندگی

۷. از رنگ سبز بیشتر استفاده کنید.

برخی از رنگ ها باعث می شوند که به چیزهای خاصی فکر کنیم. برای مثال رنگ قرمز، حس خطر و هشدار داشته و مردم زودتر به این رنگ واکنش می دهند. محققان به این نتیجه رسیدند كه احاطه كردن به خود با رنگ سبز باعث افزایش انگیزه می شود. و همچنین نگاه به رنگ سبز باعث ایجاد خلاقیت می شود .

 

۸. با ساده سازی، میل به زندگی را افزایش دهید. 

برنامه ریزی خلاقانه، به شما امکان می دهد ساده سازی کنید. با حذف فعالیت هایی که شما را تحریک نمی کنند یا آن ها را دوست ندارید، می توانید اطمینان کنید که وقت خود را به حداکثر می رسانید و انرژی خود را برای دستیابی به اهدافی که دوست دارید، متمرکز می کنید. برای ساده سازی، موارد غیر ضروری را از بین ببرید و موارد ضروری اما پیچیده را به قدم ها و مراحل ساده و کوچک تبدیل کنید. وقتی این کار را انجام می دهید، زندگی شما بیشتر متمرکز می شود و تمرکز بیشتر منجر به افزایش انگیزه می شود.

 

۹. به دستاوردهایتان فکر کنید.

یکی از مواردی که انگیزه را کاهش می دهد و باعث به تعویق انداختن کارها می شود، این است که ما موفقیت خود را نه از میزان پیشرفت، بلکه از آرزوها و آرمان های خودمان بسنجیم. اگر با تکیه بر دستاوردها و تلاش هایی که در گذشته داشته ایم، به سوی هدف ها و آرزوهایمان برویم، به درمان بی میلی در زندگی نزدیک شده ایم. اگر مدام خودتان را سرزنش می کنید یا احساس پوچی دارید، لیستی از دستاوردها و توانایی هایی که دارید، تهیه کنید و آن را نزدیک خودتان نگه دارید.

 

۱۰. اهداف قابل اندازه گیری تعیین کنید.

با تعیین هدف، انگیزه را افزایش می دهید و مغز را آموزش می دهید تا فقط روی چیزهای خاص و قابل اندازه گیری تمرکز کند. وقتی ما در حال پیشرفت واقعی نسبت به اهداف خود هستیم، احساس شادتری داریم. هدف هایتان را بنویسید و واحد اندازه گیری برای آن مشخص کنید. مثلا اگر می خواهید در سه ماه ۹ کیلو کم کنید، آن را به ماهی سه کیلو تقسیم کنید و انتهای هر ماه بسنجید که چقدر پیشرفت کرده اید.

درمان بی میلی در زندگی

۱۱. روابط تان را عمیق تر کنید تا انگیزه بیشتری داشته باشید. 

شما بیشتر از تمرکز روی روابط ساده، روی تعمیق روابط و انجام کارهایی تمرکز می کنید که واقعاً باعث خوشحالی تان می شوند. اگر تمرکزتان را بر بخشش و سپاسگزاری بگذارید و خود را با افرادی با ذهنیت مشابه خودتان احاطه کنید، انرژی انگیزشی شما همیشه بالا خواهد بود و درمان بی میلی در زندگی محقق می شود.

 

۱۲. برای درمان بی انگیزگی ، قدردانی کنید.

اگر به خاطر داشته های خود شکرگزار باشید، کمتر حسادت می کنید و دست از مقایسه کردن خود با دیگران برمی‌دارید. قدردانی، انرژی و احساس فراوانی شما را افزایش می دهد. سپاسگزاری، همچنین خلاقیت شما را بسیار بیشتر می کند و انگیزه شما را تعمیق می بخشد. نوشتن شکرگزاری می تواند در درمان بی میلی در زندگی بسیار موثر باشد.

 

۱۳. انرژی خود را افزایش دهید تا انگیزه شما در زندگی بیشتر شود. 

انرژی یک محرک بزرگ است. وقتی از کارهایی که انجام می دهیم هیجان زده ایم، سطح بالایی از انرژی را تجربه می کنیم. وقت بیشتری را صرف انجام کارهایی کنید که انگیزه شما هستند. سطح بالای انرژی باعث رشد مداوم و اعتماد به نفس بالاتری می شود. یکی از بهترین راه ها برای افزایش انرژی، بهبود خواب و رژیم غذایی است.

 

نتیجه گیری

در این مقاله به کاهش بی انگیزگی در زندگی و قدم هایی که خودتان می توانید برای درمان بی میلی در زندگی بردارید اشاره شد. برنامه ریزی، هدفمند بودن، دیدن نکات مثبت زندگی مثل دستاوردها و داشته ها، ارتباط با افراد مثبت و … انگیزه و انرژی را در زندگی بیشتر می کند. اما به یاد داشته باشید که همه ما انسانیم و روحیتان متفاوتی داریم. ما نمی توانیم همیشه پر از انگیزه و انرژی باشیم. طبیعی است که در زمان هایی از زندگی احساس بی میلی کنیم، فقط باید تلاش کنیم که از این بی انگیزگی ها بیرون بیایم و میل دوباره مان به زندگی را به دست بیاوریم.

بی میلی عاطفی به چه معناست؟

فقدان احساسات مثبت و منفی است.

بی میلی در زندگی چگونه تشخیص داده می شود؟

متخصصان برای درمان بی میلی در زندگی ، ابتدا به تشخیص این مشکل و شدت آن می پردازند. روانپزشک یا درمانگر در مورد احساسات شما، رفتارها و عملکرد شما در زمینه های مختلف زندگی سوالاتی را می پرسد.

برای درمان بی میلی معمولا از چه داروهایی استفاده می شود؟

داروهای ضد افسردگی
داروهای ضدروان پریشی
محرک ها

4.6/5 - (455 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

1 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
علی
1 سال قبل

سلام ببخشید من ۲سلاله که کلا به خیلی از کار های روز مره بی میلی پیدا کردم وار خیلی کار ها خوشم نمیاد مثلاً یه بازی رو که دوست دارم وقتی میرم که بازی کنم احساس بی علاقه گی وبی میلی در من رخ میده واز ادامه ی بازی منصرف میشم وخوشم نمیاد یا وقتی میخام سربرم احساس خیلی بدی دام لطفاً کمکم کنید ممنون

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره