دکتر روانپزشک خوب در تهران
روانپزشک چه کسی است ؟
برای پیدا کردن دکتر روانپزشک خوب در تهران ، ابتدا باید بدانیم که روانپزشک چه کسی است و تفاوت کار او با روانشناس یا تراپیست چیست . روانپزشکان ، پزشکانی هستند که متخصص بهداشت روان هستند . آن ها در تشخیص و معالجه افراد مبتلا به بیماری روانی تخصص دارند . روانپزشکان درک عمیقی از سلامت جسمی و روانی – و چگونگی تأثیر آن ها بر یکدیگر دارند . آن ها به افرادی که دارای شرایط روانی هستند مانند اسکیزوفرنی ، افسردگی ، اختلال دو قطبی ، اختلالات خوردن و اعتیاد کمک می کنند .
کار روانپزشک چیست ؟
روانپزشکان تمام علائم روحی و جسمی شما را ارزیابی می کنند . دکتر روانپزشک خوب در تهران ، در مورد سلامت روان شما ، یک تشخیص می دهد و با شما همکاری می کند تا یک برنامه مدیریتی برای درمان و بهبود اقدام کنید .
روانپزشکان ، درمان روانشناختی ارائه می دهند و دارو تجویز می کنند .
دکتر روانپزشک خوب در تهران ، خدمات زیادی به شما ارائه می دهد ، از جمله :
- مراقبت فوری برای یک بیماری روانی ناگهانی ارائه می دهد .
- به شما کمک می کند تا یک وضعیت سلامت روان طولانی مدت را مدیریت کنید .
- در مورد تغییرات سبک زندگی به شما مشاوره می دهد .
- با شما به صورت جداگانه یا با شما و شریک زندگی ، خانواده یا پرستارتان کار می کند .
- نظرات و توصیه های لازم را به سایر پزشکان و متخصصان بهداشت شما ، ارائه می دهد .
- شما را به سایر متخصصان بهداشتی ارجاع می دهد .
- در صورت لزوم جهت بستری شدن بیمار در بیمارستان ، تصمیم می گیرد .

چه زمانی باید به روانپزشک مراجعه کرد ؟
دلایلی وجود دارند که در صورت مواجهه با آن ها ، بهتر است به یک دکتر روانپزشک خوب در تهران ، مراجعه کنید :
- انرژی بیش از حد ، عدم توانایی در خواب یا استراحت
- تنظیم مشکلات پس از تغییرات عمده زندگی یا استرس
- اضطراب ، نگرانی یا ترس
- افسردگی یا روحیه کم که از بین نمی رود .
- تفکر خودکشی
- افکار آسیب رساندن به افراد دیگر
- خود آزاری
- افکار منفی مداوم
- تفکر وسواس
- احساس این که دیگران می خواهند به شما آسیب برسانند .
- توهم ( شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارند . )
- هذیان (باورهای ثابت و بی اساس در واقعیت)
- عجله ، افکار ناپیوست
- مصرف خارج از کنترل الکل یا مواد مخدر
- مشکل قمار ، بازی یا سایر رفتارهای اعتیاد آور
- مشکلات مربوط به تصویر بدن ، غذا خوردن یا رژیم های غذایی
- مشکلات حافظه
- بیش فعالی
- خشونت ، آشفتگی یا طغیان عاطفی
- بی خوابی و سایر مشکلات خواب
- شرایطی که از کودکی شروع می شود مانند اوتیسم ، ناتوانی ذهنی و اضطراب کودکان.
روانپزشک چه درمانی می تواند ارائه دهد ؟
دکتر روانپزشک خوب در تهران ، طیف وسیعی از درمان ها را ارائه و توصیه می کند ، از جمله :
- درمان روانشناختی (روان درمانی یا گفتگو درمانی نیز گفته می شود)
- دارو
- روش های تحریک مغز مانند درمان با فشار برقی .
دکتر روانپزشک خوب در تهران ، همچنین توصیه های عملی در مورد رژیم غذایی ، خواب و روش های دیگری که می توانید به خودتان کمک کنید ، ارائه می دهد. وی اطلاعاتی در مورد وضعیت شما به شما ارائه می دهد ، که می تواند به شما در درک علائم و روش های درمانی کمک کند .
روانپزشک شما توضیح می دهد :
- چرا او این روش درمانی را توصیه می کند .
- روش های درمانی چگونه کار می کنند .
- عوارض جانبی روش های درمان چیست .
- چه خطرات درمانی وجود دارد .
- درمان چقدر هزینه دارد .
تخصص روانپزشک :
یک دکتر روانپزشک خوب در تهران ، ممکن است در زمینه ای خاص متمرکز شده باشد که بهتر است هنگام پیدا کردن روانپزشک خود ، با توجه به زمینه ای که در آن مشکل دارید ، انتخاب کنید .
- روانپزشک کودک و نوجوان
- روانپزشکی مربوط به سلامت روان مادران و نوزادان
- روانپزشک جوان
- روانپزشک سالمند
- روانپزشک اعتیاد
- روانپزشک پزشکی قانونی (مربوط به قانون)
- روان درمانی (صحبت های درمانی)
برخلاف تصور عامه ، روانپزشکان فقط با افرادی که “دیوانه” یا “مجنون” خوانده می شوند ، برخورد نمی کنند . این یک تصور غلط و تحریف حقیقت است زیرا افرادی که از توهم رنج می برند ، فقط بخشی از بیماران روانی را تشکیل می دهند . در حقیقت ، بسیاری از افراد دارای شرایط روانی مرزی یا موقت هستند که ممکن است به یک دکتر روانپزشک خوب در تهران ، نیاز داشته باشند تا به سلامت کامل روان برسند .

تفاوت روانپزشک با متخصص مغز اعصاب :
اگرچه محل مشکل مغز است ، بر خلاف متخصصان مغز و اعصاب ، روانپزشکان درمان اختلالات ارگانیک یا ساختاری مانند صرع ، عواقب سکته مغزی یا سرطان های مغزی را درمان نمی کنند . با این حال ، این اختلالات ممکن است باعث ایجاد علائم روانپزشکی و تغییر ذهنی در بیماران خاص شود که این امر به توانایی تشخیص دیفرانسیل و اعمال صحیح نیاز دارد .
دکتر روانپزشک خوب در تهران باید درک خوبی از روانشناسی اساسی داشته باشد و باید مهارت روان درمانی داشته باشد تا سعی کنند با داروهای کمتری بر اختلال بیمار تأثیر بگذارد . در حقیقت ، بسیاری از اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی ، اضطراب و فوبیای خاص ممکن است از طریق روان درمانی به طور مؤثر درمان شوند . داروها در روانپزشکی فقط در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد كه مشاوره و درمان نتوانند نتایج قابل توجهی داشته باشند .
روانپزشکان پزشکانی هستند که با شفقت و صبر ، بهترین خدمات درمانی و مراقبت از اختلالات روانی را ارائه می دهند . آن ها باید مهارت های ارتباطی عالی و درجه بالایی از هوش هیجانی داشته باشند تا مشکلات عاطفی و روحی بیمار را درک کنند و بهترین روش عملی را برای درمان آن ها تدوین کنند .
برخلاف سایر زمینه های پزشکی ، بسته به پاسخ بیمار به دارو یا روان درمانی ، رژیم درمانی در روانپزشکی ممکن است به میزان قابل توجهی تغییر کند . با پشتوانه مناسب روانشناختی ، عاطفی و اجتماعی ، بسیاری از بیمارانی که علائم روانی شدید دارند ، می توانند بهبود پیدا کرده و با جامعه ارتباط برقرار کنند ، این امر به یک دکتر روانپزشک خوب در تهران اجازه می دهد دوزهای دارویی را کاهش دهد . در موارد خاص ، عود علائم ممکن است رخ دهد ، که نیاز به یک استراتژی جدید درمانی و تدوین روش های درمانی جایگزین برای یک بیمار خاص دارد .
روانپزشک به درمان چه اختلال هایی کمک می کند ؟
روانپزشکان انواع زیادی از اختلالات روانی اعم از خفیف و موقتی تا شدید و مزمن را درمان می کنند .
افسردگی :
افسردگی ، که نوعی اختلال روانی است و شامل احساسات شدید غم و بی انگیزگی می شود ، ممکن است از طریق روان درمانی به طور مؤثر درمان شود ، و در همه موارد نیازی به دارو ندارد .
افسردگی خفیف ممکن است یک بیماری زودگذر باشد و ممکن است نتیجه آسیب های عاطفی و وقایع غم انگیز در زندگی بیمار باشد . دکتر روانپزشک خوب در تهران ، باید بتواند علائم اولیه افسردگی را شناسایی کرده و ریشه های آن را پیدا کند ، و سپس تکنیک های روان درمانی و داروهای ضد افسردگی بالقوه را برای معالجه بیمار بکار گیرد .
اضطراب :
اختلالات اضطرابی یکی دیگر از دسته های متداول اختلالات روانی است که توسط دکتر روانپزشک خوب در تهران برطرف می شود . این اختلال ها شامل ترس ، هراس و هراس غیر قابل توضیح است که در موقعیت های خاصی آشکار می شود و بر شغل ، زندگی و روحیه بیمار تأثیر می گذارد . در کنار افسردگی ، اختلالات اضطرابی به عنوان اختلالات روانپزشکی خفیف در نظر گرفته می شود ، زیرا آن ها معمولاً موقتی هستند و به خوبی به درمان پاسخ می دهند ، که اغلب به بهبودی کامل منجر می شود .
توهم :
بیمارانی که از توهم و هذیان رنج می برند ، ممکن است اختلالات روانی شدیدتری مانند اسکیزوفرنی داشته باشند . این اختلال روانی نیاز به ارزیابی دقیق هر مورد دارد و معمولاً از طریق دارو درمان می شود . اگرچه اسکیزوفرنی یک اختلال روانی مزمن محسوب می شود ، اما موارد بسیاری از بهبودی موثر و قطع داروها در برخی از بیماران وجود دارد . علاوه بر این ، برخی از بیمارانی که از توهم رنج می برند ممکن است به تدریج از طریق روان درمانی ، کار و دوستی دوباره وارد جامعه شوند و قادر به فعالیت باشند .

محل کار روانپزشکان کجاست ؟
یک دکتر روانپزشک خوب در تهران ، معمولاً در بیمارستان ها ، کلینیک های روانپزشکی یا سایر موسسات بهداشت روان فعالیت می کنند . آن ها همچنین ممکن است در مطب های پزشکی خصوصی کار کنند .
بخش های مراقبت های اولیه و بخش های اورژانس معمولاً روانپزشک ندارند ، زیرا علائم اختلال روانی در موارد اضطراری محسوب نمی شوند ، اگرچه در صورت شدید بودن ممکن است تا زمانی که بیمار به کلینیک روانپزشکی منتقل شود ، به آرام بخش نیاز باشد . روانپزشکان همچنین ممکن است به طور پاره وقت در زندان یا سایر مراکز درمانی کار کنند .
تفاوت بین روانپزشک و روانشناس چیست ؟
هم روانپزشکان و هم روانشناسان روان درمانی و تحقیق را انجام می دهند ، اما بین این دو حرفه تفاوت های چشمگیری وجود دارد .
اولین تفاوت در آموزش است : روانپزشک دارای مدرک پزشکی و تخصص روانپزشکی است ، در حالی که روانشناس دارای مدرک (کارشناسی ارشد یا دکترا) در روانشناسی است . تفاوت دوم این است که روانپزشک می تواند دارو تجویز کند ، در حالی که یک روانشناس نمی تواند .
دکتر روانپزشک خوب در تهران باید چه ویژگی هایی داشته باشد ؟
خوب است که روانپزشک از یک روشی جامع به یک بیمار فکر کند و از بیمار در مورد رژیم ، ورزش ، خواب ، روابط ، سیستم های پشتیبانی و استرس زای مختلف در زندگی خود سؤال کند تا یک ارزیابی آگاهانه و درست انجام دهد .
همچنین برای دکتر روانپزشک خوب در تهران ، مهم است که در هنگام صحبت با بیمار ، تا حدی از فروتنی برخوردار باشد . این نشان از مشارکت و همکاری با بیمار دارد که در پایان موفقیت بیشتری به همراه خواهد داشت .
همچنین ناگفته پیداست که روانپزشک باید بتواند واقعاً به بیمار خود گوش دهد و دلسوزی خود را منتقل کند ، او باید همیشه به احساسات بیمار احترام بگذارد .
تفاوت بین روانشناس بالینی و روانپزشک چیست؟
روانپزشکان و روانشناسان بالینی یک هدف مشترک دارند . تمایل به کمک به مردم تا آن ها احساس بهتری در زندگی داشته باشند . زمینه های روانشناسی و روانپزشکی هر دو در ارائه درمان برای بهبود سلامت روان و عاطفی ضروری هستند .
ممکن است یک بیمار به طور مرتب با یک روانشناس بالینی ملاقات کند تا به الگوهای رفتاری بپردازد . آن روانشناس بالینی ممکن است بیمار را به روانپزشکی ارجاع دهد که قادر به تجویز و نظارت بر دارو باشد .
از آنجا که روانشناسان بالینی و روانپزشکان اغلب برای رفاه مشتری کار می کنند ، توضیحات شغلی آن ها ممکن است تا حدودی با هم همپوشانی داشته باشد . در حالی که هر دو در زمینه سلامت روان فعالیت می کنند ، نقش های بسیار متفاوتی دارند (به ویژه در نوع درمانی که انجام می دهند). هر حرفه نیز به مسیرهای آموزشی مختلفی نیاز دارد .
نقش یک روانشناس بالینی :
روانشناسان بالینی تست های روانشناسی را انجام می دهند ، در درجه اول روی روان درمانی تمرکز می کنند و اغلب با مداخلات رفتاری هم رنج عاطفی و هم روانی را درمان می کنند (مداخله رفتاری شامل این است که رفتارهای مشکل ساز با موارد مثبت تر جایگزین شوند) .
روانشناسان بالینی برنامه های درمانی خود را متناسب با هر بیمار طراحی می کنند ، زیرا افراد مختلف مشکلات مختلفی دارند و به انواع مختلف درمان ، پاسخ های متفاوتی نشان می دهند . حتی دو نفر با یک مشکل ممکن است بسیار متفاوت به برنامه های درمان و بهبودی پاسخ دهند . روانشناسان بالینی معمولاً دارو تجویز نمی کنند .
