یکی از سوالاتی که برای برخی مادران پیش می آید این است که علت افسردگی پسرهایمان در سنین نوجوانی چیست و چرا پسرمان به جای شادی و بازیگوشی در این سن گوشه گیر و افسرده می باشد؟
به ههمین سبب قصد داریم درباره علائم افسردگی در نوجوانان پسر صحبت کنیم.
افسردگی نوعی اختلال روانی محسوب می گردد که دارای نشانگانی می باشد..از جمله این نشانگان عبارتند از:
در صورتی که تعداد علائم افسردگی در فرد به تشخیص روانشناس متخصص بالا باشد و همچنین این علائم زندگی شخصی و اجتماعی فرد را مختل کرده باشند نیز نیاز است فرد از جلسات درمانی مشاوره افسردگی بهره مند گردد خصوصا اگر در سنین نوجوانی باشد.
چرا که نوجوانی سنی است که فرد نیاز است به خودشناسی و هویت یابی بپردازد و در صورتی که علائم افسردگی در وی زیاد بوده و عملکرد فرد را در طی روز مختل سازد نیاز است حتما توسط مشاور روانشناس مشاوره و درمان شود.
جالب توجه است که نوجوانان پسر در صورتی که علائم ذیل را به همراه داشته باشند نیاز است که توسط درمانگر مشاوره شوند چرا که در صورت عدم بهره مندی از جلسات مشاوره میزان افسردگی در وی شدیدتر می گردد.
از جمله علائم افسردگی در نوجوانان پسر عبارتند از:
تمامی این نشانه ها از جمله علائمی هستند که نوجوانان پسر می توانند هر یک از آن ها را با رفتارها و هیجاناتشان نشان دهند و این نیز سبب می گردد اگر این علائم زندگی وی را مختل کرده باشد نیاز جدی به مشاوره روانشناسی داشته باشد.
در ادامه نیز قصد داریم علائم افسردگی شدید را بیان داریم تا در صورت بروز مشاهده هر یک از این نشانه ها، والدین به نوجوان کمک کند تا سریعا از جلسات مشاوره بهره مند گردد.
فرد مدام تصور می کند که هیچ فرد با ارزشی نیست و احساس تهی بودن می کند چرا که فرضا با افکاری مثل کسی مرا دوست ندارد و..این فکر که ارزشمند نیست را مدام با خود تکرار می کند.
نوجوان مدام در افکار و احساسات منفی بوده و امید و شادی ای را با خود در چهره و رفتارهایش نشان نمی دهد بلکه شدیدا احساس ناراحتی و غم می کند.
مثل افزایش میزان سرعت در رانندگی . سبقت های وحشتناک، دعواهای مکرر با دیگران و..
این افراد مدام رفتارهای خطر آمیز انجام می دهند و به نتیجه و عاقبت انجام کار یا فکر نکرده و یا اهمیت نمی دهند.
از نشانه های شدید بودن افسردگی در نوجوانان پسر این است که این نوجوانان بسیار زیاد خشمگین بوده و تحریک پذیری بالایی دارند.
افکار خودکشی و یا اقدام به آن از جمله افکاری است که نوجوان می تواند در هر لحظه به آن روانه گردد بنابراین مهم است که والدین به فرزند خود اهمیت داده و به جای قضاوت و بحث، با وی همدلی و از فرزندشان حمایت کنند و مهم بودن وی را به او یادآور شوند.
نوجوانان پسر ممکن است به سبب ناراحتی و دغدغه هایی که دارند مدام به فکر مرگ بوده و علاقه ای به زندگی کردن نداشته باشند و نیز این افکار ممکن است سبب بروز افکار خودکشی در وی گردد.
و..
بسیار مهم است که والدین در صورت بروز هر یک از این نشانه ها به درمان فرزند خود اهمیت دهند و با بی توجهی و فکراشتباه به اینکه خودش خوب میشه، فرزندشان را در افکار منفی و..رها نکنند!
نیاز است بیان داریم اگر علائم ذکر شده بیشتر از دو هفته در نوجوانان پسر مشهود بودند نیز باید حتما از مشاور و روانشناس متخصص کمک گرفته و درمان شد.
دکتر روانشناس با بررسی و ارزیابی رفتارها و احساسات و نشانه های افسردگی در وی میزان نیاز نوجوان به درمان را تشخیص داده و با علت یابی بروز افسردگی در وی به نوجوان کمک می کند تا افسردگی نوجوان در طی زمان درمان شود.
خوب است که والدین به درمان پسر نوجوان خود اهمیت دهند چرا که افسردگی در پسران نوجوان آینده خوبی برای وی رقم نخواهد زد و ممکن است نوجوان از آینده ای که می توانست داشته باشد دور شود.
در صورتی که نوجوان در زمان مناسب جهت درمان اقدام نماید می توان در زمان مناسب نیز به درمان افسردگی پرداخت.
یکی از وظایف مهم والدین به هنگام رو به رو شدن فرزند خود با علائم افسردگی این است که از او حمایت کرده و در کنارش باشند به نوعی که شنونده بوده و نه کسی که مدام فرزندش را در این وضعیت روحی روانی نصیحت یا سرزنش می کند..
نیاز است والدین همدلی خود با فرزندشان را صادقانه ابراز نمایند.
قضاوت و تهمت زدن به فرزند به سبب نشانگان افسردگی به هیچ عنوان کار درستی نبوده و حتی علائم افسردگی را در وی شدیدتر می سازد.
گاهی نوجوانان علاقه ای به صحبت با والدین خود درباره علت ناراحتی ها و گوشه گیری هایشان ندارند، در این زمان مهم است که والدین فرزند خود را مجاب به صحبت کردن نکنند بلکه خودشان با وی صحبت کنند..منظور از صحبت باز هم قضاوت و علت یابی مشکل نیست..
بلکه می توان از خاطرات خوب و شادی که والدین با فرزندشان داشتند صحبت کرده و صحبت را به جایی بکشانند که به پسر بفهمانند که چقدر برایشان عزیز است و..در انتها می توانند جهت تاثیربخشی بیشتر این همدلی فرزندشان را در آغوش گیرند و سکوت کنند.
در صورتی که هیچ یک از این رفتارها تاثیر نداشتند خوب است که والدین از روانشناس کمک گیرند تا پس از برقراری صحیح ارتباط با فرزند خود بتوانند او را در جلسات مشاوره روانشناسی حاضر نمایند..
برخی نوجوانان به سبب عدم اعتماد به روانشناس در جلسات حاضر نمی شوند چرا که تصور می کنند مشاور تمامی حرف ها و دغدغه های وی را به والدین اش منتقل می کند!
در حالی که باید توجه داشت روانشناس رازدار بوده و به نوجوان کمک می کند پس از علت یابی بروز مشکل، میزان علائم افسردگی اش کاهش یابد.
بنابراین بسیار مهم است که نوجوان در زمان مناسب به روانشناس مراجعه کند تا از میزان افسردگی اش کاهش یابد.
راهکارهای درمانی مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد که سه نمونه از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.
بسیار مهم است که برای کاهش افسردگی از اشتباهات خود فرار نکرد و یا آن ها را نادیده نگرفت چرا که فرار از اشتباهات بیشتر از آنکه حال ایشان را بهتر سازد سبب عذاب وجدان و احساس گناه می شود.
بنابراین نوجوان باید سعی کند به جای فرار از اشتباهات خود، سعی کند در صورت امکان آن اشتباه را جبران کند و یا مهارت های جدیدی را بیاموزد تا بتواند حال بهتری پیدا کند.
نوجوانان پسر و حتی دختر به هنگام ناراحتی از دیگران دوری می کنند در صورتی که نیاز است جهت کاهش میزان افسردگی ارتباطات خود را با اطرافیان بیشتر نمود تا افکار منفی و ناراحتی ها بر فرد رخنه نکرده و با وقت گذرانی با دیگران بتواند برای ساعاتی ذهن خود را از فکر به افکار منفی و غم منحرف سازد.
روانشناس متخصص به سبب مهارتی که دارد و همچنین رازدار بودنش بسیار می تواند به نوجوان کمک کند که پس از علت یابی بروز افسردگی و تشخیص نیز افسردگی درمان شود.
البته باید بیان داشت درمان زمانی اتفاق می افتد که نوجوان با روانشناس همکاری لازم را داشته و به روانشناس متخصص مراجعه نموده باشد.
بدین سبب می توان با کلینیک روانشناسی روان آرام جهت درمان افسردگی در نوجوانان پسر و دختر تماس حاصل نمود.
بله افراد می توانند از جلسات مشاوره روانشناسی هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین در کلینیک روانشناسی روان آرام بهره مند شد..تنها کافیست با شماره درج شده در صفحه سایت تماس حاصل نمود.
مهم است که میزان علائم و مدت زمان وجود رفتارهای فرد بررسی گردد که در محتوا به آن ها اشاره نموده ایم..در صورتی که نشانه ها و مدت زمان بروز آن ها در نوجوان با موارد ذکر شده هماهنگ بود نیاز است نوجوان سریعا از جلسات مشاوره روانشناسی بهره مند گردد.
میزان هزینه جلسات مشاوره بسته به تعداد جلسات مورد نیاز و میزان شدت افسردگی در فرد متغیر می باشد.جهت کسب اطلاعات دقیق نیاز است با کلینیک تماس حاصل گردد.