به راحتی وقت مشاوره بگیرید همه ما در مراحل و زمان هایی از زندگی نیاز به صحبت کردن و مشاوره گرفتن از فردی داریم که بتواند ما را درک کند.
ازدواج مجدد

مشکلات ازدواج مجدد

ازدواج مجدد از جمله آن مسائلی است که بحث و گفتگو بسیاری پیرامونش وجود دارد. با وجود این که هیچ دلیل قطعی مبنی بر موفق نبودن این ازدواج ها نیست اما آمار نشان می دهد که نرخ طلاق و مشکلات در ازدواج مجدد به میزان قابل توجهی بیشتر از ازدواج اول است. طبق آمار، میزان طلاق در ازدواج های اول در آمریکا حدود 41 درصد است اما  در ازدواج مجدد آمار طلاق به 60 درصد افزایش یافته است و برای ازدواج های بعدی نیز این عدد به 71 درصد می رسد.
اما چه چیزی باعث می شود که ازدواج های دوم و سوم حتی نسبت به اول دوام کمتری داشته باشد؟ مگر تجربه و تمرین شخصی در زندگی زناشویی بیشتر نشده است؟ پس به چه دلیل مشکلات در ازدواج های مجدد بیشتر می‌شود؟موارد زیادی مانند ترکیبی از تصورات و الگوهای رفتاری نادرست می تواند از جمله مشکلاتی به شمار آید که منجر به طلاق می شود.

دلایل بروز مشکلات در ازدواج مجدد

1. فلسفه مرغ همسایه غاز است!

یکی از دلایل ایجاد مشکل در ازدواج مجدد این است که بعضی از ما فقط تصور می کنیم که همیشه همه چیز در جاهای دیگر بهتر است و به همین دلیل دقیقا زمانی که شرایط کمی سخت شد ، خیلی زود به دنبال تغییر موقعیت هستیم . شاید برایتان آشنا باشند افرادی که خیلی زود و با حرارت عاشق هم می شوند ، اما هنگامی که عشق کمی سخت به نظر رسید ، ذهن (و چشم هایشان) سرگردان می شود .

آنها وقتی در مورد این که زندگی چگونه می تواند در جاهای دیگر بهتر شود ، روز به روز فکر می کنند ، برای حل مشکلات خود کمتر تلاش می کنند که می تواند منجر به طلاق و به دنبال آن پرش سریع به روابط جدید شود و در پی آن بروز مشکلاتی شود شود .

این می تواند چرخه ای باشد که بارها و بارها تکرار می شود.

2. بزرگترین ضعف همه افراد ، ترس از ظاهر ضعف است!
“من اهمیتی نمی دهم” ، “این برای من مهم نیست” ، “من فقط می خواهم آن کابوس را از زندگیم حذف کنم”. این ها می توانند شعار افرادی باشند که در چاله اجتناب از آسیب هایشان افتاده اند و هرچه بیشتر در آن باقی بمانند ، ویرانی های بیشتری برای خود و خانواده هایشان به وجود می آورند و در آینده نیز با مشکلات ازدواج مجدد روبرو خواهند شد. به نظر می رسد که آنها می خواهند به جهان – و خودشان – نشان دهند که چقدر احساس صدمه نمی کنند . اما ترمیم در بسیاری از موارد بهتر از ساخت دوباره و شروع از صفر است . برای ترمیم شما ابتدا باید بپذیرید که خود و همسرتان آسیب دیده اید و نیاز به کمک دارید .

این در حالی است که آشفتگی عاطفی عمیق در نتیجه انتقال عمده زندگی از مرحله ای به مرحله دیگر اتفاقی است ، که در نتیجه پایان یافتن زندگی مشترک رخ خواهد داد و  و تجربه احساساتی اعم از ترس ، تنهایی ، ناامنی، ناامیدی ، عصبانیت ، خشم و …. بخش جدا ناشدنی از روند تغییراتی این چنینی در زندگی است و انکار آن ها موجب بروز مشکلاتی عمیق در زندگی خواهد شد و همین انکار سبب می شود تا فرد نه در پی کشف احساسات و درک درست از شرایط خود ، بلکه به دنبال فرار از آنها باشد و به عنوان یکی از راه های فرار به شروع رابطه ای جدید روی بیاورد . پریدن به یک ازدواج جدید خیلی زود بعد از طلاق معمولاً موجب به وجود آمدن حجم زیادی از مشکلات ازدواج مجدد میشود.

تنهایی ، غم و اندوه ، ترس و مشکلات مالی غالباً وقتی مردم به یک رابطه جدید فرو می روند ، به طور موقت حل می شوند . هیجان و اشتیاق زیاد می تواند باعث شود آنها از مشکلات سازگاری با یک شریک جدید غافل شوند. مهم است که قبل از پریدن به  ازدواج دوم ، زمان زیادی را صرف غم و اندوه پایان ازدواج اول کنید تا کمتر درگیر مشکلات مختلف شوید.

اگر هنوز از تجربه قبلی تان خشمگین و ناراحت هستید یا همچنان از تجربه طلاق و جدایی گذشته خود احساس افسردگی، خشم یا شک و تردید می کنید به هیچ عنوان ازدواج دوم گزینه مناسبی برای شما نیست. تا زمانی که خودتان از نظر عاطفی سالم نباشید ، نمی توانید یک رابطه سالم و طولانی داشته باشید و مشکلات بسیاری گریبان گیرتان می شود.

هیچ جدول زمانی دقیق وجود ندارد  و مهم نیست که چقدر طول بکشد، اما مهم است که قبل از هر حرکتی ، کاملا روی بهبودی فردی خود متمرکز شوید و تا حل نشدن مشکلاتتان به فکر رابطه جدید نباشید تا از بروز مشکلات ازدواج مجدد تا حد زیادی جلوگیری کنید.

3. آنچه که مرا نکشد قوی ترم میکند؟!
پس شاید ایده طلاق گرفتن خیلی هم بد نباشد ، نه؟ بلاخره شما یکبار طلاق گرفته اید و هنوز زنده اید! اگر قبلاً یکبار توانستید، می دانید که می توانید دوباره این کار را انجام دهید!

بعضی اوقات نگرش شخص نسبت به طلاق بعد از یکبار طلاق تغییر می کند. وقتی مردم فکر می کنند ، “من یک این راه رو رفتم و زندگی کردم” ، می تواند این طور به نظر برسد که طلاق یک فاجعه نیست. در ازدواج های دوم ، طلاق گرفتن آسانتر است زیرا هیچ ترسی از ناشناخته وجود ندارد. اینجاست که می توان انتظار تاثیرات مخرب مشکلات ازدواج مجددرا داشت.

برخی از افرادی که در ازدواج دوم قرار دارند ، بسیار کم پیش می آید که بخواهند نواقص ناچیز همسر خود را ببخشند و فراموش کنند ، آنها بیشتر تمایل به ترک شرایط بد دارند تا درست کردن آن . وقتی همه چیز خراب می شود ، آنها با این نگرش که فرار گزینه مناسبی است، به جای ایستادگی و تلاش برای حل مشکلات به طلاقی دوباره فکر خواهند کرد. برخی مطالعات نشان داده اند که این “عادی سازی” طلاق می تواند یکی از دلایل اصلی ایجاد مشکلات مختلف در ازدواج مجدد باشد.

4. استقلال یا ﺍﻧﻔﺼﺎﻝ
تصور می شود که استقلال فزاینده بین جنس ها یکی از دلایل افزایش چشمگیر بروز طلاق در ازدواج های اول دهه های اخیر است. زنان از نظر مالی مستقل تر شده اند و مردان به طور فزاینده ای در کشور مستقل تر شده اند. با جدا شدن این نقشهای جنسیتی ، هر دو جنس در هر دو عرصه خودکفا می شوند. می توان متصور شد که یکی از دلایل مشکلات ازدواج مجدد همین مسئله است. هنگامی که افراد به سمت ازدواج دوم یا سوم می روند ، احتمالاً مسئولیت محافظت از خود را از نظر عاطفی و مالی را بیشتر احساس می کنند. بنابراین منطقی است که فرض کنیم که خودکفایی اقتصادی بیشتر به دست آمده با افزایش سن ، حتی بیشتر از ازدواجهای اول ، بر ازدواج دوم و سوم تأثیر می گذارد .

در ازدواج های اول انتظار می رود که زوجین مسائل مالی را تقسیم کنند و اهداف و مسئولیت های مالی را نیز به اشتراک بگذارند. به دلیل سن بالاتر زوجین در ازدواج های دوم ، زوج ها اغلب با دارایی های مالی بسیار بیشتری نسبت به ازدواج های اول خود تشکیل خانواده می دهند. آنها همچنین احتمالاً اهداف مالی مستقلی داشتند که مدت ها قبل از ازدواج برای آن تلاش می کردند. و فقط به این دلیل که اکنون ازدواج کرده اند ، به این معنی نیست که اهدافشان باید بعد از ازدواج تغییر کند و متفاوت با  آنچه در گذشته بوده، شود و این طرز تفکر موجب بروز مشکلات ازدواج مجدد می شود.

همچنین سؤالاتی در مورد چگونگی تقسیم منابع مالی خانوار و چگونگی تقسیم دارایی هایی که قبل از ازدواج فعلی به آنها تعلق گرفته است ، وجود دارد. پول در حال حاضر موضوع اصلی است که زوجین در مورد آن می جنگند. با داشتن امور مالی پیچیده تر ، زوجین در ازدواج های دوم به احتمال زیاد درمورد مسائل مالی می جنگند ، که اغلب منجر به ایجاد مشکل و طلاق می شود.

5. یک خانواده واقعی!
کسانی که دوباره ازدواج می کنند ، انتظارات غیر واقعی دارند. آنها عاشق هستند و واقعاً درک نمی کنند که جایگزینی شریک گمشده (به دلیل طلاق ، ترک یا مرگ) در واقع خانواده را به وضعیت ازدواج اول خود باز نمی گرداند. در عوض ، ازدواج مجدد آنها را با تعدادی از موارد غیرقابل پیش بینی پیوندهای وفاداری کودکان ، خراب کردن وظایف والدین و اتحاد فرهنگهای متفاوت خانوادگی همراه خواهد کرد.

اینها چند مورد از مشکلات ازدواج دوم است که روانشناس پاتریشیا پاپورنو در الگوی قابل توجه معماری ازدواج خود بیان کرد. در اصل ، کار غیرقابل پیش بینی و دشوار خانواده متولد شده این است که بسیاری از فرضیات قدیمی خود را در مورد چگونگی قرار گرفتن “یک خانواده واقعی” – یعنی یک خانواده سنتی ازدواج اول – قرار دهد و پشت سر بگذارد ، و با ایجاد یک نوع کاملاً جدید از ساختار خانوادگی نیازهای منحصر به فرد خود را برآورده سازند که می تواند موجب بروز مشکلات در ازدواج مجدد شده و ممکن است به جدایی ختم شود.

 

ازدواج مجدد

تاثیر فرزندان در ایجاد مشکلات

1. یک سر و هزار سودا!
وقتی حرف از ازدواج می شود، همه عاشقانه ی یک زوج  خوشحال را تصور می کنند. اما در ازدواج های مجدد مشکلاتی وجود دارد که از آن ها نمی توان چشم پوشی کرد . بیشتر زوج ها در ازدواج های دوم فرزندان را با خود به همراه می آورند ، این بدان معنی است که در کنار همه عاشقانه ها جنبه های عملی مدیریت نه تنها یک ، بلکه دو خانواده وجود دارد.

این بدان معناست که وظیفه رفت و آمد فرزندان بر عهده شماست، تعطیلات را باید تقسیم کنید و به کودکان دیگر (که ممکن است شما را دوست نداشته باشند) در کارهای خانه ، کلاس های مختلف و تمرینات فوتبال کمک کنید. همچنین این بدان معناست که شما ممکن است  دیگر وقتی  برای خود نداشته باشید، زیرا آن را با کودکان خود و شریک زندگیتان تقسیم می کنید.

2. مسابقه طناب کشی!

یکی دیگر از مسائل در صورت وجود فرزند از ازدواج های قبلی ،رقابت های اجتناب ناپذیر اعضای خانواده جدید در پی یافتن جایگاه است. این رقابت از زمانی شروع می شود که یک زن وارد ازدواج دوم خود می شود ، اما شوهر جدید وی در مورد نقش وی در ازدواج در رابطه با فرزندانش سردرگم می شود. او از همسر جدید خود می خواهد که او را در اولویت قرار دهد و فرزندان می خواهند که مادرشان آنها را در اولویت قرار دهد.

این “جنگ” باعث ایجاد تحقیر و ناراحتی می شود و زن در میانه راه احساس می کند که مجبور است “یک طرف را انتخاب کند”. این موضوع یکی از اصلی ترین دلایلی است که میزان طلاق در این ازدواج ها در مقایسه با ازدواج های اول بیشتر است.

3. هم خون من!
یکی دیگر ازمشکلات که ازدواج مجدد را از ازدواج اول متمایز میکند نداشتن فرزندان بیولوژیکی زوجین با هم دیگر است. از آنجا که بسیاری از زوج ها وقتی کمی بزرگتر هستند ازدواج مجدد می کنند ، غالباً فرزندی در کنار هم ندارند.

این بدان معناست که بیشتر زوج ها در یک ازدواج دوم فرزندان مشترکی ندارند که آنها را به معنای مثبت به هم پیوند دهند و به تعبیری منفی ، آنها را مجبور به ماندن در کنار یکدیگر کنند حتی اگر رابطه آنها بدتر شود. به عبارت دیگر ، کودکان به عنوان یک عامل تثبیت کننده در ازدواج عمل می کنند. و هنگامی که آنها غایب هستند ، ازدواج مستعد ابتلا به طوفان های جزئی است.

علاوه بر این ، به دلیل اینکه این زوج مشترکاً فرزندی ندارند ، در خانواده های دوم و سوم عنصر خانواده به اندازه کافی مرکزی نیست. در نتیجه ، میل به “حفظ خانواده” یک عامل تثبیت کننده قوی نیست. این کاهش اهمیت خانواده و ایجاد مشکل های متعدد شود و همچنین ممکن است توضیح دهد که چرا گفته می شود زوجین مربوطه نسبت به افراد در ازدواج های اول کمتر متعهد هستند. بدون فرزندان، برخی از زوج ها احساس کمتری نسبت به خانواده دارند. این امر باعث می شود که آنها نسبت به حفظ خانواده کمتر احساس تعهد کنند و همچنین نگرانی در مورد تأثیر طلاق بر فرزندان دیگر وجود نخواهد داشت و همین امر احتمال طلاق را افزایش می دهد.

به طور کلی ، روابط با ازدواج های بعدی به طور فزاینده ای درهم می پیچد و پیچیده تر می شود زیرا هر چه تعداد بیشتری از افراد به خانواده اضافه شود، در سطح روزانه ، حفظ  درست روابط سختر می شود.

واضح است ، بسیاری از افراد هستند که از طلاق اول خود درس می آموزند و به سمت ازدواج های شاد و طولانی دوم حرکت می کنند. اما همه شواهد نشان می دهد که ادامه دادن در این جاده سخت تر از آن است که شما به سمت ازدواج بعدی حرکت کنید. این روندی است که در آمار طلاق اخیر نشان داده شده است . پس به جای فکر به فرار و رویای زندگی رویایی ، ابتدا تلاش کنید زندگی اولتان را ترمیم کنید . چرا که مشکلات ازدواج دوم می تواند بیشتر از ازدواج اول شما باشد .

به طور کلی مشکلات ازدواج مجدد را برشمردیم و تاثیر فرزاندان نیز بر افزایش این مشکلات بررسی کردیم، حال می خواهیم منحصرا مشکلات ازدواج مجدد برای هریک از زوجین بررسی کنیم.

مشکلات ازدواج مجدد

مشکلات ازدواج مجدد برای مردان

به طور کلی مشکلاتی برای هر یک از زوجین به صورت مشترک می تواند رخ دهد اما در اینجا می خواهیم مشکلات ازدواج مجدد که مختص مردان است را برشمریم.

تصوری که در جامعه وجود دارد این است که مردان هر وقت که بخواهند با هر شرایطی می توانند اقدام به ازدواج مجدد کنند اما مردان نیز با مشکلات ازدواج مجدد روبرو خواهند شد. به طور مثال در صورتی که همسر فوت شده باشد در صورتی که مدت زمان زیادی از فوت همسر نگذشته باشد و قصد ازدواج مجدد داشته باشند به بی مهری نسبت به همسر سابق خود متهم می شوند و در صورتی که از همسر خود جدا شده باشد نیز این شائبه در ذهن اطرافیان به وجود می آید که ممکن است دلیل جدایی از همسر سابق همسر فعلی است. اگر مردان صاحب فرزند نیز باشند حتما باید رضایت فرزندان را نیز در نظر داشته باشند زیرا خانواده پدری همسر سابق و همچنین خود فرزندان ممکن است وجود نامادری را پذیرا نباشند.

یکی از مهمترین مشکلات ازدواج مجدد برای مردان پرداخت مهریه همسر سابق است که گاهی ممکن است تا سالها درگیر این موضوع باشند و ممکن است همسر دوم با این مسئله برخورد مناسبی نداشته باشد و بیش از پیش در فشار مالی و روحی قرار بگیرد. در صورتی که فرزندان با همسر سابق زندگی کنند نیز نفقه آن ها به عهده پدر خواهد بود که می تواند مشکلاتی را به وجود آورد.

به طور کلی به واسطه عدم منع قانونی و عرف و جامعه ای که در کشورمان حاکم است مشکلات ازدواج مجدد برای مردان کمتر است و راحت تر از زنان به سمت ازدواج مجدد می روند. باور جامعه این است که ادامه زندگی مجردی برای مردان به خصوص مردانی که دارای فرزند باشند سخت تر است و به همین دلیل بیشتر به ازدواج دوم تشویق می شوند. اما با وجود این نباید مردان از مشکلات ازدواج مجدد غافل شوند. ازدواج مجدد به خودی خود غیرممکن نبوده و مردان می توانند با راهکار مناسب و مدیریت صحیح مشکلات ازدواج مجدد را به حداقل برسانند.

مشکلات ازدواج مجدد برای زنان

مشکلات ازدواج مجدد به طور کامل در بالا مطرح شد اما در این قسمت مشکلاتی که منحصرا برای زنان ممکن است پیش بیاید را ذکر می کنیم. به دلیل عرف و جامعه ازدواج مجدد برای زنان خیلی پذیرفته نبوده و معمولا واکنش به آن بیشتر از مردان خواهد بود. در صورتی که زنی همسرش فوت شده باشد علاوه بر این که به بی مهری به همسر سابق محکوم می شود از طرف خانواده همسر سابق نیز مشکلاتی خواهد داشت. ممکن است با ناپدری برای نوه هایشان مخالفت کنند. در صورتی که حضانت فرزندان نیز به عهده مادر نباشد معمولا بعد از ازدواج مجدد به دلیل القای حس بی مهری هم در اطرافیان و هم در فزندان از دیدار با مادر ممکن است خودداری کنند. اگر حضانت فرزندان با مادر باشد نیز باید رضایت فرزندان جلب شود تا بتوانند ارتباط خوبی با ناپدری برقرار کنند.

در صورت جدایی از همسر نیز مشکات ازدواج مجدد برای زنان بیشتر از مردان خواهد بود. زنانی که از همسر خود جدا شده باشند و فرزندی نیز داشته باشند متهم به تنوع طلبی و بوالهوسی خواهند شد. به دلیل فرهنگ غلط در ایران انتظار می رود زنی که دارای فرزند است از ازدواج مجدد باید محروم شود و در صورتی که این فرهنگ نادیده گرفته شود به علت تعدد مشکلات ازدواج برای زنان زندگی برای آن ها بسیار دشوار تر می شود.

یکی از مهمترین مشکلات ازدواج مجدد برای زنان در صورتی که از همسر خود جدا شده باشند ایجاد مزاحمت و برخورد غلط همسر اول با این موضوع است. در صورتی که فرزندان از مادر جدا باشند معمولا دیدار مادر و فرزندان را بسیار دشوار می کنند. اگر فرزندان دختر باشند معمولا به بهانه ناامنی برای آن ها از طرف ناپدری از ماندن فرزندان نزد مادر خودداری کند.

ازدواج مجدد

راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکلات 

وجود مشکلاتی که برای ازدواج مجدد بیان شد به این معنا نیست که نتوان زندگی مجدد خوبی را تجربه کرد. با به کار بردن راهکارهای مناسب می توان تا حد زیادی مشکلات ازدواج مجدد را به حداقل رساند. سعی کنید در وهله اول سعی کنید نزد یک مشاور خانواده رفته و از پیش آمدن هرگونه مشکل پیشگیری کنید. در اینجا نیز بعضی راهکارها برای کاهش مشکلات مطرح می شوند.

برای کاهش مشکلات ازدواج مجدد باید سعی کنید تا گذشته را فراموش کرده و با کوله باری از اندوه و ناراحتی های قبلی وارد زندگ جدید نشوید. باید همسرتان را به عنوان اولین و مهمترین شخص زندگیتان بپذیرید و او در اولویت قرار بگیرد و تمام انتظارات همسر را بشناسید و به آن ها توجه کنید و در جهت برآوردن نیازهای همسرتان کوشا باشید. در تربیت فرزندان وسواس زیاد به خرج نداده و مانند یک خانواده معمولی در ازدواج اول مسائل تربیتی را در نظر بگیرید و آزادی عمل معقول به آن ها بدهید. سعی کنید وقت بیشتری به همسرتان اختصاص دهید و ارتباطتان را با او قوی تر کنید. ابراز محبت مداوم به همسر را فراموش نکنید. سعی کنید فعالیت های مشترکی با همسر داتشه باشید تا وقت بیشتری را با هم بگذرانید. رعایت این مسائل می تواند تا حد زیادی مشکلات ازدواج مجدد را کاهش دهد و زندگی مجدد را موفق تر کند. اما فراموش نکنید که علاوه بر رعایت این نکات در طول زندگی برای پیشگیری از مشکلات ازدواج مجدد نزد روانشناس رفته و مشاوره بگیرید تا بتوانید زندگی را مدیریت کنید و رابطه را تحکیم ببخشید.

آیا آمار طلاق در ازدواج های مجدد بیشتر است؟

طبق آمار میزان طلاق در ازدواج های اول در آمریکا حدود 41 درصد است اما  در ازدواج مجدد آمار طلاق به 60 درصد افزایش یافته است و برای ازدواج های بعدی نیز این عدد به 71 درصد می رسد.

برای پیشگیری از مشکلات ازدواج مجدد چه راهکار هایی وجود دارد؟

سعی کنید در وهله اول سعی کنید نزد یک مشاور خانواده رفته و از پیش آمدن هرگونه مشکل پیشگیری کنید.

در چه صورت اقدام به ازدواج مجدد اشتباه است؟

اگر هنوز از تجربه قبلی تان خشمگین و ناراحت هستید یا همچنان از تجربه طلاق و جدایی گذشته خود احساس افسردگی، خشم یا شک و تردید می کنید به هیچ عنوان ازدواج دوم گزینه مناسبی برای شما نیست. تا زمانی که خودتان از نظر عاطفی سالم نباشید ، نمی توانید یک رابطه سالم و طولانی داشته باشید و مشکلات بسیاری گریبان گیرتان می شود.

4.7/5 - (333 امتیاز)
بپیوندید
اطلاع از

0 نظرات
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت ها

پاسخگوی شما 9 الی 21

88216100 نوبت‌دهی مشاوره