به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
علائم افسردگی

علائم افسردگی

علائم افسردگی

بیماری های جسمی تنها بیماری های نگران کننده انسان نمی باشند.امروزه نظر متخصصان به نوع دیگری از بیماری های جلب شده است که میتواند در نتیجه موارد مختلفی ایجاد شود. این دسته از بیماری ها به روح و روان انسان مربوط می باشد که بسیار مهم و حائز توجه می باشد. یکی از مهم ترین بیماری هایی که روان انسان به آن دچار می شود ، افسردگی است. بر خلاف بیماری ها جسمی ، علائم افسردگی واضح و مشخص نمی باشد و گاها بسیار سخت تشخیص داده می شود. در این مقاله به تفصیل به توضیح علائم افسردگی می پردازیم و به شما برای شناسایی این بیماری روحی کمک خواهیم کرد.

افسردگی چیست ؟

افسردگی ، حالت پیشرفته و پیچیده ی غم و ناراحتی است که به یک اختلال و بیماری تبدیل شده است. در حقیقت افسردگی یک بیماری است که در آن احساسات منفی تمامی روح  و روان فرد را تسخیر کرده و تمامی رفتار های اورا تحت الشعاع قرار میدهد. افسردگی یک بیماری تلقی می شود و باید به درمان آن پرداخت. درمان افسردگی به تشخیص درست علائم افسردگی بستگی دارد که در این مقاله ما به شما کمک خواهیم کرد.

پس از تشخیص علائم افسردگی باید به دقت به درمان آن پرداخت که شما می توانید از طریق سایت روان آرام اقدام به درمان این مشکل کنید.

علائم افسردگی ؛ تغییرات مهم در زندگی

برخی از نشانه های افسردگی را مستقیما می توان از روزمرگی های فرد مشاهده کرد. این علائم به این شرح می باشد :

1.بی نظمی در خواب :

یکی از مهم ترین علائم افسردگی خواب است. این تغییر ، می تواند به دو صورت بروز کند. برخی از افرادی که به این اختلال دچار شده است ، به خواب به عنوان راهی برای نادیده گرفتن احساسات منفی خود نگاه می کنند. در حقیقت از آنجا که در خواب افراد چیزی به اسم غم یا ناراحتی را احساس نمی کنند ، در انجام آن افراط می ورزند.

اما در نوع دیگر ، اضطراب بیش از اندازه ، اندوه فراوان و سایر عوارض افسردگی ، امکان یک خواب راحت را از افراد می گیرد. فرد مدت ها است که خواب راحتی را تجربه نکرده است و در حقیقت به بی خوابی دچار شده است. در نهایت خواب بیش از اندازه یا بی خوابی از مهم ترین علائم افسردگی است که باید مورد تشخیص قرار بگیرد.

2.کم اشتهایی یا بی اشتهایی : 

تغییر میزان غذا خوردن در حقیقت یکی از مهم ترین تغییرات زندگی است که گاهی میتواند از علائم افسردگی باشد. فرد افسرده ممکن است در نتیجه ترشح زیاد هورمون کورتیزول به پرخوری عصبی دچار شود. اما در روی دیگر از دست دادن کلی اشتها می باشد که سلامت جسمی افراد را در معرض خطر قرار می دهد.

3.کاهش میزان فعالیت :

برای انجام فعالیت نیاز به انگیزه است و افسردگی دقیقا انگیزه افراد را نشانه می گیرد و به طور کلی آن را نابود می کند. اگر در میزان فعالیت فرد کاهش چشم گیری به وجود آمده است ممکن است خبر از افسردگی بدهد.

4.پریشان حالی و کلافگی : 

وقتی افسردگی در انسان شکل می گیرد فرد دائما با ناراحتی و غم بیش از اندازه رو به رو است. از آنجا که مغز نمی تواند دلیل منطقی برای این حال روحی پیدا کند ، دچار پریشانی و کلافگی می شود. یکی از مهم ترین علائم افسردگی که در نتیجه پریشان حالی ایجاد می شود افزایش بی رویه اضطراب و استرس در افراد است.

5.عدم ثبات رفتاری :

فرد افسرده دائما از این شاخه به آن شاخه می پرد ، سریعات تغییر حالت اخلاقی می دهد و واکنش های غیر منطقی و احساساتی میدهد. علت این مورد از علائم افسردگی این است که فرد به دنبال راهی برای تخلیه حالات روحی خود می گردد و برای درمان این حالت هر راهی را امتحان می کند.

اگر این رفتار هارا در فردی مشاهده کردید، اورا رها نکنید و پیش از اینکه این حالات شدید بشود ، به درمان آن بپردازید.

علائم افسردگی

علائم رفتاری افسردگی ؛ جنبه فردی

علاوه بر تغییرات که افسردگی بر روزمرگی های می گذارد ، برخی رفتار های فردی را نیز می توان ناشی از علائم افسردگی دانست.

  • 1.خلق و خوی افسرده از جمله احساس غم یا پوچی در اکثر روزها
  • 2.عصبانیت و واکنش های عصبی بیش از اندازه
  • 3.تمایل به مکان های تاریک
  • 4.پوشیدن لباس های تیره
  • 5.گریه های بیش از اندازه و بی علت
  • 6. کاهش انرژی یا خستگی
  • 7. احساس بی اهمیت یا گناهکار بودن
  • 8. مشکلات در تمرکز یا تصمیم‌گیری
  • 9. روی اوردن به دخانیات

علائم رفتاری افسردگی ؛ جنبه اجتماعی 

علاوه بر رفتار های فردی ، نشانه های افسردگی را می توان در رفتار های اجتماعی فرد نیز جستجو کرد. این علائم به این شرح می باشد :

  • 1.انزوا و گوشه گیری
  • 2.عدم تمایل به حضور در اجتماع
  • 3.کاهش در میزان سخن گفتن
  • 4.کاهش یا قطع ارتباط با اطرافین
  • 5.تمایل به ماندن در خانه
  • 6.عدم توانایی در ایجاد ارتباط

علائم جسمانی افسردگی

تحقیقات ثابت کرده است که  مشکلات و اختلالات روحی تاثیر مستقیم بر جسم افراد می گذارد. بسیاری از بیماری های جسمانی ، ریشه روحی دارند. به همین علت برای تشخیص این حالت روحی نباید از علائم افسردگی در جسم فرد غافل ماند.

1. افزایش یا کاهش وزن: افراد مبتلا به افسردگی ممکن است تغییرات اشتهایی را تجربه کنند که می‌تواند به کاهش یا افزایش وزن ناخواسته منجر شود. پرخوری یا کم خوری از مهم ترین علائم افسردگی است که در صورت تداوم به کاهش وزن یا افزایش وزن می انجامد.

2. درد مزمن: درد مزمن یکی دیگر از علائم افسردگی است. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است درد یا تیر کشیدن‌های ناشناخته‌ای از جمله دردهای مفاصل یا عضلانی، حساسیت‌های پستان‌ها و سردرد را تجربه کنند. افسردگی فرد به علت دردهای مزمن نیز می‌تواند تشدید شود.

3. بیماری قلبی: عصبانیت های مکرر ، غم بیش از اندازه ، تجربه استرس و اضطراب و سایر این مشکلات تاثیر مستقیم بر روی قلب دارند. اگر به نشانه های افسردگی اهمیت داده نشود و این رفتار ها تداوم پیدا کند ، به قطع فرد به بیماری های قلبی دچار می شود.

4. تشدید بیماری‌های مزمن: افرادی که به بیماری‌های مزمن مختلف مبتلا هستند در صورت ابتلا به افسردگی ممکن است علائم‌شان تشدید شود. بیماری‌های مزمن خود باعث احساس تنهایی و استرس زایی شده و افسردگی ممکن این احساسات را تشدید کند. همچنین فرد افسرده ممکن است به دنبال درمان نرفته که این نیز علائم بیماری را تشدید می‌کند. اگر بیماری های جسمانی تشدید شد ، سایر علائم افسردگی را در فرد جستجو کنید و اگر وجود داشتند فورا به درمان آن بپردازید.

5. مشکلات گوارشی:یکی از مهم ترین علائم افسردگی ، مشکلات گوارشی و بیماری های معده ، روده و … میباشد.افراد مبتلا به افسردگی اغلب به مشکلاتی مانند اسهال، استفراغ، حالت تهوع یا یبوست را گزارش می‌دهند. بعضی افراد مبتلا به افسردگی به بیماری‌های مزمن گوارشی همچون سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نیز مبتلا می‌شوند. براساس تحقیقات منتشر شده در سال 2016 این ممکن است به این دلیل باشد که افسردگی پاسخ مغز به استرس را با سرکوب فعالیت در هیپوتالاموس، غده هیپوفیز و غدد فوق کلیه تغییر می‌دهد.

6-ریزش مو و مشکلات پوستی : استرس ، غم یا ناراحتی به طور مستقیم بر روی مو و پوست تاثیر می گذارد و باعث ریزش شدید مو و آکنه های پوستی و موارد مشابه می شود.

علائم افسردگی

علائم افسردگی شدید

اگر علائم افسردگی در مراحل ابتدایی و اولیه به درستی شناسایی نشده و درمان نشوند میتوانند وضعیت بیماری را در حالت بسیار پیشرفته تری قرار دهند. متاسفانه باید گفت اگر افراد به رفتار های زیر روی بیاورند، بیماری روحی به مراحل پیچیده خود رسیده است :

1-اقدام به خودکشی : یکی از مهم ترین علائم افسردگی ، اقدام به خودکشی به روش های مختلف است.فرد افسرده تمامی راه های پایان دادن به خودکشی را امتحان کرده است ولی به نتیجه ای نرسیده است. در همین موقع است که مرگ ، به عنوان یک فکر شیرین برای خلاصی از درد ها به سراغ فرد میاید .

2-خودزنی : فرد برای کاهش درد عمیق و شدید خود هر راهی را امتحان می کند. سلف هارمینگ یا خود زنی یکی از نشانه های افسردگی شدید است که گاهی به خوبی قابل تشخیص است و گاهی متاسفانه قابلیت تشخیص ندارد. خود زنی می تواند نتایج غیر قابل جبران داشته باشد به همین علت است که در صورت مشاهده چنین رفتار هایی باید فورا به فکر یک راه حل جدی بود.

4-مصرف بی رویه دارو : فردی که دچار افسردگی شدید است ، مصرف بیش از اندازه دارو های اعصاب ،خواب آور ، آرام بخش و مواردی از این قبیل را می توان به عنوان علائم افسردگی شدید در او مشاهده کرد. از آنجا که قطع این داروها  حالت های افسردگی قبلی را باز می گرداند ، مصرف دائمی ایجاد می شود و عوارض مربوطه را به دنبال خواهد داشت. هرچند که گاهی مصرف دارو برای کنترل افسردگی  تجویز می شود اما این مصرف باید تحت نظر دکتر باشد.

اگر این رفتار ها و علائم افسردگی در در فرد مشاهده می کنید به راحتی از آن عبور نکنید. همچنین اگر رفتار های مخرب در او مشاهده کردید از سرزنش کردن فرد به طور جدی بپرهیزید. فراموش نکنید فردی که به افسردگی دچار شده است کار اشتباهی انجام نداده است و نیاز به کمک دارد. فرد افسرده در صغیف ترین و آسیب پذیر ترین حالت خود قرار دارد و رفتار های اشتباه شما می تواند نتایج بسیار جدی به دنبال بیاورد. اگر علائم افسردگی را در فردی مشاهده کردید فورا از طریق مشاوره و روانشناس به درمان این اختلال روحی بپردازید.

کلینیک روانشناسی روان آرام با ارائه بهترین خدمات مشاوره و روانشناسی در سطح کشور به شما در حل مشکلات خود کمک خواهد کرد

آیا افسردگی ممکن است باعث تغییرات وزن شود؟

افراد مبتلا به افسردگی ممکن است تغییرات اشتهایی را تجربه کنند که می‌تواند به کاهش یا افزایش وزن ناخواسته منجر شود. متخصصان علوم پزشکی ارتباط افزایش وزن مفرط را با بیماری‌های مختلفی از جمله دیابت و بیماری‌های قلبی کشف کرده‌اند. کمبود وزن نیز می‌تواند علاوه بر آسیب رساندن به قلب بر باروری تاثیر گذاشته و باعث خستگی شود.

آیا درد مزمن می تواند از علائم افسردگی باشد؟

بله درد مزمن یکی دیگر از علائم افسردگی است. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است درد یا تیر کشیدن‌های ناشناخته‌ای از جمله دردهای مفاصل یا عضلانی، حساسیت‌های پستان‌ها و سردرد را تجربه کنند. علائم افسردگی فرد به علت دردهای مزمن می‌تواند تشدید شود.

آیا افسردگی می تواند در سلامت جنسی تاثیر بگذارد؟

افراد مبتلا به افسردگی ممکن است با کاهش میل جنسی روبرو شوند. همچنین برخی افراد به دلیل افسردگی دچار مشکلاتی در روابط خود می‌شوند که می‌تواند بر فعالیت جنسی آنها تاثیر بگذارد.

4.6/5 - (417 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

3 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
بهروزسلیمی
11 ماه قبل

سلام من بااطرافیانم قطع رابطه کرده‌ام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درمیانجمع صحبت نمی کنم همیشه فکر می کنم مردم ادامو درمیارن خودکشی به سرم می زنه ازاینده می ترسم ازشغلم ناراضیم لطفن کمکم کنید

تست افسردگی | تست افسردگی کودکان | تست افسردگی و اضطراب | تست افسردگی NEO
4 سال قبل

[…] علائم افسردگی به شما در شناخت بهتر افسردگی کمک می کند. […]

بهروزسلیمی
11 ماه قبل

بله اگرسالم بودم گوشه گیرنبودم یا اظتراب ودلهره نداشتم من شغلم کارگر ساختمانی با دوتا بچهی راهنمایی خانواده از رفتارم خسته شده اند خواهشن کمک کنید ۶ساله خانه پدر خانومم نرفتم

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره