به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
دعوای زن و شوهر

دعوای زن و شوهر

دعوای زن و شوهر

به گفته مشاور ازدواج و خانواده دکتر جان گوتمن ، یک متخصص در زمینه دعوای زن و شوهر ، 69 درصد از درگیری های ازدواج هرگز حل نمی شود . بله ، 69٪ ! آیا شما نیز با این آمار دعوا زن و شوهری موافق هستید؟ در ادامه به توضیح و تشریح کامل دعوا زن و شوهری خواهیم پرداخت. افراد بسیاری در این شرایط به روانشناسی دعوای زن و شوهر نیازمندند. البته که استفاده از روانشناسی دعوای زن و شوهر یک عامل موثر است

اما آمار اول مقاله به چه معنا بود؟ بدان معنی است که ما بارها و بارها با هم می جنگیم .

5 موضوع متداول در دعوای زن و شوهر :

  • وقت آزاد
  • پول
  • کارهای خانه
  • صمیمیت جسمی
  • خانواده

دعوای زن و شوهر

برای کاهش دعوای زن و شوهر چه باید کرد ؟

در اولین گام بایستی میزان وخامت این درگیری ها را بسنجید و در این راه از روانشناسی دعوای زن و شوهر کمک گیرید.

روانشناسی دعوای زن و شوهر

در برخی مواقع تنها با حضور یک مشاور خانواده می توانید این مسئله را حل کنید. اما در دیگر شرایط با درک و به کارگیری راهکارهای ارائه شده می توانید مشکلاتتان را حل کنید.

در دعوا زن و شوهری ذهنیت جدی داشته باشید .

ذهنیت خود را به صورت جدی برای بهتر شدن ، تغییر دهید نه برای جنگیدن و برنده شدن . در زندگی مشترک و در دعوای زن و شوهر ، هیچ برنده یا بازنده ای وجود ندارد .

مشکلات خود را مشخص کنید .

با همسر خود بنشینید و مشکلات و دعواهایی که اخیرا داشته اید را شناسایی کنید و به دنبال الگوهایی باشید . شما نتیجه خواهید گرفت که در بسیاری از موارد به خاطر مسائل مشابه و تکراری دعوا کرده اید . دانستن این الگوها به افزایش مهارت های گفتگوی شما در مورد آن موضوع و مهار کردن دعوای زن و شوهر بر روی یک موضوع تکراری کمک می کند .

هنگامی که الگوهای خود را مشخص کردید ، استدلال هر شریک را به روشنی مشخص کنید . به عنوان مثال ، یک مسئله می تواند “هزینه” باشد . رفتارها و باورهای متفاوت دو طرف در موقعیت های متفاوت موجب دعوای زن و شوهر می شود . با دانستن موضوعات دعوا ها ، شما می دانید که هر دو کجا ایستاده اید .

در دعوا زن و شوهری محلی سازی ، جهانی سازی نکنید .

یکی از دلایلی که استدلال های کوچک می توانند به سرعت فوران کنند ، این دلیل است که اختلاف نظرهای کوچک می تواند بر روی استدلال های بزرگ شما تاثیر بگذارد . و بلافاصله در یک دعوای بزرگ منفجر شود . بسیار مهم است که استدلال های کوچک را به صورت تفکیکی و اختصاصی برای وضعیت مخصوص آن حفظ کنید و آن ها را جهانی نکنید . یعنی به تمام موقعیت ها تعمیم ندهید . این می تواند به شما کمک کند تا روی موضوع متمرکز شوید و بحث را در همان حیطه بحث حفظ کنید .

با توافق شروع کنید .

اگر مسئله ای به وجود آمده است و باید آن را حل کنید ، با توافق شروع کنید . دکتر گوتمن متوجه شد که زوج های موفقی که مدت هاست در کنار هم هستند ، استاد مهربانی هستند . آن ها مسائل را با روشی نرم ارائه می دهند و هرگز با انتقاد شروع نمی كنند و به این روش از دعوای زن و شوهر ، جلوگیری می کنند . در حقیقت ، شروع توافق بهترین راه برای جلوگیری از استدلال و شروع بحث است . چیزی را پیدا کنید که بتوانید با آن موافقت کنید و از آنجا شروع کنید .

به لایه های پنهانی مشکلات خود فکر کنید .

این نکته سخت ترین ، اما مهمترین است . بعضی اوقات موارد اساسی در زیر مسئله ای که موجب دعوای زن و شوهر شده است ، وجود دارد . به مشکلات اساسی تر که باعث این اختلاف نظرات شده اند ، فکر کنید . شما در واقع ممکن است در مورد مفاهیم اساسی فلسفی مانند احساس شخصی ، قدرت ، آزادی ، مراقبت ، معنای خانواده  ، کنترل کردن و … اختلاف داشته باشید . دعوای زن و شوهر زمانی کم تر می شود که بتوانند مشکلات پنهانی خود را شناسایی کنند ، آن ها را حل کنند یا برای تعاریف اصلی زندگی و رابطه شان به نتیجه مشترکی برسند و سپس مشکلات ناشی از این اختلافات پنهانی را ، بسیار ساده تر حل کنند .

پذیرش داشتن در دعوا زن و شوهری

دانستن مسائل و موقعیت های شما می تواند در جلوگیری از دعوای زن و شوهر موثر باشد . شما و همسرتان باید در مورد برخی از مسائل پذیرش و سازش کنید . ممکن است شما فردی سحر خیز باشید و همسر شما ، صبح ها زمان بیشتری را برای خوابیدن صرف کند . این موضوع احتمالا موجب ناراحتی شما است . شما و همسرتان بارها بر سر این اختلاف با یکدیگر مشاجره داشته اید . اما زمان این رسیده است که شما بپذیرید و سازش کنید و اجازه دهید همسر شما ، تا زمانی که راحت است و به برنامه های زندگی تان لطمه ای وارد نمی شود ، بخوابد . هرچند برای شما خوشایند نباشد .

این مقاله هم بخوانید  درمان استرس در نوجوان به صورت قطعی

دعوا زن و شوهری

هنگام دعوای زن و شوهری چه باید کرد ؟

مکث کنید . قبل از این که حرفی بزنید که جبران کردن آن سخت است .

وقتی در دعوا ، عصبانی هستید و احساسات شما فرمان می دهد  ، فکر کردن قبل از این که دهان خود را باز کنید ، دشوار است . اما مکث کردن قبل از حرف زدن به شما این امکان را می دهد تا گله و مشکل خود را به شکلی مؤثر تر تنظیم کنید . چند ثانیه ساده به شما فرصت کافی می دهد تا فکر کنید : “چگونه می توانم این را بگویم تا شریک زندگی من آن را بشنود و صدمه ای نبیند ؟ ” این سرعت سریع ذهنی به شما کمک می کند تا یک روش مهربان تر و آرام تر را برای رسیدن به اوضاع انتخاب کنید و باعث می شود در نتیجه بیشتر شنیده شوید .

در دعوای زن و شوهر ، به جای ” شما ” در عبارات ، از ” من ” صحبت کنید .

گفتن “من صدمه دیده ام” یا ” من واقعاً عصبانی هستم” به جای ” شما این کار را کرده اید ” به گفتگوی پربارتری منجر خواهد شد ، زیرا شریک زندگی شما را از حالت دفاعی خارج می کند . صحبت کردن در مورد این که چگونه احساس می کنید و راه حل های بالقوه ای را برای امتحان کردن ارائه می دهید ، به جای اینکه سرزنش کنید ، به همسر شما یادآوری می کند که در یک زندگی شراکتی هستید و برای داشتن یک رابطه قوی تر ، باید با هم همکاری کنید .

از حمله به شخصیت ها در دعوای زن و شوهر خودداری کنید .

متأسفانه ، استدلال ها اغلب می توانند به حملات شخصی منتهی شوند و این قطعاً برای رابطه شما سالم نیست .

روی مسئله واقعی تمرکز کنید .

اگر دائماً استدلال های قدیمی را اصلاح می کنید ، بارها و بارها درباره همان موارد بدون حل و فصل و مصالحه می جنگید ، یا این که تمام مدت در حال جنگ هستید ، می تواند مشکل ساز شود . جان گوتمن ، روانشناس مشهور روابط جهانی می گوید : یکی از پیش بینی های طلاق زمانی اتفاق می افتد که در دعوای زن و شوهر ، فرد به جای جدا کردن موضوعات خاصی که ناراحت کننده است ، به طور مداوم به شخصیت شریک زندگی خود حمله کند .

بیشتر گوش کنید و کمتر صحبت کنید .

در دعوای زن و شوهر ، تمایل به صحبت کردن بیشتر از گوش دادن وجود دارد . ما خیلی مشتاق هستیم تا احساسات خود را بیرون بیاوریم ، حتی ممکن است چیزی را که همسرمان در تلاش است بیان کند ، نشنویم .

باترسون می گوید ، فردی که مسئله ای دارد ، کسی است که باید به آن گوش فرا داد . او پیشنهاد می کند که هنگام دعوا ، به جای این که بلافاصله از خود دفاع کنید ، فقط گوش کنید و به شریک زندگی خود بگویید که آن ها را می شنوید و منتظرید که صحبت کننند . این رویکرد مؤثر است ، زیرا نه تنها نشان می دهد که شما گوش می کردید ، بلکه می فهمید که شریک زندگی شما چه می گوید و دلیل اصلی رفتارهای او را متوجه می شوید . وقتی فقط گوش می دهید ، به جای این که یک استدلال یک طرفه داشته باشید ، به احتمال زیاد گفتگوی سازنده تری خواهید داشت .

نحوه بیان خود را در دعوای زن و شوهر تغییر دهید .

واقعیت این است که اکثر ما استدلال ها را بازیابی می کنیم و تقریباً می توانیم پیش بینی کنیم که شریک زندگی ما چگونه پاسخ خواهد داد . اگر می خواهید کمتر بجنگید ، آن چه را که می گویید ، تغییر دهید و با ادبیات و لحنی درست آن را بیان کنید تا مطمئن باشید عکس العمل همسر شما ، تهاجمی نخواهد بود و دعوای زن و شوهر رخ نخواهد داد .

خود را در کفش های شریک زندگی خود قرار دهید .

خود را در کفش های شریک زندگی خود قرار دهید و فکر کنید که چرا یک شخص معقول ، ممکن است در یک موقعیت ، این گونه رفتار کند . این به شما کمک می کند عملکرد همسر خود را بهتر بشناسید .

تهدید نکنید .

در دعوای زن و شوهر تا جایی که می توانید ، سعی کنید تهدید به جدایی یا طلاق نکنید . صرف نظر از اینکه منظور شما چه چیزی است ، این کلمات می توانند تأثیر ماندگار بر شخصی که آن ها را می شنود ، بگذارد و باعث شود تا مدت ها پس از پایان دعوا ، احساس ناامنی در رابطه داشته باشند و این ناامنی سلامت رابطه شما را به خطر می اندازد  .

روانشناسی دعوای زن و شوهر

4.7/5 - (455 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

17 نظرات
جدیدترین ها
قدیمی ها بیشتر رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها
طاها
2 ماه قبل

سلام پدر من کلا بد اخلاقه و زیاد محبتی نمیکنه و هروقت هم باهاش ساده حرف می‌زنیم خیلی پرخاشگرانه و عصبی رفتار می‌کنه ولی لجباز و خودخواهه و کاریش نمیشه کرد چیکار میشه کرد امروزم جنگ شد بینشون سر همین موضوع

Last edited 2 ماه قبل by طاها
مرجان
1 سال قبل

سلام وقت بخير من اين 13ساله كه ازدواج کردم و شوهرم همیشه تو خونه عصبیه و سر هر حرفی باهم حرفمون میشه و کار به کتک میرسه نمیدونم این کارا تا کی باید ادامه داشته باشه خدایش دیگه صبرم تموم شد ه یکی بیاد بهم بگه چیکار کنم😣😣😔😔

فرزاد جامعه شناس
5 ماه قبل
پاسخ به  مرجان

وقتی چراغ قرمز بخوای حرکت کنی معلومه که تصادف می‌کنی باید خط قرمز های همسرت رو شناسایی کنی و طوری رفتار کنی که حساس نشه

سیامک از مشهد
2 ماه قبل
پاسخ به  مرجان

درود،باید هر دو به مشاور روانشناس مراجعه کنید،در همه مراجعینم هر دو موثرند،هر کدوم به نحوی ….ضمنا روانشناس نه پدربزرگه که صرفا نصیحت کنه و نه قاضی که قضاوت کنه،حتما برید.

باا
2 ماه قبل
پاسخ به  مرجان

اگه راست میگب طلاق بگیر

سهیلا
28 روز قبل
پاسخ به  مرجان

طلاق بگیر خودتو اسیر نکن

هاکان
1 سال قبل

سلام من ۴سال ازدواج کردم البته من و خانمم هر دوتامون قلبش یک ازدواج ناموفق داشتیم الان بعد این چهار سال هر هفته دعوامون میشه هر دوتامون آدمای آرومیم همیشه من برای آشتی پیش قدم میشم احساس می‌کنم عادی شده برای خانمم و بعد دعوا مطمنه که من دوباره میرم سمتش در این فاصله دعوا و آشتی من خیلی ناراحت و داغون میشم تا حدی که همش تو ذهنم باخودم میگم تنها راهش طلاقه بخدا نمی‌دونم چکار کنم هیچ مشکل مادی هم نداریم ممنون میشم راهنماییم کنید😔🤚

منصوره فرهادی (کارشناس تیم محتوای روان آرام)
1 سال قبل
پاسخ به  هاکان

سلام دوست عزیز؛ قبل از هر اقدامی به کمک یک زوج درمانگر همه جوانب رابطه تون رو بررسی کنید و به حل مشکلات و تعارضاتتون بپردازید.

صما
1 سال قبل

سلام خسته نباشید من ۲سال ازدواج کردم بعد یک سال بچه دار شدم با شوهرم هی قهر میکنم دعوا میکنم خوده شوهرم هم آدمی خوبی است فقط میخام به من زیاد اهمیت بده همین

محمد
1 سال قبل

سلام من ۴ سال ازدواج کردم همسرم همیشه به دروغ بحث میکنه منم عصبانی میشم و اونو کتک میزنم و اونم قهر میکنه اون همیشه بحث رو شروع میکنه مثلا من برم بیرون پیش دوستام میگه کجا بودی چیکار میکردی با کی بودی منم راستشو بهش میگم ولی باور نداره راهنماییم کنید لطفا ممنون

منصوره فرهادی (کارشناس تیم محتوای روان آرام)
1 سال قبل
پاسخ به  محمد

سلام دوست عزیز؛ اطلاعات و توضیحات درمورد دلایل رفتار همسر و اختلافات کافی نیست. بهتره برای بررسی بیشتر و حل مشکلاتتون نزد زوج درمانگر مراجعه کنید.

محمد حسین
1 سال قبل

سلام من ۴ سال ازدواج کردم و هیچ فرزندی هم ندارم من تا حالا لب به سیگار هم نزدم ولی خانومم همش پشت سرم حرف میزنه که من شیشه و تریاک میکشم رفتم دوبار آزمایش دادم منفی بود همه فهمیدند که دروغ میگه همش دعوا میکنیم روی همین حرف یه بار بهم گفته بود میخواد طلاق بگیره کتکش زدم کلی دعواش کردم اون الان سه ماه رفته خونه پدرش و برنگشته نمیدونم کی میخواد زندگیمون رو خراب کنه راهنماییم کنید لطفا ممنون

مینا
2 سال قبل

زنی ۴۶ ساله،که ۲۱ سال است ازدواج کرده ام،شوهرم از ابتدا بدون دلیل از روی عادت دروغ و پنهان کاری میکند،بارها قول داده،این دفعه هم میگوید برو هر…بکن،خسته شده ام،راهنماییم کنید لطفا

تیم محتوا روان آرام
2 سال قبل
پاسخ به  مینا

سلام دوست عزیز امیدوارم حالتون خوب باشه مشاوره خانواده در این زمینه میتونه به شما خیلی کمک کنه مشاوره خانواده با بررسی شما و همسرتون می تونه بهترین راهکار را به شما ارائه بده اگر مایل باشید می توانید با مشاورین کلینیک روان آرام به صورت حضوری و غیر حضوری وقت بگیرید

حوریا
3 سال قبل

با سلام من وشوهرم همیشه اختلاف داریم درباره این که او بیشتراز من و دخترش ب مادرش اهمیت میدهد و همیشه من ادم بده هستم لطفا کمکم کنید.

بی نام
1 سال قبل

ناموسا خودت فهمیدی چی گفتی…

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره