تا به حال درباره مشاوره همسر معتاد شنیدهاید؟ مشاوره همسر معتاد به طور قطعی سبب ترک همسر معتاد خواهد شد؟ آیا ممکن است در جلسات مشاوره همسر معتاد به تصمیم نهایی طلاق برسیم؟
اعتیاد رفتار بیمار گونه ناشایستی است که از فرد معتاد سر میزند. همسر معتاد زندگی حال و آینده خود، خانواده و اطرافیان را تحت تاثیر قرار میدهد.
همسر معتاد رفتارهای خود را اختیاری و قسمتی از سبک زندگیاش میداند اما همسر و اطرافیان میدانند که رفتار همسر معتاد عواقب منفی زیادی دارد و خواهد داشت.
وجود فرد معتاد در خانواده در هر صورت آسیبزاست اما این میزان آسیبزایی به میزان نقش و مسئولیت او در خانواده بستگی دارد. وقتی با کیس پدر معتاد طرف هستیم در واقع با سرپرست خانواده معتاد طرف هستیم. همچنین گاهی زن خانواده که بیشتر مسئولیت نگهداری فرزندان و تربیت آنها به گردن اوست دچار اعتیاد میشود. در هر دو صورت شرایط برای اطرافیان همسر معتاد بسیار سخت و وخیم است و لازم است با جای نگاه قهری و مجرمانه به این افراد بدانیم که چگونه با افراد معتاد آگاهانه برخورد کنیم تا گامی در جهت حل مشکل برداریم نه افزایشش.
مشاوره همسر معتاد برایتان شرایط مختلف را شرح خواهد داد؛ باید بدانی از همسر معتاد قطعا رفتارهای آزار دهنده زیادی سر میزند که شما را اعصبانی کند مانند؛
خرج کردن پول زیادی برای تهیه مواد، وقت نگذاشتن با خانواده و یا رفتار غیر طبیعی بعد از مصرف، نادیده گرفتن آینده و آسیبی که به خانواده وارد میکند و …
اما حواستان باشد نباید همسر معتاد را مورد سرزنش قرار دهید و به خاطر آسیب هایی که به شما و اطرافین وارد میکند تحقیرش کنید زیرا این کار باعث تخریب شخصیت همسر معتاد می شود.
سرزنش و تحقیر شدن همسر معتاد سبب ایجاد احساس گناه، خشم و ناراحتی میشود و در این موقعیت همسر معتاد تنها راه نجات از این احساسات منفی را مصرف مواد میداند.
شما در اینجا نه تنها انگیزه همسر معتاد را برای ترک از بین بردهاید بلکه انگیزهای برای مصرف مواد مخدر به همسر معتاد دادهاید.
در نتیجه شایسته است به جای سرزنش و توهین، صادقانه وقاطعانه به او بگویید که رفتارش باعث ناراحتی شماست، او را درک میکنید و حاضرید برای رفع این مشکل کمکش کنید.
تنها در این صورت به او نشان خواهید داد که مشکل شما همسرتان نیست، همسر معتاد است.
نگرانی بابت میزان مصرف و رفت و آمدهای پنهانی همسر معتاد با آدمهای مشکوک طبیعیست اما کنترل و مچگیری احساس بیاعتمادی به همسر معتاد میدهد.
حس بیاعتمادی همسر معتاد او را وادار به پنهانکاری بیشتر میکند.
در این هنگام ابراز علاقه به او و یادآوری اینکه دوستش دارید و اعتیادش خدشهای به این موضوع وارد نمیکند به همسر معتاد احساس امنیت میدهد و یشتر از کمک تان استقبال می کند اما زمانی که در مقابل همسر معتاد قرار بگیرید حرف های شما برای او بیاهمیت و تاثیر خواهد بود.
زمانی به صحبت با همسر معتاد بپردازید که حرفهاش شما تاثیری روی او داشته باشد برای مثال هنگامی که تازه مواد مصرف کرده است حرفهای شما تاثیری روی او ندار بلکه ممکن است به شما آسیب هم بزند.
بسیاری از موادمواد محرک و توهم زا باعث می شوند که فرد متوجه اطرافش نباشد او را در حالت غیر طبیعی، هذیان و توهم قرار می دهد. در این شرایط شما باید از سلامت خودتان مراقبت کنید و صبر کنید تا همسرتان به حالت عادی برگردد و در موقعیت مناسب به صورت قاطعانه در مورد مشکلات،با او حرف بزنید.
هشدار!
حمایت از همسر معتاد از روی دلسوزی طوری با همسر معتادتان رفتار می کنید که انگار حمایتش می کنید و او را با عواقب رفتارش مواجه نخواهید کرد.شاید برای شما سخت باشد که به او اجازه بدهید نتیجه ناگوار رفتارش را ببیند اما برای انگیزه ترک به او کمک می کند.
به طور مثال همسر معتاد نمی تواند هزینه موادش تامین کند و از شما پول میخواهد و شما گمان میکنید به او بدهید بهتر است از دیگران قرض بگیرد یا از راه خلاف پول را به دست آورد، یا در میان اقوام و آشنایان برای حفظ آبرو رفتارش را می پوشانید، در واقع شما حمایت ناسالم کرده اید.
باید مسئولیت اعتیاد ا را به گردن خودش بگذارید.همسر معتاد نیز فردی بالغ است که باید خودش مسئول رفتارش باشد و نتیجه رفتار خود را بپذیرد.
همسر معتاد، درست است که بیمار است اما کودک نیست که شما مسئولیت رفتارش را برعهده بگیرید، در این صورت انتظارات او بالا می رود و برای تصمیم ترک سست می شود.
مشاوره همسر معتاد به معنای فراموش کردن خودتان نیست. مشاوره همسر معتاد به شما خواهد گفت که نباید سلامتی و آرامشتان را فدای همسر معتاد کنید. شما در مقابل سلامت جسمی و روانیتان مسئول هستید. وجود همسر معتاد شما و خانوادهتان را در معرض آسیبهایی قرار میدهد.
حواستان باشد!
نباید نقش قربانی را به خود بگیرید و همسر معتاد را مسئول آسیبهای وارد شده بدانید.
مشاوره همسر معتاد تاکید میکند توجه به نیازهای اولیهتان مثل تفریح و معاشرت با دوستان و خانواده از اقدام مهم این شرایط است. همچنین میتوانید برای حفظ سلامت روان خود از روانشناس کمک بگیرید.
شما در صورتی میتوانید به روند ترک اهتیاد همسرتان کمک کنید که روحیه سالمی داشته باشید.
مشاوره همسر معتاد به شما یادآوری خواهد کرد که هر کس در خانواده مسئولیتی به گردن دارد، همسر معتاد هم از این قاعده مستثنی نیست. وظایف و مسئولیتهای او را گوشزد کنید اما همسر معتاد را سرزنش یا تحقیر نکنید باید قاطعانه موضع خود را در قوانینی که وضع کرده حفظ کنید و کوتاه نیایید.
برای مثال؛ تامین بخشی از هزینههای خانه و عدم مصرف مخدر از قوانین وضع شده توسط شماست. همسر معتاد با رعایت این قوانین بیشتر متوجه تاثیرات منفی اعتیادش بر روی زندگی خانواده و خودش خواهد شد.
در مشاوره همسر معتاد تاکید میشود که او هم عضوی از خانواده است. زندگی کردن در یک خانه، غذا خوردن با خانواده سر یک سفره،مشارکت در تصیمات خانوادگی و هر امکانی که برای سایر اعضا خانواده در نظر گرفتهاید را برای او نیز در نظر بگیرید. در مشاوره همسر معتاد به خوبی درک خواهید کرد که نادیده گرفتن فرد معتاد باعث ناراحتی و تحقیر او و در نهایت ادامه دادن روند مصرف مواد خواهد شد.
همسر معتاد نسبت به طرد شدن و نادیده گرفته شدن حساسیت بالایی دارند.
اگر همچنین دوستش دارید و تصمیم به بازگرداندن او زندگی عادی دارید تا زمانی که فکر میکنید دیگر نمیتوانید انگیزه ترک مواد مخدر را در او ایجاد کنید.
اعتیاد قابلیت بهره گیری از کلسترول که از هورمون های جنسی مانند استروژن، تستوسترون تشکیل شده است را کاهش میدهد و تأثیر زیادی روی عملکرد هورمون های جنسی و اندامهای بدن داشته و در نتیجه میل جنسی کاهش مییابد.
در مشاوره همسر معتاد به تاثیرات مخرب اعتیاد بر کانون خانواده و خانه پی خواهید برد که برخی از آنها به شرح زیر است:
مرکز مشاوره و روانشناسی
روان آرام، دارای مجوز رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بوده و توسط سرکار خانم دکتر آزیتا امین الرعایا تاسیس گردیده است. کادر کلینیک روان آرام را مشاورانی خبره، اساتید دانشگاهی و روان درمانگران به نام تشکیل داده اند. حوزه فعالیت این کلینیک روانشناسی را میتوان حوزه فعالیتی وسیعی دانست چرا که خدمات ارائه شده در این مرکز مشاوره مشکلات روان شناختی، روان پزشکی، کودک و نوجوان، بزرگسالان، فردی، زوج درمانی، خانواده و حتی مشاوره های گروهی را نیز پوشش میدهدبسیاری از روانشناسان معتقدند که حضور و آگاهی خانواده در روند ترک و درمان همسر معتاد بسیار موثر است. شما باید از روانشناس متخصص کمک بگیرید تا در حوزه اعتیاد شما را یاری کند و در این هنگام روانشناس به شما کمک می کند تا بتوانید بدون ایجاد سرخوردگی و احساس حقارت در همسر معتاد، او را با مسئولیت هایش آشنا کنید و برای ترک او را یاری کنید.
همچنین کمک گرفتن از پزشک تغذیه جهت بازگردادند قوای جسمانی از دست رفته و دریافت برنامه غذایی مناسب سالم حائز اهمیت است.