به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
رزرو وقت روانشناس

انتخاب روانشناس

انتخاب روانشناس مناسب کار بسیار مهمی است. در صورت عدم انتخاب روانشناس مناسب ممکن است از جلسات مشاوره خود راضی نباشید و به نتیجه دلخواه نرسید. برای همین خوب است پیش از انتخاب خوب تحقیق کنید. در این مطلب به طور خلاصه برخی از نکاتی که در انتخاب روانشناس خوب باید به آن‌ها توجه کنید را ذکر می‌کنیم.

اطلاعات شغلی، حقوق و تحصیلات

اگر بخواهیم در مورد آنچه روانشناسان انجام می دهند و کار هایی که انجام می دهند صحبت کنیم باید بگوییم که روانشناسان روند ها و رفتار های شناختی ، عاطفی و اجتماعی را با مشاهده ، تفسیر و ضبط نحوه ارتباط افراد با یکدیگر و محیط هایشان مطالعه می کنند.

محل کار روانشناس

برخی روانشناسان به طور مستقل کار می کنند ، تحقیق می کنند ، مشورت با فرد طالب مشاوره  می کنند یا با بیماران کار می کنند. برخی دیگر به عنوان بخشی از تیم مراقبت های بهداشتی ، با پزشکان و مدد کاران اجتماعی یا در محیط مدرسه کار می کنند و با دانش آموزان ، معلمان ، والدین و سایر مربیان کار می کنند.

محل کار یکی از عوامل مهم در انتخاب روانشناس است. بهتر است روانشناس مورد نظر در نزدیکی محل کار شما باشد.

 

انتخاب روانشناس

مدرک روانشناسی

شاید آرزوی بسیاری از کودکان بچه هایی که در مقطع دبستان هستند شاید زمانی که از آن ها بپرسیم دوست داری در آینده چه کاره بشوی؟ پاسخ دهد یک روانشناس برای همین اگرچه روانشناسان به طور معمول نیاز به مدرک دکترای روانشناسی دارند ، اما مدرک کارشناسی ارشد برای برخی از سِمَت ها کافی است. اکثر روانشناسان نیز به مجوز احتیاج دارند.

در هنگام انتخاب روانشناس به مدرک تحصیلی روانشناس مورد نظر دقت کنید. اگرچه تجربه امری تاثیر گذار در مشاوره است اما مدرک نیز می تواند تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.

وظایف یک روانشناس

روانشناسان به طور معمول کار های زیر را انجام می دهند:

  • انجام مطالعات علمی از رفتار و عملکرد مغز
  • مصاحبه گفت و گو و نظر سنجی با افرادی که طالب مشاوره هستند.
  • موضوعات روان شناختی ، عاطفی ، رفتاری یا سازمانی را شناسایی کرده و اختلالات را تشخیص می دهند.
  • تحقیق و شناسایی الگو های رفتاری یا عاطفی
  • به کار بردن الگوهایی برای شناسایی مشکل و درک بهتر و پیش بینی رفتار
  • در مورد درمان مشکلات با افراد طالب مشاوره بحث می کنند.
  • برای به اشتراک گذاشتن یافته ها و آموزش دیگران ، مقالات ، مقالات تحقیق و گزارش می نویسند.
  • نظارت بر کار کارورزان ، پزشکان و متخصصان مشاوره

روانشناسان به دنبال درک و توضیح افکار ، احساسات و رفتار هستند. آن ها از تکنیک هایی مانند مشاهده ، ارزیابی و آزمایش استفاده می کنند تا نظریه هایی راجع به اعتقادات و احساساتی که بر افراد تأثیر می گذارد ، ایجاد کنند.

روانشناسان اغلب اطلاعات را جمع آوری می کنند و رفتار را از طریق آزمایش های کنترل شده آزمایشگاهی ، روانکاوی یا روان درمانی ارزیابی می کنند. آنها همچنین ممکن است تست های شخصیت ، عملکرد ، استعداد یا هوش را انجام دهند. آنها به دنبال الگوهای رفتاری یا روابط بین وقایع اتفاق افتاده هستند و از این اطلاعات هنگام آزمایش نظریه ها، در تحقیقات خود یا هنگام معالجه بیماران استفاده می کنند.

در هنگام انتخاب روانشناس می توانید درباره این موارد از کلینیک مورد نظر سوالات لازم را بپرسید تا به شما کمک کنند.

موارد زیر نمونه هایی از انواع روانشناسان است:

روانشناسان بالینی، اختلالات روانی ، عاطفی و رفتاری را ارزیابی ، تشخیص می دهند و درمان می کنند. روانشناسان بالینی به افراد کمک می کنند تا با مشکلات از مشکلات کوتاه مدت شخصی گرفته تا شرایط و مشکلات شدید و مزمن چگونه روبرو شوند و راه مقابله با آن مشکلات را به افراد طالب مشاوره می آموزند.

روانشناسان بالینی برای استفاده از رویکردهای گوناگون برای کمک به افراد آموزش دیده اند. اگرچه استراتژی ها به طور کلی از نظر تخصص متفاوت هستند ، اما روانشناسان بالینی اغلب با بیماران مصاحبه می کنند ، آزمایش های تشخیصی انجام میدهند و روان درمانی فردی ، خانوادگی یا گروهی را ارائه می دهند. آنها همچنین برنامه هایی را برای اصلاح رفتار طراحی می کنند و به بیماران در اجرای برنامه خاص خود کمک می کنند. برخی روانشناسان بالینی بر روی جمعیت های خاص ، مانند کودکان یا افراد مسن ، و یا بر تخصص های خاصی ، مانند عصب شناسی ، تمرکز می کنند.

روانشناسان بالینی غالباً با سایر متخصصان بهداشت در مورد بهترین درمان برای بیماران ، به خصوص درمانی که شامل دارو است ، مشورت می کنند.

روانشناسان در مشاوره به بیماران کمک می کنند تا مشکلات و مواردی که با آن در طول روز مره مواجه هستند را از جمله مواردی که در خانه ، محل کار یا اجتماعشان درگیر هستند ، درک کنند. این روانشناسان از طریق مشاوره ، با بیماران کار می کنند تا نقاط قوت یا منابعی را که می توانند برای مدیریت مشکلات بشناسند ، شناسایی کنند.

برخی از خصوصیاتی که برای درمانگران مفید است عبارتند از: مهارت های تحلیلی ، مهارت های ارتباطی ، دلسوزی ، انعطاف پذیری ، مهارت های بین فردی ، مهارت های رهبری ، مهارت های گوش دادن ، مهارت های مشاهده ، سازماندهی ، صبر ، مهارت ، مهارت گفتاری و مهارت نوشتن.

و در پایان باید گفت که کمک گرفتن از یک روانشناس در هر شرایطی می‌تواند مفید واقع شود. انتخاب روانشناس کار نسبتا سختی است ولی پس از انتخاب مناسب و رسیدن به نتیجه مطلوب متوجه می‌شوید که تمام حساسیت های به کار رفته برای انتخاب روانشناس ارزشش را داشت.

4.7/5 - (361 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره