به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
بحران نوجوانی

بحران نوجوانی

نوجوانی سن بسیار حساسی است. فرد با قرار گرفتن در این سن تغییرات بسیاری را تجربه می‌کند و در آستانه ی بزرگسالی قرار می‌گیرد. از این رو ممکن است بحران های هویتی بسیاری را تجربه کند یا به عبارتی دچار بحران نوجوانی شود. ممکن است والدین در تعامل با نوجوان احساس سردرگمی و ناامیدی کنند و حتی ممکن است والدین درمورد واکنشی که نسبت به رفتار فرزندشان باید انجام دهند، اختلاف نظر پیدا کنند و این موضوع در روابط بین والدین نیز تاثیر بگذارد. به همین دلیل در این شرایط والدین نیاز به کمک از مشاور نوجوانان را احساس خواهند کرد تا در مدیریت بحران نوجوانی به فرزند خود کمک کنند.

اما امروزه بسیاری از مدل های مراقبت های بهداشتی و آموزشی به اندازه کافی نیازهای منحصر به فرد نوجوانان در بحران را برطرف نمی کنند. تشخیص اغلب بر اساس چند مصاحبه و برداشت انجام می شود. ارزیابی ها دقیق نیست. خانواده ، معلمان ، دوستان و خواهران و برادران غالباً به صورت جداگانه و دقیق مصاحبه نمی شوند. علت اصلی بحران را نمی توان درک کرد و به آن پرداخت، زیرا مسئله واقعی غالباً نیاز به تلاش بیشتر از ، فقط تسکین دادن علائم دارد.

برای مثال، احتمال استفاده از مواد مخدر یا الکل ممکن است توسط پزشکان، مشاوران یا والدین نادیده گرفته شود. زیرا آنها می ترسند با واقعیتی نا خوشایند روبه رو شوند و یا حتی ممکن است واقعا بر این باور باشند که به هیچ وجه فرزندشان از الکل یا مواد مخدر استفاده نمی کند. در این مقاله ما سعی داریم برای  شما دلایلی بیاوریم تا بدانید چرا به هیچ عنوان نباید با بستن چشمتان فرزندان خود را در دوران بلوغ و بحران نوجوانی تنها بگذارید.

 

بحران نوجوانی

 

برای افزایش اعتماد به نفس، یک نوجوان می تواند زمان زیادی را با مشاور  بگذارند. اما چرا بعد از چند جلسه ، بسیاری از نوجوانان نمی خواهند به “درمان” برگردند. زیرا بر این باور اند که مشاور آنها را درک نمی کند و نمی تواند کمکی کند و ممکن است آنها به سادگی از انجام کارهایی که مشاور پیشنهاد داده خودداری کنند. بعضی اوقات امکان دارد  علایمی که نوجوان نشان می دهد ، هنگام شروع جلسات مشاوره ، از بین برود اما در نهایت دوباره ظاهر شوند ، علایمی مانند ناتوانی در برقراری ارتباط در مدرسه ، حاضر نشدن سر کلاس ها ، دیر رفتن به مدرسه ، خوابیدن در تمام روز و ….

اما چرا جلسات مشاوره کارایی قبلی خود را از دست می دهند؟ زیرا که نوجوانان در حال یادگیری پنهان کردن رفتار و علائم خود نزد مشاوران ، معلمان و والدینشان هستند. آنها ممکن است غالباً از نوجوانان دیگر روش ها و راهکارهایی برای فریب مشاوران خود یاد بگیرند و یا حتی خود با مرور زمان به سادگی راه هایی را برای جلوگیری از رویارویی با عواقب اعمال خود و دستکاری واقعیت پیدا کند.

یک نوجوان ممکن است درک نکند که چرا استفاده از داروهای ضد افسردگی حتی اگر عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشند ، کمک می کنند، یا چرا باید از انجام کارهایی که باعث می شود احساس خوبی داشته باشند خودداری کنند. این یک معضل واقعی برای والدین و مشاوران است. کمک به یک نوجوان در دوره برای درک فواید ناشی از این کارها، یک چالش واقعی است. آنها ممکن است اغلب برای دستیابی به احساس بهتر در لحظه هرکاری انجام دهند و نگران تأثیر بلند مدت آن نباشند. به عنوان مثال ، داروهای غیرقانونی ممکن است فوراً احساس خوبی به وجود آورد ، اما داروهای روانپزشکی ممکن است اینگونه نباشند. اگرچه ، داروهای تجویز شده لزوما بهترین گزینه برای نوجوانان نیستند.

نوجوانان ممکن است هنگام بروز مشکل پشیمان شوند اما در عین حال احساس کنند که آسیب پذیر نیستند ، و عوابقی نا خوشایند در انتظارشان نیست ، بنابراین باز هم  از اجرای قوانین والدینشان سرپیچی کنند. به احتمال زیاد آنها از اشتباهات خود درس نخواهند گرفت و سعی کنند راه هایی برای جلوگیری و فرار از عواقب اعمال خود بیاموزند. نوجوانان اغلب مانند قربانیان رفتار می کنند و دیگران را مقصر مشکلات پیش آمده می‌دانند.

حل بحران نوجوانی  زمانی دشوارتر می شود که نوجوان از یک اختلال جسمی ، روانی یا عصبی تشخیص داده نشده رنج ببرد، که در این زمان مداخله پزشکان متخصص به شدت توصیه می شود.

علل و علائم بحران نوجوانی

بحران نوجوانی معمولاً مدتی طول می کشد تا تبدیل به مشکلی بیش از حد بزرگ و تهدید کننده زندگی شود. در بعضی مقاطع ، یک مشاور باید بتواند یک یا چند عامل را که منجر به بحران جدی فعلی شده است ، ردیابی کند. شناسایی عوامل می تواند به مشاور یا متخصص بهداشت روان کمک کند تا تکامل بحران را توصیف کند که به نوبه خود به آنها کمک می کند تا پاسخ مناسب و مدت زمان هر مداخله لازم را پیدا کنند.

موارد موثر در شکل گیری بحران نوجوانی:

  • مواد مخدر
  • الکل
  • فشار همسالان و فشارهای اجتماعی
  • استفاده از مشروبات الکلی توسط والدین ، ​​سوءمصرف مواد مخدر یا اختلال روانی والدین.
  • عدم پیروی والدین از قوانین
  • درگیری خانوادگی و اختلاف نظر شدید بین والدین
  • یک تجربه آسیب زا
  • جدایی والدین یا طلاق

چه زمانی باید مداخله کنیم؟

با درک علت احتمالی و علائم بحران نوجوانی ، قطعا به فکر مداخله در موضوع و حل مشکل خواهیم بود. انواع مداخلات احتمالی وجود دارد که باید متناسب با نیازهای منحصر به فرد نوجوان تنظیم شود.

مداخلات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آموزش برای والدین
  • آموزش برای نوجوانان
  • مشاوره / درمان گروهی
  • مشاوره / درمان فردی
  • مشاوره / درمان خانواده
  • انجام برنامه های تفریهی در فضای باز
  • افزایش نظارت و درگیری والدین
  • انتقال به یک منطقه جدید
  • تغییر مدرسه
  • برنامه درمان روزانه
  • مدرسه شبانه‌روزی درمانی
  • بستری در روانپزشکی
  • درگیر شدن پلیس و اجرای قانون

 

بحران نوجوانی

 

مدت و نوع مداخله و صلاحیت متخصصان درگیر برای موفقیت هرگونه مداخله بسیار مهم است. مداخله همچنین باید متناسب با سطح خطر و پاسخگو به مشکل اساسی یا علت احتمالی باشد. لازم است سطح ریسک مشخص شود و احتمال افزایش یا ادامه آن در نظر گرفته شود.

هنگامی که برای اولین بار یک بحران رخ می دهد ، تثبیت نوجوان و فراهم آوردن هرگونه شرایط برای تسکین علائم بسیار مهم است. اما پس از آن باید ساختار و پیگیری کافی برای جلوگیری از بروز بحران ها یا عود مجدد وجود داشته باشد. والدین و اعضای خانواده باید این را در نظر داشته باشند که یک مداخله نامناسب می تواند مسائل را بدتر کند و می تواند رابطه آنها با فرزند خود را تضعیف کند و بحران دیگری ایجاد کند.

یک پاسخ ناکافی می تواند یک مشکل را طولانی تر کرده و احتمال موفقیت مداخلات آینده را کاهش دهد. غالباً چرخه ای از بحران وجود دارد که نوجوانان آن را تجربه می کنند. این بحران در الگویی از مشکلات عاطفی ، روانی و رفتاری در حال رشد ، تشدید ، فروکش و تجدید حیات است. به طور معمول ، در مورد نوجوانان ، دوره های کوتاهی نرمال بودن بین بحران وجود دارد. در این مواقع ممکن است نوجوان محتاط و پشیمان باشد. این که آیا یک بحران نقطه عطفی را نشان می دهد یا خیر ، بستگی به این دارد که آیا یک مداخله مناسب طراحی و به بدستی انجام شده است یا نه.

در آخر برای رویارویی با بحران نوجوانی فرزندتان لازم است در درجه اول تمامی علائم و نشانه ها را به درستی ببینید و ارزیابی کنید و با کمک گرفتن از مشاورانی متخصص و کارامد فرزندتان را برای عبور از این دوران حساس همراهی کنید.

 

 

 

چه زمانی باید برای کمک به فرزند خود در بحران نوجوانی کمک کنیم؟

با درک علت احتمالی و علائم بحران نوجوانی ، قطعا به فکر مداخله در موضوع و حل مشکل خواهیم بود. انواع مداخلات احتمالی وجود دارد که باید متناسب با نیازهای منحصر به فرد نوجوان تنظیم شود.

اگر در برخورد با نوجوان خود در این بحران اشتباه کنیم چه مشکلاتی می‌تواند رخ دهد؟

یک پاسخ ناکافی می تواند یک مشکل را طولانی تر کرده و احتمال موفقیت مداخلات آینده را کاهش دهد.

چرخه و الگوی بحران نوجوانی به چه صورت است؟

غالباً چرخه ای از بحران وجود دارد که نوجوانان آن را تجربه می کنند. این بحران در الگویی از مشکلات عاطفی ، روانی و رفتاری در حال رشد ، تشدید ، فروکش و تجدید حیات است. به طور معمول ، در مورد نوجوانان ، دوره های کوتاهی نرمال بودن بین بحران وجود دارد. در این مواقع ممکن است نوجوان محتاط و پشیمان باشد. این که آیا یک بحران نقطه عطفی را نشان می دهد یا خیر ، بستگی به این دارد که آیا یک مداخله مناسب طراحی و به بدستی انجام شده است یا نه.

4.6/5 - (425 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره