اهمیت مشاوره پس از طلاق به این دلیل است که طلاق ، پدیده ای با آسیب های روانی و اجتماعی بسیار زیاد است . ممکن است هجوم آسیب هایی مانند افسردگی، استرس، بی اعتمادی و بدبینی تا بسترسازی برای شمار زیادی از بزهکاری های اجتماعی که در کمین اشخاص طلاق گرفته و حتی کودکان طلاق است ، به زندگی شخص روانه شود .
چگونه این توانایی به وجود می آید که روزهای بعد از طلاق را با آسیب های کمتری سپری کرد ؟!
در این جا به پیدا کردن راه حل هایی در این مورد پرداخته ایم که آن را در مقاله پیش رو مطالعه می کنید .
هیچ طلاقی وجود ندارد که در آن یک نفر صد در صد مقصر و یک شخص کاملا بدون گناه باشد . طلاق زمانی رخ می دهد که انتخابی غلط یا شیوه ارتباطی نادرست وجود داشته باشد . پس دو نفر در این ماجرا سهیم هستند . این که به عنوان یک شخص مطلقه توانایی این را داشته باشیم سهم خود را در طلاق معلوم کنیم و شیوه های ارتباط غلط خود را شناسایی کنیم ، قدم اول را برای تغییر برداشته ایم . تا وقتی دیگری را صد در صد مقصر این می دانیم ، در یک کینه همیشگی باقی می مانیم و لزومی برای تغییر نیست .
زمانی که تمام تقصیر ها را بر گردن خودمان انداخته ایم ، تا آخر عمر احساس گناه داریم و اعتماد به نفس و عزت نفسمان کاهش پیدا می کند . کشف این که کجای راه را اشتباه رفته ایم ، ساده نیست . مشاوره پس از طلاق در این زمینه توانایی های کمک به شما را دارد .
هر شخصی بعد از طلاق شرایط خاصی را تجربه می کند . شخصی ممکن است به زندگی با خانواده پدری برگردد ، دیگری تصمیم می گیرد که مستقل با فرزندانش زندگی کند . هر تصمیمی که برای زندگی بعد از طلاق گرفته می شود ، شروط خاص خودش را داراست . اگر این شرایط را نشناسیم ، امکان دارد ناکامی های زیادی را تجربه کنیم . مشاوره پس از طلاق به شناسایی و مدیریت شرایط جدید زندگی پس از طلاق به اشخاص کمک می کند .
بسیاری از افراد در زندگی خود مشکلات و چالش هایی را تجربه کرده اند که ممکن است در زندگی مشترک آن ها و جدا شدن از همسرشان نیز تاثیر گذار بوده باشند . کسی که پیش از طلاق ، نسبت به تنهایی، طرد شدن یا نه شنیدن ، آسیب پذیر باشد ، بعد از طلاق نیز دوباره با این مشکلات رو به رو می شود . مشاوره پس از طلاق به بررسی ، شناسایی و مدیریت مشکلاتی که ممکن است زندگی شما بعد از طلاق را سخت تر کند ، می پردازد .
شخصی که هنوز به استقلال مالی (درآمد مستقل بر پایه شغل)، استقلال عاطفی (وابستگی نداشتن به موضوعی، چه به شکل وابستگی و چه به شکل کینه) و استقلال فکری (عقاید مستقل برای خود که انتخاب خود فرد است نه خانواده) نرسیده باشد ، بعد از طلاق ، مشکلات بسیاری را تجربه خواهد کرد . شخصی که استقلال عاطفی ، مالی و فکری داشته باشد ، انطباق با زندگی پس از طلاق برای او امکان پذیرتر است . کمک گرفتن از مشاوره پس از طلاق برای رسیدن به استقلال می تواند بسیار مفید باشد .
مشاوره پس از طلاق از شما حمایت می کند . بسیاری از اشخاص که طلاق گرفته اند ، از داشتن حمایت فکری و عاطفی اجتناب می کنند و انزوا را ترجیح می دهند . بهترین حمایت های فکری می تواند از جانب یک روان شناس یا مشاوره پس از طلاق باشد که کلینیک روان آرام در این زمینه می تواند به شما کمک شایانی کند . نداشتن حمایت پس از طلاق یا امتناع از کمک گرفتن ، گذشتن از دوره سوگ بعد از جدایی را بسیار سخت و غیر قابل تحمل می کند .
جمله معروفی وجود دارد که می گوید « هر کسی که چرای زندگی کردن را می داند ، با چگونگی آن خواهد ساخت » افرادی که معنایی برای زندگی خود پیدا نکرده اند ، بعد از طلاق بیشتر از همیشه این توانایی را دارند که به مرحله بی معنایی برسند .
زندگی بعد از طلاق برای بیشتر اشخاص غیر ممکن به نظر می آید . بعد از طلاق و جدایی از همسر همه چیز دوباره شروع میشود . از روز بعد از طلاق احساس های جدید منفی یا مثبتی را تجربه می کنید . این احساس ها آن قدر دارای نوسان های متفاوت می باشند که بعضی مواقع از متضاد بودن این احساس ها، سردرگم و مبهوت خواهید شد . حتی اگر جدایی و طلاق حقوقی را به سادگی انجام داده باشید، بهتر است گذر کردن و پذیرش این تغییر و چالشها را با کمک گرفتن از مشاوره پس از طلاق تجربه کنید .
بر اساس تحقیقات انجام شده برای بازگشت به زندگی بعد از طلاق و مشاوره پس از طلاق باید از 14 گام گذر کنید تا توانایی این را داشته باشید که به زندگی عادی و روزمره خود بازگردید . در ادامه چهارده گامی که برای اشخاصی که طلاق گرفتهاند اتفاق می افتد، بیان می شود :
در مشاوره پس از طلاق ابتدا حس این می کنید که در حال دیدن یک کابوس هستید که هر لحظه امکان دارد تمام شود و هر لحظه منتظر از خواب پریدن و تمام شدن این کابوس هستید . واقعیت را نمیپذیرید و باور نمی کنید که این تغییر در زندگیتان اتفاق افتاده است .
2. ترس از زندگی پیش رو :
در مشاوره پس از طلاق ، بعد از پذیرفتن طلاق ، ترس از زندگی پیش رو شروع میشود . ترسهایی مانند این که نتوانید به تنهایی از عهده زندگی جدید و مسائل آن بر بیایید . اگر خانم باشید امکان دارد این ترس برای شما به وجود بیاید که چگونه بعد از طلاق مخارج خودتان را تأمین کنید و یا چگونه مشکلات مالی خودتان را مدیریت کنید . همچنین در صورتی که دارای فرزند باشید ، نگران تربیت کودک خود خواهید بود .
در مشاوره پس از طلاق ، بعد از شروع شدن ترسها و قبول واقعیت ، دست به هر کاری برای فرار کردن از واقعیت میزنید . کارهایی مثل اعتیاد به مواد مخدر، روابط جنسی پر تعداد و پر خطر، کارهای هیجانی و … تصمیمات اشتباه معمولا در مدت کوتاهیی نتیجه بخش هستند ، اما در بلند مدت نتیجه های خوبی ندارند.
4. احساس تنهایی در زندگی بعد از طلاق :
بعد از این که راه حلهایتان برای زندگی کردن به شکل مستقل نتیجه داد ، احساس تنهایی می کنید و احساس درک نشدن به سراغ شما می آید . مشاوره پس از طلاق این توانایی را دارد که اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهد و کلینیک روان آرام می تواند با مشاوران و روانشناسان ماهر خود ، شما را در این مسیر یاری کند .
به شکل معمول برای رفع تنهایی دنبال راهی هستید که به نظرتان درست است . گاهی با پیدا کردن و مصاحبت با دوستان قدیمی این اتفاق رقم میخورد . گاهی هم امکان دارد به دنبال معشوقه قدیمی خودتان که پیش از ازدواج با او در ارتباط بودید، بروید و او را جستجو کنید .
6.احساس گناه در زندگی بعد از طلاق:
زمانی که طلاق گرفتید ، اصولا این حس به شما دست خواهد داد که توانایی مقابله با حسهای منفی و احساس گناه را ندارید و همه اتفاقات منفی ناشی از طلاق را به خود نسبت میدهید و حالتان بدتر میشود . در حالی که طلاق مانند تمام اتفاقات دیگر این توانایی را دارد که صرفا یک اتفاق باقی بماند و تأثیرات مخربی بر زندگی نداشتهباشد . بی شک کمک گرفتن از مشاوره پس از طلاق در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود .
در این مرحله همه غمها و اندوههای ناشی از طلاق به شما هجوم میآورند . احساس می کنید که فردی ارزشمند و عزیز را از دست دادهاید . داشتن احساس غم و اندوه پس از تجربه از دست دادن ، طبیعی است .
بعد از غم ، احساس بعدی که فرصت بروز مییابد ، خشم است . خشم بابت گرفتن حق زندگی شاد و سرشار از آرامش که معمولا محکوم اصلی در نبود آن، همسر سابق شما است . واقعیت این می باشد که زمانی که طلاق شکل می گیرد ، اشخاص خشمهایی در خود احساس میکنند که در درونشان انباشته شده است و هیچ وقت فرصت بروز پیدا نکرده اند.
حالا ، زمان رها کردن است . در این زمان از نظر فیزیکی جدا شدهاید اما هنوز از نظر ذهنی برای رهایی نیاز به زمان و مشاوره پس از طلاق دارید. در حالتی که درمانی برای آسیبهای روحی و روانی در این مرحله صورت نگیرد، با مشکلات بیشتری در آینده مواجه می شوید.
10.خود ارزشمندی و افزایش اعتماد به نفس :
این مرحله، مرحله حسهای مثبت می باشد . باور می کنید که با ارزش و لایق بهترین ها در زندگی هستید .
مشاوره پس از طلاق به شما کمک می کند تا آثار منفی قبلی را از زندگی خود پاک کنید . به این دوره، دوره انتقال گفته می شود . انتقالی که با طغیان و تحول همراه است .
12. صداقت در زندگی بعد از طلاق :
در مشاوره پس از طلاق ، احساسات خود را بروز می دهید . نقاب قهرمان بودن یا قربانی بودنی در کار نیست . «طلاق و جدایی از بر من هیچ تأثیری ندارد یا همسر سابق من یک هیولا بوده است » را فراموش می کنید و عقلانی تر به موضوع جدایی فکر می کنید .
در این مرحله ، به مرور خود را لایق دوست داشتن و دوست داشته شدن میدانید و باور دارید که شخصی دوست داشتنی هستید . طی کردن این مراحل منوط به سیر درست مراحل بعد از جدایی و داشتن مشاوره پس از طلاق می باشد .
14. اعتماد :
وقت آن فرا رسیدهاست که دوباره اعتماد کنید . توجه داشته باشید که برای هر فردی میتواند این مورد به دلیل عمیق بودن آسیبهای عاطفی ، متفاوت باشد. در نهایت شما باور می کنید که شکستی که پیش از این خورده اید ، لزوما دوباره تکرار نخواهد شد .