مشاوره درمان افسردگی و تکنیک و روش های درمان افسردگی چگونه است؟ به بیان ساده می توان گفت افسردگی یکی از حالت های روحی است که در برخی از افراد نمود پیدا می کند بطوریکه فرد در درون خود احساس غم و نا امیدی و یا از دست دادن علاقه ی خود به چیزهایی که قبلا با آنها احساس رضایت داشته را دارد. تا به امروزه دلایل اصلی بروز این مشکل در افراد به روشنی مشخص نشده اند اما پر واضح است که مسایلی از قبیل عدم موفقیت و یا فقدان برخی از موارد در زندگی باعث بروز حس افسردگی می گردد. البته باید گفت که در سالیان گذشته ثابت شده است که این بیماری می تواند ریشه وراثتی نیز داشته باشد.
تاثیرات افسردگی
در مجموع باید گفت افسردگی می تواند تاثیرات مخربی را چه از نظر جسمی و چه روحی بر روی افراد بگذارد و باعث ایجاد تغییراتی بر جنبههای هیجانی شناختی رفتاری و فیزیکی میشود. مشکلاتی نظیر عدم علاقه به کارها و عدم لذت، کاهش میل جنسی، ناامیدی به آینده، بیانگیزگی، پوچگرایی و غمگینی ،احساس بیفایدگی و تهی بودن، ناامیدی، باورهای بدبینانه، افکار خودکشی یا طرح نقشه برای خودکشی به علت احساس ناتوانی یا بی ارزشی، ناتوانی تمرکز و تصمیمگیری از اثرات هیجانی و شناختی است که در هنگام افسردگی به سراغ افراد می آیند. همچنین مشاهده شده که برخی مشکلات رفتاری نیز نظیر آرام صحبت کردن و آرام راه رفتن، خستگی مفرط، کمتحرکی روانی حرکتی و گاهی برعکس پرتحرک روانی حرکتی، شلخته و کثیف بودن و اهمیت ندادن به بهداشت شخصی از مواردی است که فرد افسرده را درگیر خود کرده است.
برخلاف باور عموم که این بیماری فقط تاثیر بر روح و روان افراد دارد باید گفت که افسردگی می تواند حتی با عث بروز مشکلات فیزیولوژیکی نظیر اضافه یا کاهش حداقل پنج کیلو در ماه، بیخوابی یا پرخوابی، یبوست، اختلال سیکل ماهیانه افزایش زمان سیکل یا عدم آن، کاهش میل جنسی یا از دست دادن علاقه در فرد بیمار گردد.

دلایل ایجاد افسردگی
شاید بتوان دلایلی که در زندگی امروزی باعث ایجاد این مشکلات در فرد می گردد را بطور خلاصه در چند مورد بیان اینگونه بیان کرد:
- خیانت شریک زندگی یا معشوقه
- عدم وجود آرامش در زندگی یا مشکلاتی که منجر به جدایی و طلاق گردد.
- بیمار بودن و فوت یکی از بستگان و عزیزان
- مشکلات ایجاد شده بدلیل شرایط بد مالی
- داشتن تجربه های بد در زندگی (مانند تجاوز جنسی)
- افسردگی ناشی از زایمان
- بیماری های خطرناک جسمانی از قبل سرطان، ایدز، بیماری ها قلبی ، دیابت ، آلزایمر و …
- داشتن فرزندان استثنایی مانند کودکان سندرم داون ، نقص حرکتی ، عقب ماندگی ذهنی و …
- عدم داشتن اعتماد به نفس
- نوسان و تغییرات هورمن های بدن
- قطع رابطه عاطفی یا احساسی ( شکست عشقی )
- اعتیاد به مواد مخدر و الکی
- ناکامی در برآوردن احتیاجات و نیازهای خود
- داشتن اختلال شخصیت مانند وابسته بودن
- شکست در کار و شغل
موارد فوق را می توان در حال حاضر مهمترین دلایل بروز مشکلاتی نظیر افسردگی و یا اختلالات روانی دانست که باعث ایجاد نشانه هایی از این بیماری می گردد.متخصصان و پزشکان باتجربه همواره توصیه می کنند که با پدیدار شدن اولین نشانه از این بیماری قبل از بوجود آمدن آسیب های جدی در شخص بیمار ، هنگامی که خود فرد و یا اطرافیان متوجه بروز این نشانه ها شدن فورا برای آغاز پروسه درمان به یک متخصص و یا مشاوره درمان افسردگی مراجعه کنند.
علائم افسردگی
مواردی که در زیر ذکر شده می تواند از نشانه های بارز ابتلا به افسردگی در افراد باشد:
- افراد افسرده دارای حالات روحی غمگین و افسرده هستند و تمایل زیادی به اشک ریختن دارند و به مشاوره افسردگی نیاز دارند و بطور دائم از محیط اطراف خود گله دارند و شکایت می کنند.
- همواره کارهای مهم و روزمره خود را به تعویق می اندازند.
- تمایل زیادی به انزوا دارند و از دیگران کناره می گیرند.
- همواره نسبت به گذشته احساس شکست میکنند و نسبت به آینده بدبین هستند.
- درخود احساس گناه میکنند و همواره خود را از بابت اشتباهات خود سرزنش می کنند.
- این افراد بدلیل کم شدن ترشح هورمون های درونریز خود مانند هورمون احساس گرسنگی، اشتهای خود را از دست می دهند و دچار کمبود وزن می شوند.
- حالات پرخاشگرانه و برانگیختگی در مواجه با کوچکترین تحریک ها و تکانه ها را دارند.

راه های ساده برای پیشگیری از افسردگی
البته باید گفت تغییر در سبک زندگی در هنگام بروز مشکلات در زندگی باعث پیشگیری و لااقل کاهش آسیب های ناشی از بروز این بیماری می گردد.
- تنفس خود را کنترل کنید و سعی کنید آرام نفس بکشید.
- خواب شبانه خود را نظم دهید.
- با افرادی که نگرش مثبت دارند رابطه برقرار کنید.
- از روش ریلکسیشن استفاده کنید.
- نوشیدنی بیشتر استفاده کنید.