به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
سندرم آشیانه خالی

سندروم آشیانه خالی چیست؟

سندرم آشیانه خالی چیست و منشاء آن چه می باشد؟

خانواده به عنوان یک کانون و آشیانه ای امن برای پرورش فرزندان به حساب می آید. هنگامی که فرزندان به دلایل مختلف مانند کار، ازدواج، مهاجرت از والدین جدا می شوند یک احساس اندوه در آن ها ایجاد می شود. این احساس ناراحتی که به دلیل نبود فرزندان ایجاد می شود سندرم آشیانه خالی نام دارد. لازم به ذکر است که سندرم آشیانه خالی را نمی توان یک اختلال جدی در نظر گرفت. با اندیشیدن تدابیر لازم می توان علائم و نشانه های ناشی از آن را به حداقل رساند. در این مقاله قصد داریم روش های مقابله با این سندرم را به طور کامل بررسی کنیم. توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله خواندنی با ما همراه باشید.

تعریف سندرم آشیانه خالی

همان گونه که ابتدا ذکر کردیم سندرم آشیانه خالی حالتی از افسردگی و ناراحتی است. دلیل این افسردگی مربوط به جدایی فرزندان از والدین خود می باشد. این بحران ممکن است برای هر خانواده ای رخ دهد. به همین جهت لازم است تا با روش های کنترل آن به طور کامل آشنا باشیم.

علائم

از مهم ترین علائم سندرم آشیانه خالی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

گریه در ساعات مختلف شبانه روز

یکی از علائم سندرم آشیانه خالی این است که والدین در هر لحظه دلتنگی را عمیقا حس می کنند. به همین دلیل طبیعی است که در ساعات مختلف شبانه روز شاهد گریه های بی امان آن ها باشیم. در این مواقع دلگرمی های شریک زندگی و همدم می تواند مثمر ثمر واقع شود.

کاهش امید به زندگی

والدینی که  با سندرم آشیانه خالی دست و پنجه نرم می کنند دچار کاهش امید به زندگی می شوند. این موضوع در انجام کار های روزمره نمود بیشتری پیدا می کند. به گونه ای که والدین حتی در انجام کار های روتین خود عاجز بوده و انگیزه ای ندارند.

گوشه گیری

در سندرم آشیانه خالی دوری از فرزندان آنقدر غم انگیز است که حتی ممکن است موجب گوشه گیری والدین گردد. به این معنی که والدین در فعالیت های اجتماعی خود پسرفت کنند و تمایل به ارتباط نداشته باشند. در صورتی که در ابتدای کار تدابیر درمانی لازم اجرا نشود ابتلا به افسردگی امری طبیعی است.

راه های مقابله و درمان سندرم آشیانه خالی

با وجود تمام نکات گفته شده درباره ی سندرم آشیانه خالی جای نگرانی نیست. این سندرم همانند بسیاری از اختلالات دیگر روش های درمان و کنترل مخصوص به خود را دارد. برخی از درمان های موثر آن به شرح زیر است:

جلسات مشاوره

یکی از راه های موثر برای کنترل علائم سندرم آشیانه خالی مشاوره درمانی می باشد. روانشناس بنا به صلاحدید خود تعداد جلسات مشاوره را تعیین کرده و تراپی را آغاز می کند. اهمیت این جلسات را دست کم نگیرید و نهایت بهره را از آن ببرسد.

دارو درمانی

با اینکه سندرم آشیانه خالی افسردگی به حساب نمی آید اما علائم مشابه با آن را دارد. ضمن اینکه در صورت عدم درمان بروز افسردگی اساسی امکان پذیر است. تجویز نوع و دوز دارو با توجه به صلاحدید روان پزشک می باشد. از این رو به هیچ عنوان دارویی را سر خود مصرف نکرده و قبل آن با پزشک خود مشورت کنید. دلیل آن هم این است که دارو های آنتی سایکوتیک عوارض مربوط به خود را دارند.

کار درمانی

یکی دیگر از راه های درمان سندرم آشیانه خالی کار درمانی می باشد. شاید سوال برایتان پیش بیاید که چگونه؟ باید بدانید فعالیت های زیادی وجود دارد که والدین می توانند خود را با آن سرگرم کنند. از جمله آن ها می توان به ورزش، دورهمی، مسافرت و کلاس های هنری اشاره نمود. هنگامی که فرد درگیر این فعالیت ها می شود تا حدودی از دغدغه و اندوه خود دور می شود.

سندرم آشیانه خالی

نکات مهم

  • دقت کنید که علائم مربوط به سندرم آشیانه خالی بیشتر در زنان مشاهده می شود. علت آن هم این است که مادران وقت بیشتری نسبت به پدران با فرزند خود می گذرانند. از این رو باید بیشتر مراقب آنان بود.
  • در صورت تشدید علائم حتما به یک متخصص مراجعه کنید تا وضعیت روحی و روانی شما مورد بررسی قرار گیرد.
  • در صورتیکه دارای چند فرزند می باشید بهتر است خود را از قبل برای وقوع چنین اتفاقاتی آماده کنید. این اقدام سبب می شود تا با بحران سندرم آشیانه خالی بهتر برخورد کنید.
  • از گرفتن تصمیمات بزرگ و اساسی پرهیز کنید. ابتدا سعی کنید تا حالت روحی خود را درمان کنید. پس از سازگاری کامل با شرایط موجود تصمیماتی از قبیل جا به جایی را اتخاذ کنید.
  • توصیه می شود تا درباره ی احساسات و تصمیمات خود با همسرتان مشورت کنید. بازگو کردن احساسات موجب می شود تا بار سنگینی از روی دوش شما برداشته شود.
  • با نزدیکان خود که سندرم آشیانه خالی را تجربه کرده و یا در حال تجربه آن می باشند مشورت کنید به هر حال آن ها احساسات شما را بهتر درک می کنند و راه حل ها بهتری ارائه خواهند داد.
  • عزاداری در هنگام فقدان عزیزان طبیعی است. شما می توانید با استفاده از این کار غم و ناراحتی خود را به گونه ای تخلیه کنید. چیدمان مجدد اتاق راه حل مناسبی به نظر می رسد.
  • هر کاری که روحیه شما را بهتر می کند انجام دهید. یادتان باشد که زندگی بالا و پایین زیاد دارد و این تنها بخش کوچکی از آن است. همیشه الویت خود را بر پایه علایق خود بگذارید.
  • فراموش نکنید که رژیم غذایی و سلامتی شما بخش حیاتی زندگی شما است. با کمک مشاور برنامه غذایی و رسیدگی به پوست و مو و سلامتی خود را جدی بگیرید. هنگامی که خودتان را ارزشمند بشمرید دیگران نیز شما را ارزشمند می شمارند. سندرم آشیانه خالی نباید شما را از رسیدگی به خود بازدارد.

مشکلات احتمالی و راه های مقابله

دقت کنید که سندرم آشیانه خالی می تواند با وقوع بحران های دیگری همزمان باشد. برای مثال شما در آن بازه زمانی ممکن است یکی بستگان درجه یک خود را از دست بدهید. همچنین بازنشستگی یکی دیگر از مشکلات احتمالی است. تقویت روحیه فردی بهترین راه کنار آمدن با این بحران است.

حال که در بحران سندرم آشیانه خالی فرصت بیشتری برای توسعه فردی خود دارید چرا آن را تقویت نکنید؟ در صورت تمایل می توانید کار خود را ادامه دهید یا به کودکان نیازمند کمک کنید. ورزش روزانه را فراموش نکنید زیرا به عنوان یک بمب انرژی برای شما عمل می کند. البته به هیچ عنوان خود را با کار بیش از حد خسته نکنید. یادتان باشد که اکنون زمان استراحت و ریکاوری شما است. با انجام فعالیت های مورد علاقه خود این دوران را به بهترین شکل سپری کنید.

ما یک پیشنهاد شگفت انگیز برای شما داریم! می توانید لیستی از کار هایی که همیشه دوست داشتید انجام بدهید را تهیه کنید. کار هایی حتی برای یکبار هم که شده باید انجام دهید را الویت بندی کنید. مطمئن باشید تجربه ای هیجان انگیز در انتظار شما است. می توانید یادگیری یک مهارت جدیدی که همیشه آرزوی آن را داشتید را آغاز کنید. البته تقسیم بندی باید به گونه ای باشد که موجب خستگی شما نشود. سعی کنید افراد مشابهی که تجربه سندرم آشیانه خالی را تجربه کرده اند بیابید. هم نشینی با این افراد در ادامه مسیر زندگی شما تاثیر به سزایی دارد و به اهداف شما جهت می دهد.

 

یکی از نشانه های سندرم آشیانه خالی چیست؟

یکی از علائم سندرم آشیانه خالی این است که والدین در هر لحظه دلتنگی را عمیقا حس می کنند. به همین دلیل طبیعی است که در ساعات مختلف شبانه روز شاهد گریه های بی امان آن ها باشیم. در این مواقع دلگرمی های شریک زندگی و همدم می تواند مثمر ثمر واقع شود.

سندرم آشیانه خالی چیست؟

سندرم آشیانه خالی حالتی از افسردگی و ناراحتی است. دلیل این افسردگی مربوط به جدایی فرزندان از والدین خود می باشد. این بحران ممکن است برای هر خانواده ای رخ دهد. به همین جهت لازم است تا با روش های کنترل آن به طور کامل آشنا باشیم.

چطور می شود سندرم آشیانه خالی را کنترل نمود؟

بحث بسیار طولانی ست، می توانید مقاله را مطالعه بفرمایید.

4.6/5 - (470 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره