طبیعتاً همه افراد دوست دارند در رابطه ای باشند که عشق و علاقه بین طرفین واقعی بوده و به هیچ عنوان این رابطه به جدایی ختم نشود به همین سبب قصد داریم به راه هایی که از نظر روانشناسی رابطه ای سالم و پایدار است اشاره کنیم
راه هایی که ارائه میگردد تضمین کننده پایداری رابطه نیستند ولیکن تاثیر بسیار زیادی بر طولانی بودن رابطه و البته عمیق بودن آن دارند بنابراین توصیه میکنیم به آنها توجه کنید..
یکی از نشانه های رابطه سالم از نظر روانشناسی این است که طرفین بپذیرند دارای تفاوت هایی هستند و قرار نیست در همه ی نظرات با یکدیگر تفاهم داشته باشند و مهم این است که بتوانند با وجود تفاهم ها با یکدیگر کنار آمده و رابطه ی خوبی را کنار همدیگر برقرار سازند ممکن است نظرات و افکار طرفین در برخی از موارد متفاوت باشد و زوجین میتوانند با این تفاوت نظر ها اطلاعات یکدیگر را غنی تر کرده و با درک و پذیرش تفاوت دیدگاه ها و کنار آمدن به خوبی زندگی کنند.
در صورتی که اگر زوجین به سبب تفاوت هایی که دارند مدام با یکدیگر در جنگ و نزاع باشند هیچ یک از طرفین کوتاه نیامده و سعی نمیکند دیگری را درک کند در حالی که پذیرش تفاوت ها میتواند به زوجین کمک کند درک عمیق تری از برقراری رابطه با شخصی با عقاید متفاوت داشته باشد مکرر تکرار میشوند نیاز است هریک از طرفین مسئولیت این اتفاق را برعهده بگیرد و به حل این مسئله بپردازند..
زمانی که طرفین مسئولیت حرف ها و احساسات یکدیگر را بپذیرند و خود را در قبال همسر و پارتنرشان متعهد بدانند بهتر میتوانند در موقعیت های گوناگون چه تنش زا چه موقعیت های آرام و شاد با یکدیگر کنار بیایند.
بنابراین خوب است که زوجین به جای عصبانیت و درگیری با قهر و دعوا به صورت منطقی با یکدیگر صحبت کنند این نیز بسیار میتواند مسئولیت پذیر بودن طرفین را به یکدیگر اثبات کند
برخی افراد در رابطه شان به پارتنر و همسرشان خوبی میکنند و منتظر جبران آن هستند درحالی که وقتی رابطه حقیقی و واقعی باشد هیچ یک از طرفین انتظار جبران از فرد را ندارد به این معنی که خوبی نمیکند که بلافاصله از همسر یا پارتنرش خوبی ببیند و صبر کند تا همسر یا پارتنرش لطف او را جبران کند چرا که لطف و محبت خود به طرف مقابل را نوعی وظیفه میداند که باید اعمال شود و توقع این را ندارد که همسر یا پارتنرش این محبت را جبران کند..
برخی افراد در رابطه مشترکی که دارند خود را برتر از طرف مقابل میبینند و به همین سبب انتظار دارند که طرف مقابل خوبی هایشان را سریعاً جبران کنند درحالی که این نیز به مرور سبب میگردد رابطه بین هریک از ایشان با یکدیگر سردتر شود..
چنانچه خوب است که طرفین در هر زمان که به یکدیگر محبت کردند آن را از روی عشق و علاقه شان به یکدیگر دانسته و بدانند که این محبت و لطف میتواند به مرور عشق و علاقه شان را به یکدیگر بیشتر سازد
یکی از نشانه های رابطه سالم از نظر روانشناسی این است که زوجین به تنهایی ابتدا خودشان را دوست داشته باشند چرا که وقتی افراد خودشان را دوست بدارند و برای خودشان ارزش قائل باشند میتوانند همسرشان را هم دوست بدارند و به دیگران محبت کنند..
هیچ یک از زوجین نباید انتظار این را داشته باشد که تمام عشق و محبتی که نیاز دارد را از پارتنرش در همه ی روزها و موقعیت ها دریافت کند چرا که ابراز محبت و علاقه دوطرفه بوده و نیاز است که زوجین در کنار یکدیگر این عشق و محبت را به یکدیگر داده و توقع این را نداشته باشد که به تنهایی یک نفر در رابطه این عشق و محبت را ابراز دارد.
یکی از نشانههای دیگر رابطه سالم از نظر روانشناسی این است که زوجین در زندگی مشترک و دختر و پسر در رابطه عاطفی نیز قدر یکدیگر را بدانند چرا که وقتی زوجین و دو پارتنر در رابطه ی عاطفی خود به یکدیگر احترام میگذارند و شکرگزار وجود یکدیگر هستند به هنگام بروز اختلاف و درگیری راحت تر میتوانند بحث را خاتمه دهند..
چرا که میتوانند عشق و علاقه خود به یکدیگر ابراز دارند و با بیان اینکه من تورا دوست دارم و نمیخواهم با تو بحث کنم به صورت منطقی به موضوع و اختلاف بپردازند..
در حالی که اگر زوجین در رابطه ای که با یکدیگر دارند عشق و محبت شان را به یکدیگر ابراز نکرده باشند و از وجود یکدیگر در زندگی شان تشکر نکرده باشند به هنگام بروز اختلاف نمیتوانند نگران این باشند که نکند روزی همسر یا پارتنرشان را نداشته باشند و به جای حل کردن بحث و دعوا ممکن است دعوا و اختلاف را دامن بزنند..
به طور کل زمانی که افراد در رابطه ی عاطفی شان را قدر یکدیگر را میدانند و شکرگزار وجود یکدیگر هستند و لحظاتی را که در کنار یکدیگر میگذرانند را غنیمت دانسته و سعی میکنند لحظات غم و نا آرامی را به لحظاتی خوش تبدیل سازند.
از دیگر نشانه های رابطه سالم نیز عبارتند از :
یکی از نشانه های رابطه سالم از نظر روانشناسی نیز توجه لازم و گذراندن وقت با همسر می باشد چرا که وقتی زوجین بتوانند در طی روز برای یکدیگر وقت بگذارند حتی در محل کار با یکدیگر تماس گرفته و جویای حال یکدیگر باشند بهتر می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و رابطه نزدیک تری با یکدیگر داشته باشند.
در رابطه عاطفی با پارتنر یا همسر نیز افراد اشتباهاتی که دارند را می پذیرند و برای جبران و اصلاح آن ها تلاش می کنند چرا که به حفظ و دوام رابطه شان اهمیت می دهند و نمی خواهند با تکرار اشتباهات خود رابطه شان آسیب ببیند.
زوجین یا دختر و پسر در رابطه عاطفی نیز برای ابراز علاقه و محبتی که به یکدیگر دارند از ابراز علاقه کلامی و فیزیکی استفاده می کنند فرضا با گفتن دوستت دارم یا در آغوش گرفتن یکدیگر نیز این احساس علاقه را در وجود یکدیگر برقرار و پررنگ می سازند.
در رابطه سالم از نظر روانشناسی نیز زوجین به هیچ عنوان نقاط منفی یکدیگر را پیش دیگران افشاء نمی کنند و سعی می کنند اختلافات و ناراحتی های خود را در خلوت خود نیز حل کنند چرا که می دانند اگر اطرافیان از میزان مشکلات ایشان و اختلافاتشان مطلع گردد ممکن است این مشکل نه تنها حل نشده بلکه مشکلات بیشتری اضافه شود بنابراین ترجیح می دهند برای حل مشکل از روانشناس کمک گرفته و اختلافاتشان را علنی نکنند.
زوجین یا دختر و پسر در رابطه عاشقانه نیز از تلاش ها و..فرضا خصوصیات اخلاقی خوب یکدیگر تشکر و قدردانی می کنند چرا که می دانند وقتی از یکدیگر قدردانی می کنند کیفیت رابطه شان بیشتر می گردد زیرا از وجود هم در زندگی یکدیگر قدردان هستند.
در رابطه عاشقانه و سالم نیز افراد به احساسات یکدیگر اهمیت می دهند و برای هم ارزش قائل هستند. زمانی که ناراحت هستند به هم توجه کرده و سعی می کنند این ناراحتی را برطرف سازند و زمانی که شاد و پرانرژی هستند با خوشحالی به این شادمانی واکنش نشان می دهند و..
زوجین یا دختر و پسری که واقعا یکدیگر را دوست دارند در سختی ها و شرایط دشوار نیز همدل و همدم یکدیگر هستند، با هم درد و دل و مشورت می کنند و سعی می کنند در این موقعیت ها در کنار یکدیگر مانده و با وجودشان به هم قوت قلب دهند.
زمانی که زوجین به یکدیگر نیاز دارند وظیفه هر یک از طرفین این است که در کنار همسرش بوده و او را حمایت کند این حمایت می تواند برای هر مساله و هر موقعیتی باشد.
چنانچه اگر زوجین در پیشبرد اهداف و..حامی یکدیگر نبوده و هم را درک نکنند به مرور به اختلاف خواهند خورد.
و..
چه بسا در صورتی که افراد قصد داشته باشند رابطه عاطفی شان با پارتنر یا همسر خود را بهتر سازند میتوانند از جلسات مشاوره قبل از ازدواج و یا مشاوره زوج درمانی کلینیک روانشناسی روان آرام بهره مند شوند تنها کافیست با شماره درج شده در صفحه سایت تماس حاصل نمود.
بله این جلسات به صورت حضوری و آنلاین از جانب مشاورین روانشناس کلینیک روانشناسی روان آرام برگزار می گردند که می توان جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس حاصل نمود.
بله در صورتی که زوجین همکاری لازم را با روانشناس داشته باشند و روانشناس در این امر تجربه و تخصص کافی را داشته باشد می توان میزان اختلافات را کاهش داده و راهکارهای واکنش صحیح در برابر اختلافات را فرا گرفت.