به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
مشاور روانشناسی

مشاور روانشناسی

مشاور روانشناسی به ارتباطی می گویند که وابسته به اعتماد است . مشاوره روانشناسی ، مجموعه فرایند هایی می باشد که  مراجعه کننده و مشاور یک جلسه کاملا اختصاصی برای بررسی کردن مشکلات و منابع ایجاد کننده انواع استرسورها و مسئله های احساسی و هیجانی ، برگزار می کنند . در این مقاله به بررسی مشاور روانشناسی، انواع درمان ها ، حرفه روانشناسی و … اشاره شده است :

مشاور روانشناسی

وظیفه مشاور روانشناسی ، کمک کردن به دیدن واضح تر و دقیق تر مسائل از دیدگاه های مختلف و از زوایای دیگر است . مشاور روانشناسی این توانایی را دارد که مراجعه کننده را قادر کند تا با هدف آسان کردن تغییرات مثبت و توجه و تمرکز بر احساسات ، چالش های زندگی را حل کند .

 

ویژگی های مشاور روانشناسی : 

احساس امنیت و اعتماد از ویژگی های اصلی یک مشاور روانشناسی موفق می باشد . مشاورانی که حرفه‌ای هستند ، اصولا درباره وظیفه خود برای حفظ محرمانگی محتوای جلسات به مراجعه کننده های مختلف توضیح می‌دهند . گر چه که در موردهای ویژه، مانند زمانی که بحث‌های قانونی برای نجات جان فردی در میان است ، وظیفه دارند که رازداری را نقض کنند .

 

در مشاورهٔ روانشناسی چه می گذرد ؟‌

  • مشاوره به معنای نصیحت کردن نیست .
  • مشاور روانشناسی شما را قضاوت نمی کند .
  • تمام مشکلات مراجعه کننده ، مورد بررسی قرار نمی گیرد .
  • مشاور روش های شخصی زندگی خود را به بیمار توصیه نمی کند .
  • درگیر شدن احساسی با مراجعه کننده ، امکان پذیر نیست .
  • نگاه کردن به مسائل مراجعه کننده براساس ارزش‌ها و باورهای شخصی مشاور درست نیست .
  • درمان و مشاور روانشناسی شامل روش دارو درمانی نیست .

بلکه با گفتگو کردن با شخص و گوش دادن به صحبت‌های او و ارائه دادن راه حل‌های مختلف و پیشنهادهای الزامی برای درمان شدن صورت می‌گیرد . درمان‌های مشاور روانشناسی امکان دارد با چند جلسه بحث و گفتگو حل شود . ولی در این راه باید خود فرد تحت درمان نیز همکاری لازم را با مشاور خود داشته باشد .

 

انواع مشاوره روانشناسی

مشاور به شکل حرفه ای و با توجه به تخصصش در زمینه‌ها ، مشاوره ارائه می‌دهد از جمله مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته، مشاوره زوج و خانواده، مشاوره طب جنسی و دیگر حوزه ها که کلینیک روان آرام می تواند در تمام زمینه های ذکر شده به شما کمک کند .

 

مشاوره گروهی

مشاوره گروهی  مدلی از مشاور روانشناسی است که در آن، گروه کوچکی از افراد مختلف با مشکل هایی که شبیه به هم هستند به‌ شکل منظم برای بحث، ارتباط برقرار کردن، کشف و حل مشکلات خود دورهم جمع می‌شوند و با یک دیگر و رهبر گروه صحبت کرده و سعی می‌کنند نگرش‌ خود را تعدیل کنند تا با مشکلات زندگی به‌ شکل بهتر و کارآمدتری برخورد کنند .

مشاوره گروهی صورت های متفاوتی دارد که با توجه به مقاصد به کار رفته در آن ، قوانین مختلفی هم دارد.

از نظرات مختلف مشاوره به انواع متفاوتی تقسیم بندی می شود . چنان چه موضوع مشاوره مورد نظر قرار گیرد انواع مشاوره عبارتند از :

  • مشاوره تحصیلی
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره  سازشی یا شخصی
  • مشاوره خانواده و ازدواج
  • مشاوره  اجتماعی و مشاوره های تخصصی نظیر مشاوره حقوقی و پزشکی

در انواع مشاوره ها با مشاور روانشناسی ، ملاک تقسیم، موضوع مشاوره است که این توانایی را دارد که از لحاظ تحصیلی، شغلی، روانی، خانوادگی، و موارد دیگر باشد . در تقسیم بندی از نوعی دیگر، تعداد مطرح می شود؛ اگر هم مشاوره و هم مراجعه یک نفر باشد، مشاوره فردی است و در صورتی که تعداد بیش از یک نفر باشد مشاوره گروهی است.

 

درمان های فردی با کودکان و بزرگسالان

اهمیت دوران کودکی : 

کودکی بهترین دوران در زندگی هر انسانی است . در این دوران است که زیر بنای اصلی شخصیت شکل می گیرد و نقش کلیدی و تعیین کننده ای را در ساختن آینده فرد دارد، نباید از اهمیت این دوران غافل شویم، دنیای مدرن و روزمرگی های والدین این روزه تبعات خوبی برای کودکان نداشته است و والدین در این روز ها نیازمند آموزش های لازم و کافی هستند تا بتوانند کودکی شاد و موفق داشته باشند، زمانی که تصمیم گرفته ایم که این نقش مهم مادر یا پدر بودن را بپذیریم باید به این نقش پر مسئولیت بیشتر از هر نقشی اهمیت بدهیم.

دنیای این روزها مسئله ها و مشکلاتی دارد که در گذشته هیچگاه مطرح نبوده است و لازمه فائق شدن بر این مشکلات آموزش درست و صحیح می باشد.

بازی درمانی:

بازی ، یکی از بهترین روش ها در مشاور روانشناسی برای شناخت دنیای روانی کودک است ، کودکان فکر ها و دغدغه هایشان را از روش بازی بیان می کنند . به این خاطر مشاوران این حوزه از بازی به عنوان یکی ابزارهای قدرتمند برای آموزش و تغییر در کودکان استفاده می کنند . مشاور روانشناسی سعی بر این دارد از روش بازی به دنیای روانی کودک وارد شود و با ترس ها، نگرانی ها و دغدغه هایش آشنا شود، پدر و مادرها امروزه مشغله های زیادی دارند. این موضوع باعث بی توجهی آن ها در رابطه با فرزند خود شده است، درمانگر امکان دارد که بازی هایی را طراحی کند تا پدر و مادر در منزل با کودک خود انجام دهند و مشکلات پیش آمده بین یکدیگر را کاهش دهد.

 

مشاور روانشناسی

 

هنر درمانی:

هنر در کنار بازی برای کودکان بسیار مفید است، کودکان حرف های نگفته خود را از روش هنری بیان می کنند، کودکان استفاده کردن از ابزار هنری را بسیار دوست دارند و بسیار سریع در کنار یک درمان گر متخصص در این باره خود را بیان می کنند، کودکان بر عکس افراد بزرگ سال که مقاومت زیادی برای بیان خود دارند بسیار زود درباره واقعیت ها حرف می زنند، می پذیرند و تغییر می کنند، معمولا برای کودکان هنر درمانی با بازی درمانی تلفیق می شود و مشاور روانشناسی علاوه بر درمان مشکلات فردی، مهارت های بسیاری را با استفاده از ابزار هنری آموزش می دهد.

 

نوروفیدبک:

مغز ما، همه ماست، تمام چیزی که هستیم و انجام می دهیم توسط مغز شکل می گیرد، بیشتر مشکلات هیجانی، شناختی و رفتاری کودکان با توجه به بهم خوردن تعادل مغزی صورت می گیرد، نورو فیدبک موج های مغزی که هر لحظه به وسیله مغز تولید می شود را ثبت می کند و کاملا دقیق به ما نشان می دهد که در مغز شخص چه اتفاقی در حال روی دادن است.

شما یا فرزند شما می توانید با استفاده کردن از دستگاه نوروفیدبک امواج مغزی خود را تنظیم کنید، مشاور روانشناسی در همه  مدت کنار شما است و به شما کمک می کند تا بتوانید به خوبی این کار را انجام دهید.

برای مثال شما یا کودکتان می آموزید که به چه صورت این توانایی را دارید درزمان اضطراب امواج مغزی خود را به سمت آرامش هدایت کنید، اختلالاتی که برای درمان آن ها از نورو فیدبک استفاده می شود شامل: اضطراب ،استرس،افسردگی،بیش فعالی – کم توجهی، سردرد (میگرن)،دردهای مزمن،اختلالات خواب،سوء مصرف مواد،وسواس،صرع(تشنج) و بازتوانی سکته مغزی می باشد.

 

گروه درمانی:

ما به  طور کلی خود را در آینه دیگران می بینیم و می شناسیم، جمع و گروه به ما خیلی چیزهای مثبت و منفی یاد داده است و یکی از بهترین راه های تغییر رفتار ، شناخت و تغییر دیدگاه هایمان در گروه است . در مشاور روانشناسی گروه درمانی به افراد کمک می کند تا سریعتر تغییر کنند ، وقتی افرادی با مشکلات شبیه به  خود را می بینند ، می فهمند که در دنیا و در برابر مشکلاتشان تنها نیستند . آن ها در کنار یکدیگر مهارت های لازم را کسب می کنند و به همدیگر یاد می دهند.

مشاور روانشناسی در گروه درمانی به افراد کمک میکند تا بر همدیگر تاثیرات مثبت بگذارند، گروه درمانی به افراد کمک می کند تا افرادی را بیابند که دغدغه های مشابه خودشان دارند، به طور کلی روند درمان در گروه سریعتر است اتفاق می افتد.

 

دارو درمانی:

گاهی بعضی از مشکلات و اختلال های روانشناختی خیلی حاد و پیچیده هستند ، در این مواقع دارو کمک زیادی به آن ها می کند که در کنار روان درمانی و  دارو هم مصرف کنند، بعد از این که مشکل حاد کمی بر طرف شد ، متخصص میزان دارو را کاهش می دهد و در کنار آن روان درمانی به کمک مشاور روانشناسی ادامه پیدا می کند ، تا به بهبودی کامل پیدا شود و فرد بتواند به خوبی رفتار خود را کنترل نماید .

 

مرکز مشاوره روان آرام چه کارهایی در زمینه مشاوره روانشناسی نوجوانان انجام می دهد ؟

مرکز مشاوره روان آرام  به شکل تخصصی به مشکل ها و دغدغه های نوجوانان و خانواده های آن ها می پردازد . دوره نوجوانی به دوره طوفان و فشار معروف می باشد و اتفاق های شخصیتی مهمی در این دوره می افتد، پدر و مادر باید این مورد را در نظر داشته باشند که در این دوره امکان تغییر بسیار زیاد است و به شکلی می توانند کم کاری های خودشان را در دوران کودکی در این دوران جبران کنند و از مشاور روانشناسی برای دوران نوجوانی فرزندشان کمک بگیرند .

تغییرات جسمی و هورمونی در این دوران اثرات خیلی زیادی بر خلق و خو و رفتارهای نوجوانان میگذارد و گاهی اوقات موجب شرایط بسیار سختی برای آن ها می شود . مهم ترین عمل کرد در این زمان کمک گرفتن از یک مشاور روانشناسی آموزش دیده در ارتباط با این دوران است .

 

مشاور روانشناسی

 

وظایف مشاور چیست؟

  1. گوش دادن دقیق، پرسیدن سوال و درک کردن شرط ها و موقعیت مراجعه کنندگان برای ارائه بهترین مشاوره به آن ها از وظایف مشاور روانشناسی است .
  2. همدلی کردن و همراهی کردن با صحبت های مراجعه کنندگان و مواجهه کردن آن ها با چالش ها در صورت نیاز
  3.  مشاور روانشناسی با تئوری ها و علوم این حوزه آشنایی کامل دارد و قادر است مسئله های مختلف را از زوایای مختلفی بررسی کرده و ذهن مراجعه کننده را نسبت به آن معطوف کند.
  4. ارجاع مراجعه کنندگان به منابع کمکی دیگر در صورت نیاز
  5. ارجاع مراجعه کنندگان به روانپزشک ها، روانشناس ها یا مشاوران تخصصی همچون مشاوران شغلی یا مشاوران ازدواج از جمله این اقدامات می باشد .
  6. حفظ اسناد محرمانه مراجعین توسط مشاور روانشناسی
  7. مراجعه کنندگان برای پیدا کردن راه کارهای مناسب برای بسیاری از اتفاق های خصوصی زندگی خود از مشاور روانشناسی کمک می گیرند و مشاور باید نسبت به آن ها حس مسئولیت پذیری زیادی داشته باشد.

آیا شغل مشاور روانشناسی برای شما مناسب است؟

اگر شما کمک کردن به افراد دیگر را را دوست دارید و قصد دارید که تفاوت های مثبتی در زندگی آن ها به وجود بیاورید ، شغل مشاور روانشناسی می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

زندگی همیشه و در هر حال با چالش های گوناگونی همراه است . برخی از چالش های زندگی می توانند تاثیر عمیقی در افراد مختلف بگذارد و ادامه زندگی را برای او غیرممکن کنند، برای نمونه ، مرگ یکی از نزدیکان و شکست در رابطه های عاشقانه .

در این موقعیت‌ها و مشکلاتی که در زندگی پدیدار می‌شوند ، می بایست  از مشاور روانشناسی کمک بگیریم.

چند مثال از همین مشکلاتی که  که در میان تمام اشخاص مشترک می باشد و باید در صورت ادامه تاثیرات منفی شان به مشاور روانشناسی مراجعه کرد را برای شما ذکر می کنیم .

 

از دست دادن عزیزان

کنار آمدن با مرگ یک عزیز ، کاری ساده ای نیست . واکنش اشخاص مختلف به از دست دادن عزیزان چه پدر و مادر و چه حیوان خانگی تفاوت زیادی دارد . ناراحت بودن و عزاداری به‌ طورکلی به‌ شکل آشکار و در ذهن اشخاص صورت می‌گیرد . اما اگر واقعیت را نپذیرند ، منجر به مشکلات روانی بیشتر و طولانی‌تری می‌شود.

مشاور روانشناسی ، توانایی دارد که در پیدا کردن راه کار های مناسب برای کنار آمدن و پذیرفتن مرگ عزیزان و نزدیکان به شما کمک کند .

 

استرس و اضطراب

موقعیت‌های به خصوصی در زندگی ، استرس‌زا به شمار می آیند؛ مثل مصاحبه شغلی یا برقرار کردن ارتباط با افراد جدید . استرس و اضطراب می تواند احساس ناتوانی و خشم در شخص ایجاد کرده و در آخر باعث انزوای اجتماعی، افسردگی و بسیاری از مشکلات روانی دیگر شود.

دکتر استرس و اضطراب قادر است با پیدا کردن منبع و علت مشکل های شما و همچنین راه‌های مناسب غلبه کردن به آن ها، به شما در مدیریت استرس و اضطراب کمک زیادی کند.

 

افسردگی

احساس ناامیدی کردن یکی دیگر از نشانه‌های رایج افسردگی است . بیشتر افراد اعتقاد دارند که خودشان این توانایی را دارند که این رفتار منفی را متوقف کنند و افسردگی را از بین ببردن ، اما این کار به ندرت اتفاق می‌افتد و در بیشتر مواقع کمک یک مشاور روانشناسی نیاز است .

 

داشتن عادت‌های ناسالم و اعتیاد

بعضی از افراد از عادت‌هایی دارند که ناسالم است . مانند سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و مصرف مواد مخدر . مشاور روانشناسی قادر است به شما کمک کند تا مشکلاتتان را خودتان حل کرده و عادت‌های ناسالم را کنار بگذارید . مشاوره همچنین در مواردی مانند اعتیاد، اختلالات اشتها، مدیریت استرس، مشکلات خواب نیز می‌تواند به شما کمک زیادی کند .

 

افزایش عملکرد

اشخاص موفق برای دستیافتن به هدف های خود اول باید آنها را در ذهنشان تجسم کنند . ورزشکاران برای آماده شده در یک رقابت علاوه ‌بر تمرین‌های بدنی باید از نظر ذهنی هم خود را آماده کنند . همه اشخاص باید از این تکنیک برای روبه‌رویی با چالش‌های زندگی استفاده کنند. برای مثال همان طور که قبل از اجرای یک سخنرانی تمرین می‌کنید، مشاور روانشناسی هم این توانایی را دارد قبل از روبه‌رو شدن با چالش‌هایی بزرگ در زندگی ، چه رقابت در المپیک و چه مصاحبه شغلی ، شما را آماده کند تا بتوانید به بهترین نحو با آن روبه‌رو شوید.

 

نظم و ترتیب ذهنی

مشاور روانشناسی می تواند به شما در بهبود نظم ذهنی کمک کند ، تا با استدلال‌های دقیق مشکلات خود را حل کنید . بیشتر افراد این توانایی را دارند که راه حل‌های خوبی در هنگام صحبت کردن با خود (که نوعی درمان است) یا با فرد متخصص پیدا کنند. صحبت کردن صریح با خود و روانشناس ، می تواند نظم و ترتیب ذهنی و روانی را بهبود بخشد و تمرکز را در موضوعات بیشتر کند . روانشناسان آموزش دیده‌اند تا شنوندگان خوبی برای شما باشند .

 

اختلالات روانی

گاهی مشکلات بزرگ زندگی موجب ایجاد علامت های روانی در اشخاص می شوند . اختلال های روان شناختی می توانند به روش‌های مختلفی آشکار شوند . بیشتر اختلالات روانی پنهان هستند و تنها با کمک یک مشاور روانشناسی کشف می‌شوند . بعضی از اختلال های روانی با علامت های مختلف عبارتند از: اختلال دو قطبی، اختلال افسردگی عمده، جنون جوانی، اختلال استرس پس از ضربه و …

گام اول برای داشتن یک زندگی بهتر پیدا کردن یک روانشناس خوب و مشورت کردن با اوست . بهترین کار این است که برای  پیشگیری از به وجود آمدن مشکلات احتمالی و به حداکثر رساندن سلامت روانی خود از مشاور و متخصص روانشناس کمک بگیرید . کلینیک روان آرام در این مسیر شما را همراهی می کنند.

 

تفاوت روانشناس و مشاور

بیشتر مراجعه کنندگان مشاورها مشکلات جدی در زندگیشان ندارند و بیشتر به دنبال حل مسائل سادۀ خود یا گرفتن راهنمایی می باشند .

مشاور بیشتر به مراجعه کننده کمک میکند تا انتخاب های مناسبی داشته باشد . اما اگر مراجعه کننده در گذشته انتخاب های اشتباه زیادی داشته است ، نیازمند تحلیل بیشتر  و ریشه یابی مسئله توسط مشاور روانشناسی است .

مشاور کمتر به گذشته و ریشه یابی مسئله ها می پردازد.

مشاور ، توانایی درمان اختلالات روانشناختی را ندارد و این کار بیشتر در حیطۀ شغلی روانشناس و روانپزشک می باشد .

 

مشاور روانشناسی

 

 روانشناس یا مشاور روانشناسی ؟

اگر به راهنمایی و مشاوره دربارۀ یک موضوع مشخص نیازمند هستید ، می توانید از مشاور کمک بگیرید. اما اگر مشکلی دارید که تا حدی جدی است و یا در گذشته هم کم و بیش وجود داشته و یا چندین مسئله و مشکل مختلف دارید ، بهتر است به مشاور روانشناسی مراجعه کنید .

به زبان دیگر اگر زندگی عادی شما تحت اثر مشکل یا مشکلاتی قرار گرفته است ، بهتر این است که به روانشناس مراجعه کنید . اما اگر در روند زندگی عادی شما مشکلی نیست و فقط به دنبال حل یک مسئلۀ جزئی می باشید ، مشاور می تواند به شما کمک کند.

 

ساعت کاری و محیط کار مشاور

انجام کار نیمه وقت در شغل مشاوره رایج می باشد. البته اگر مشاور این قصد را داشته باشد ، به صورت فردی و مستقل مشاوره دهد . در بیشتر وقت ها مشاور در یک مرکز درمانی و یا دولتی کار می کند. در این صورت ساعات کاری او مانند کارکنان اداری است .

در بیشتر مورد ها مشاور، مشاوره حضوری با مراجعه کنندگان برگزار می کند ، اما گاهی نیاز است که با همسران ، خانواده و همکاران آن ها از روش تلفن و اینترنت ارتباط برقرار کنند .

 

جمع بندی و سخن پایانی

این مقاله سعی بر این داشت که به شکل مختصر به این سؤال پاسخ دهد که تفاوت روانشناس و مشاور چیست و مشاور روانشناسی چیست ؟ و همان گونه که گفته شد روانشناس در حل کردن مشکلات جدی تر و اختلال های روان شناختی و مشاور در کمک به فرد در تصمیم گیری تبحر بیشتری دارند . البته هر دو رشته با هم هم پوشانی داشته و درس های مشترکی زیادی در طول تحصیل دارند.

همپوشانی این دو رشته به خصوص در کشور ما بیشتر مشهود است و فعالیت ها و پذیرش مراجعه کننده از طرف آن ها تفاوت زیادی با هم  ندارند. دو عنوان مشاور و روانشناس هم اصولا به جای هم به کار برده می شوند !

در صورتی که نیازمند به کمک تخصصی هستید برای آن که بتوانید به فرد مناسبی مراجعه کنید، در انتخاب خود به تفاوت روانشناس و مشاور و تفاوت روانشناس و روانپزشک توجه کنید و پیشنهاد می کنیم مقالۀ «ویژگی های یک روانشناس خوب» را هم مطالعه کنید . اگر درباره این مطلب سؤالی داشتید می توانید در بخش کامنت های همین مقاله آن را طرح کنید.

تفاوت روانشناس و مشاور چیست؟

مشاور بیشتر به مراجعه کننده کمک میکند تا انتخاب های مناسبی داشته باشد . اما اگر مراجعه کننده در گذشته انتخاب های اشتباه زیادی داشته است ، نیازمند تحلیل بیشتر  و ریشه یابی مسئله توسط مشاور روانشناسی است .

آیا شغل مشاور روانشناسی برای شما مناسب است؟

اگر شما کمک کردن به افراد دیگر را را دوست دارید و قصد دارید که تفاوت های مثبتی در زندگی آن ها به وجود بیاورید ، شغل مشاور روانشناسی می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

مشاور روانشناسی در گروه درمانی چگونه عمل می کند؟

مشاور روانشناسی در گروه درمانی به افراد کمک میکند تا بر همدیگر تاثیرات مثبت بگذارند، گروه درمانی به افراد کمک می کند تا افرادی را بیابند که دغدغه های مشابه خودشان دارند، به طور کلی روند درمان در گروه سریعتر است اتفاق می افتد.

4.6/5 - (418 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره