به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
تفاهم نداشتن با همسر

تفاهم نداشتن با همسر

تفاهم نداشتن با همسر

بسیاری از زوج ها به خاطر تفاهم نداشتن با همسر خود به رمشاور مراجعه می کنند. این اتفاق حتی در قوی ترین روابط نیز رخ می دهد . اگر سوء تفاهم ها بین شما و کسی که دوستش دارید مشترک است ، ممکن است برخی از بدترین استرس های زندگی خود را تجربه کنید . این نکات می تواند به شما کمک کند درک بیشتری نسبت به یکدیگر داشته باشید .

در ادامه به معرفی دلایل تفاهم نداشتن با همسر و راهکارهای آن اشاره می کنیم. دقت کنید که اگر راهکارهای ارائه شده پاسخگو نبود هر چه سریعتر به مشاور مراجعه کنید و مشکلات خود را پیش از آنکه زندگی شما و همسرتان را بیش از حد تحت تاثیر قرار دهد حل کنید.

چرا با همسرم تفاهم ندارم ؟

عشق باعث می شود که در ابتدا با شخصی آشنا شویم . ما به طور خودجوش متوجه می شویم و آن چه را برای او مهم است ، درک می کنیم و می فهمیم . اما این بدان معنا نیست که ما همواره موضوعات مربوط به شخصی که دوستش داریم را درک خواهیم کرد . مشکلات ارتباطی وارد هر رابطه ای می شوند . چرا عشق به ما کمک نمی کند به طور پیش فرض یکدیگر را بفهمیم ؟ مشکل مغز سریع و اتوماتیک است .

دکتر استن تاتکین ، در گفتگوی TEDx ، می گوید که درک ، مستعد خطا است . ” ارتباطات در یک روز می تواند وحشتناک باشد . ما اکثر اوقات اشتباه می کنیم . ” هنگامی که احساس می کنیم رابطه ما تهدید می شود ، سطح استرس ما زیاد می شود و ناگهان ، صحبت کردن با یکدیگر دشوار شده و سوتفاهم شروع می شود . 

ما یک مغز اتوماتیک داریم که باعث صرفه جویی در وقت و انرژی می شود . هنگامی که ما یک وضعیت آشنا را می یابیم ، مغز ما به طور خودکار آخرین خاطرات ، قضاوت ها و افکار را از تجربه  به یاد می آورد . به این ترتیب ،  در هر اتفاقی ، ما موقعیت های مشابه از زندگی مشترک را به یاد می آوریم و رفتار همسرمان را در موقعیت ها مقایسه می کنیم و اگر اکنون مانند گذشته رفتار نمی کرد ، دچار سوتفاهم با او می شویم . و حتی بدتر از آن ، ممکن است به او شک کنیم .

ما به عنوان انسان ، بیشتر روی اطلاعات منفی تمرکز می کنیم . وقایع و تجربیات منفی تأثیر بیشتری نسبت به همان تعداد مثبت دارند .

به همین دلیل مغز اتوماتیک اغلب در هنگام بروز مشکلات در رابطه با مشکل روبرو می شود . وقتی زوجین در حال مشاجره هستند  ، اغلب به دنبال توضیحات منفی برای رفتار شریک زندگی خود هستند . آن ها روی نقص ها و کاستی های یکدیگر و رابطه تمرکز می کنند . وقتی زوجین استدلال و قضاوت می کنند ، ممکن است به این واکنش های منفی اعتماد کنند .

سیستم های اتوماتیک مغز ما ، هنگامی که چیزی ، رابطه‌ای را که به آن احساس امنیت و خوشحالی می دهد ، تهدید می کنند ، سیگنال های خطر تولید می کند . این اتفاق می افتد ، حتی بدون دانستن ما . به همین دلیل احساس می کنیم که با همسرمان تفاهم نداریم . زیرا سیگنال های منفی ای که تولید شده اند ، اجازه فکر کردن و تصمیم گیری درست به ما نمی دهند .

هنگامی که ناراحت هستید یا سوتفاهم ها شما را عصبی کرده اند ، صبر کنید تا آرام شوید . زمان بگذارید تا بدن شما آرام شود . به بدن خود گوش دهید .

زمان خوبی برای صحبت کردن با همسر خود پیدا کنید . در انتخاب زمان دقت کنید . برای تمرکز روی مشکلات ، باید هر دو شما به اندازه کافی استراحت کنید.

این یک حقیقت دشوار است که عشق همیشه کافی نیست . بعضی اوقات این واقعیت است که شما احساس می کنید که با شریک زندگی خود ، در همان زندگی رویایی که می خواستید ، قرار ندارید ، بنابراین یکی از شما هرگز نمی تواند خوشبخت باشد . بعضی اوقات ، زمان بندی اشتباه است و در بعضی اوقات ، مشکل اساسی تری وجود دارد : شما می توانید کسی را دوست داشته باشید بدون اینکه واقعاً او را درک کنید .

تفاهم نداشتن با همسر

نشانه هایی از عدم تفاهم در زندگی مشترک :

1. تفاهم نداشتن با همسر به دلیل درک نکردن 

اگر احساس می کنید شنیده نمی شوید و به افکار و نظرات شما احترام گذاشته نمی شود ، حتی زمان هایی که مخالف نیستید ، این نشانه هایی است که رابطه شما دچار مشکل است . اگر زودتر به فکر حل مشکلات نباشید ، می تواند در آینده ، بازگشتن به عقب بسیار سخت تر باشد .

اگر ارتباط شما با سوء تفاهمی ناشی از مشکل در بیان احساسات و شنیدن حرف های شریک زندگی ، مشخص می شود ، اگر هر دو شخص واقعاً انگیزه داشته باشند که بتوانند اوضاع را بهتر کنند ، می توانند روی آن کار کنند . کمک گرفتن از یک مشاور ازدواج می تواند حل سوتفاهم ها را راحت تر کند .

2. تفاهم نداشتن با همسر به دلیل اینکه به احساسات شما اهمیت نمی دهد

او احساسات شما را انتخاب نمی کند . در ابتدایی ترین سطح ، شریک زندگی شما باید به طور عادی احساسات خود را انتخاب کرده و آن ها را آینه کاری کند ، حداقل تا حدی . اگر ناراحت هستید ، او آن را حس می کند و بر همین اساس واکنش نشان می دهند . اما این همیشه اتفاق نمی افتد . شریک زندگی شما می خندد وقتی انتظار دارید که به دلیل ناراحت بودن شما ، او نیز ناراحت باشد . شریک زندگی شما ممکن است شما را دوست داشته باشد ، اما احساسات شما را نادیده بگیرد و طوری که دوست دارد ، رفتار کند . این می تواند یکی از دلایل عدم تفاهم شما با همسرتان باشد .

3. عدم تفاهم با همسر به دلیل نفهمیدن یکدیگر

شما در هر موضوعی مدام از یکدیگر سوال می کنید که ” چرا؟ ” . اگر به نظر می رسد شما یا همسرتان دلیل رفتارهای یکدیگر را به طور مداوم نمی فهمید ، این یک زنگ خطر است . ما وقتی کسی را نمی فهمیم ، می پرسیم” چرا ” . این سوال ها تا حدی طبیعی است ، اما اگر به صورت مداوم در زندگی مشترک خود دچار ابهام هستید ، شما و همسرتان درکی از یکدیگر ندارید به شما پیشنهاد می کنیم در این مورد حتما به مشاور خانواده مراجعه کنید.

4. تفاهم نداشتن با همسر به دلیل ناتوانی در بیان احساسات

شما نمی توانید در مورد رابطه یا احساسات خود ، با دیگری صحبت کنید . اگر احساس می کنید هرگز نمی توانید به مشکلات مربوط به احساسات یا رابطه خود بپردازید ، می تواند نشان دهد که شریک زندگی تان ، شما را درک نمی کند . شاید او فقط از نظر عاطفی نابالغ باشد و احساسات کسی را درک نکند ، یا شاید شما دو نفر خیلی متفاوت باشید . افرادی که از نظر عاطفی نابالغ هستند ، وقتی صحبت از احساسات می شود ، دچار حیرت می شوند .

پردازش تجربیات عاطفی می تواند برای این افراد ، بسیار جنجالی باشد ، یا به نوعی آسیب پذیری یا شرم باشد که باعث  می شود آن ها در مورد درک کردن موضوعات مربوط به احساس ، دچار ضعف شوند ، به جای اینکه بتوانند این احساسات پیچیده را توضیح داده و پردازش کنند . این افراد در مورد بیان احساسات خود نیز دچار مشکلات اساسی هستند . اگر احساس می کنید که همسر شما نیز در این دسته از افراد قرار دارد ، یا خود شما در نشان دادن و درک احساسات دچار مشکل هستید ، بدون شک باید با کمک یک مشاور این موضوع را حل کنید . زیرا این چالش تنها به زندگی مشترک شما مربوط نمی شود و یک ضعف فردی نیز هست که می تواند مسائل روزمره و هر نوع ارتباطی را دچار مشکل کند .

5. با همسرم تفاهم ندارم چون از هم فاصله داریم

رابطه شما به چه صورت است ؟ صمیمیت شامل بازگو کردن خود ، اشتراک گذاری ، اتصال و ایجاد حس نزدیکی ، محبت و آشنایی است. اگر بین خود و همسرتان فاصله ای احساس می کنید ، حتی اگر خیلی عاشق هم باشید باز هم ممکن است مشکلات بسیاری در رابطه شما ایجاد شود.

6. با همسرم تفاهم ندارم چون نسبت به او دچار وسواس هستم

شما یا همسرتان دچار وسواس شده اید . بعضی اوقات ، چیزهای کوچکی که ما را در مورد شریک زندگی مان آزار می دهد ، برای ما هر روز بزرگتر می شوند . و این اغلب منعکس کننده یک مشکل بزرگتر است . اگر ذهن خود را بر روی نقص ها و چیزهای شریک زندگی خود متمرکز می کنید و می خواهید آن ها را تغییر دهید ، این یک اشتباه است . شما نه تنها نمی توانید آن را تغییر دهید ، بلکه به بزرگتر شدن مشکل در زندگی خود ، دامن می زنید . شما ابتدا باید وسواس خود را کنار بگذارید و به مشکلات به همان اندازه ای که هستند ، نگاه کنید .

7. نداشتن علاقه مشترک و عدم تفاهم 

روابط بر سازگاری شکوفا می شود و می تواند روشنفکرانه و عاشقانه باشد . سازگاری فكری وقتی است كه هر دو نفر از طریق همان گفتگوها ، تحریک ذهنی می شوند . لازم نیست همه سرگرمی های شما مشترک باشد ، اما اگر به نظر می رسد شریک زندگی تان در مورد فیلم ، کتاب و فعالیت هایی که دوست دارید ، کاملاً بی حوصله است ، ممکن است در دراز مدت درک کافی از شما نداشته باشد .

8. با همسرم تفاهم ندارم چون در کنارش اعتماد به نفس ندارم

شما کنار همسر خود‌ ، اعتماد به نفس ندارید . اگر احساس می کنید شریک زندگی شما شما را درک نمی کند یا کاملاً سازگار نیستید ، ممکن است در نهایت احساس ناراحتی ، حسادت ، عصبی بودن یا عدم اعتماد به نفس در اطراف خود کنید . اگر احساس نمی کنید خودتان هستید و شنیده می شوید ، این سوتفاهم ها ، اعتماد به نفس شما را در زندگی شخصی خودتان نیز ، پایین آورده است . مهم نیست که چقدر کسی را دوست داشته باشید ، برای اینکه بتوانید رابطه برقرار کنید ، باید  بفهمید و فهمیده شوید . اگر احساس می کنید که  این طور نیست ، سعی کنید ارتباط بیشتری برقرار کنید و با شریک زندگی خود راحت تر باشید .

تفاهم نداشتن با همسر

راه حل هایی برای افزایش تفاهم در زندگی مشترک :

1- درک در یک رابطه

یک دلیل وجود دارد که درک یکی از ویژگی های برتر یک شریک خوب در یک رابطه عاشقانه است . گذشته از این واقعیت که این صفت به شریک زندگی شما امکان می دهد بدون ترس از قضاوت شدن ، شریک زندگی شما باشد ، به شما امکان می دهد چیزهایی را از منظر سایر افراد ببینید .

2- برای بهتر شناختن شریک زندگی خود وقت بگذارید .

چالش تلاش برای فهمیدن شخص دیگر ، در توانایی فرد در دیدن  شریک زندگی خود ، نه تنها به عنوان یک شریک زندگی ، بلکه به عنوان یک انسان ( با تمام احساسات و افکاری که یک انسان عادی می تواند داشته باشد ، نهفته است . یادگیری واقعی چگونگی درک یک شخص ، اگر او را نمی شناسید ، غیرممکن است : نقاط قوت آن ها ، شادی های آن ها ، ترس های آن ها و همچنین نواقص آن ها چیزهایی است که همسران باید برای درک بیشتر دیگری ، بشناسند .

به عنوان شریک زندگی ، باید وقت خود را برای بهتر شناختن شریک زندگی خود اختصاص دهید . ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد ، اما ارزش آن را خواهد داشت ، به خصوص اگر می خواهید رابطه شما دوام داشته باشد .

3- از احساسات و انگیزه های خود آگاه باشید .

یادگیری چگونگی درک یک شخص دیگر ، اگر خودتان را نفهمیدید می تواند دشوار باشد . چقدر خوب خودت را می شناسی ؟ مواردی که شما را خوشحال ، غمگین یا عصبانی می کند ، چیست ؟ این احساسات چگونه شما را تحریک می کنند ؟ چگونه آن ها به شما در تصمیم گیری کمک می کنند ؟ اگر پاسخ این سؤالات راجع به خودتان می دانید ، پس می توانید به راحتی به شریک زندگی خود نگاه کنید و تفاوت های خود را درک کنید .

4- هرگز آرمان ها و عقاید خود را تحمیل نکنید .

مهم نیست که چقدر فکر می کنید از نظر تجربه ، بلوغ یا حتی از نظر عقل بهتر از شریک زندگی خود هستید ، هرگز آرمان ها و عقاید خود را تحمیل نکنید . انجام این کار فقط شما را کور و غافل از احساس واقعی می کند . اگر می خواهید در یک رابطه شریک زندگی خوبی باشید ، باید درک کنید که احترام به اعتقادات شخصی همسرتان و پذیرفتن اعتقادات خود ، به عنوان افراد مستقل ، اگر می خواهید پیوند خود را قوی تر کنید ، لازم است .

5- به شریک زندگی خود اجازه دهید زندگی شخصی نیز داشته باشد .

آیا یکدیگر را به زنجیر کشیده اید ؟ درک این نکته بسیار مهم است که رابطه شما مرکز جهان نیست . به عبارت دیگر ، شریک زندگی خود را مجبور نکنید روابط مربوط به شما را همیشه در اولویت اول قرار دهد . این شامل آزادی زندگی  می شود . شما قرار نیست که همیشه با هم باشید . به همسرتان اجازه دهید که تفریحات و اولویت های شخصی خود را نیز داشته باشد . افراد اگر به صورت شبانه روزی و مداوم در زندگی مشترک و در نقش یک همسر باشند ، خسته می شوند و می خواهند فرار کنند . هر انسانی که از سلامت روان برخوردار است ، زمان هایی نیاز به تنها بودن دارد . او می خواهد که هیچ نقشی نداشته باشد . نه نقش یک کارمند یا رییس ، نه یک همسر ، نه فرزند . او تنها نیاز دارد که خودش باشد . این حق طبیعی شما و همسرتان است .

6-به نیازهای شریک زندگی خود به عنوان یک موجود اجتماعی احترام بگذارید .

بگذارید شریک زندگی تان با دوستان خود بیرون برود یا اوقات خود را با خانواده سپری کند . بگذارید آن ها به تنهایی سفر کنند و زندگی خود را به کمال ، حتی در غیاب شما انجام دهند . از همه مهم تر ، اجازه دهید آن ها ، اهداف شخصی خود را نیز دنبال کنند و آن ها را ترغیب کنید که به دنیای بیرون بروند و به بزرگترین رویاهای خود برسند . شما گاهی احساس می کنید که با همسرتان تفاهم ندارید، زیرا همه موضوعات زندگی در ما مشترک نیست . این اشتراک یک مرز باریک است که باید به تعادل برسد . افراد فارغ از زندگی مشترک ، ابعاد شخصی و اجتماعی دیگری نیز دارند که شما باید برای درک بیشتر به آن ها احترام بگذارید و برای خودتان نیز قائل شوید .

7- به یاد داشته باشید که همیشه حق با شما نیست .

در یک رابطه داشتن تفاهم با همسر به معنای گوش دادن و احترام گذاشتن به حرف های شخص دیگر است . شما همیشه درست نیستید . تلاش برای اثبات این که دیدگاه ها ، ایده ها و قضاوت شما قابل قبول تر است ، می تواند به همسرتان بیشتر صدمه بزند .

8- یاد بگیرید که چگونه به سازش بپردازید .

اگر می خواهید مشکل تفاهم نداشتن با همسر خود را حل کنید ، باید به جای این که بارها و بارها به این نکته اشاره کنید که نظر شما درست است ، بر یافتن یک زمینه مشترک ، روی انتخاب موافقت یا مخالفت ، تمرکز کنید . به یاد داشته باشید ، شریک زندگی شما ، دشمن شما نیست و هر دوی شما در حال مبارزه با هم نیستید . شما فقط در زمینه ای اختلاف نظر دارید . و این طبیعی است . شما نیاز دارید که سازگاری کنید .

9- قبل از واکنش به شریک زندگی خود فرصت دهید تا توضیح دهد .

چقدر شنونده خوبی بوده اید ؟ وقتی فکر می کنید شریک زندگی شما کاری انجام داده است که باعث می شود احساس عصبانیت ، نارضایتی یا ناامیدی شما شود ، به او فرصتی برای توضیح دهید . طرف او را نیز بشنوید و سریع قضاوت نکنید . گاهی اوقات ، افراد در یک رابطه تمایل دارند قبل از صحبت کردن با شریک زندگی خود ، عصبانیت را انتخاب کنند و نسبت به هجوم عاطفی آسیب دیده واکنش نشان دهند .

10- اهداف و انگیزه های شریک زندگی خود را بشناسید .

یادگیری چگونگی درک کردن ، به ویژه هنگامی که شریک زندگی شما کار اشتباهی انجام داده است ، شاید چالش برانگیزترین کار باشد ، به خصوص اگر احساس صدمه دیدن و خیانت کرده اید . با این وجود ، شما باید با صداقت کامل ، قدرت و عشق به گوش دادن را پیدا کنید . از همه مهم تر ، شما باید به همسر خود ایمان داشته باشید و به او فرصت دهید تا اهداف او و اینکه چه انگیزه ای در انجام این کار را دارد ، درک کند.

11- همیشه در برابر خشم ، مهربانی را انتخاب کنید .

آیا نسبت به یکدیگر گذشت می کنید ؟ اگر مواردی وجود دارد که شریک زندگی خود را مقصر بدانید ، باید همیشه انتخاب کنید که مهربان باشید تا اینکه اجازه دهید عصبانیت اوضاع را بدتر نکند . عصبانیت هرگز چیزی را حل نخواهد کرد ، خصوصاً اگر شخص مهم شما کاری انجام داده باشد که به طور بالقوه بتواند به روابط شما خاتمه دهد . عصبانیت می تواند یک پاسخ طبیعی به یک رویداد یا عملی باشد که شما را آزار می دهد ، اما این جهت نادرست است . به خصوص اگر می خواهید یک رابطه  در حال نابودی را درمان کنید . درک بیشتر به معنای انتخاب مهربانی است و به شما امکان می دهد در حالی که سعی می کنید این کار را انجام دهید ، مشکلات خود را نیز کمتر کنید .

12- به شریک زندگی خود کمک کنید تا از اشتباهات خود بیاموزد .

نقش شما یک همراه است یا یک سرزنش کننده ؟  همراه همسر خود باشید . شما ناظم مدرسه او نیستید که بخواهید برای هر اشتباهی او را جریمه کنید . این نکته را درک کنید که حتی اگر شریک زندگی تان اشتباه کرده باشد ، او شایسته فرصت دوم هست تا یک بار دیگر خود را اثبات کند . در این فرایند ، شما باید کمک کنید تا از اشتباهات خود در رابطه درس بگیرید . شما باید صبور باشید و به اندازه کافی درک کنید تا به آن نتیجه بخشید . از همه مهم تر ، سعی کنید به جای اشتباهاتی که شما یا همسرتان مرتکب شده اید ، روی تلاش کردن ، متمرکز شوید .

13- شریک زندگی خود را تشویق کنید که راحت تر باشد .

همه نمی دانند چگونه ایده ها و احساسات خود را در کلمات قرار دهند و این واقعیت بعضی اوقات به ویژه در یک رابطه عاشقانه به یک چالش تبدیل می شود . اول از همه ، چگونه می توانید کسی را درک کنید که حتی نمی داند چگونه افکار خود را ابراز کرده و احساسات درونی خود را به اشتراک بگذارد ؟ در این شرایط ، باید صبورتر باشید .

شریک زندگی خود را تشویق کنید که به خصوص در مورد چیزهایی که مستقیم یا غیرمستقیم می توانند در روابط شما تأثیر بگذارد ، بازتر عمل کند . به این ترتیب ، شما درک درست و واضحی از نحوه برخورد با هر شرایط غیرمنتظره ای که هر روز به عنوان زوج با آن ها روبرو خواهید شد ، به دست می آورید .

در نهایت اگر می‌خواهید مشکل تفاهم نداشتن با همسر خود را بر طرف کنید پیشنها ما این است که از یک متخصص مانند مشاوره ازدواج کمک بگیرید. امیدورام از این مقاله لذت برده باشید. مئفق باشید.

چرا نمی توانم با همسرم از احساساتم صحبت کنم؟

اگر احساس می کنید هرگز نمی توانید به مشکلات مربوط به احساسات یا رابطه خود بپردازید ، می تواند نشان دهد که شریک زندگی تان ، شما را درک نمی کند . شاید او فقط از نظر عاطفی نابالغ باشد و احساسات کسی را درک نکند ، یا شاید شما دو نفر خیلی متفاوت باشید . افرادی که از نظر عاطفی نابالغ هستند ، وقتی صحبت از احساسات می شود ، دچار حیرت می شوند .

در برابر اشتباات همسرم چگونه باید واکنش نشان دهم؟

این نکته را درک کنید که حتی اگر شریک زندگی تان اشتباه کرده باشد ، او شایسته فرصت دوم هست تا یک بار دیگر خود را اثبات کند . در این فرایند ، شما باید کمک کنید تا از اشتباهات خود در رابطه درس بگیرید . شما باید صبور باشید و به اندازه کافی درک کنید تا به آن نتیجه بخشید . از همه مهم تر ، سعی کنید به جای اشتباهاتی که شما یا همسرتان مرتکب شده اید ، روی تلاش کردن ، متمرکز شوید .

تفاهم داشتن در یک رابطه به چه معناست؟

در یک رابطه داشتن تفاهم با همسر به معنای گوش دادن و احترام گذاشتن به حرف های شخص دیگر است . شما همیشه درست نیستید . تلاش برای اثبات این که دیدگاه ها ، ایده ها و قضاوت شما قابل قبول تر است ، می تواند به همسرتان بیشتر صدمه بزند .

4.7/5 - (442 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره