بیشتر زن ها و بانوان انتظار دارند که دوران بارداری آن ها زیبا ترین و شیرین ترین دوران زندگی آن ها باشد. ولی احتمالا آن ها از برخی اتفاقات که ممکن است در انتظار آن ها باشد بی خبرند . یکی از عوارضی که برخی از مادران در دوران بارداری با آن روبه رو می شوند ، افسردگی در بارداری است.
تجربه حس غم اندوه ، فشار یا استرس گوشه ای از علائم این مشکل است که می تواند در سلامت مادر یا کودک تاثیر بسزایی بگذارد. به همین علت اگر افسردگی دوران بارداری را تجربه می کنید و از نظر روحی خود در شرایط نا مساعدی می بینید بهتر است به درمان آن بپردازید. در این مقاله ما به افسردگی در بارداری ، علائم و عوارض آن و همچنین راهکارهایی جهت بهبود و درمان آن می پردازیم.
افسردگی در دوران بارداری احساسی ناخوشایندی است که دقیقا مشابه افسردگی بالینی است و احساساتی مانند ، ترس ، استرس ، اندوه و اضطراب به درون مادر رخنه می کند. این عارضه ناشی از تغییر مواد شیمیایی در مغز است. در دوران بارداری سطح هورمون ها تغییرات فراوانی می کند که نتیجه ی آن تغییری در مواد شیمیایی مغز به وجود می آید که تاثیر مستقیم بر افزایش اضطراب ، غم و اندوه دارد . افزایش این احساسات در مادر باعث می شود که وضعیت زندگی خود را نا مطلوب ببیند و در نهایت به افسردگی در بارداری دچار شود. این احساسات باید پیش از وخیم شدن اوضاع کنترل شوند تا از اسیب جدی به مادر و فرزند جلوگیری به عمل آید. این افسردگی قابل درمان است و علاوه بر راهکار هایی که برای بهبود وضعیت وجود دارد ، مراجعه به روانشناس و مشاور ، تاثیر بسازایی در درمان افسردگی در بارداری دارد.
اگر باردار هستید و این نشانه ها را در خود مشاهده می کنید به شما پیشنهاد می کنیم به سرعت به فکر درمان افسردگی در بارداری باشید. شما برای درمان می توانید به مشاور مراجعه کنید و همچین از درمان های طبیعی که در ادامه مقاله آن را ذکر می کنیم ، استفاده کنید.
اگر شما یا همسرتان دچار افسردگی در بارداری شده اید باید تا حد زیادی از استرس و اضطراب جلوگیری کنید. چنین مواردی برای سلامتی مادر و جنین به هیچ وجه مناسب نیست. در ضمن جلوگیری از رخداد موارد استرس زا ، درمان افسردگی از مواردی است که باید آن را پیگیری کنید.
در پاسخ این سوال باید قاطعانه گفت بله ! افسردگی در بارداری اگر درمان نشود به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر سلامتی مادر تاثیرات مخرب می گذارد. تاثیر مستقیم افسردگی بر جنین مربوط می شود به تاثیرات استرس و اضطراب بر سلامت جنین که ممکن است احتمال تولد فرزند معیوب را ایجاد کند. تاثیرات غیر مستقیم افسردگی نیز حائز اهمیت است. فرد افسرده ، عادات غذایی بد پیدا می کند ، ممکن است به سمت اتفاقات خطرناک گرایش پیدا کند یا شروع به استفاده از مواد الکلی یا حتی دخانیات بکند. همچینین عدم فعالیت و گوشه گیری نیز بر مادر و جنین تاثیر می گذارد. به همین علت است که تاکید می شود به دنبال درمان افسردگی باشید تا از جان مادر و جنین محافظت کنید. در نتیجه ی عدم درمان این حالات ممکن است فرزند با کمبود وزن ، مشکلات و عیوب جسمی و ذهنی به دنیا بیاید و حتی دچار مرگ شود.
1-شرکت در اجتماعات و مناسبات اجتماعی : از تنهایی فاصله بگیرید. هیچ بهتر از اجتماعات دوستانه یا خانوادگی با حجم زیادی از انرژی مثبت نیست. همچنین گروه هایی برای حمایت از مادران افسرده برگزار می شود که حضور در آن ها نیز می تواند تاثیر بسیار مفیدی در درمان افسردگی در بارداری بگذارد.
2-انرژی های منفی را دور کنید و به خود امید بدهید : فرزند آوری و بچه دار شدن قرار است یک اتفاق بسیار خوشایند باشد. این امید را داشته باشید که مشکلات حل می شوند و فرزند شما به سلامت به دنیا می آید.
3-سعی کنید عادات غذایی منفی خود را ترک کنید : درست است که افسردگی در عادات غذایی تاثیر می گذارد اما سعی کنید با گرایشات منفی خود مقابله کنید. علت کم خوابی و پرخوابی شما میتواند ناشی از همین عادات غذایی باشد پس با کنترل مصرف غذایی خود ، به درمان افسردگی در بارداری کمک کنید.
4-ورزش کنید : هرچند که گفته می شود مادر باردار باید به خوبی استراحت کند ، ولی تحرک جسمانی و ورزش در این دوران به هیچ وجه نباید ترک شود. ورزش باعث بازگشت نشاط به شما می شود که همین مورد بی انگیزه بودن و نبود اشتیاق را در شما کاهش می دهد. در نتیجه کاهش بی اشتیاقی ، از انزوا خارج می شوید و تا حد بسیار خوبی به درمان افسردگی در بارداری خود کمک می کنید. در انتخاب ورزش های خود دقت کنید تا از نظر جسمی اسیب نبینید. شما می توانید برای انتخاب ورزش های مناسب با دکتر خود مشورت کنید.
5-مدیتیشن انجام دهید : فوقا ذکر شد که یکی از عوارض افسردگی در بارداری از بین رفتن ارامش و ایجاد استرس و اضطراب است. انجام منظم مدیتیشن می تواند تا حد زیادی استرس را در شما کاهش دهد و سطح بسیار زیادی از آرامش را در شما ایجاد کند. با کاهش و استرس و افزایش آرامش می توان به تدریج از افسردگی خارج شد.
6-به روانشناس یا مشاور مراجعه کنید : راهکار های ارائه شده تا حد بسیار مطلوبی در درمان افسردگی در بارداری تاثیر گذار است. اما اگر با وجود استفاده از روش های فوق درمانی صورت نگرفت یا حتی روند بهبودی حاصل نشد در اولین فرصت به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید. گاهی برای درمان این حالات روحی ، نیاز به دارو درمانی نیز وجود دارد که این مورد به کمک دکتر یا روانشناس قابل تشخیص و حل است. اگر به دنبال مشاور یا روانشناس برای درمان افسردگی در بارداری هستید کلینیک روانشناسی روان آرام با ارائه بهترین و برترین مشاوران در سطح کشور به شما در درمان افسردگی کمک می کند.
در این دوران زن باردار با انواع مشکلات روحی و جسمی دست و پنجه نرم می کند. مادری که به افسردگی در بارداری نیز دچار شده است فشار دوچندانی را تحمل می کند. شما با تنها گذاشتن مادر ، بد رفتاری یا تند خویی با او ، باعث تشدید این حالات می شوید. در این دوران در کنار مادر بمانید و با دادن حس امنیت و آرامش به او از دچار شدن به مشکلات اساسی و مخرب جلوگیری کنید.
شما میتوانید برای انجام مشاوره و شرکت در جلسات درمان افسردگی در بارداری به کلینیک تخصصی روان آرام مراجعه کنید و با بهره مندی از مجرب ترین مشاوران سطح کشور به درمان مشکلات روحی و روانی خود اقدام کنید.
بله ! در صورتی که افسردگی درمان نشود می توان تاثرات زیادی بر روی سلامت جنین بگذارد.
مراجعه به روانشناس یا مشاور بهترین راه درمان برای افسردگی حاد است.
تغییرات گسترده در سطح هورمون ها که به تغییرات شیمیایی در مغز منجر می شود.