برای درمان اعتیاد به گوشی، ابتدا می بایست نشانه های اعتیاد به گوشی موبایل را بررسی کنیم:
گاهی اوقات وابستگی های ما به فضای مجازی بی مورد نیست و برای مدیریت کسب و کارهای خود مجبوریم مدام آن را چک کنیم. مثلا اگر یک پیج کاری داشته باشیم که مدام به ما دایرکت و سفارش دهند مدام باید آن را بررسی کنیم و پاسخ مشتریان را بدهیم. این موردی ندارد و اعتیاد به گوشی محسوب نمی شود چون در راه کسب درآمد و مدیریت کسب و کارمان است. اما در مواردی که چک کردن گوشی ضروری نیست ولی ساعت ها در فضای مجازی پرسه زدن اعتیاد به گوشی محسوب می شود. راه های درمان اعتیاد به گوشی زیاد هستند و نگران این مورد نباشید زیرا با امکاناتی که گوشی های هوشمند دارند به ناچار به سمت آن گرایش پیدا می کنیم.
معمولا استفاده زیاد از گوشی و لپ تاپ به چشم آسیب می رساند و باعث خشکی چشم و تاربینی می شود. اگر به هنگام شب و خاموش بودن چراغ ها به صفحه روشن گوشی بنگرید ماده ای به نام ملاتونین که مربوط به هرمون خواب است، ترشح می شود و باعث اختلالات در سیستم بدن می شود. دلیل اینکه به هنگام بیدار شدن از خواب سرحال نیستید همین مورد است. درمان اعتیاد به گوشی در این مورد ضروری است زیرا چشم حساس است.
پلیس راهنمایی رانندگی همیشه استفاده از گوشی همراه را به هنگام رانندگی منع کرده است زیرا بیشترین حادثه تصادف به همین دلیل رخ داده است. استفاده بی اندازه از گوشی چه به هنگام رانندگی چه به هنگام پیاده مشکل آفرین است.
از دیگر آسیب هایی که ناشی از استفاده زیاد از گوشی هوشمند است، سندروم گردن است؛ زیرا مدام سرمان به پایین خم است و به مرور ستون فقرات مان آسیب می بیند. در مقاله ای نوشته شده که هنگامی که سر به پایین خم باشد وزن آن نزدیک به 27 کیلوگرم است و به ستون فقرات به شدت فشار وارد می کند ولی ما بیشتر اوقات این فشار را احساس نمی کنیم. به مرور این فشار باعث ضربه به مهره های گردن می شود و به همین خاطر است بسیاری مجبور به استفاده مدوام از گردنبند طبی و در صورت وخیم بودن مجبور به عمل جراحی می شوند.
اگر مدام در حال تایپ کردن هستید معمولا انگشت های شست دست درگیر هستند و فشار زیادی به انگشتان و مچ دست وارد می شود که به آن سندروم کانال کارپال گویند. این ها همه به خاطر اعتیاد به گوشی است. مثلا در این مورد درمان اعتیاد به گوشی می توانید به جای تایپ کردن صدا بفرستید.
بسیاری از عوامل هستند که باعث چاقی می شوند. استفاده از وسایل هوشمند معمولا باعث چاقی می شوند؛ زیرا فرد به هنگام استفاده از آن ها کم تحرک است و حتی از نظر جسمی شاداب نیستند. از طرفی تلفن همراه از خود اشعه هایی ساتع می کنند که به بدن انرژی منفی می دهند و شادابی را از ما دور می کند به همین دلیل می گویند به هنگام خوابیدن آن را از خودتان دور نگه دارید و آن را در حالت پرواز قرار دهید. درمان اعتیاد به گوشی می تواند روی تناسب اندام شما تاثیر مثبت بگذارد و توصیه می شود به هنگام ورزش تمرکزتان روی تناسب اندامتان باشد که همین باعث دوری از گوشی می شود.
اعتیاد به گوشی معمولا باعث بد خوابی می شود زیرا ما عادت کرده ایم که شبکه های اجتماعی را مدام چک کنیم و از اینکه بخوابیم و کسی با ما تماس بگیرد یا پیام ضروری دهد می ترسیم. به همین دلیل ما خواب راحت و پیوسته ای نخواهیم داشت و ممکن است تا صبح چندین بار از خواب بلند شویم و گوشی خود را چک کنیم.
همانطور که می دانیم زمان مهم ترین چیز است که در طول زندگی باید از آن درست استفاده کنیم. استفاده بیش از حد از گوشی و فضای مجازی اعتیاد آور است و باعث می شود زمان زیادی را صرف این کار بکنیم. استفاده از آن ها را محدود کنید و زمانی مشخص برای آن بگذارید؛ مثلا آخر شب همه ی پیام های پیام رسان ها را پاسخ دهید. درمان اعتیاد به گوشی برای اینکار استفاده از آلارم گوشی است که می توانید زمانی را مشخص کرده و هنگامی که به پایان می رسد هشدار دهد که بدانید از آن برنامه بیش از حد استفاده کرده اید و بهتر بتوانید زمان را مدیریت کنید.
یکی از راه های درمان اعتیاد به گوشی، کم کردن زمان استفاده از آن است نه قطع کردن آن. زیرا اگر در ابتدا یک کار را به طور کامل ترک کنید احتمال بازگشت به آن بسیار زیاد است ولی اگر آن را مدیریت کنیم که کم تر شود نتیجه مطلوبی خواهیم گرفت. می توانید برای درمان اعتیاد به گوشی مثلا استفاده از آن را هر روز یک ساعت کم تر کنید و به تدریج نتیجه می گیرید و اعتیاد شما به آن از بین می رود.
همانطور که می دانید از بین شبکه های اجتماعی تلگرام کاربر پسندتر است؛ زیرا هم به مانند واتساپ قابلیت پیام رسانی را دارد و هم به مانند اینستاگرام می توان کانال و گروه های مختلف خبری و سرگرم کننده را از آن دنبال کرد. تحقیق ها نشان داده که این شبکه اجتماعی استفاده بیشتری دارد حتی با وجود فیلترینگ آن. برای درمان اعتیاد به گوشی می توان استفاده از این برنامه را تا حدودی محدود کرد که راهکار آن بی صدا کردن همه کانال های آن است که مزیت آن این است که فقط نوتیفیکیشن پیام های ضروری به شما اعلام می شود و وقت شما را کم تر هدر می دهد. اینکار نه تنها در درمان اعتیاد به گوشی بسیار موثر است، بلکه باعث می شود شما وقت بیشتری را برای انجام کارهای ضروری خود در دنیای واقعی بگذارید.
چون گوشی های هوشمند معمولا دارای امکانات بسیاری از جمله دوربین های باکیفیت هستند، محبوبیت بسیاری نزد ما دارند. این امکان پیشرفته باعث شده است که دوری از گوشی هایمان را برایمان بسیار سخت کند. راهکار درمان اعتیاد به گوشی در این اوقات این است که از سلفی گرفتن های بی مورد بپرهیزیم که بتوانیم با گذر زمان استفاده از آن را کم تر کنیم. این کار هم باعث بالارفتن اعتماد به نفس ما می شود و هم در درمان اعتیاد به گوشی همراه بسیار کارا است.
این قانون بسیار در درمان اعتیاد به گوشی موثر است. این قانون می گوید اگر مدت زمانی که باید به گوشی نگاه کنید 20 دقیقه باشد، باید چشم ها را 20 ثانیه استرحت دهید که به یک شی که حدود 6 متر از شما فاصله داشته باشد 20 ثانیه بنگرید تا چشم استراحت کند و مشکلات ناشی از خشکی و تاربینی برایتان اتفاق نیفتد.
معمولا از راه های درمان اعتیاد به گوشی دوری از آن است. بسیاری از ما به جای ساعت زنگدار از آلارم گوشی برای تنظیم ساعت استفاده می کنیم. این کار خود باعث می شود دسترسی به گوشی بیشتر شود. ساعت های زنگدار را برای این کار استفاده کنید که کم تر به گوشی گرایش پیدا کنید.
آخر هفته و یا روزهایی که با خانواده به تفریح می روید و وقت می گذرانید بهترین زمان برای استراحت دادن به گوشی هوشمندتان است که می توانید آن را در خانه بگذارید که جلوی دیدتان نباشد و از زندگی بیشتر لذت ببرید. انجام این کار به تدریج به درمان اعتیاد به گوشی بسیار کمک می کند.
معمولا اکثریت ما از بازی های آنلاین لذت می بریم و با در دسترس بودن اینترنت ممکن است ساعت ها مشغول به بازی باشیم. پیشنهاد ما این است که همه ی بازی های نصب شده ی روی گوشی خود را حذف کنید و اینترنت خود را قطع کرده که کم تر به بازی های آنلاین بپردازید.
یک سری برنامه ها هستند که باعث درمان اعتیاد به گوشی همراه می شوند. از جمله:
این برنامه هایی که نام بردیم در درمان اعتیاد به گوشی همراه بسیار کاربردی هستند. این اپ ها به صورت رایگان و در دو نسخه اندروید و ios موجود هستند. این برنامه ها عملیات گوشی را ثبت می کنند و نشان می دهند در آن روز چند بار قفل گوشی باز و بسته شده است. البته برنامه اپ داکس فقط برای گوشی های اندروید قابل نصب است و به شما اجازه می دهد که برای هر برنامه به صورت مجزا زمان استفاده را مشخص کنید.
Flipd هم از برنامه های غیر رایگان است اما امکانات زیادی را داراست. Onword برای کاربران اپل قابل استفاده می باشد این برنامه نیز استفاده از برنامه های گوشی را محدود کرده اما می توانید پیش فرض آن را تغییر دهید و زمان استفاده از برنامه ها را افزایش دهید. اما برنامه ششم استفاده از برنامه ها را مشخص می کند و بعد از اتمام مهلت استفاده از آن ها، گوشی را قفل کرده و تنها گوشی را با پرداخت هزینه باز می کند. این برنامه ها در درمان اعتیاد به گوشی از بهترین راه حل ها هستند.
قابلیت روشن شدن صفحه نمایش را به هنگام دریافت پیام و یا آلارم گوشی را غیرفعال کنیم زیرا این خود باعث می شود با روشن شدن صفحه نمایش آن را چک کنیم.
همانطور که می دانید خیلی از راه های دیگر برای درمان اعتیاد به گوشی وجود دارند که ما از آن ها بی خبریم و تنها مشاوران آن ها را می دانند. مراجعه به مشاورین در این زمینه راه خوبی است زیرا می توانید با کم ترین زمان اعتیاد خود را از بین ببرید. پیشنهاد ما مراجعه به سایت روان آرام کلینیک است که مشاورانی خبره دارد و در هر زمینه بهترین هستند.
آهنگ ها و فیلم و کلیپ های روی گوشی را حذف کرده که باعث نشود هر بار برای آهنگ گوش دادن به گوشی مراجعه کنید. هم چنین وجود یک مرورگر برای تلفن همراه کافی است.
سلام من انقدر تو گوشی بودم که چشمام خشک شده و روی خوابیدنم تاثیر گذاشته و چون چشمم ضعیفه هی داره شماره چشمم بالا میره .اما الان تمرکزم رو روی کتاب و نوشتن گذاشتم .کاری که کردم این بود که اعلان های گوشیم رو روشن بزارم تا هروقت پیام میاد فقط پیام رو جواب بدم و مدام توی گوشی نباشم به امید اینکه کسی پیام بده .
من به شدت تو گوشیم و وقتی مدرسه میرفتم انقدر تو گوشی نبودم من افتضاح هستم 6 گیگ اینترنت رو در ارز 2 روز تموم میکنم انقدر تو گوشیم یا حتی وقتی صبه پا میشم میرم تو گوشی یی تاا 3 نصف شب حتی 12 شب یادم میفته غذا بخورم اینه عتیاد همیشگی نمیدونم چکار کنم حتی وقت واسه خودم ندارم
نمیدونم چکار کنم؟
پسرم شدیدا به گوشی وابسته شده نزدیک سه ساله که فقط و فقط سرش تو گوشی هست و خودش تو رختخواب.هیچ جوره هم حرفی رو .وش نمیکنه به شدت درسش آسیب دیده و هیچ فعالیت کاری و درسی نمیکنه و بیرون هم نمیره خیلی مستأصل شدم لطفا راهکاری ارائه بدید .اینم بگم به هیچ عنوان حاضر نیست مشاوره بره و اصلا صحبتی رو گوش کنه … چیکار میتونم بکنم برای رهایی از این وضعیت واقعا پریشان؟؟
اون جوریا هم که نوشتید اعتیاد به گوشی ندارم خیلی از مواردش رو نداشتم اما بازم احساس می کنم گوشی خیلی وقتم رو میگیره.
همش وبگردی می کنم و باعث میشه ساعت مطالعه ام بیاد پایین. همچنین یه جور وسوسه هم میشم که خبرهای جدید رو از صفحه ی کروم بخونم و هی رفرش می کنم.
بیشتر راهکارهاتون برام عملی نیست اما یکیش خوبه اونم اینکه کم کم ترکش کنم.
قصد دارم روزی نیم ساعت از استفاده از گوشی کم کنم. ساعتش رو هم مشخص می کنم که نظم داشته باشه. فقط استثناعن برای جواب دادن و یا اگه لازم شد زنگ زدن و پیامک استفاده می کنم.
البته گوشی من تقریبا ایزوله هست و کلا وسیله ای برای تماس محسوب نمیشه!خخخ
خب راستش خیلی سعی کردم که گوشیو ترک کنم ولی وقتی ازش دورم توهم میزنم که کسی منتظرمه و یا پیامی بهم داده و خب اره میرم و چک میکنم میبینم از کسی یا چیزی پیامی ندارم حالا این به کنار اگه بخوام از فضای مجازی برم و دیلیت اکانت بزنم دلم واسه دوستای مجازیم و کسی که دوستش دارم تنگ میشه و خب واقعا هم خسته شدم از مجازی هر روز یکی میاد وارد زندگیت میشه اعتماد میکنی اخرش ادمای جدید وارد زندگیش میشن و فراموشت میکنن و خب من تو مجازی و ریل خیلی ادم شادی هستم و اطرافیانمو میخندونم ولی بعضی موقع ها بهم میگن دلقک و فکر میکنن هیچ ناراحتی و اضطرابی ندارم بهرحال احساس کردم این حرفامو بنویسم ولی خب از یه طرفم چشمام ضعیفه و همش شماره چشمم بالا میره و خب خانوادمم خیلی روم فشار میارن مثلا: با کی داری حرف میزنی.چه غلطی داری میکنی.واسه کی داری تایپ میکنی.ازت گوشیتو میگیرما و اینا اره احساس میکنم فقط خیلی حرف زدم اره خافظ
من رل سابقم اعتیاد به اینترنت رو به خودش می گرفت الانم کم عقل فک میکنه به عشق این موندم چه جوری تو اون مغز پوکش حالی کنم که معتاد نتم نه تو !!!
سلام منم همین مشکل رو داشتم مدام باید گوشیم رو چک میکردم خیلی وابسته ی گوشیم بودم به طوریکه اگه یه ساعت ازش جدا میشدم تمرکزم رو از دست میدادم ولی الان خداروشکر تونستم کنترلش کنم. بهترین کار اینه که با دوستان یا کسانی که توی مجازی زیاد باهاشون درارتباط هستین صحبت کنین و بهشون بگید که دیگه نمیتونید توی فضای مجازی باشید یا اگه هم آدم سمی (خودتون متوجه میشید منظورم چیه) هست که بهش وابسته شدید یک باره اکانت های مجازیتون رو حذف گنید و گوشیتون رو کلا کنار بزارید این روش خیلیی به من کمک کرد چون دوستای مجازی زیادی داشتم و بخاطر اونا بود که به گوشی وابستگی پیدا کرده بودم. یه روش دیگه هم که خیلب تاثیر گذاره سعی کنید به جای گوشی یه سرگرمی مفید رو جایگزینش کنید من خودم به شخصه کتاب رو انتخاب کردم هروقت که کاری نداشتم یا میخواستم برم پای گوشیم کتاب موردعلاقم رو میخونم اصلا بعد یمدت که اعتیادم رو به گوشی گذاشتم کنار حس کردم زندگی بهم لبخند میزنه سخته ولی ارزششو داره :))) تویی که فضای مجازی یا گوشی یا هرچیز دیگه شده عادت و اعتیاد زندگیت یبار بلند شو از خودت بپرس داری با زندگی ارزشمندت چیکار میکنی؟ بلندشو هیچوقت دیر نشده به خدا توکل کن اون فرد،وسیله، یا هرچیز دیگعی که زندگی و وقتتو ازت گرفته رو یبار برای همیشه کنار بزار مطمعن باش بعد یمدت خودت متوجه میشی تو چه منجلابی فرو رفته بودی. اعتیاد به هرچیزی باعث میشه که مغز فعالیت مفیدش رو از دست بده و وقتت تلف شه. اراده کن بزارش کنار اگه بقیه تونستن توهم میتونی خدا هوای هممونو داره ؛)❤️
سلام من اصلا به چت و اینجور چیز ها علاقه ندارم مشکلم اینه که از صبح تا شب دارم انیمه می بینم و این به درسم لطمه زده و خانوادم خیلی زیاد سرزنشم می کنن واقعا نمی دونم چطوری باید کمتر استفاده کنم …
انیمه نبین داوشم
به افتخارش چه کشف مهمی کردی
انیمه یکی از اعتیاد آور ترین انیمیشن هایی هست که اگه کسی درگیرش بشه واقعا ترک کردنش بسیار سخت خواهد شد، برای ترک کردن این انیمیشن ها حتما ضرر هایی که بهتون زده رو روی یک کاغذ بنویسید و در کنارش فوایدی که داشته هم یادداشت کنید و هر بار دلتون خواست دوباره انیمه ببینید،یاد ضرر هاش بیفتید و نوشته های قبلی تون رو بخونید ، اگه هم به خودتون قول دادین که انیمه نبینید ، اما قول خودتون رو شکستید ، یه تنبیه کوچیک برا خودتون بذارید ، مثلا خودتون رو از خوردن یه خوراکی خوشمزه محروم کنید ، و برعکسش ، اگه برای یه مدت طولانی تونستید روی خودتون مسلط باشید و از زمانتون به درستی استفاده کردین و درس خوندید ، یه پاداش برا خودتون در نظر بگیرید ، این روش برای ترک اعتیاد به خیلی از کار ها به درد میخوره … موفق باشید.
یه انیمه اعصاب خوردکن ببین که اعصابت خورد شه بعد کلی به نویسنده انیمه فوش بدی دیگه نمیتونی ببینی.
من خیلی اعتياد به گوشی دارم حتی درس هم برای امتحان نمی خونم و گوشی دستم میگیرم هر بار که اومدم این ترک رو اجرا کنم نمیشد یه کمکی به من کنید ممنون
منم همینطورم
خب اگه مشکلت درس خوندنه یه کاری هست که یکم سخته ولی تمرکزت بالا میره گوشیو بده به خواهر یا برادر بزرگ ترت یا تگه نداری مامان بابات و بگو رمزشو یچیز بزارن که خودت نفهمی بعد گوشی دست خودت باشه تا بعد درس خوندن.
یه چیزی بگم خب اینا رو خودمون میدونیم که معتادیم
وگرنه چرا باید سراغ این مطلب بیایم…
من کلا قصد انتقاد از مطلب دارم امیدوارم نظرم بزارید و پاسخ بدین.
اول اینکه مدیریت کنین زمان رو… خب ما اگه میتونستیم مدیریت کنیم اسمش نمیزارن اعتیاد شاید خیلی ها قبول نکنن ولی اعتیاد ب گوشی هم یه نوع بیماریه
با مورد دوم ک میگه کلا ترک نکنین یهو کاملا موافقم ولی چطور کم کم… کمش کنیم بعد مورد بعدی ک میگین کانال غیر ضروری پاک کنید پاک میکنیم ولی انقدر تبلیغات جذاب هستند ک هر بار حوصله امون سر میره میریم سراغشون
برنامه هایی ک معرفی کردین مینویسه چقدر تو هر برنامه هستیم پلی بازم نمیتونه مانع این بشه ک گوشی دستمون نگیریم… ماها خیلیامون هنوز متوجه اعتیادمون نیستیم و یه لذت خاصی داره گوشی دست گرفتن ک به فکر ترک نمی افتیم😐😂
خلوت کردن گوشی موافقم ولی اکثریت ما مشغول چت یا بازی های انلاین هستیم هرچند که اینستا هم اعتیاد خودش داره و زمان ب فراموشی میسپره
به نظرم شما یک مطلبی باید بزارین ک بیشتر از یک خوندن ساده باشه و خواننده رو ب چالش و تلاش وادار کنه
ممنون میشم این نظرم بزارین تا تجربیات بقیه رو هم بخونیم و نظراتشون رو راجب این مورد
سلام . خب تو احتمالا داری از این اعتیادت حال میکنی و هنوز به عجزش نرسیدی اگر تسلیم باشی و تمام راهکار ها رو به درستی اجرا کنی اون موقع میتونی بزاری این نقص رو کنار. از نظر من اصلا خوب نیست اعتیاد.
حالا من میخوام مطلب جذاب بنویسم براتون شما اگر واقعا میخواهید ترک کنید اینستا رو به فرض حذف کنید یهو میبینید وقت زیاد دارید برید ورزش کنید خب سه هفته بعد از حذف اینستا کم کم برنامه های دیگه رو حذف کنید بعد برید سراغ گروه ها ، بعد از حذف برنامه های اضافی و غیره،کم کم سلفی گرفتن ها رو قطع کنید ،و خودتون جلوی خودتون رو بگیرید ،مواد که نیست که شما نتونی ترک کنی گوشیه،بعد از سلفی گرفتن ها آهنگاتون رو حذف کنید اینطوری حتی اگر سریال میبینید هم قطع میشه چون فکرتون پاک میشه بعد از اینها کم کم میبیند ااا،چقدر خوب شدم عالی شدم اوکی شد،البته کسی که بخواد انجام میده کسی که نخواد بهانه جور میکنه،این مطلب هم جذاب بوده که شما همش رو خوندید قطعا
ممنون از اشتراک گذاشتن تجربه عملی تون. آفرین به شما
اول اینکه خودت می خوای ترک کنی یعنی اینکه میخوای زمان رو مدیریت کنی یعنی جدی هستی روش اگه جدی نیستی نمی تونی با خوندن اینا ترک کنی باید بری مشاوره واینکه فقط یه راه ساده گوشی خاموش میکنی خط رو عوض میکنی یه نوکیا میگیری وقتی که میخوای از معتاد بودن دربیایی یعنی اینوه میخوای برنامه بچینی این کارو کن گوشی نوکیا بکیر با خط جدید شبم که ساعت 11اینا حوصلت میره نمی دونی چی کار کنی می خوابی صبح هم زود پا میشی و برنامه که زدی میرسیییی اینطوری پله اول موفقعیت رو پیش میبری
اتفاقا راهکار ها بسیار درست هستند. شما در ابتدا می گین می دونیم اعتیاد داریم و بعد در چند خط بعد می گین که نمی دونیم اعتیاد داریم.
از طرفی هر راهکاری برای کسی خوبه که می خواد و اراده کرده که خودش رو درست کنه و عادات خودشو کنار بزاره و مسلما سختی هایی رو باید تحمل کنه. اگه قرار باشه که به راحتی اعتیاد رو درمان کنی که دیگه این همه متد و داستان نداره.
و در آخر اینکه اولین اصل مهم برای ترک اعتیاد به گوشی ذهن آگاهیه. یعنی تو باید در لحظه بدونی که در چه وضعیتی قرار داری و از زمان و مکان آگاه باشی. معمولا در استفاده از گوشی ما وارد یک خلاء و مسخ شدگی می شیم که زمان رو احساس نمی کنیم و این باعث میشه زمان زیادی رو در اون صرف کنیم.
راه های افزایش ذهن آگاهی رو سرچ کنین و تمرین کنین.
پیشنهادتون جالب بود من حتما انجامش میدم.احساس میکنم جز در ترک اعتیاد ب گوشی جاهای دیگه هم پرکاربرد
من خودم یکی از معتادین ب گوشی بودم.تلگرام رو حذف کردم انگار آب ریختن رو آتیش.البته احساس مسئولیت و مشغله زیاد هم خیلی خیلی موثر بوده
خلاصه الان من خودم گذاشتمش کنار اما متاسفانه دخترم درگیره واقعا.۱۰ سالشه شاد نابودش کرد و قدم ب قدم وابستگیش ب گوشی رو زیاد