به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
احساس پوچی در زندگی

احساس پوچی در زندگی به چه دلیل است؟

آیا صبح بیدار می شوید و احساس می کنید دلیلی برای بلند شدن و شروع روز ندارید؟ پوچی احساسی است که همه انسان ها هر از گاهی تجربه می کنند و به راحتی نمی توان خود را از آن دور کرد. احساس پوچی در زندگی گاهی می تواند علامت یک بیماری زمینه ای مانند افسردگی باشد و اگر تقریباً همیشه احساس پوچی دارید، باید از یک متخصص بهداشت روان کمک بگیرید. همچنین راهکارهای ساده‌ای برای غلبه بر احساس بی معنایی در زندگی وجود دارند که در این مقاله به آن ها اشاره شده است:

 احساس پوچی در زندگی

احساس پوچی در زندگی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. مهمترین دلایل آن عبارتند از:

۱.قطع ارتباط با خود

این غیر عادی نیست که فردی هر چند وقت یکبار ارتباطش را با خود قطع کند. کمبود بینش در مورد خود ممکن است منجر به احساس پوچی در زندگی شود. نداشتن اهداف یا رویاهای مشخص در زندگی نیز می تواند در ما احساس پوچی ایجاد کند. قطع ارتباط با خود می تواند از شرایط بسیاری ناشی شود. به عنوان مثال، یک رابطه ناسالم یا نارضایتی از شغل و …

۲. تجربیات حل نشده در گذشته

گاهی اوقات، احساس پوچی در زندگی ممکن است به یک روند طولانی عزاداری مربوط شود که هنوز با آن کنار نیامده اید. به عنوان مثال، یک تجربه دردناک حل نشده در کودکی یا از دست دادن یکی از اعضای خانواده.

وقتی ما به طور آشکار درمورد احساساتی که مدت طولانی با ما بوده است، صحبت نمی کنیم، این احساسات ممکن است به روش های دیگری بروز کند.

فکر کردن و صحبت در مورد وقایع مهم گذشته که باعث غم و اندوه شما شده اند، ممکن است به شما در پردازش آن ها و کاهش احساس پوچی در زندگی کمک کند. بسته به میزان احساس شما در مورد این وقایع، گذراندن مراحل کار با یک روانشناس بسیار توصیه می شود.

۳. مراقبت نکردن از خود

برای برخی افراد مراقبت از دیگران ممکن است در اولویت باشد که می تواند باعث شود آن ها نیازهای خود را برای مدت طولانی کنار بگذارند. این کار به نوبه خود ممکن است منجر به احساس پوچی در زندگی شود. ممکن است احساس کنید خوشحال کردن دیگران باعث خوشحالی شما نیز می شود. حتی اگر چنین باشد، مهم است که در نظر بگیرید که حمایت از دیگران مهمتر از حمایت از خود نیست. همه از جمله شما نیاز به حمایت و مراقبت دارند.

عدم رسیدگی به نیازهایتان می تواند منجر به اضطراب، احساس گناه، شرم یا احساس پوچی در زندگی شود.

۴. نداشتن روابط با کیفیت

روابط، خوب ترین جنبه مهم از تجربه انسانی است. صمیمیت احساسی، پشتیبانی، گوش دادن فعال و شراکت در روابط مهم هستند. وقتی این موارد در زندگی شما وجود نداشته باشد، می تواند به احساس پوچی در زندگی و تنهایی منجر شود.

راهکارهای غلبه بر احساس پوچی در زندگی

طبیعی است که اگر احساس پوچی در زندگی خود مشاهده کردید، احساس نگرانی کنید. شناخت این احساس و پرداختن به آن اولین قدم برای بهتر شدن است .اگر احساس پوچی می کنید، مراجعه به یک متخصص بهداشت روان می تواند به شما کمک کند.

راهکارهای زیر نیز می تواند به غلبه بر احساس بی معنایی در زندگی کمک کند:

۱.هر روز برای خودتان وقت صرف کنید.

هر روز در وقتتان صرفه جویی کنید تا با خودتان باشید و به درون نگاه کنید. ممکن است مدیتیشن، نوشتن یا ورزش به شما کمک می کند تا بتوانید با خودتان زمان باکیفیتی را سپری کنید.

۲. با دیگران ارتباط برقرار کنید.

برای غلبه بر احساس پوچی در زندگی، ارتباط با دیگران برای شما مفید خواهد بود. ارتباط با دوستان یا خانواده می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید، به خصوص اگر بتوانید در مورد احساسات خودتان به آن ها اعتماد کنید. از طریق مشارکت های اجتماعی، سرگرمی ها و علایق متقابل، به طور مرتب با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید.

احساس پوچی در زندگی

۳. مراقبت از خود را تمرین کنید.

افسردگی و غم و اندوه ممکن است باعث شود گاهی از مراقبت از خود غافل شوید. این موضوعی نیست که از آن احساس شرم کنید، اما انجام اقدامات مراقبت از خود می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید. خوردن وعده های غذایی مقوی، خواب کافی و ورزش را تمرین کنید.گرسنگی و خستگی گاهی اوقات می تواند احساسات منفی را تشدید کند.

۴. می توانید سرپرستی یک حیوان را به عهده بگیرید.

تحقیقات نشان داده است که داشتن حیوان خانگی می تواند زندگی را معنادارتر کند و احساس پوچی در زندگی. را کاهش دهد. افرادی که صاحب حیوانات خانگی هستند نیز کمتر دچار افسردگی می شوند. داشتن یک حیوان که از نظر مراقبت به شما وابسته باشد، نیز می تواند به معنای بیشتر زندگی شما کمک کند. اگر شما شرایط نگهداری از یک حیوان را دارید، می توانید یک گربه یا سگ را از یک پناهگاه به فرزندی قبول کنید.

احساس پوچی در زندگی

۵. با دیگران مهربان باشید.

مهربانی می تواند احساس رضایت بیشتری در زندگی شما ایجاد کند. به دنبال راه های کوچکی باشید که بتوانید مهربانی را به دیگران نشان دهید.مهربانی شما باعث می شود دیگران احساس خوبی داشته باشند و این ممکن است به شما کمک کند تا احساس پوچی در زندگی را کمتر تجربه کنید.

۶. افکار و احساسات خود را بنویسید.

نوشتن می تواند به شما کمک کن احساس پوچی در زندگی را بهتر درک کنید و همچنین یک روش عالی برای تسکین استرس و اضطراب است. برای شروع نوشتن، مکانی راحت را انتخاب کنید و برنامه ریزی کنید که روزانه حدود 20 دقیقه به نوشتن اختصاص دهید.

۷. به دنبال علائم افسردگی باشید.

افسردگی در افراد مختلف به طور متفاوتی بروز می کند، اما کم خلقی و احساس پوچی در زندگی یا بی ارزشی علائم بسیار شایع آن است. افسردگی ممکن است به صورت موقتی ایجاد شود یا ممکن است یک احساس ثابت باشد. زنان 70٪ بیشتر از مردان دچار افسردگی می شوند. اگر هر یک از علائم افسردگی را مشاهده کردید، از پزشک یا یک روانشناس کمک بگیرید.

۸. مراقبه کنید.

مدیتیشن می تواند به شما کمک کند تا احساس پوچی در زندگی خود را بهتر درک کنید. تحقیقات نشان داده است که روزانه 30 دقیقه مدیتیشن می تواند به تغییر رفتار و عملکرد مغز، کاهش استرس، اضطراب و افسردگی کمک کند. برای شروع، در مکانی ساکت بنشینید، چشمان خود را ببندید و بر تنفس خود تمرکز کنید.

احساس پوچی در زندگی

۹. کار جدیدی انجام دهید.

 اگر هر روز احساس پوچی می کنید، احتمالاً در روزمرگی گیر کرده اید. راهی برای تزریق مقداری انرژی جدید به زندگی خود پیدا کنید. انجام یک کار جدید در روز می تواند به پر شدن خلا زندگی شما کمک کند.

۱۰. ارزش های خودتان را بشناسید.

شناخت آن چه در زندگی برای شما ارزش است، می تواند کمک کند تا احساس رضایت بیشتری داشته باشید. ارزش های ما یا باورهای اصلی ما در مورد زندگی، معمولاً براساس تجربیات ما در طول زندگی شکل می گیرد. برای جستجوی ارزش های خود، باید مدتی زمان بگذارید و بر خودتان تمرکز کنید.

۱۱. شکرگزاری کنید.

سپاسگزاری را تمرین کنید. هر روز چند لحظه وقت صرف کنید و به این فکر کنید که برای چه چیزی شکرگزار هستید و آن چیز چگونه می تواند به زندگی شما معنا دهد. برای بیشتر کردن تاثیر شکرگزاری بهتر است آن را با صدای بلند انجام دهید یا بنویسید.

۱۲. از یک متخصص بهداشت روان کمک بگیرید.

صحبت با یک درمانگر در مورد احساسی که دارید می تواند به شما کمک کند تا احساس بی معنایی در زندگی را درک کرده و از بین ببرید. احساس پوچی شما ممکن است نشانگر افسردگی شما باشد یا اینکه ممکن است یک بیماری زمینه ای دیگر داشته باشید. به خصوص اگر علائم افسردگی، مشکلات مصرف مواد یا BPD را مشاهده کردید، باید از یک متخصص بهداشت روان کمک بگیرید.

نتیجه گیری

احساس پوچی در زندگی می تواند گاهی اوقات به صورت احساس تنهایی، سردرگمی در مورد زندگی و اهداف یا بی انگیزگی برای انجام هر کاری در زندگی بروز کند. هرکسی ممکن است گاهی این خلا را در قلب خود احساس کند. تجربه احساس پوچی در زندگی می تواند دلایل زیادی داشته باشد، از جمله تغییر سطح هورمون ها، از دست دادن شغل یا …هر مرحله یا موقعیت زندگی که ممکن است نیاز به تأمل در خود و زندگی خود داشته باشد، ممکن است به یک احساس پوچی موقتی منجر شود. همچنین احساس پوچی می تواند نشان دهنده برخی شرایط بهداشت روانی، مانند افسردگی، اختلال دو قطبی یا اختلال استرس پس از سانحه باشد. فقط یک متخصص بهداشت روان می تواند وضعیت شما را به طور دقیق تشخیص دهد. پس راهکارهایی که به آن ها اشاره شده است را انجام دهید و از کمک های یک روانشناس بهره بگیرید.

قطع ارتباط با خود می تواند ناشی از چه چیزی باشد؟

قطع ارتباط با خود می تواند از شرایط بسیاری ناشی شود. به عنوان مثال، یک رابطه ناسالم یا نارضایتی از شغل و ...

تجربیات حل نشده چگونه باعث احساس پوچی در ما می شوند؟

وقتی ما به طور آشکار درمورد احساساتی که مدت طولانی با ما بوده است، صحبت نمی کنیم، این احساسات ممکن است به روش های دیگری بروز کند.

ارتباط با دیگران چگونه باعث از بین رفتن احساس پوچی در ما می شود؟

ارتباط با دوستان یا خانواده می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید، به خصوص اگر بتوانید در مورد احساسات خودتان به آن ها اعتماد کنید. از طریق مشارکت های اجتماعی، سرگرمی ها و علایق متقابل، به طور مرتب با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید

4.5/5 - (454 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره